Αναρρίχηση στον Σολωμό Κορινθίας

ΑΝΑΡΡΙΧΗΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟΝ ΣΟΛΩΜΟ – ΤΣΟΥΜΠΑ
ΣΑΒΒΑΤΟ 9 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2019 (11.00 πμ)
 
 
Ο ΕΟΣ Κορίνθου διοργανώνει το Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2019, 11.00 πμ, αναρριχητική εκδήλωση στο πεδίο Τσούμπα που βρίσκεται στον Σολωμό Κορινθίας. Η πρόσκληση αφορά όλα τα άτομα, κυρίως νέους και παιδιά, που θέλουν να έχουν γνωριμία με το άθλημα της αναρρίχησης και μπορεί να γίνει χωρίς καμία προηγουμένη εμπειρία, αλλά και πεπειραμένους αναρριχητές.
Εκτός από το σκαρφάλωμα στα βράχια, θα γίνει ομιλία – ανοικτός διάλογος σχετικά με το σπορ της αναρρίχησης, τα είδη της, την ιστορία της και τη χρήση της στο βουνό.
Στην εκδήλωση θα συμμετέχουν πιστοποιημένοι εκπαιδευτές και αναρριχητές που θα μεριμνήσουν για την ασφάλεια στο πεδίο.
Ο απαραίτητος εξοπλισμός ασφαλείας, κράνος, μποντριέ, αναρριχητικά παπούτσια, θα δίνεται στους συμμετέχοντες από τη γραμματεία της εκδήλωσης.
Για τους ανηλίκους απαραίτητη η γονική συνοδεία.
Θα προσφερθούν νερά, χυμοί φρούτων και κέικ, για πικνίκ πλάι στα βράχια.
 
Τηλέφωνα επικοινωνίας:
Πολλάλης Κωνσταντίνος 6947700224, για θέματα οργάνωσης.
Τσεσμετζόγλου Αντώνης 6983848011, για θέματα αναρρίχησης.
 
Η αναρρίχηση είναι ένα συναρπαστικό σπορ (πλέον και ολυμπιακό άθλημα), που μπορεί να πραγματοποιηθεί σε εσωτερικό ή εξωτερικό χώρο. Οι αθλητές-αναρριχητές σκαρφαλώνουν χρησιμοποιώντας το ανάγλυφο της επιφάνειας, όπως εσοχές, εξοχές και σχισμές για να στηριχτούν ή να πατήσουν. Στόχος είναι η ολοκλήρωση μιας διαδρομής. Για να επιτευχθεί αυτό, χρειάζεται αυτοσυγκέντρωση, συντονισμός, ευλυγισία, καλή φυσική κατάσταση, υπομονή, καθαρό μυαλό, τόλμη αλλά και φαντασία.
 
Το αναρριχητικό πεδίο Σολωμού (ή Τσούμπα) είναι ιδανικό για σχολές και νέους αναρριχητές. Βρίσκεται νότια της Κορίνθου, κοντά στο ομώνυμο χωριό σε ένα ήσυχο σημείο πάνω από περιβόλια με ελαιόδεντρα, με όμορφη θέα προς τον Ακροκόρινθο και τον Κορινθιακό κόλπο. Διαθέτει 50 περίπου διαδρομές και δυνατότητα για πολλές ακόμα. Ο βράχος είναι ιδιαίτερα συμπαγής ασβεστόλιθος, οι διαδρομές καλοασφαλισμένες και με κύρια δυσκολία από 5a-6c.
Περισσότερες πληροφορίες για το πεδίο μπορείτε να βρείτε εδώ:
http://www.vrahomania.gr/solomos/
 
Πρόσβαση: Από την εθνική οδό Αθηνών – Πατρών βγαίνουμε στην έξοδο για Αρχαία Κόρινθο και ακολουθούμε την παλαιά εθνική οδό Κορίνθου – Άργους προς το Νότο κατευθυνόμενοι στο χωριό Σολωμός (5χμλ απόσταση από την Εθνική οδό). Στα 400μ από την είσοδο στο χωριό συναντάμε εκκλησία σε διακλάδωση του δρόμου και εκεί στρίβουμε δεξιά για να κινηθούμε παράλληλα με τις γραμμές του τρένου. Μετά από 600μ, σε νέα διακλάδωση, στρίβουμε αριστερά προς Αγ. Παρασκευή και συνεχίζουμε στον ίδιο δρόμο μέχρι να φτάσουμε στην κορυφή λόφου με ελαιόδεντρα, όπου το πεδίο φαίνεται στα δεξιά μας. Εκεί, δεξιά από το δρόμο, ανάμεσα στα ελαιόδεντρα, υπάρχει ένα ξέφωτο το οποίο προσφέρει αρκετό χώρο για πολλά αυτοκίνητα, αν και το καλοκαίρι μπορεί να είναι οργωμένο. Συνολικά η απόσταση από την είσοδο του χωριού μέχρι εκεί είναι 3,5Χμ. Από το χώρο στάθμευσης απαιτείται περπάτημα 5λ μέχρι την βάση των διαδρομών.
 
 

ΑΝΑΡΡΙΧΗΣΗ ΜΕΣΟΥ

ΣΧΟΛΗ ΑΝΑΡΡΙΧΗΣΗΣ ΜΕΣΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟΥ

ΑΝΟΙΞΗ 2015

 

   Ύστερα από την επιτυχή διεξαγωγή των δύο σχολών αναρρίχησης αρχαρίων, o ΕΟΣ Κορίνθου θα διοργανώσει σχολή αναρρίχησης βράχου μέσου επιπέδου. Είναι οργανωμένη σύμφωνα με τον κανονισμό εκπαίδευσης της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ορειβασίας – Αναρρίχησης και έχει σαν γενικό σκοπό τη βελτίωση του επιπέδου των νέων αναρριχητών οι οποίοι έχουν αποφοιτήσει από τη σχολή αρχαρίων.

   Στη σχολή μέσου επιπέδου δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στο τεχνικό και εκπαιδευτικό επίπεδο, καθώς και στην ασφάλεια. Στόχος της εκπαίδευσης είναι η βελτίωση της τεχνικής κατάρτισης και της αναρριχητικής ικανότητας των συμμετεχόντων και η απόκτηση εμπειριών ώστε να μπορούν οι συμμετέχοντες να πραγματοποιούν με ασφάλεια αναρριχήσεις βράχου πολλών σχοινιών με χρήση μόνιμων και προσωρινών ασφαλειών.

Περιεχόμενο και μέθοδοι εκπαίδευσης στο βράχο

 

·       Χειρισμός σχοινιών

·       Ασφάλιση (μόνιμες ασφάλειες, τοποθέτηση υλικών)

·       Ραπέλ

·       Επικεφαλής αναρρίχηση

·       Τεχνική βελτίωση

·       Διάσωση σε βράχο

·       Προετοιμασία για διαδρομή πολλαπλών σχοινιών και εκτέλεσή της

·       Αναρρίχηση βράχου

·  Ασφάλιση του επικεφαλής με χρήση δύο σχοινιών (Με όλες τις διαθέσιμες συσκευές, εναλλακτικοί τρόποι χωρίς συσκευές ασφάλισης).

·   Τεχνική δύο σχοινιών για τον επικεφαλής (Αναφορά στις προεκτάσεις και στη χρήση διπλού σχοινιού).

·    Ασφάλιση του δεύτερου (Με όλες τις διαθέσιμες συσκευές, εναλλακτικοί τρόποι χωρίς συσκευές ραπέλ).

Περιεχόμενο και μέθοδοι γενικής εκπαίδευσης

 

·       Περιβάλλον – προστασία του αναρριχητικού πεδίου

·       Αναρριχητική ιστορία, ηθική και κουλτούρα

·       Φυσιολογία, ανατομία και βιο-μηχανική

·       Πρώτες βοήθειες, αντιμετώπιση επειγουσών καταστάσεων

·       Υλικά

Εξοπλισμός

·      Εξοπλισμός που παρέχει η σχολή: εργαλεία ασφάλισης, κράνος, ιμάντες, κορδονέτα, σχοινιά, καρυδάκια και φρεντς. Όλα σε άψογη κατάσταση,
κατάλληλα πιστοποιημένα και ελεγμένα και εντός της διάρκειας ζωής τους.

·      Εξοπλισμός που θα πρέπει να έχει ο κάθε εκπαιδευόμενος: Αναρριχητικά παπούτσια και μποντριέ.

Προϋποθέσεις

·         Δίπλωμα αναρρίχησης βράχου αρχαρίων

·         Καλή φυσική κατάσταση

Δικαιολογητικά

Φωτοτυπία ταυτότητας, αντίγραφο διπλώματος αναρρίχησης βράχου αρχαρίων, ιατρική γνωμάτευση (πρόσφατη) από καρδιολόγο ή παθολόγο, αίτηση σύμφωνα με τα πρότυπα της Ε.Ο.Ο.Α.

 Κόστος

Το κόστος συμμετοχής στη Σχολή Αναρρίχησης Μέσου Επιπέδου είναι 300 €.

Όσοι ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν τη σχολή μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στους υπεύθυνους : Σταμάτης Κωνσταντίνος 6943216470 και Πολλάλης  Κωνσταντίνος 6947700224 και στο τηλέφωνο του συλλόγου 2741029970 (Τετάρτη και Παρασκευή 8:00 – 10:00).

Tριήμερο αναρριχητικό-ορειβατικό camping

Ο Ορειβατικός Περιηγητικός Όμιλος Πύλης διοργανώνει τριήμερο αναρριχητικό-ορειβατικό camping στις 1, 2 & 3 Αυγούστου στην Πύλη Τρικάλων.

Διαβάστε περισσότερα: Tριήμερο αναρριχητικό-ορειβατικό camping

Ανακοίνωση

Κάτι νέο ετοιμάζεται.

Ένα όραμα γίνεται πραγματικότητα.

Τα μέλη της αναρριχητικής ομάδας του Ε.Ο.Σ Κορίνθου διοργανώνουν ένα νέο αναρριχητικό πεδίο που θα γίνει ο νέος πόλος έλξης των φίλων του αθλήματος.

Ήδη 9 διαδρομές είναι ασφαλισμένες ενώ μέχρι τον Μάιο ελπίζουμε ότι θα ελευθερωθούν άλλες 20. Καλή ποιότητα βράχου, εύκολη πρόσβαση και σκιά τις περισσότερες ώρες του καλοκαιριού είναι μερικά από τα χαρακτηριστικά του πεδίου. Θέλετε να μάθετε περισσότερα? Υπομονή!!!!!

Πριν το καλοκαίρι θα ανακοινωθούν περισσότερα στοιχεία στα σχετικά περιοδικά καθώς και η έκδοση multimedia cd με αναλυτικούς οδηγούς.

Ημερολόγιο

Banner Εντελβαις
Banner Kavouras
Banner Ιωάννα Νακοπούλου
Banner Tsolakos
Banner Freeride Bikes
Banner Φουριώτη
Banner Καλαμακι
Banner οικονομου μ
Banner Βαμβακάρης
banner-all-creations
banner-arxontiko
banner-alfiton
kritselas
karav