Ο ΕΟΣ Κορίνθου διοργανώνει αρχές του Αυγούστου 2016 πολυήμερη ορειβατική διάσχιση – αποστολή – στο Εθνικό Πάρκο Βόρειας Πίνδου (Βάλια Κάλντα) και στο όρος Λάκμος ή Περιστέρι.

Η συνολική διάρκεια θα είναι 7 ημέρες, με 5 ημέρες πορείας (3 ημέρες διάσχιση τη Βάλια Κάλντα και 2 ημέρες το Λάκμο) και με μεταφορά του κατασκηνωτικού εξοπλισμού. Θα γίνουν τρεις διανυκτερεύσεις στα βουνά, 2 στη Βάλια Κάλντα ( Σαλατούρα Σταυρού, λίμνες Φλέγγας) και 1 στο Λάκμο (Λίμνη Βερλίγκα). Η χιλιομετρική απόσταση που θα διανυθεί είναι πάνω από 90 χλμ, με συνολική υψομετρική διαφορά (ανάβαση) άνω των 5 χλμ.

Συνοπτικά το πρόγραμμα:

  • Κυριακή 31 Ιουλίου: Αναχώρηση νωρίς το πρωί (7.00 πμ) από Κόρινθο για Βοβούσα Ιωαννίνων (1000 μ) και διανυκτέρευση.
  • Δευτέρα 1 Αυγούστου: Έναρξη πορείας με ανάβαση στο Αυγό (2177 μ) και κατάβαση στη Σαλατούρα Σταυρού (1600 μ), για την κατασκήνωση της πρώτης ημέρας.
  • Τρίτη 2 Αυγούστου: Αρχικά ακολουθούμε δασικό δρόμο μέχρι τη Σαλατούρα Παπαγιάννη, ανάβαση στην κορυφή Μηλιά (2159 μ), κατάβαση στο διάσελο της Σαλατούρας Μηλιάς (1700 μ) και πορεία στην κορυφή της Φλέγγας (2157 μ) μέχρι τις ξακουστές λίμνες της (1950 μ), στο χώρο όπου θα γίνει η δεύτερη κατασκήνωση.
  • Τετάρτη 3 Αυγούστου: Κατάβαση στον πυρήνα της Βάλια Κάλντα, πεζοπορία στο Αρκουδόρεμα και καθώς σμίγει, δίπλα από τον Αώο ποταμό με τελικό προορισμό τη Βοβούσα, όπου και η διανυκτέρευση.
  • Πέμπτη 4 Αυγούστου: Αναχώρηση νωρίς το πρωί για Ανθοχώρι (1000μ), νοτιοδυτικά του Μετσόβου. Από εκεί θα ξεκινήσει η ανάβαση στο όρος Λάκμος, περνώντας από την κορυφή Τσουκαρέλα (2294 μ), με τελικό προορισμό την αλπική λίμνη Βερλίγκα (2000 μ), όπου και η κατασκήνωσή μας.
  • Παρασκευή 5 Αυγούστου: Τελευταία μέρα της αποστολής, θα γίνει διάσχιση όλης της κορυφογραμμής του Λάκμου και του Μπάρου, με τελικό προορισμό τον Ασπροπόταμο (Αχελώο) και την Ανθούσα (1000 μ) για διανυκτέρευση.
  • Σάββατο 6 Αυγούστου: Αναχώρηση για Κόρινθο.

 

Βαθμός Δυσκολίας: Γ ,    Ώρες Πορείας: 8 – 9 την ημέρα.

Εξοπλισμός: Σακίδιο, αντηλιακό, καπέλο, γυαλιά ηλίου, σκούφος, αδιάβροχα γάντια, θερμοεσώρουχα, fleece, μπουφάν (αντιανεμικό – αδιάβροχο – διαπνέον), αδιάβροχο παντελόνι, μπατόν, μπότες ορειβασίας, κάλτσες δεύτερες, φακός με εφεδρικές μπαταρίες, ατομικό φαρμακείο, μαχαίρι, αναπτήρας, ξηρά τροφή, θερμός – παγούρι, χάρτες – πυξίδα, και νερό.

Για τις κατασκηνώσεις – διανυκτερεύσεις στο βουνό: Υπνόσακος, σκηνή, υπόστρωμα, μαγειρικά σκεύη και φαγητό σε συνεννόηση με την ομάδα και τον αρχηγό.

Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής, μέχρι Παρασκευή 22 Ιουλίου, στον αρχηγό: Πολλάλη Κωνσταντίνο 6947700224.

  • Για τη συγκεκριμένη εξόρμηση απαιτείται άριστη φυσική κατάσταση, απαραίτητος εξοπλισμός και ανάλογη εμπειρία και για τους λόγους αυτούς, χρειάζεται οι ενδιαφερόμενοι να καταθέσουν στον αρχηγό, την ορειβατική τους δραστηριότητα, των δυο τελευταίων ετών.
  • Την Παρασκευή 22 Ιουλίου 2016 και ώρα 18.00, θα γίνει συνάντηση στα γραφεία του συλλόγου, υποχρεωτικά από όλους τους συμμετέχοντες, για συντονισμό της ομάδας και ενημέρωση για τις λεπτομέρειες της εξόρμησης.
  • Οι μετακινήσεις θα γίνουν με ΙΧ.
  • Οι διανυκτερεύσεις στα χωριά Βοβούσα και Ανθούσα μπορούν να γίνουν σε σκηνές ή σε ξενώνες με ευθύνη των συμμετεχόντων.
  • Το πρόγραμμα μπορεί να τροποποιηθεί αναλόγως των συνθηκών και με ευθύνη αρχηγού.
  • Στο πρόγραμμα του συλλόγου συμμετέχουν μόνο τα μέλη του. Για να γίνετε μέλος συμπληρώνετε το έντυπο εγγραφής στο γραφείο του ΕΟΣ Κορίνθου με κόστος εγγραφής 10€ (εφάπαξ) και 10€ για τη συνδρομή της χρονιάς.

 

Ημερολόγιο