Ο ΕΟΣ Κορίνθου την Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2016 διοργανώνει εξόρμηση στον Ελικώνα.

Ο Ελικώνας αποτελεί ένα σύμπλεγμα βουνών με ψηλότερη κορυφή την Παλιοβούνα. Οι κορυφές του έχουν θέα τον Κορινθιακό κόλπο και τα βουνά του Παρνασσού, ενώ οι πλαγιές του είναι σκεπασμένες με δάση από δρυς, έλατα και οξιές, ιαματικά φυτά και πολλών ειδών θάμνους.

Ο Ελικώνας αν και δε διατηρεί  πλέον  τον αρχαίο δασικό του πλούτο, είναι και σήμερα ένα ωραιότατο βουνό με φυσικές ομορφιές και κρυστάλλινες πηγές που προσφέρεται για πεζοπορία στις πλαγιές του.

Η εξόρμηση θα έχει δυο ομάδες:

  • Η πρώτη ομάδα θα ξεκινήσει την ανάβαση από την Αγία Άννα (750 μ) για την κορυφή της Παλιοβούνας (1749 μ) και θα καταλήξει στο ξέφωτο της Αρβανίτσας (1000 μ).

Ώρες Πορείας: 6 – 7     Βαθμός Δυσκολίας: Β

 

  • Η δεύτερη ομάδα θα ξεκινήσει από το χωριό Ελικώνα, παλιά Ζερίκι, θα διασχίσει χαμηλά τη Μεγάλη Λούτσα, θα επισκεφτεί το σπηλιά του Πλούτου με τελικό προορισμό την Αρβανίτσα.

Ώρες Πορείας: 4 – 5     Βαθμός Δυσκολίας: Α

 

Από εκεί θα μεταφερθούμε με το λεωφορείο στο Κυριάκι για καφέ, παραδοσιακά γλυκά και για όσους επιθυμούν φαγητό σε παραδοσιακή ταβέρνα της Βοιωτίας.

 

Κόστος συμμετοχής: 15 € .                           

Αναχώρηση: 6.30 το πρωί από τα Περιβολάκια.

Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στους αρχηγούς:

Πολλάλη Κωνσταντίνο 6947700224 ,

Τσελεκίδη Δήμητρα    6976637226

και στο τηλ. του συλλόγου 2741029970  (Τετάρτη και Παρασκευή 20:00-22:00).

Εξοπλισμός: Σακίδιο, αντηλιακό, καπέλο, γυαλιά ηλίου, σκούφος, αδιάβροχα γάντια, θερμοεσώρουχα, fleece, μπουφάν (αντιανεμικό – αδιάβροχο – διαπνέον), αδιάβροχο παντελόνι, μακρυμάνικο μπλουζάκι διαπνέον, μπατόν, μπότες ορειβασίας, κάλτσες δεύτερες, φακός με εφεδρικές μπαταρίες, ατομικό φαρμακείο, μαχαίρι, αναπτήρας, ξηρά τροφή, νερό.

Στο πρόγραμμα του συλλόγου συμμετέχουν μόνο τα μέλη του. Για να γίνετε μέλος συμπληρώνετε το έντυπο εγγραφής στο γραφείο του ΕΟΣ Κορίνθου με κόστος εγγραφής 10€ (εφάπαξ) και 10€ για τη συνδρομή της χρονιάς.

Ημερολόγιο