ΥΜΗΤΤΟΣ (1026 μ.)
 Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2017
 
Εκεί ψηλά στον Υμηττό υπάρχει κάποιο μυστικό…
Ο Υμηττός, παρότι είναι στην κυριολεξία περικυκλωμένος από τον αστικό ιστό του λεκανοπεδίου, προσφέρει πολλές δυνατότητες για πεζοπορία. Διατρέχεται σε όλη σχεδόν την έκτασή του από ένα μεγάλο πλήθος μονοπατιών, πολλά από τα οποία είναι σηματοδοτημένα ενώ παρά τις καταστροφικές πυρκαγιές και την τάση από αρκετούς ανθρώπους να χτίζουν όλο και πιο ψηλά σήμερα το βουνό βρίσκεται σε αρκετά καλή κατάσταση και τα σημεία τα οποία είχαν καεί ανακάμπτουν.
Ο Ε.Ο.Σ. Κορίνθου διοργανώνει στον Υμηττό δύο πορείες:
 
Ορειβατική (διαμήκης διάσχιση του Υμηττού):
Ξεκινώντας από την περιοχή της Τερψιθέας η ορειβατική ομάδα θα κατευθυνθεί προς την Τρύπια Σπηλιά όπου θα γίνει η 1η στάση. Η πορεία συνεχίζει προς το διάσελο του Σταυρού και το καταφύγιο του Κυνηγετικού Συλλόγου με στόχο την κορυφή «Εύζωνας» σε υψόμετρο 1.026μ. Αυτήν κοιτούσαν οι αρχαίοι για να προβλέψουν τον καιρό. Κάπου εκεί πρέπει να ήταν και το ιερό του Όμβριου Δία. Τώρα είναι οι κεραίες… Ακολουθώντας την κορυφογραμμή θα ξεκινήσει σε λίγο κατάβαση προς την Καισαριανή και το χώρο ψυχαγωγίας «Καλοπούλα» (όπου και η πηγή). Εκεί θα συναντήσουμε την πεζοπορική ομάδα και ακολουθώντας όλοι μαζί το Βοτανικό Μονοπάτι θα φτάσουμε στον τερματισμό όπου θα μας περιμένει το λεωφορείο για τον δρόμο της επιστροφής - με στάση για σουβλάκια στην Ηλιούπολη.
 
 Β.Δ.: B     Ώ.Π.: 7-8  Υ.Δ.:850 μ.
 
 
Πεζοπορική (κυκλική πορεία):
Με αφετηρία το πυροφυλάκιο της Καισαριανής η πεζοπορική ομάδα θα κατευθυνθεί κοντά στη μονή Καισαριανής και θα ακολουθήσει το Βοτανικό Μονοπάτι. Ύστερα από επίσκεψη στο εκκλησάκι της Ανάληψης η πορεία μας ανεβάζει μέσα από όμορφο δασικό μονοπάτι στην 1η  κορυφή κι από τα 850 μ. ύψος θα έχουμε θέα περιφερειακά σχεδόν όλης της Αττικής! Κατεβαίνοντας από άλλο μονοπάτι θα έχουμε τη δυνατότητα να δούμε τον αρχαίο πύργο της Ανθούσης και να επισκεφτούμε τη Μονή Αστερίου. Συνεχίζοντας προς το χώρο ψυχαγωγίας «Καλοπούλα» θα περιμένουμε την ορειβατική ομάδα και ακολουθώντας όλοι μαζί το Βοτανικό Μονοπάτι θα φτάσουμε στον τερματισμό όπου θα μας περιμένει το λεωφορείο για τον δρόμο της επιστροφής - με στάση για σουβλάκια στην Ηλιούπολη.
 
Β.Δ.: Α     Ώ.Π.: 5-6   Υ.Δ.:600 μ.
 
Αναχώρηση: στις 7.00 το πρωί από τα περιβολάκια.
 
Κόστος: 15 Ευρώ
 
Εξοπλισμός Χειμερινός : Σακίδιο, σκούφος, αδιάβροχα γάντια, αντηλιακό, γυαλιά ηλίου – μάσκα θυέλης, θερμοεσώρουχα, fleece, μπουφάν (αντιανεμικό-αδιάβροχο-διαπνέον), γκέτες, μπατόν, χειμερινές αρβύλες, κάλτσες δεύτερες, φακός με εφεδρικές μπαταρίες, ατομικό φαρμακείο, αναπτήρας, ξηρά τροφή, κολατσιό, νερό.
Όσοι επιθυμούν μια δεύτερη αλλαξιά στο λεωφορείο.
 
Πληροφορίες  και δηλώσεις συμμετοχής στους αρχηγούς:
Καψάλης Κοσμάς        6930376160
Κουνελάκης Γιάννης   6984454116 ,
και στο τηλ. του συλλόγου 2741029970 (Τετάρτη και Παρασκευή 20:00-22:00)
Περισσότερες πληροφορίες για το πεζοπορικό μονοπάτι:
Στέλλα Λάιτμερ            6944351800 
 
  • Στο πρόγραμμα του συλλόγου συμμετέχουν μόνο τα μέλη του. Για να γίνετε μέλος συμπληρώνετε το έντυπο εγγραφής στο γραφείο του ΕΟΣ Κορίνθου με κόστος εγγραφής 10€ (εφάπαξ) και 10€ για τη συνδρομή της χρονιάς.
 

Ημερολόγιο

Banner Εντελβαις
Banner Kavouras
Banner Ιωάννα Νακοπούλου
Banner Tsolakos
Banner Freeride Bikes
Banner CDC
Banner Καραβίδας Travel