ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΟΡΕΙΒΑΣΙΑΣ  ΑΝΑΡΡΙΧΗΣΗΣ

76η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ

ΝΤΟΥΡΝΤΟΥΒΑΝΑ

(ΠΕΝΤΕΛΕΙΑ ΟΡΟΣ)

ΛΙΜΝΗ ΔΟΞΑ

16-17 ΙΟΥΛΙΟΥ 2016

 

Αγαπητοί φίλοι ορειβάτες,

Ο Ε.Ο.Σ. Κορίνθου, με απόφαση της Γ.Σ της Ε.Ο.Ο.Α., διοργανώνει την 76η Π.Ο.Σ που θα πραγματοποιηθεί στις 16 – 17 Ιουλίου 2016. Σας περιμένουμε για  να περπατήσουμε τα μονοπάτια της Ντουρντουβάνας, να σας  παρουσιάσουμε την ιστορία και τους μύθους της περιοχής και να απολαύσουμε ένα ορειβατικό διήμερο στην καρδιά του καλοκαιριού.

 

 

ΣΥΝΟΠΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 76ης Π.Ο.Σ.

 

ΣΑΒΒΑΤΟ 16 ΙΟΥΛΙΟΥ 2016

 

11:30 π.μ. : Ώρα εκκίνησης διαδρομών με αφετηρία και τερματισμό τη Λίμνη Δόξα.

Πεζοπορικές διαδρομές :

Α: Μονή Αγίου Γεωργίου – Γκιώνα – Τουρκόβρυση – Άγιοι Πάντες – Τουρκόβρυση – Λίμνη Δόξα (ώρες πορείας: 5 και ΥΔ: 400μ ).

Β: Μονή Αγίου Γεωργίου –  Γκιώνα – Τουρκόβρυση – Λίμνη Δόξα (ώρες πορείας: 3:45 και ΥΔ: 400μ).

4:00 μ.μ. : (Επίσημη) ώρα έναρξης προσέλευσης στο χώρο κατασκήνωσης της 76ης Π.Ο.Σ. στη Λίμνη Δόξα και εγγραφή των σωματείων στη γραμματεία.

7:00 μ.μ. : Προσφορά βραδινού φαγητού.

9:00 μ.μ.: Σύντομο καλωσόρισμα από τους διοργανωτές και τις τοπικές αρχές.

Παρουσίαση της ιστορίας και των μύθων της περιοχής. Αφήγηση παραμυθιού.

Ουρανογραφία και παρατήρηση από τηλεσκόπια από την Ομάδα Αστρονομίας της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κορίνθου. (Καιρού επιτρέποντος)

 

 

ΚΥΡΙΑΚΗ 17 ΙΟΥΛΙΟΥ 2016

 

5:30 – 7:00 π.μ.: Πρωινό με ζεστό τσάι του βουνού.

7:00 π.μ.: Έναρξη πορείας ξεκινώντας από το χώρο της κατασκήνωσης.

11:00 π. μ.: Συγκέντρωση στο Διάσελο του Κυνηγού (1.540μ), σε μονοπάτι σκιερό μέσα σε δάσος ελάτης και μαύρης πεύκης (Ώρες  πορείας : 2:00 και ΥΔ: 630μ). Χαιρετισμοί, επίδοση αναμνηστικών και τελετή λήξης της 76ης Π.Ο.Σ.

Για όσους επιθυμούν ανάβαση στην κορυφή της Ντουρντουβάνας Τριανταφυλλιά (2.109μ), ξεκινώντας από το Διάσελο του Κυνηγού, η διάρκεια είναι 1 ώρα και 30’.

Υπάρχει η δυνατότητα ανάβασης και στη 2η κορυφή, τη Ντουρντουβάνα (2.083μ) λόγω της μικρής απόστασής της από το διάσελο της Ντουρντουβάνας (2.000μ) που μπορεί να γίνει σε 30᾿ και θα σας ανταμείψει με την υπέροχη θέα  της καρδιόσχημης Λίμνης Δόξα από ψηλά.

 

     Εναλλακτικές Προτάσεις για την ημέρα του Σαββάτου στις 11:30 π.μ. :

 

·        Ποδηλατικές διαδρομές:

Α: Λίμνη Δόξα – Συβίστα – Ζαρούχλα – Λίμνη Δόξα (4-5 ώρες, 40 χλμ).

Β: Λίμνη Δόξα – Συβίστα – Λίμνη Δόξα (2 ώρες, 15 χλμ).

 

·        Ξενάγηση στον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Φενεού.

 

 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ – ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΕΙΣ

 

Παρακαλούμε  τα σωματεία να μας ενημερώσουν έγκαιρα για τον αριθμό , κατά προσέγγιση, των συμμετεχόντων στην 76ης  Π.Ο.Σ. για την καλύτερη διεξαγωγή της.

Καλό είναι οι φίλοι ορειβάτες να έχουν μαζί τους τα προσωπικά τους σκεύη φαγητού (πιάτο, κουτάλι, ποτήρι) έτσι ώστε να αποφευχθεί όσο το δυνατόν η άσκοπη χρήση πλαστικών σκευών για το σερβίρισμα του γεύματος και των ροφημάτων που επιβαρύνει το περιβάλλον.

 

Οδηγίες για το πώς θα έρθετε στο χώρο κατασκήνωσης της 76ης Π.Ο.Σ.:

  • Για όσους έρθουν από Ισθμό κινούμενοι στην εθνική οδό προς Κιάτο, βγαίνοντας στην έξοδο για Κιάτο και στρίβοντας αριστερά, ακολουθούν το δρόμο προς τη Στυμφαλία. Από τον επαρχιακό δρόμο Κιάτου – Στυμφαλίας κατευθυνόμαστε προς Λαύκα. Στην είσοδό μας στη Λαύκα στρίβουμε αμέσως δεξιά , στην πρώτη στροφή μετά την ταμπέλα «Λαύκα». Ο δρόμος παραδόθηκε πρόσφατα και μας απαλλάσσει από τις στροφές της Καστανιάς. Στο Μεσινό στρίβουμε αριστερά για Αρχαία Φενεό με επόμενο σταθμό τη Λίμνη Δόξα.

  • Τα λεωφορεία από την περιοχή της Πάτρας θα πρέπει να κατευθυνθούν προς το Κιάτο ακολουθώντας την παραπάνω διαδρομή. Τα Ι.Χ. μπορούν να ακολουθήσουν την πορεία του χάρτη προς Ροζενά – Ευρωστίνα, συνεχίζοντας για Γκούρα και Μεσινό. Στο Μεσινό στρίβουμε δεξιά για Αρχαία Φενεό και Λίμνη Δόξα.

  • Για όσους έρθουν από νότια της Πελοποννήσου, μετά την Τρίπολη ακολουθούν την Ε.Ο. Πάτρας – Τρίπολης περνώντας από Βλαχέρνα και το Στενό (Αρκαδίας). Η κατεύθυνση από κει είναι προς Λυκούρια και Αρχαία Φενεό.

  • Από Πύργο ακολουθούμε, όπως φαίνεται στο χάρτη, την Ε.Ο. Πάτρας – Τρίπολης και στο ύψος του Ζευγολατιού στρίβουμε αριστερά προς Λυκούρια και Αρχαία Φενεό

  • Θα υπάρχουν αφίσες και προσωρινή σήμανση προς 76η Π.Ο.Σ.

 

 

Στο χώρο κατασκήνωσης:

  • Η στάθμευση ειδικότερα των λεωφορείων αλλά και των Ι.Χ. θα γίνει περιμετρικά της λίμνης, στη μία λωρίδα κυκλοφορίας προς την πλευρά του βουνού και θα διευκολύνεται από αρμόδιους εθελοντές. Αρκετός χώρος επίσης υπάρχει στο πλάτωμα κοντά στο χώρο της κατασκήνωσης αλλά και πιο ψηλά, παραπλεύρως του χωματόδρομου.

  • Η κατασκήνωση θα γίνει σε χώρο σκιερό κάτω από δέντρα ενώ η πηγή Κέρκενα είναι αρκετά κοντά (700μ.).

  • Για τις εγγραφές, την καλύτερη εξυπηρέτησή σας και περισσότερες πληροφορίες να απευθύνεστε στη γραμματεία.

  • Για τη συλλογή των απορριμμάτων θα υπάρχουν αρκετοί κάδοι αλλά και η δική σας υπευθυνότητα θα συμβάλει ώστε να παραμείνει καθαρός τόσο ο χώρος κατασκήνωσης όσο και τα μονοπάτια.

 

 

Στοιχεία Επικοινωνίας:

  • Έφορος Ορειβασίας: Παναγουλόπουλος Θεόδωρος 6978882962

  • Ε.Ο.Σ. ΚΟΡΙΝΘΟΥ

             Εθνικής Αντίστασης 5, α’ όροφος

            Τ.Κ. 20131 ΚΟΡΙΝΘΟΣ

            Τηλ. & Fax: 27410 29970    

            E- mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

            Web: www.eoskorinthou.gr

 

Καλή Αντάμωση!

Ημερολόγιο