Ο ΕΟΣ Κορίνθου σας προσκαλεί Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2016 σε εξόρμηση στο φράγμα του Λάδωνα και στη γύρω περιοχή.

Το πρόγραμμα ξεκινά με ξενάγηση στον υδροηλεκτρικό σταθμό. Στη συνέχεια θα γίνει πορεία παράλληλα και λίγο ψηλότερα από την παλιά κοίτη του ποταμού, του "ομορφότερου στην Ελλάδα" σύμφωνα με τον Παυσανία! Τα νερά του έρχονται από τις πλαγιές του Χελμού, διασχίζει τη δυτική Αρκαδία και συναντά τις πηγές του μεγαλοπρεπή Αλφειού. Η πλούσια βλάστηση και τα γαλήνια σημεία του ενισχύουν ακόμη περισσότερο το μύθο του και την ομορφιά του.

Στη διαδρομή θα δούμε απέναντί μας στα βράχια που ορθώνονται ψηλά στο φαράγγι, τα "μαγαζιά". Είναι φυσικές σπηλιές που λειτούργησαν ως ταμπούρια των οπλαρχηγών του 1821 και αναφέρονται από τους κατοίκους της περιοχής ως "μαγαζιά" ή "φούρνοι". Χρησιμοποιήθηκαν ως χώροι ανεφοδιασμού, αποθήκευσης υλικού και ως καταφύγια για τους καταδιωκόμενους Έλληνες. Εκεί φούρνιζαν το ψωμί τους για να ζήσουν και να πολεμήσουν. Απομεινάρια τους υπάρχουν ακόμα και σήμερα.

Μετά το ποτάμι συνεχίζουμε σε όμορφο δάσος με πλατάνια, δάφνες και τεράστια πουρνάρια με προορισμό το χωριό Σπάθαρι.

Επειδή θα περάσουμε από εκτεθειμένα σημεία,  όσοι έχουν υψοφοβία και δεν μπορούν να συνεχίσουν θα ακολουθήσουν την πεζοπορική ομάδα.

Η πεζοπορική ομάδα μετά την ξενάγηση στον υδροηλεκτρικό σταθμό θα μεταφερθεί με το λεωφορείο στο Σπάθαρι. Από εκεί θα ξεκινήσει καθοδική πορεία (Υψομετρική Διαφορά: 300μ. περίπου) προς το Λάδωνα ακολουθώντας πανέμορφο μονοπάτι μέσα σε πλατάνια. Ύστερα από ένα διάλειμμα κι αφού θαυμάσουμε την ομορφιά του τοπίου θα επιστρέψουμε στο Σπάθαρι από το ίδιο μονοπάτι (ανηφορικά αυτή τη φορά).

Ώρες Πορείας: 4 – 5 .

Βαθμός Δυσκολίας: Α – Β .

Κόστος συμμετοχής: 15 € .                           

Αναχώρηση:  7:00 το πρωί από τα Περιβολάκια.

Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στους αρχηγούς:

Παναγουλόπουλο Θεόδωρο 6978882962 ,

Τσελεκίδη Δήμητρα 6976637226

και στο τηλ. του συλλόγου 2741029970  (Τετάρτη και Παρασκευή 20:00-22:00).

Εξοπλισμός: Πεζοπορικά μποτάκια, σακίδιο, μπατόν, fleece, μπουφάν (αντιανεμικό-αδιάβροχο-διαπνέον), καπέλο, αντηλιακό, μακρυμάνικο μπλουζάκι διαπνέον, δεύτερες κάλτσες, φακός με εφεδρικές μπαταρίες, ατομικό φαρμακείο, ξηρά τροφή και νερό.

Στο πρόγραμμα του συλλόγου συμμετέχουν μόνο τα μέλη του. Για να γίνετε μέλος συμπληρώνετε το έντυπο εγγραφής στο γραφείο του ΕΟΣ Κορίνθου με κόστος εγγραφής 10€ (εφάπαξ) και 10€ για τη συνδρομή της χρονιάς.