Κυπαρίσσι Λακωνίας
26-27.09.2020
 
 
Ο ΕΟΣ Κορίνθου, το διήμερο 26 – 27 Σεπτεμβρίου διοργανώνει εξόρμηση στο Κυπαρίσσι Λακωνίας.
Ίσως δεν μπορεί εύκολα να φανταστεί κανείς, ότι τόσο κοντά στο πολύ όμορφο παραθαλάσσιο χωριό Κυπαρίσσι, πίσω και πάνω από τους όρθιους, κάθετους βράχους που το περιβάλλουν, υπάρχει ένα βουνό με μεγάλα ελατοδάση που προσφέρεται για πολύ όμορφες πεζοπορίες. Το Χιονοβούνι είναι ενταγμένο στο σύνολο της έκτασής του στο πρόγραμμα Natura. Οι πεζοπορικές διαδρομές βασίζονται στα παλιά μονοπάτια του βουνού και διατρέχουν όλη του την έκταση. Κεντρική έχει το τμήμα του εθνικού μονοπατιού 33, που διατρέχει το Χιονοβούνι από την Κρεμαστή μέχρι τον Λαμπόκαμπο. Εγκάρσια σ’ αυτό κινούνται οι διαδρομές προς τα χωριά στις παρυφές του βουνού: το Κυπαρίσσι με τους συνοικισμούς του και τον Χάρακα. Το παραλιακό χωριό Κυπαρίσσι αποτελείται από τους συνοικισμούς «Βρύση», «Παραλία», «Μητρόπολη» και τον οικισμό «Κάψαλα». Στα Δυτικά του χωριού υψώνεται σε απειλητική θέση η ράχη της «Μπαμπάλας», απότομη και άγρια πάνω από το συνοικισμό Βρύσης, κυρίως.
 
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΞΟΡΜΗΣΗΣ:
 
Σάββατο 26.09.2020
Χάρακας – Κυπαρίσσι
Ώρες πορείας: 4-5
ΒΔ: Α
 
Αναχώρηση με το λεωφορείο αυστηρά στις 6:00 από τον Άγιο Νικόλαο προς Χάρακα με μία ενδιάμεση στάση για ξεκούραση. Φτάνουμε στον Χάρακα περίπου στις 10:00 και έχουμε έτοιμο το σακίδιο ημέρας (τουλάχιστον δύο λίτρα νερό) ώστε να ξεκινήσουμε την διαδρομή. Τα πράγματα που δεν θα χρειαστούμε θα μεταφερθούν με αγροτικό στο ξενοδοχείο. Η διαδρομή που χαράχτηκε από τον τοπικό ορειβατικό σύλλογο ΕΟΣΝΑΛ ξεκινά από το κέντρο του χωριού Χάρακα και ακολουθεί μονοπάτι που σταδιακά μπαίνει σε ελατοδάσος, ανηφορίζοντας με μικρές κλίσεις δίπλα σε μικρό ρέμα. Στη συνέχεια του μονοπατιού συναντάμε υπολείμματα παλιού καλντεριμιού και αφού περάσει χαρακτηριστικές «πόρτες» ανάμεσα σε βράχους, βαδίζει για αρκετό διάστημα στα ριζά μεγάλων κάθετων βράχων και στη συνέχεια κατηφορίζει με πολλούς ελιγμούς, για να καταλήξει στον κεντρικό δρόμο προς το Κυπαρίσσι πολύ κοντά και λίγο πάνω από τον παλιό μύλο με το ξωκλήσι της Παναγίας πριν τον συνοικισμό Βρύση.
 
Κυριακή 27.09.2020
Κυπαρίσσι – Κρεμαστή
Ώρες πορείας: 4-5
ΒΔ: ΑΒ
 
Την Κυριακή θα ξεκινήσουμε στις 9:00 από τον χώρο του ξενοδοχείου και θα περπατήσουμε μια κλασική διαδρομή στο παλιό μονοπάτι που ένωνε τα δύο χωριά, το οποίο ξεκινά να ανηφορίζει ελικοειδώς φθάνοντας στο ξωκλήσι της Αγίας Βαρβάρας. Το μονοπάτι είναι αρκετά φαρδύ και σε πολλά σημεία του υπάρχουν υπολείμματα από το παλιό καλντερίμι. Η θέα σ’ όλη τη διάρκεια της ανάβασης προς το κόλπο του Κυπαρισσιού είναι καταπληκτική. Μετά την Αγία Βαρβάρα το μονοπάτι κινείται σε ελατοσκεπές τοπίο και η διαδρομή καταλήγει στο δρόμο Κρεμαστή – Πελετά όπου και θα μας παραλάβει το λεωφορείο με προορισμό το Λεωνίδιο για φαγητό/μπάνιο και στη συνέχεια επιστροφή στην Κόρινθο.
 
Κόστος Εξόρμησης:
76 € για μονόκλινο δωμάτιο
61 € για δίκλινο δωμάτιο.
56 € για τρίκλινο δωμάτιο.
37 € για όσους μείνουν σε σκηνή (Υπάρχει δυνατότητα για πρωινό στο ξενοδοχείο, σε συνεννόηση με τους αρχηγούς, με επιπλέον χρέωση.)
 
Στη τιμή των δωματίων συμπεριλαμβάνεται πρωινό .
Έγκυρη θεωρείται η συμμετοχή μετά την προκαταβολή 30€ έως 20 Σεπτεμβρίου.
Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Μέγιστη συμμετοχή τα 31 άτομα.
 
Πληροφορίες και Δηλώσεις Συμμετοχής στους αρχηγούς:
Ντρούδη Αντώνη 6946555117
Χατζηγεωργίου Μαρία 6940839160
και στο τηλέφωνο του συλλόγου 2741029970 (Τετάρτη και Παρασκευή 20:00 – 22:00).
 
Εξοπλισμός για την πεζοπορία:
Μποτάκια ορειβατικά, ορειβατικό παντελόνι, σακίδιο πλάτης, αντιηλιακό, γυαλιά ηλίου, καπελάκι, μπουφάν (αντιανεμικό-αδιάβροχο), φακός (με εφεδρικές μπαταρίες), ατομικό φαρμακείο, ξηρά τροφή, νερό (2 λίτρα/ διαδρομή), μαγιό και πετσέτα.
 
Το πρόγραμμα μπορεί να τροποποιηθεί αναλόγως των συνθηκών με ευθύνη των αρχηγών.
Στο πρόγραμμα του συλλόγου συμμετέχουν μόνο τα μέλη του. Για να γίνεται μέλος συμπληρώνετε το έντυπο εγγραφής στο γραφείο του ΕΟΣ Κορίνθου με κόστος εγγραφής 10€ (εφάπαξ) και 10€ για τη συνδρομή της χρονιάς.