3ημέρο Αγίου Πνεύματος στην Άνδρο

Σάββατο 26 Μαΐου – Δευτέρα 28 Μαΐου 2018

Ο Ε.Ο.Σ. Κορίνθου διοργανώνει το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος Σάββατο 26 Μαΐου-Δευτέρα 28 Μαΐου 2018, εξόρμηση στην Άνδρο. Η Άνδρος είναι ένα ξεχωριστό νησί των Κυκλάδων με αφθονία υδάτινών αποθεμάτων, ορεινό χαρακτήρα, έντονο ανάγλυφο και εξαιρετικά ποικίλο τοπίο. Μικρά δάση, εύφορες κοιλάδες, πολυάριθμες παραλίες, ρεματιές συνεχούς ροής, καταρράκτες και πηγές σχεδόν σε κάθε πλαγιά και κοιλάδα. Η συνεχής ανθρώπινη παρουσία άφησε σημάδια ορατά ακόμη και στις πιο απόκρημνες πλαγιές του νησιού, διαμορφώνοντας με βασικό υλικό την πέτρα, ένα τοπίο σε μεγάλο βαθμό χειροποίητο. Η ποικιλία της αγροτικής αρχιτεκτονικής εντυπωσιάζει, ξερολιθιές, αναβαθμίδες, λιοτρίβια, και αλώνια. Πάνω από 200 καταγεγραμμένοι νερόμυλοι, 69 ανεμόμυλοι, γεφύρια αρκετά εκ των οποίων τοξωτά και εκατοντάδες ξωκλήσια βρίσκονται διάσπαρτα σε όλο το νησί. Άρα μονοπάτια και Άνδρος είναι δύο λέξεις συνώνυμες. Η Άνδρος διαθέτει ένα πλούσιο δίκτυο μονοπατιών, σε αρκετές περιπτώσεις λιθόστρωτο. Το δίκτυο αυτό, συνέδεε τους οικισμούς μεταξύ τους, με τόπους λατρείας και με τα λιμάνια του νησιού. Έτσι και εμείς θα είμαστε στην ευχάριστη θέση να περπατήσουμε ένα μέρος από τα 150 χιλιόμετρα των λιθόστρωτων μονοπατιών που την περιβάλουν.

Το πρόγραμμα περιληπτικά:

Αναχώρηση Σάββατο 26 Μαΐου, στις 5.00 π.μ. από τον Αγ. Νικόλαο για το λιμάνι της Ραφήνας όπου θα επιβιβαστούμε στο πλοίο με προορισμό την Άνδρο. Με τοπικό λεωφορείο θα πάμε στην Χώρα της Άνδρου που θα γίνουν και οι διανυκτερεύσεις μας. Ξεκινάμε την πρώτη μας πορεία από το μονοπάτι ‘’Βουρκωτή-Παραλία Άχλα-Μονή Αγίου Νικολάου’’, είναι μια εντυπωσιακή αγροτική διαδρομή εκτεινόμενη παράλληλα με τον μεγαλύτερο σε ροή ποταμό της Άνδρου, Άχλα, προς την ομώνυμη παραλία και το σημαντικό υγρότοπο. Καλοφτιαγμένα αγροτικά κονάκια, το υπέροχο τοξωτό γεφύρι του Άχλα, μικροί καταρράκτες και φυσικές βάθρες και μια από τις ωραιότερες παραλίες της Άνδρου, όπου θα έχουμε την δυνατότητα να κάνουμε και το μπάνιο μας. Αφού πάρουμε τον δρόμο της επιστροφής μας θα περάσουμε και από το παλαιό καστρομονάστηρο του Αγίου Νικολάου.

Ω.Π.: 6 ,    Β.Δ.: Α-Β ,    Πορεία: 10 χλμ.

Κυριακή 27 Μαΐου,  μόλις πάρουμε το πρωινό μας ξεκινάμε την πορεία μας για το μονοπάτι ‘’Χώρα-Λιβάδια-Μονή Παναχράντου-Αλαδινού’’, μια διαδρομή διάσχισης της εύφορης κοιλάδας των Λιβαδίων και ανάβασης στις πλαγιές της πλούσιας βιοποικιλότητας οροσειράς του Γερακώνα και στο καστρομονάστηρο της Παναχράντου. Το υπέροχο παραρεμάτιο τμήμα παράλληλα με τον Μεγάλο Ποταμό, τα πλούσια κτήματα εσπεριδοειδών στην εύφορη κοιλάδα των Λιβαδίων και η εντυπωσιακή Μονή. Υπάρχει και η δυνατότητα της επίσκεψης του ‘’Σπηλαίου Αλαδινού’’ λίγο έξω από το χωριό Αλαδινό.

Ω.Π.: 6 ,    Β.Δ.: Α-Β ,    Πορεία: 11,5 χλμ.

Δευτέρα 28 Μαΐου - Αγίου Πνεύματος, αφού έχουμε πάρει το πρωινό και έχουμε ετοιμάσει τα πράγματα μας ξεκινάμε την πορεία μας για το μονοπάτι  ‘’Χώρα-Συνέτι-Διπόταματα-Επάνω Κάστρο-Κοχυλού-Όρμος Κορθίου’’, άλλη μια διαδρομή με μεγάλες εναλλαγές και πλούτο αγροτικού τοπίου. Έντονο ανάγλυφο, συνεκτικοί οικισμοί της ΝΑ Άνδρου, η γνωστή κοιλάδα των Διποταμάτων με τους πολυάριθμους νερόμυλους και το τοξωτό γεφύρι, το Κάστρο της Φανερωμένης όπου καταλήγουμε στο Όρμο Κορθίου που θα έχουμε την δυνατότητα να δοκιμάσουμε τοπικά εδέσματα.

Ω.Π.: 4,5 ,     Β.Δ.: Α-Β ,    Πορεία: 11,5 χλμ.

Μόλις ολοκληρώσουμε και την πορεία μας αυτή θα πάρουμε το πλοίο της επιστροφής από το λιμάνι του Γαυρίου προς Ραφήνα και από εκεί για την Κόρινθο.

Εξοπλισμός:  

Ορειβατικές μπότες, σακίδιο, μπατόν,, αντηλιακό, καπέλο, γυαλιά ηλίου, διαπνέον μπλουζάκι, fleece, μπουφάν (αντιανεμικό – αδιάβροχο – διαπνέον), αδιάβροχο-διαπνέον παντελόνι, μαγιό, φακός με εφεδρικές μπαταρίες, ατομικό φαρμακείο, μαχαίρι, αναπτήρας, ξηρά τροφή, θερμός – παγούρι, νερό.

Κόστος διαμονής (Περιλαμβάνει: 2 διανυκτερεύσεις με πρωινό, μεταφορά από Κόρινθο-Ραφήνα-Κόρινθο, ακτοπλοϊκά εισιτήρια Ραφήνα-Άνδρο-Ραφήνα και μεταφορά από Γαύριο-Χώρα Άνδρου-Γαύριο):

Δίκλινο δωμάτιο:   135€

Τρίκλινο δωμάτιο: 125€

Τετράκλινο δωμάτιο: 120€

Το κόστος ενδέχεται να τροποποιηθεί ανάλογα τον αριθμό συμμετέχων

*Για τις μετακινήσεις μέσα στην ενδοχώρα το κόστος θα είναι επιπλέων.

  • Δηλώσεις συμμετοχής άμεσα και προκαταβολές 60€, αυστηρά ως τις 27/04/2018.
  • Εξόφληση ως τις 23/05/2018.
  • Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Πληροφορίες και Δηλώσεις Συμμετοχής στους Αρχηγούς:

Αρναουτοπούλου Μαρίνα 6944140896

Ντρούδης Νίκος

και στο τηλ. του συλλόγου 2741029970 (Τετάρτη 20:00 – 22:00)

  • Το πρόγραμμα της εξόρμησης μπορεί να τροποποιηθεί με ευθύνη αρχηγών.
  • Στις εξορμήσεις του συλλόγου συμμετέχουν μόνο τα ταμιακώς εντάξει μέλη του. Για να γίνετε μέλος συμπληρώνετε το έντυπο εγγραφής στο γραφείο του ΕΟΣ Κορίνθου με κόστος εγγραφής 10€ (εφάπαξ) και 10€ για τη συνδρομή της χρονιάς.

 

Ημερολόγιο

Banner Εντελβαις
Banner Kavouras
Banner Ιωάννα Νακοπούλου
Banner Tsolakos
Banner Freeride Bikes
Banner Καραβίδας Travel
Banner Φουριώτη
Banner Καλαμακι
Banner οικονομου μ
Banner Βαμβακάρης