Δελτίο Τύπου

 

Στα χνάρια του καλύτερου διατηρημένου αρχαίου μυκηναϊκού δρόμου θα έχουν την ευκαιρία να τρέξουν οι δρομείς που θα πάρουν μέρος στο

ANCΙΕNT MYCENAEAN TRAIL RUN 2018 – 2ο Ορεινό Ημιμαραθώνιο Μυκήνες-Τενέα στις 18 Μαρτίου 2018.

Μετά την επιτυχημένη διοργάνωση του ANCIENT MYCENAEAN TRAIL RUN 2017 – 1ου Ορεινού Ημιμαραθωνίου Μυκήνες-Τενέα στις 19 Μαρτίου του 2017, o Ορειβατικός Σύλλογος Κορίνθου, ο Μορφωτικός & Εκπολιτιστικός Σύλλογος Στεφανίου Κορινθίας και ο Αθλητικός Όμιλος Δρομέων Κορινθίας «Εφυραίοι Ωκύποδες» με την συνεργασία του Δήμου Κορινθίων, προχώρησαν στον ορισμό της ημερομηνίας για το 2018 στις 18 Μαρτίου.

Ο αγώνας Trail έχει εκκίνηση στην Πύλη των Λεόντων των Μυκηνών και κινείται στα χνάρια του αρχαίου Μυκηναϊκού Δρόμου που συνέδεε τις Μυκήνες με τα λιμάνια του Κορινθιακού και Σαρωνικού κόλπου και αποτέλεσε μέρος ενός άριστα επιμελημένου οδικού δικτύου που κατασκευάστηκε το 13ο αιώνα π.Χ. με στόχο να εξασφαλίσει τις επικοινωνίες αλλά και την άμυνα της περιοχής.

Πέρα από τα εντυπωσιακά υπολείμματα του αρχαίου δρόμου που στηρίζεται σε αναλημματικούς τοίχους και γεφύρια κυκλώπειων διαστάσεων, η διαδρομή προσφέρει πολλές εναλλαγές του τοπίου ενώ ο ορεινός όγκος της Νυφίτσας (Ψηλή Ράχη), που σχηματίζει τα φυσικά σύνορα των νομών Αργολίδας και Κορινθίας, εξασφαλίζει πανοραμική θέα προς την Πελοπόννησο και την Στερεά Ελλάδα. Παράλληλα η διαδρομή είναι απαιτητική με συνολική θετική υψομετρική διαφορά +944 μ. και κακοτράχαλα μονοπάτια. Ο τερματισμός θα γίνει στο στάδιο του Χιλιομοδίου, κοντά στην αρχαία πόλη της Τενέας.

Η αναλυτική προκήρυξη και ο τρόπος εγγραφής θα δημοσιευτούν στις αρχές του 2018.

Για περισσότερες πληροφορίες και φωτογραφίες σχετικά με τον αγώνα μπορείτε να επισκεφτείτε την σελίδα του ANCIENT MYCENAEAN TRAIL RUN 2017 στο: ancientmycenaeantrail.wordpress.com όπου και σταδιακά θα ανεβαίνουν πληροφορίες για τον αγώνα του 2018.

Επισκεφτείτε επίσης την σελίδα του αγώνα στο Facebook: https://www.facebook.com/ancientmycenaeantrail/

 

 

 

Ημερολόγιο