ΜΑΙΝΑΛΟ ΚΑΡΔΑΡΑΣ-ΟΣΤΡΑΚΙΝΑ-ΛΕΒΙΔΙ 5-3-2023.

Ο Σύλλογος μας διοργανώνει εξόρμηση την Κυριακή 5 του Μάρτη στο Ελατοσκέπαστο Μαίναλο, και συγκεκριμένα στην υψηλότερη κορυφή του Οστρακίνα 1981μ.

Πάντα όμορφες εμπειρίες, κι αναμνήσεις έχουμε από το συγκεκριμένο βουνό.

Με ενδιάμεση στάση για καφέ, θα φτάσουμε στην θέση Καρδαρά, και θα ξεκινήσει η πορεία μας, προς το χιονοδρομικό, και στην συνέχεια ανάβαση στην κορυφή Οστρακίνα 1981μ, και εκεί θα γίνει μάθημα προσανατολισμού, και στην συνέχεια θα ακολουθήσει κατάβαση στο χωριό Λεβίδι.

Ω.Π.:6-7 Β.Δ.: Β ΧΛΜ.: 15,5 ΥΨ.Δ.: +950μ-1160μ

Μπορούμε να χωριστούμε σε ομάδες, αναλόγως δυναμικής, με τους παρακάτω τρόπους, ώστε να ικανοποιηθούν όλοι.

Όσα άτομα δεν θέλουν να κάνουν όλη την πορεία, θα υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις.

1) Κάνοντας μόνο την πορεία έως το καταφύγιο, αποφεύγοντας την κορυφή, και συνέχεια πορεία προς το Λεβίδι.

Ω.Π.: 5-6 Β.Δ.: Α+ ΧΛΜ.: 12 ΥΨ.Δ.: +630μ-820μ

2) Ξεκίνημα από το Καταφύγιο, για την κορυφή Οστρακίνα 1981μ, και στην συνέχεια κατάβαση στο χωριό Λεβίδι.

Ω.Π.: 5-6 Β.Δ.: Α+ ΧΙΛ.: 10,5-11 ΥΨ.Δ.: +400μ-1160μ.

Αναχώρηση στις 07:00 από τα Περιβολάκια.

Αρχηγοί εξόρμησης

Παναγουλόπουλος Θοδωρής 6985916716

Τσίλη Νότα 6978793649

Κόστος εξόρμησης 15€

  • Για ακυρώσεις μετά το βράδυ της Παρασκευής, γίνεται επιβάρυνση όλου του ποσού.

Στο τελείωμα της πορείας στο Λεβίδι θα σταματήσουμε για φαγητό, καφέ.

Εξοπλισμός: Σακίδιο, μποτάκια, κάλτσες (και εφεδρικές), γκέτες, μπατόν, γάντια, σκούφος, ισοθερμικό – αντιιδρωτικό μπλουζάκι, fleece, μπουφάν (αντιανεμικό –αδιάβροχο – διαπνέον), αντηλιακό , καπέλο, γυαλιά ηλίου, φακός με εφεδρικές μπαταρίες, σφυρίχτρα, ατομικό φαρμακείο, μαχαίρι, αναπτήρας, ξηρά τροφή –φαγητό (σνακ, π.χ. μπάρες, παστέλια), νερό, κραμπόν, πιολέ.

  • Στο πρόγραμμα του συλλόγου μας συμμετέχουν ελεύθερα όλοι οι ενδιαφερόμενοι, ανεξάρτητα αν είναι ή όχι μέλη το, ή μέλη άλλων ορειβατικών συλλόγων. Σε περίπτωση όμως που δεν είσαι μέλος μπορείς να συμμετέχεις μία φορά , σε δραστηριότητα – ανάβαση του συλλόγου και, στην συνέχεια να γίνεις μέλος. Για να γίνεις μέλος συμπληρώνεις την έντυπη αίτηση εγγραφής μέλους με κόστος (εγγραφής) 10 € (εφάπαξ) και 10 € για τη συνδρομή της χρονιάς.
  • Το πρόγραμμα της ανάβασης μπορεί να τροποποιηθεί αναλόγως των συνθηκών (καιρός, δυσκολία διαδρομής, δυνατότητες συμμετεχόντων κλπ. ) με ευθύνη των αρχηγών.

Ενημερώνετε τον/την αρχηγό της εξόρμησης για τυχόν προβλήματα υγείας.

Όποιο άτομο συμμετέχει, γνωρίζει τις απαιτήσεις και την επικινδυνότητα της δραστηριότητας στην οποία συμμετέχει και να αναλαμβάνει ατομικά την ευθύνη της συμμετοχής του όπως άλλωστε προβλέπεται από την διακήρυξη του Τυρόλου 8η Σεπτεμβρίου 2003 Παράρτημα 1 – Άρθρο 1 - Περί Ατομικής Ευθύνης, αποδεχόμενος τους κινδύνους που ενέχει η δραστηριότητα.

Όσα άτομα συμμετέχουν στις εξορμήσεις, βγάζοντας ομαδικές φωτογραφίες, αποδέχονται και την ανάρτηση στο διαδίκτυο (εφαρμογές κοινωνικής δικτύωσης.