Γεράνεια, Πράθι (1150μ.)

Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2017

 

Ο Ε.Ο.Σ. Κορίνθου σας προσκαλεί να περπατήσουμε την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2017 στα Γεράνεια από την πλευρά των Αγίων Θεοδώρων.

Η διαδρομή έχει αφετηρία τον παλαιό δασικό δρόμο της Αγίας Μαρίνας που οδηγεί στη θέση Πράθι και στο ιστορικό εκκλησάκι της Παναγίας μέσα από παλαιά μονοπάτια που χρησιμοποιούσαν οι κτηνοτρόφοι της εποχής και υπολογίζεται σε 15 περίπου χλμ.

Αρχικά κινούμαστε κατά μήκος του παλαιού δασικού δρόμου για περίπου 1.2 χλμ, παρακάμπτουμε δεξιά για να συναντήσουμε το μοναστήρι της Αγίας Μαρίνας. Διασχίζουμε περιμετρικά το μοναστήρι και ακολουθούμε το μονοπάτι με ανηφορική κλίση μέχρι τον οικισμό «Κοψιά Λιοντάρι». Στην έξοδο του οικισμού ακολουθούμε το μονοπάτι που υπάρχει έναντι της δεξαμενής ,δύσκολο μονοπάτι με μεγάλες κλίσεις σε διάφορα σημεία που θα δοκιμάσει τα πόδια μας και τις αντοχές μας αλλά θα μας αποζημιώσει στο δεύτερο μισό με τις ωραίες εικόνες. Το μήκος του μονοπατιού είναι περίπου 4 χλμ και η μια από τις διακλαδώσεις του ανατολικά οδηγεί στη θέση Βερόρι. Εμείς θα κατευθυνθούμε πιο δυτικά ,ώστε μετά από μια διαδρομή περίπου 7χλμ να φτάσουμε στη θέση Ραμπατζη.

Σε αυτό ο σημείο θα μπορούμε να κάνουμε ένα διάλειμμα ,να πάρουμε μια ανάσα και δυνάμεις για να συνεχίσουμε το υπόλοιπο της διαδρομής. Ακολουθούμε το μονοπάτι που ξεκινά από την θέση Ραμπατζη  και κινούμαστε πλέον δυτικά σε πολύ ωραίο μονοπάτι με ποικιλία βλάστησης και εικόνων και με εδαφικές εναλλαγές. Μετά από περίπου 2.5 χλμ το μονοπάτι καταλήγει στη θέση «Μπινιαρεικα» ,αμπελώνας τοπικής οικογένειας των Αγίων Θεοδώρων. Από αυτό το σημείο το μονοπάτι χωρίζει ,συνεχίζουμε με κατεύθυνση στο βορρά και μετά από 2 περίπου χλμ το μονοπάτι καταλήγει στην θέση «Φουβάγια». Σε αυτό το σημείο συναντάμε το δασικό δρόμο Άγιος Νικόλαος _Πράθι έχοντας δυτικά μας τις κορυφές της Δρίζας από τη πλευρά του Λουτρακίου. Αφού κινηθούμε για 2.5  χλμ περίπου στον δασικό δρόμο φτάνουμε στον προορισμό μας στην Παναγία Πραθίου. Μπορούμε πλέον να ξεκουραστούμε και να φάμε χωρίς τύψεις ως ανταμοιβή της προσπάθειάς μας!!!

Ώρες Πορείας:     Βαθμός Δυσκολίας: Α – Β

Εξοπλισμός:

Μπότες ορειβατικές, δεύτερες κάλτσες, σακίδιο, μπατόν, γκέτες, θερμοεσώρουχα, fleece, μπουφάν (αντιανεμικό – αδιάβροχο – διαπνέον), ορειβατικό παντελόνι, σκούφος , γάντια, αντηλιακό, γυαλιά ηλίου, καπελάκι,  ατομικό φαρμακείο, φακός με εφεδρικές μπαταρίες, μαχαίρι, αναπτήρας, ξηρά τροφή, θερμός – παγούρι, νερό, μια δεύτερη αλλαξιά στο λεωφορείο για όσους το επιθυμούν και φαγητό για πικ - νικ .


Αναχώρηση: Στις 8:00 το πρωί από τα περιβολάκια

Κόστος Συμμετοχής: 10€

Πληροφορίες και Δηλώσεις Συμμετοχής στην Αρχηγό:

Αρναουτοπούλου Μαρίνα 6944140896

και στο τηλ. του συλλόγου 2741029970 (Τετάρτη και Παρασκευή 20:00)

Στις εξορμήσεις του συλλόγου συμμετέχουν μόνο τα ταμιακώς εντάξει μέλη του. Για να γίνετε μέλος συμπληρώνετε το έντυπο εγγραφής στο γραφείο του ΕΟΣ Κορίνθου με κόστος εγγραφής 10€ (εφάπαξ) και 10€ για τη συνδρομή της χρονιάς.

 

 

Ημερολόγιο

Banner Εντελβαις
Banner Kavouras
Banner Ιωάννα Νακοπούλου
Banner Tsolakos
Banner Freeride Bikes
Banner CDC
Banner Καραβίδας Travel