Πεζοπορία στην ΥΔΡΑ

Κυριακή 8 Οκτωβρίου 2017

Η 4η φθινοπωρινή εξόρμηση του Ε.Ο.Σ. Κορίνθου θα πραγματοποιηθεί στις 8 Οκτωβρίου στο κοσμοπολίτικο και ιστορικό νησί της Ύδρας.

Η διαδρομή μας θα περιλάβει σχεδόν το μισό (βορειοανατολικό) τμήμα του νησιού.

Θα αναχωρήσουμε στις 7:00 το πρωί από τα περιβολάκια για Μετόχι.                                    

Από εκεί  θα περάσουμε με το καραβάκι στο ανατολικό άκρο  της  Ύδρας όπου καιρού επιτρέποντος θα ξεκινήσουμε την πορεία μας από τον φάρο  Ζούρβα και ακολουθώντας χαραγμένο μονοπάτι θα επισκεφτούμε στην πορεία μας τη Μονή Γεννήσεως της Θεοτόκου Ζούρβας.

Συνεχίζουμε τη διαδρομή μας περνώντας μέσα από μικρά φαραγγάκια και  κέδρινα δάση φτάνουμε στη Μονή του Αγίου Νικολάου όπου εκεί θα ξαποστάσουμε.

Στο τρίτο σκέλος της πορείας μας, παίρνουμε ανηφορικό αρχικά μονοπάτι το οποίο στη συνέχεια κατηφορίζει προς την αρχοντική  Ύδρα, περνώντας από πευκοδάση και μικρές καλλιεργήσιμες εκτάσεις .

Βαθμός Δυσκολίας:  Α+    

Ω.Π. : 5+ ώρες

Μέγιστη Υψομετρική Διαφορά: 370 μ περίπου

Εξοπλισμός: Μποτάκια ορειβατικά, μπατόν, αντηλιακό, γυαλιά ηλίου, καπελάκι, fleece, μπουφάν (αντιανεμικό – αδιάβροχο), φακός (με εφεδρικές μπαταρίες), ατομικό φαρμακείο, νερό, ξηρά τροφή.

Κόστος συμμετοχής: 25 €

Αναχώρηση: 7:00 το πρωί από τα περιβολάκια.

Πληροφορίες και Δηλώσεις συμμετοχής στον αρχηγό:

Καλογερόπουλος Θεόδωρος 6974399889 και

στο τηλ. του συλλόγου 2741029970

( Τετάρτη και Παρασκευή 20:00-22:00)

Στις εξορμήσεις του συλλόγου συμμετέχουν μόνο τα ταμιακώς εντάξει και ενεργά μέλη του.

Για να γίνετε μέλος συμπληρώνετε το έντυπο εγγραφής στο γραφείο του Ε.Ο.Σ. Κορίνθου με κόστος εγγραφής 10€ (εφάπαξ) και 10€ για τη συνδρομή της χρονιάς.