Βουκουρέστι-Καρπάθια, 8 ημέρες
Αναχωρήσεις: 21/12/2014
ΣΟΦΙΑ - ΣΙΝΑΪΑ - ΠΕΛΕΣ - ΦΡΟΥΡΙΟ ΜΠΡΑΝ - ΜΠΡΑΣΟΒ ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ - ΣΑΝΤΑΝΣΚΙ
1Η ΗΜΕΡΑ, ΑΘΗΝΑ - ΣΟΦΙΑ: Αναχώρηση 6.30 π.μ. από ΑΘΗΝΑ, ημίωρη στάση στην περιοχή της ΛΑΜΙΑΣ για καφέ καθώς και στον Πλαταμώνα για γεύμα προαιρετικά. Η διαδρομή μας συνεχίζεται για ΣΟΦΙΑ μέσω ΠΡΟΜΑΧΩΝΑ - έλεγχος διαβατηρίων - άφιξη το βράδυ, δείπνο, διανυκτέρευση.
...ΗΜΕΡΑ, ΣΟΦΙΑ - ΣΙΝΑΪΑ: Πρωινό και αναχώρηση για ΡΟΥΜΑΝΙΑ και την πόλη ΣΙΝΑΪΑ. Με ενδιάμεσες στάσεις θα φθάσουμε νωρίς το βράδυ και αφού τακτοποιηθούμε στο ξενοδοχείο μετά το δείπνο, θα κάνουμε περπατώντας την πρώτη γνωριμία με την πόλη.
3Η ΗΜΕΡΑ: ΣΙΝΑΪΑ – ΠΕΛΕΣ – ΚΑΡΠΑΘΙΑ - ΦΡΟΥΡΙΟ ΜΠΡΑΝ - ΜΠΡΑΣΟΒ – ΠΟΪΑΝΑ ΜΠΡΑΣΟΒ: Μετά το πρωινό επίσκεψη στο παλάτι ΠΕΛΕΣ, τη θερινή κατοικία του βασιλιά ΚΑΡΟΛΟΥ και το ορθόδοξο μοναστήρι του ΚΑΤΑΚΟΥΖΗΝΟΥ, συνεχίζουμε για το φρούριο ΜΠΡΑΝ (ΠΥΡΓΟΣ ΤΟΥ ΔΡΑΚΟΥΛΑ), τα πανεμορφα μοναστηρια ΒΟΡΕΝΕΤΣ,ΑΜΠΟΡΕ,ΜΟΛΔΑΒΙΤΣΑ ΚΑΙ ΣΟΥΞΕΒΙΤΣΑ.Αμέσως μετά θα γνωρίσουμε τη μεσαιωνική πόλη ΜΠΡΑΣΩΒ (18ου αιώνα) . Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, δείπνο, διανυκτέρευση.
4Η ΗΜΕΡΑ ΣΙΝΑΙΑ – ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΟ ΠΟΙΑΝΟ ΜΠΡΑΣΟΒ : Πρωινό και μεταφορά στο Χιονοδρομικό Ποιάνα Μπρασοβ ένα από τα διασημότερα χιονοδρομικά κέντρα της περιοχής. Θα έχουμε την ευκαιρία για όσους θέλουν να κάνουν σκι και άλλοι πεζοπορία στο πανέμορφο δάσος. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, δείπνο, διανυκτέρευση.
5Η ΗΜΕΡΑ, ΣΙΝΑΪΑ - ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ: Μετά το πρωινό αναχώρηση για τη Ρουμανική πρωτεύουσα, όπου θα φθάσουμε νωρίς το απόγευμα και θα έχουμε χρόνο να περπατήσουμε και να κάνουμε την πρώτη γνωριμία με την πόλη, δείπνο, διανυκτέρευση.
6Η ΗΜΕΡΑ, ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ (ΞΕΝΑΓΗΣΗ): Πρωινό και γνωριμία με την παλαιά και νέα πόλη. Θα επισκεφθούμε τη ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ με το ΜΝΗΜΕΙΟ του ΑΓΝΩΣΤΟΥ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗ, τον ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟ ΝΑΟ, τη ΒΟΥΛΗ, το ΕΘΝΙΚΟ ΜΑΥΣΩΛΕΙΟ. Χρόνος ελεύθερος για γνωριμία με την αγορά της πόλης, δείπνο, διανυκτέρευση.
7Η ΗΜΕΡΑ, ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ - ΣΑΝΤΑΝΣΚΙ: Πρωινό και αναχώρηση για την πόλη του ΣΑΝΤΑΝΣΚΙ. Η διαδρομή μας μέσω RUSE και VELIKO TARNOVO, μια πόλη χτισμένη στις όχθες του ποταμού Γιάντρα, γνωστή ως πρωτεύουσα της δεύτερης βουλγάρικης αυτοκρατορίας που συχνά αναφέρεται ως "η πόλη των τσάρων". Μέχρι το 1965 το όνομα της πόλης ήταν Τάρνοβο και μέχρι σήμερα συνεχίζεται να χρησιμοποιείται η ονομασία αυτή. Συνεχίζουμε για να προσπεράσουμε τη Βουλγαρική πρωτεύουσα και να καταλήξουμε το βράδυ στο ΣΑΝΤΑΝΣΚΙ, για δείπνο και διανυκτέρευση.
8Η ΗΜΕΡΑ, ΣΑΝΤΑΝΣΚΙ - ΑΘΗΝΑ: Πρωινό και χρόνος ελεύθερος για σύντομη γνωριμία με την όμορφη λουτρόπολη. Κτισμένη ανάμεσα σε δύο ποταμούς τον ΜΠΑΝΣΚΑ και ΜΠΡΙΣΤΙΤΖΑ, και έχει πάρει το όνομα της από το Βούλγαρο επαναστάτη, ΓΙΑΝ ΣΑΝΤΑΝΣΚΙ. Παρατηρήστε το δέντρο στην κεντρική πλατεία 500 ετών δίπλα σε ένα αρχαίο μαρμάρινο σιντριβάνι. Αναχώρηση για ΑΘΗΝΑ, με ενδιάμεσες στάσεις για φαγητό και καφέ, άφιξη το βράδυ.

ΓΙΑ ΜΙΝΙΜΟΥΜ 30 ΑΤΟΜΑ
ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ3*& 4* ΜΕ ΗΜΙΔΙΑΤΡΟΦΗ 440 ΕΥΡΩ

ΓΙΑ ΜΙΝΙΜΟΥΜ 40 ΑΤΟΜΑ
ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ3*& 4*ΜΕ ΗΜΙΔΙΑΤΡΟΦΗ 385 ΕΥΡΩ
ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:Εκδρομές - περιηγήσεις με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν.Διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 3*sup. - 4*.Ημιδιατροφή (7 πρωινά - 7γεύματα ή δείπνα)Ξεναγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα.Αρχηγό - συνοδό.

Ημερολόγιο