Γραμμένη Οξυά – Βαρδούσια

Σάββατο 28 Απριλίου – Τρίτη 1 Μαΐου 2018

Ο Ε.Ο.Σ. Κορίνθου διοργανώνει το τετραήμερο 28 Απριλίου – 1 Μαΐου 2018, διάσχιση από τη Γραμμένη Οξυά στα Βαρδούσια και επιστροφή στην Αρτοτίνα.

Η Γραμμένη Οξυά είναι βουνό με πυκνή δασοκάλυψη, ομαλές πλαγιές και εξαιρετική ομορφιά και θεωρείται ότι έχει το νοτιότερο δάσος οξιάς στην Ευρώπη. Αντίθετα, τα Βαρδούσια που στα σλάβικα η λέξη σημαίνει βουνά, έχουν ανάγλυφο εντελώς διαφορετικό, με πολύ έντονο αλπικό χαρακτήρα, μοναδικό στην Ελλάδα, ενώ αυτή την εποχή σχηματίζονται και πολλές μικρές αλπικές λίμνες.

Το πρόγραμμα περιληπτικά:

  • Αναχώρηση Σάββατο 28 Απριλίου, στις 8.00 πμ για το καταφύγιο της Γραμμένης Οξυάς «Λ. Ευταξίας» στα 1740 μ. Εκεί κατασκηνώνουμε και ύστερα ακολουθεί ανάβαση στην κορυφή Σαράνταινα (1923 μ) και επιστροφή.

Ω.Π.: 2 ,    Β.Δ.: Α ,    Πορεία: 8 χλμ

  • Κυριακή 29 Απριλίου αρχίζει η διάσχιση από το καταφύγιο, όλης της κορυφογραμμής που ενώνει τη Γραμμένη Οξυά με τον όγκο των Βαρδουσίων, η οποία αριθμεί ως και 13 κολονάκια. Με συνεχή αλλά μικρά ανεβοκατεβάσματα και με θέα τις απότομες και συναρπάστηκες κορυφές των δυτικών Βαρδουσίων, καταλήγουμε στο καταφύγιο του ΠΟΑ στα 2000 μ, όπου θα γίνει η διανυκτέρευση.

Ω.Π.: 9 ,    Β.Δ.: Β – Γ ,    Πορεία: 24 χλμ

  • Δευτέρα 30 Απριλίου, πραγματοποιείται η ανάβαση στην υψηλότερη κορυφή των Βαρδουσίων, Κόρακας (2495 μ) και επιστροφή στο καταφύγιο. Από εκεί η πορεία μας συνεχίζεται στο μονοπάτι Ε4, για το χωριό Αρτοτίνα (1200 μ), όπου διανυκτερεύουμε και τελειώνει το ορειβατικό πρόγραμμα.

Ω.Π.: 8 ,     Β.Δ.: Β – Γ ,    Πορεία: 20 χλμ

  • Τρίτη 1 Μαΐου επιστροφή στην Κόρινθο, μέσω ορεινής Ναυπακτίας.

Εξοπλισμός:  Ορειβατικές μπότες, κάλτσες δεύτερες, σακίδιο, γκέτες, μπατόν, σκούφος, κασκόλ, 2 ζεύγη αδιάβροχα γάντια, αντηλιακό, καπέλο, γυαλιά ηλίου – μάσκα θύελλας, διαπνέον μπλουζάκι, θερμοεσώρουχα, fleece, μπουφάν (αντιανεμικό – αδιάβροχο – διαπνέον), αδιάβροχο – διαπνέον παντελόνι, φακός με εφεδρικές μπαταρίες, ατομικό φαρμακείο, μαχαίρι, αναπτήρας, ξηρά τροφή, θερμός – παγούρι, νερό, ωτασπίδες, πιολέ και κράνος.

Σκηνή, υπόστρωμα, υπνόσακο για διανυκτερεύσεις εκτός καταφυγίου ΠΟΑ.

Φαγητό: Σε συνεννόηση με τους αρχηγούς, μακαρονάδα στο καταφύγιο του ΠΟΑ.

Πληροφορίες και Δηλώσεις Συμμετοχής στους Αρχηγούς:

Πολλάλης Κωνσταντίνος 6947700224

Παναγουλόπουλος Θεόδωρος 6985916716

και στο τηλ. του συλλόγου 2741029970 (Τετάρτη 20:00 – 22:00)

  • Το κόστος διανυκτέρευσης για το καταφύγιο είναι 10 € (ελάχιστο 80 € από την ομάδα) και έχει κουβέρτες. Μπορούμε να έχουμε μαζί μας λεπτό σεντόνι και μαξιλαροθήκη.
  • Οι μετακινήσεις θα γίνουν με ΙΧ, ενώ αν υπάρχει επαρκής αριθμός συμμετεχόντων με μικρό λεωφορείο.
  • Δευτέρα 30 Απριλίου, προαιρετικά διανυκτερεύουμε σε ξενώνα της περιοχής.
  • Το πρόγραμμα της ανάβασης μπορεί να τροποποιηθεί με ευθύνη αρχηγών.
  • Στις εξορμήσεις του συλλόγου συμμετέχουν μόνο τα ταμιακώς εντάξει μέλη του. Για να γίνετε μέλος συμπληρώνετε το έντυπο εγγραφής στο γραφείο του ΕΟΣ Κορίνθου με κόστος εγγραφής 10€ (εφάπαξ) και 10€ για τη συνδρομή της χρονιάς.