Πρωτομαγιά στη Γρανίτσα Ευρυτανίας!

Παρασκευή 28-Δευτέρα 1 Μαΐου 2017

 

Την Πρωτομαγιά διοργανώνεται από τον  Ε.Ο.Σ. Κορίνθου τετραήμερη εξόρμηση στη Γρανίτσα Ευρυτανίας. Πρόκειται για ένα ορεινό χωριό χτισμένο σε ύψος 850 μ., μέσα στο πράσινο σε δασωμένη κατηφορική περιοχή του όρους "Λιάκουρα", δίπλα στο μικρό ποταμό Γρανιτσιώτη. Παντού ρέουν πλούσια χωνευτικά νερά, ενώ το χωριό διατηρεί χωρίς καμιά παρέμβαση την παλιά του όψη.

 

Το πρόγραμμα εκτός απροόπτων έχει ως εξής:

 

Την Παρασκευή 28 Απριλίου

Θα αναχωρήσουμε στις 16:00 από τον Άγιο-Νικόλα Κορίνθου, με προορισμό τη Γρανίτσα Ευρυτανίας. Η διαμονή θα γίνει σε ξενοδοχείο για τους πεζοπόρους και σε σκηνές για τους ορειβάτες που θα κάνουν διάσχιση στα Ευρυτανικά και Δυτικά Άγραφα μέχρι το χωριό Επινιανά.

 

Το Σάββατο 29 Απριλίου

Η ορειβατική ομάδα θα προωθηθεί με αγροτικό ως το τέλος του χωματόδρομου όπου και ξεκινάει η πορεία για τη Λιάκουρα (2040μ) κι από εκεί κορυφογραμμή για τη Φτέρη (2128μ) μέχρι τις στάνες στη θέση Παλούκια (1400μ).

Ω.Π.: 8 ώρες   Β.Δ.: Γ  Υ.Δ.: 1400μ.

Η πεζοπορική ομάδα θα πεζοπορήσει προς τις ανατολικές πλαγιές της Φούρκας για τη Σπηλιά του Κατσαντώνη όπου βρήκε καταφύγιο κυνηγημένος από τους Τούρκους ο ήρωας της προεπαναστατικής περιόδου Κατσαντώνης.

Ω.Π.: 6-7 ώρες   Β.Δ.: Α+   

 

Την Κυριακή 30 Απριλίου

Η ορειβατική ομάδα με αφετηρία τη θέση Παλούκια, ξεκινάει ανάβαση για τις κορυφές Μπαλτενήσι, Σαλάγιαννη(2129μ) και Ντεληδήμι(2163μ). Από εκεί ξεκινάει κατάβαση για τις αρχές του Ασπρορέματος όπου και θα γίνει η δεύτερη διανυκτέρευση.

Ω.Π.: 9 ώρες   Β.Δ.: Γ 

Η πεζοπορική ομάδα θα πραγματοποιήσει πεζοπορία στο φαράγγι του “Μπουζονίκου”, το Βέρνικο με θέα τις Αγραφιώτικες κορφές(2ώρες). Θα ακολουθήσει πεζοπορία στη γύρω περιοχή.

Ω.Π.: 5 ώρες   Β.Δ.: Α

 

Τη Δευτέρα 1η Μαΐου

Η ορειβατική ομάδα ξεκινώντας από το χώρο της κατασκήνωσης θα κατέβει το Ασπρόρεμα μέχρι τα Επινιανά. Θα ακολουθήσει η μεταφορά της ομάδας με αγροτικό ως τη Γρανίτσα.

Ω.Π.: 3-4 ώρες   Β.Δ.: Β

Η πεζοπορική ομάδα θα περιηγηθεί στη Γρανίτσα ένα από τα πιο γραφικά χωριά της Ευρυτανίας. Αξίζει μία επίσκεψη στο Λαογραφικό Μουσείο όπου θα θαυμάσουμε διάφορα αντικείμενα λαϊκής τέχνης, τη βιβλιοθήκη του Παπαντωνίου και του Στέφανου Γρανίτσα καθώς και τις προσωπογραφίες του στρατηγού Κωνσταντίνου και Στέφανου Γρανίτσα. Ενδιαφέρον παρουσιάζουν και οι δέκα εκκλησίες του χωριού, χτισμένες σε διάφορες χρονικές περιόδους.

Στις 13:00 περίπου και μετά την άφιξη των ορειβατών θα αναχωρήσουμε για την Κόρινθο.

Εξοπλισμός: Ορειβατικές αρβύλες, κάλτσες δεύτερες, σακίδιο, γκέτες, μπατόν, σκούφος, γάντια, αντηλιακό, γυαλιά ηλίου, καπέλο, θερμοεσώρουχα, fleece, μπουφάν (αντιανεμικό – αδιάβροχο – διαπνέον) , φακός με εφεδρικές μπαταρίες, ατομικό φαρμακείο, μαχαίρι, αναπτήρας, ξηρά τροφή, θερμός – παγούρι, νερό.

Για τους ορειβάτες επιπλέον: σκηνή, υπνόσακος, υπόστρωμα και τροφή για δύο μέρες.

 

Αναχώρηση: Παρασκευή 28 Απριλίου στις 16:00 από τον Άγιο-Νικόλα Κορίνθου.

 

Συνολικό Κόστος Συμμετοχής:

120€

για διανυκτέρευση σε τρίκλινο

130€

για διανυκτέρευση σε δίκλινο

   80

για τους ορειβάτες (σκηνές)

 

 

Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στους αρχηγούς:

Παναγουλόπουλο Θεόδωρο 6978882962

Τσελεκίδη Δήμητρα 6976637226

και στο τηλ. του συλλόγου 2741029970 (Τετάρτη και Παρασκευή 20:00)

 

  • Στις εξορμήσεις του συλλόγου συμμετέχουν μόνο τα ταμιακώς εντάξει μέλη του. Για να γίνετε μέλος συμπληρώνετε το έντυπο εγγραφής στο γραφείο του ΕΟΣ Κορίνθου με κόστος εγγραφής 10€ (εφάπαξ) και 10€ για τη συνδρομή της χρονιάς.

 

 

Ημερολόγιο

Banner Εντελβαις
Banner Kavouras
Banner Ιωάννα Νακοπούλου
Banner Tsolakos
Banner Freeride Bikes
Banner Φουριώτη
Banner Καλαμακι
Banner οικονομου μ
Banner Βαμβακάρης
banner-all-creations
banner-arxontiko
banner-alfiton
kritselas
karav