Ανερχόμενη εξόρμηση

ΓΚΙΩΝΑ (2510 μ) ΣΑΒΒΑΤΟ 27 – ΚΥΡΙΑΚΗ 28 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2018

 

ΓΚΙΩΝΑ (2510 μ)

ΣΑΒΒΑΤΟ 27 – ΚΥΡΙΑΚΗ 28 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2018

Ο ΕΟΣ Κορίνθου, στις 27 με 28 Οκτωβρίου 2018, οργανώνει ανάβαση στο όρος Γκιώνα, με διανυκτέρευση στο καταφύγιο του ΠΟΑ.

Πρόκειται για εξόρμηση που απευθύνεται σε περισσότερα μέλη του συλλόγου μας με σκοπό τη γνωριμία με το βουνό, που μπορεί να έχει κάλλιστα και εκπαιδευτικό χαρακτήρα.

Αναχώρηση: το Σάββατο, από τον Άγιο Νικόλαο στις 6.00 πμ, με προορισμό τη Βίνιανη Φωκίδας (550 μ).

Από εκεί ακολουθώντας το μονοπάτι της χαράδρας του Ρεκά, ανεβαίνουμε μέχρι το καταφύγιο (1750 μ) , όπου και θα διανυκτερεύσουμε.

Ω.Π.: 5 – 6  , Β.Δ.: Β

Την επόμενη ημέρα Κυριακή, κάνουμε την ανάβαση στην κορυφή Πυραμίδα (2510 μ) και στη συνέχεια κατάβαση στο χωριό Συκιά από το Λαζόρεμα, θαυμάζοντας τη μεγαλύτερη ορθοπλαγιά των Βαλκανίων.

Ω.Π.: 6 – 7 , Β.Δ.: Β

Επιστροφή για Κόρινθο, έπειτα από στάση για φαγητό ή καφέ.

Εξοπλισμός: Ορειβατικές μπότες, κάλτσες δεύτερες, σακίδιο, μπατόν, σκούφος, αδιάβροχα γάντια, αντηλιακό, καπέλο, θερμοεσώρουχα, ζακέτα fleece, μπουφάν (αντιανεμικό – αδιάβροχο – διαπνέον), παντελόνι (και αδιάβροχο), φακός με εφεδρικές μπαταρίες, ατομικό φαρμακείο, μαχαίρι, αναπτήρας, ξηρά τροφή, νερό, ωτασπίδες.

Προαιρετικά: χάρτης Γκιώνας και πυξίδα ή gps.

Κόστος εξόρμησης: 40 Ευρώ για το λεωφορείο και

10 Ευρώ για τη διανυκτέρευση στο καταφύγιο.

Πληροφορίες για τη διαδρομή και δηλώσεις συμμετοχής, το αργότερο έως Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2018, στους αρχηγούς:

Πολλάλη Κωνσταντίνο 6947700224 ,

Τσελεκίδη Δήμητρα 6976637226

και στο τηλ. του συλλόγου 2741029970 (Τετάρτη 20:00-22:00).

 • Το καταφύγιο έχει κουβέρτες. Μαζί μας μπορούμε να έχουμε ένα λεπτό σεντόνι και μαξιλαροθήκη (ή όποιος θέλει υπνόσακο).
 • Φαγητό ο καθένας φροντίζει μόνος του, με συνεννόηση με τους αρχηγούς για καλύτερο συντονισμό. Το καταφύγιο έχει κουζίνα εξοπλισμένη.
 • Πηγή με νερό υπάρχει δίπλα στο καταφύγιο.
 • Το πρόγραμμα της ανάβασης μπορεί να τροποποιηθεί με ευθύνη αρχηγών.
 • Στο πρόγραμμα του συλλόγου συμμετέχουν μόνο τα μέλη του ή μέλη συλλόγων που ανήκουν στην ΕΟΟΑ. Για να γίνετε μέλος συμπληρώνετε το έντυπο εγγραφής στο γραφείο του ΕΟΣ Κορίνθου με κόστος εγγραφής 10 € (εφάπαξ) και 10 € για τη συνδρομή της χρονιάς.

 

 

 

 

Τελικό πρόγραμμα: Μύκονος και Πεζοπορία στη Δήλο 12,13 & 14 Οκτωβρίου 2018

 

Μύκονος και Πεζοπορία στη Δήλο

12,13 & 14 Οκτωβρίου 2018

Τελικό πρόγραμμα

Παρασκευή12/10/2018                                              

Αναχώρηση με λεωφορείο από το πάρκινγκ του Αγίου Νικολάου στις 5πμ αυστηρά με προορισμό τη Ραφήνα.

Αναχώρηση από τη Ραφήνα για Μύκονο στις 7:30 και άφιξη στη Μύκονο στις 12:00.

Μεταφορά από το λιμάνι στο κέντρο με λεωφορείο του ΚΤΕΛ Μυκόνου ή με ταξί και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο.

Ξενάγηση στη Μύκονο και στο Αρχαιολογικό Μουσείο Μυκόνου για όσους επιθυμούν.

Σάββατο 13/10/2018

Πεζοπορία στη Δήλο

Αναχώρηση στις 9:00 π.μ. για Δήλο με καραβάκι. Διάρκεια 45’

Θα γίνουν 2 πεζοπορικές διαδρομές που ανταποκρίνονται στις δυνατότητες των μελών που θα λάβουν μέρος.

Η πεζοπορική διαδρομή α’ θα γίνει από όλους και είναι διάρκειας 4 ωρών. ΒΔ : Α

Η πεζοπορική  διαδρομή β’ είναι διάρκειας 3 ωρών επί πλέον και θα γίνει από όσους δεν έχουν κουραστεί από την πρώτη διαδρομή.

Δυνατότητα  επίσκεψης μόνο του κεντρικού αρχαιολογικού χώρου και του μουσείου για όσους επιθυμούν.

Επιστροφή για Μύκονο στις 1:30  ή στις 18:30.

Κυριακή 14/10/2018

Ελεύθερο πρωϊνό και αναχώρηση για Ραφήνα  στις 12:00.

Άφιξη στην Κόρινθο γύρω στις 8μμ.

Σημαντικές πληροφορίες:

 • Εξόφληση

Οι συμμετέχοντες στην εξόρμηση θα πρέπει να εξοφλήσουν το αντίτιμο της συμμετοχής τους το αργότερο μέχρι την Τετάρτη 10/10/2018  είτε μέσω τραπέζης είτε στα γραφεία του Ε.Ο.Σ. Κορίνθου.

 

 • Αποσκευές και εξοπλισμός

Παρακαλούνται οι συμμετέχοντες να έχουν μαζί τους ΜΟΝΟ ένα σακίδιο πλάτης και μια μικρή βαλίτσα για να μπορούν να τα μεταφέρουν.

 

 • Πρόγνωση καιρού

Ο καιρός θα είναι καλός χωρίς έντονα φαινόμενα με  θερμοκρασία από 17 – 22 βαθμούς Κελσίου ελαφριά συννεφιά  και ανέμους έντασης 5 Μποφώρ

 

 • Απαραίτητος εξοπλισμός για την πεζοπορία:

            Ορειβατικές μπότες ή παπούτσια για ελαφριά πεζοπορία, σακίδιο πλάτης, καπέλο

            αντηλιακό, γυαλιά ηλίου, νερό, πρόχειρο φαγητό, μακρύ παντελόνι, αντιανεμικό.

            Το μονοπάτι είναι βατό χωρίς έντονες κλίσεις πλην της  κορυφής του Κύνθου.

            Στη Δήλο υπάρχει καντίνα για πρόχειρο φαγητό, αναψυκτικά, νερό, καφέ, σνακ.

 

 • Για περισσότερες πληροφορίες ή/ και διευκρινίσεις επικοινωνήστε με την

           αρχηγό της εξόρμησης :

           Μάγια Φουριώτη : 6972838789/ 2741025694

           

Στις εξορμήσεις του συλλόγου συμμετέχουν μόνο τα ταμιακώς εντάξει μέλη του.

Για να γίνετε μέλος συμπληρώνετε το έντυπο εγγραφής στο γραφείο του Ε.Ο.Σ. Κορίνθου με κόστος εγγραφής 10€ (εφάπαξ) και 10€ για τη συνδρομή της χρονιάς.

Πεζοπορική και Ποδηλατική εξόρμηση στις ΣΠΕΤΣΕΣ 7/10/2018

Πεζοπορική και Ποδηλατική εξόρμηση στις ΣΠΕΤΣΕΣ

Κυριακή 7 Οκτωβρίου 2018

Ο Ε.Ο.Σ. Κορίνθου διοργανώνει πεζοπορική και ποδηλατική εξόρμηση στις Σπέτσες, το νησί των καραβοκύρηδων και των επαναστατών! Εκεί πραγματοποιήθηκε η ιστορική ναυμαχία των Σπετσών, ένα από τα σημαντικότερα γεγονότα του 1821! Είναι επίσης το νησί των αρωμάτων σύμφωνα και με το όνομά του που οφείλεται στους Ενετούς (αφού το ονόμασαν Ίζόλα ντι Σπέτζια).

Οι Σπέτσες με το περίφημο πευκοδάσος διαθέτουν μονοπάτια μοναδικού κάλλους. Το δάσος κάλυπτε το 40% της επιφάνειας του νησιού αλλά δυστυχώς τα τελευταία χρόνια ένα μέρος του κάηκε. Το βουνό των Σπετσών προσομοιάζει με καβούκι χελώνας. Έχει μία μακριά επιμήκη ράχη και προς αυτήν ανεβαίνουν μονοπάτια και δρόμοι από τις παραλίες που είναι βόρεια και νότια. Πάνω από τις παραλίες περνάει και ο περιφερειακός δρόμος του νησιού (μήκος περίπου 25 χλμ.). Κάποιος λοιπόν μπορεί περπατώντας να πάει από τη μία πλευρά του νησιού στην άλλη ανεβαίνοντας το βουνό επιλέγοντας κάποιο από τα μονοπάτια.

Θα υπάρχουν δύο ομάδες:

Οι πεζοπόροι θα ξεκινήσουμε  από τη χώρα των Σπετσών ακολουθώντας μονοπάτι αλλά και χωματόδρομο στο μεγαλύτερο κομμάτι της πορείας. Θα θαυμάσουμε εικόνες υπέροχης θέας του νησιού, θα μυρίσουμε τα πεύκα, το θυμάρι, τα ρείκι, το ξαλάφι και θα γευθούμε τα κούμαρα, θα δούμε αγριολούλουδα και διάφορα βότανα. Το φθινόπωρο όλο το νησί γεμίζει με ένα χαλί από κυκλάμινα, ιδιαίτερης ομορφιάς είναι το θέαμα που παρουσιάζει το χαλί από κυκλάμινα κοντά στο φάρο.

Θα επισκευτούμε κάποια από τα πολλά εκκλησάκια και μοναστήρια του νησιού όπως Παναγία Ελώνα, Προφήτης Ηλίας, Αγ. Ανάργυροι κ.τ.λ. Κατεβαίνοντας προς τις παραλίες θα επιλέξουμε την ομορφότερη για το μπάνιο μας.

Ω.Π.: Περίπου 4ώρες (χωρίς τις στάσεις – επισκέψεις στις μονές)         Β.Δ.: Α

Όσοι  δεν ακολουθήσουν όλη την πορεία θα έχουν το χρόνο να επισπευτούν τα αξιοθέατα του νησιού, όπως το μουσείο Σπετσών, το μουσείο της Μπουμπουλίνας, γκαλερί κ.α.

Οι ποδηλάτες  θα πραγματοποιήσουμε  το γύρο του νησιού,  ακολουθώντας πορεία 26 χλμ. που περνά από όμορφες παραλίες και γωνιές με υπέροχη θέα στο νησί και τον Αργοσαρωνικό. Μια απολαυστική εμπειρία μήκος του δρόμου, που πλέον είναι όλος άσφαλτος, με αρκετές ανηφοροκατηφόρες.

Αναχώρηση: στις 7:00 το πρωί από τα περιβολάκια με προορισμό την Κόστα Αργολίδος και ενδιάμεση στάση για καφέ στη Επίδαυρο.

Τιμή Εξόρμησης: 13 € + τα έξοδα για το καραβάκι.

Εξοπλισμός: Ορειβατικά μποτάκια, μπατόν, αντηλιακό, γυαλιά ηλίου, καπελάκι, fleece, μπουφάν (αντιανεμικό – αδιάβροχο), φακός (με εφεδρικές μπαταρίες), ατομικό φαρμακείο, νερό (2 λίτρα), ξηρά τροφή και μαγιό – πετσέτα για όσους κάνουν μπάνιο!

Επίσης κράνος για τους ποδηλάτες!

Δηλώσεις συμμετοχής και πληροφορίες:

Κουνελάκης Γιάννης 6984454116 : για την πεζοπορία

Σπύρου Παναγιώτης 6947897811: για την ποδηλασία

και στο τηλ. του συλλόγου 2741029970 (Τετάρτη 20:00 με 22:00)

 • Το πρόγραμμα ενδέχεται να τροποποιηθεί ανάλογα με τις απρόβλεπτες πολλές φορές καιρικές συνθήκες, τη δυσκολία των διαδρομών και τις δυνατότητες των συμμετεχόντων.
 • Στο πρόγραμμα του συλλόγου συμμετέχουν μόνο τα μέλη του. Για να γίνετε μέλος συμπληρώνετε το έντυπο εγγραφής στο γραφείο του ΕΟΣ Κορίνθου με κόστος εγγραφής 10 € (εφάπαξ) και 10 € για τη συνδρομή της χρονιάς.

 

Αλλαγές στο πρόγραμμα εξορμήσεων του Ε.Ο.Σ. Κορίνθου

Αλλαγές στο πρόγραμμα εξορμήσεων του Ε.Ο.Σ. Κορίνθου:

Eνημερώνουμε  τα μέλη μας ότι λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών, η εξόρμηση του Ε.Ο.Σ. Κορίνθου στο Καλλιφώνι Αχαΐας αναβάλλεται μέχρι νεοτέρας.

Επίσης η παιδική πεζοπορία στα Γεράνεια Όρη μεταφέρεται μία εβδομάδα μετά την προγραμματισμένη, δηλαδή στις 21 Οκτωβρίου 2018   

ΚΑΛΛΙΦΩΝΙ ΑΧΑΙΑΣ 30/09/2018

ΚΑΛΛΙΦΩΝΙ ΑΧΑΙΑΣ

30 Σεπτεμβρίου 2018

Το Καλλιφώνι Αχαΐας είναι ένα σχετικά άγνωστο βουνό που βρίσκεται στη σκιά του μυθικού Ερύμανθου.

Πολλοί θεωρούν ότι αποτελεί τμήμα της οροσειράς του Ερύμανθου, κατά τη γνώμη μου αποτελεί έναν αυτόνομο ορεινό όγκο, με την κοιλάδα του Σελινούντα ποταμού να αποτελεί το φυσικό διαχωριστικό από τον κυρίως όγκο του Ερύμανθου.

Η υψηλότερη κορυφή του βρίσκεται μεταξύ των χωριών Λεχουρίου και Άνω Βλασίας του Δήμου Καλαβρύτων και φτάνει σε ύψος τα 1.997 μέτρα.

Θα ξεκινήσουμε από τη μονή του Αγ. Νικολάου στην αρχή σε δασικό δρόμο και μετά για αρκετή ώρα σε καλοσχηματισμένο μονοπάτι μέσα σε όμορφο δάσος κεφαλληνιακής ελάτης, λίγο πριν το τέλος θα βγούμε σε διάσελο και από εκεί θα πάρουμε το δρόμο για την κορυφή. Η θέα από την κορυφή είναι μοναδική όπου και θα δούμε πολλούς γνωστούς ορεινούς όγκους τους οποίους και θα προσπαθήσουμε να αναγνωρίσουμε.

Ορειβατική ομάδα: Διάρκεια μαζί με τις στάσεις 8,5-9 ώρες, βαθμός δυσκολίας Β.

Πεζοπορική ομάδα: Διάρκεια μαζί με τις στάσεις 5 ώρες, βαθμός δυσκολίας Α, η πεζοπορική ομάδα θα ξεκινήσει μαζί με τη ορειβατική και σε κάποιο συγκεκριμένο σημείο θα σταματήσει και θα επιστρέψει από τα ίδια στο μοναστήρι του Αγ. Νικολάου.

Κόστος συμμετοχής ανά άτομο: 15 Ευρώ, τα παιδιά δωρεάν.

Αναχώρηση: Από τα Περιβολάκια στην Κόρινθο ΑΥΣΤΗΡΑ στις 06:30 π.μ.

Πληροφορίες και Δηλώσεις Συμμετοχής στον Αρχηγό της εξόρμησης:

Περικλής Μενούνος: 6973-986683

Συναρχηγός:  Κώστας Γκέρτσος

Απαραίτητος εξοπλισμός: Μποτάκια, καπέλο  μπατόν, γυαλιά ηλίου, αντηλιακό, fleece, μπουφάν (αντιανεμικό-αδιάβροχο), γκέτες, φακός (με εφεδρικές μπαταρίες), ατομικό φαρμακείο,  αρκετό νερό και ξηρά τροφή.

Στο πρόγραμμα του συλλόγου συμμετέχουν μόνο τα μέλη του. Για να γίνετε μέλος συμπληρώνετε το έντυπο εγγραφής στο γραφείο του Ε.Ο.Σ. Κορίνθου με κόστος εγγραφής 10 Ευρώ εφάπαξ και 10 Ευρώ για τη συνδρομή της κάθε χρονιάς.

Το ανωτέρω πρόγραμμα και ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες που επικρατούν στο βουνό μπορεί να τροποποιηθεί με ευθύνη των αρχηγών της εκδρομής και αυτό γιατί πάνω από όλα προέχει η ασφάλεια όλων στο βουνό.

Ημερολόγιο

Banner Εντελβαις
Banner Kavouras
Banner Ιωάννα Νακοπούλου
Banner Tsolakos
Banner Freeride Bikes
Banner CDC
Banner Καραβίδας Travel