Η πρόταση του Δ.Σ. περιληπτικά:
 
Ο σκοπός της Τεχνικής Επιτροπής Ορειβασίας (Τ.Ε.Ο.) είναι η προώθηση δραστηριοτήτων πέρα από την πεζοπορία, με περισσότερο τεχνικό χαρακτήρα, όπως το ορειβατικό ποδήλατο, το ορειβατικό σκι, το canyoning, η σπηλαιολογία, η αναρρίχηση, ο αλπινισμός, η αγωνιστική αναρρίχηση κτλ.
Ο ρόλος της είναι συμβουλευτικός, υποστηρικτικός, οργανωτικός και όχι διοικητικός. Αποτελεί μέρος της Εφορείας ορειβασίας, αναρρίχησης και ορειβατικού σκι.
Για να επιτευχθούν  τα παραπάνω μεριμνεί για την εκπαίδευση των μελών του Ε.Ο.Σ., συντονίζει – οργανώνει π.χ. σχολές ορειβασίας, σεμινάρια προσανατολισμού – πρώτων βοηθειών στο βουνό – μετεωρολογία κτλ και διάφορες εκδηλώσεις – αναβάσεις ή δραστηριότητες, πάντοτε ύστερα από απόφαση του Δ.Σ.
Η Τ.Ε.Ο. είναι πενταμελής και πρόεδρος αυτής ο Έφορος Ορειβασίας του Ε.Ο.Σ., εκλεγμένο μέλος του Δ. Σ. από τη Γενική Συνέλευση. Τα υπόλοιπα τέσσερα μέλη εκλέγονται από το Δ.Σ. με θητεία ενός έτους, μέχρι και τα τέλη Οκτωβρίου, με αυστηρό κριτήριο να έχουν αποδειγμένες γνώσεις και εμπειρία στα αντικείμενα για τα οποία θα ασχοληθούν.

Ημερολόγιο