ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟ ΟΡΟΣ

Κόκα (1691 μ) – Κατελάνος (1924 μ)

Σάββατο 9 – Κυριακή 10 Δεκεμβρίου 2017

 

Ο ΕΟΣ Κορίνθου στις 9 με 10 Δεκεμβρίου 2017 οργανώνει ανάβαση στο Παναιτωλικό όρος, με διανυκτέρευση στο καταφύγιο του ΕΟΣ Αγρινίου, που βρίσκεται σε υψόμετρο 1170 μ και είναι κτισμένο με στρογγυλούς κορμούς δένδρων Φιλανδίας. Οι κορυφές του όρους θα μας προσφέρουν απεριόριστη θέα προς όλες τις κατευθύνσεις, να δεσπόζει βέβαια, αυτή προς τη λίμνη Τριχωνίδα. Ο εξοπλισμός και τα φαγητά μας θα μεταφερθούν από εμάς τους ίδιους στο καταφύγιο, όπου θα έχουμε μόνο τη δυνατότητα ελεύθερου μαγειρέματος, στην πλήρως εξοπλισμένη κουζίνα του.

Για την ανάβαση θα υπάρξουν δυο ομάδες:

Η πρώτη ομάδα (ορειβατική) που θα κάνει διάσχιση μέχρι τον Κατελάνο και κατάβαση στο σημείο εκκίνησης, χρειάζεται οπωσδήποτε μαζί εξοπλισμό κραμπόν, πιολέ και κράνος. Η δεύτερη ομάδα (πεζοπορική) για την κορυφή Κόκα, μόνο τον χειμερινό εξοπλισμό της.

Το πρόγραμμα πιο αναλυτικά:

Αναχώρηση Σάββατο στις 7.30 πμ από τον Άγιο Νικόλα στην Κόρινθο, με προορισμό το Περιστέρι Αιτωλοακαρνανίας (750 μ), μετά από σύντομή στάση για καφέ. Αφού γίνει ο μερισμός των τροφίμων, θα ξεκινήσει η ανάβαση για το καταφύγιο.

Ω.Π.: 1,5 – 2 ,     Β.Δ.: Α

Την Κυριακή, πολύ νωρίς το πρωί και οι δύο ομάδες θα ξεκινήσουν ταυτόχρονα για την κορυφή Κόκα (1691 μ).

  • Εκεί η ορειβατική ομάδα (που θα μεταφέρει όλα της τα πράγματα) θα συνεχίσει για την υψηλότερη κορυφή του όρους, Κατελάνος (1924 μ) και στη συνέχεια διάσχιση ως την Άγια Βαρβάρα και επιστροφή στο Περιστέρι.

Ω.Π.: 7 – 8 ,     Β.Δ.: Β

  • Η πεζοπορική ομάδα θα επιστρέψει στο καταφύγιο, θα πάρει τα πράγματά της και θα κατέβει στο χωριό Περιστέρι.

Ω.Π.: 4 – 5 ,     Β.Δ.: Α – Β

(Σε περίπτωση που οι καιρικές συνθήκες το επιτρέψουν και δεν είναι χιονισμένο το βουνό, θα γίνει η ανάβαση στον Κατελάνο και μετά η επιστροφή. Ο βαθμός δυσκολίας παραμένει ο ίδιος)

Επιστροφή για Κόρινθο, έπειτα από στάση για φαγητό ή καφέ.

Εξοπλισμός χειμερινός: Ορειβατικές μπότες, κάλτσες δεύτερες, σακίδιο, μπατόν, σκούφος ή μπαλακλάβα, 2 ζεύγη αδιάβροχα γάντια, αντηλιακό, καπέλο, γυαλιά ηλίου, μάσκα θυέλης, θερμοεσώρουχα, fleece, μπουφάν (αντιανεμικό – αδιάβροχο – διαπνέον), γκέτες, ορειβατικό παντελόνι (αδιάβροχο – διαπνέον), φακός με εφεδρικές μπαταρίες, ατομικό φαρμακείο, μαχαίρι, αναπτήρας, ξηρά τροφή, παγούρι, νερό, ωτασπίδες.

Κραμπόν, πιολέ, κράνος για την ορειβατική ομάδα.

 

Κόστος εξόρμησης: 35 Ευρώ για το λεωφορείο ,

                                       5 Ευρώ για το φαγητό και

12 Ευρώ για το καταφύγιο.

Τα κυρίως φαγητά για το καταφύγιο θα είναι μακαρόνια με κιμά ή σάλτσα, τυριά, ψωμί και κρέατα. Νερά, ποτά ή σαλάτα ο καθένας φροντίζει μόνος του. Όποιοι έχουν διαφορετικές διατροφικές συνήθειες παρακαλούμε να το δηλώσουν στους αρχηγούς. Για λόγους συντονισμού της ομάδας, προσωπική χρήση της κουζίνας ή του χώρου, δεν επιτρέπεται.

Πληροφορίες για τη διαδρομή και δηλώσεις συμμετοχής, το αργότερο έως Κυριακή 3 Δεκεμβρίου 2017, στους αρχηγούς:

Πολλάλη Κωνσταντίνο 6947700224  και

Τόμπρου Δέσποινα 6937204653

και στο τηλ. του συλλόγου 2741029970 (Τετάρτη και Παρασκευή 20:00-22:00).

  • Το καταφύγιο έχει κουβέρτες. Μαζί μας μπορούμε να έχουμε ένα λεπτό σεντόνι και μαξιλαροθήκη (ή όποιος θέλει υπνόσακο), μία δεύτερη αλλαξιά ρούχα και τα φαγητά μας. Το επιπλέον βάρος από μία μονοήμερη πορεία υπολογίζεται να είναι 2 – 3 κιλά.
  • Πληροφορίες για το καταφύγιο μπορούμε να βρούμε στην ιστοσελίδα:

http://www.eosagriniou.gr/katafigio

  • Οι συμμετέχοντες θα φροντίσουν να παραλάβουν μόνοι τους τον εξοπλισμό τους. Δανεισμός υλικών γίνεται στα γραφεία του ΕΟΣ Κορίνθου.
  • Νερό υπάρχει στο καταφύγιο.
  • Το πρόγραμμα της ανάβασης μπορεί να τροποποιηθεί με ευθύνη αρχηγών. Μην ξεχνάμε ότι η ανάβαση γίνεται χειμερινή περίοδο και δεν μπορούμε να γνωρίζουμε τις συνθήκες στο βουνό από τώρα.
  • Στο πρόγραμμα του συλλόγου συμμετέχουν μόνο τα μέλη του ή μέλη συλλόγων που ανήκουν στην ΕΟΟΑ. Για να γίνετε μέλος συμπληρώνετε το έντυπο εγγραφής στο γραφείο του ΕΟΣ Κορίνθου με κόστος εγγραφής 10 € (εφάπαξ) και 10 € για τη συνδρομή της χρονιάς.

 

Ημερολόγιο

Banner Εντελβαις
Banner Kavouras
Banner Ιωάννα Νακοπούλου
Banner Tsolakos
Banner Freeride Bikes
Banner Καραβίδας Travel
Banner Φουριώτη
Banner Καλαμακι
Banner οικονομου μ
Banner Βαμβακάρης