Ο ΕΟΣ Κορίνθου διοργανώνει εξόρμηση στο Τιλφούσιο όρος που βρίσκεται στους πρόποδες του Ελικώνα στα αριστερά του δρόμου Λιβαδειάς -Θηβών, και είναι το ύψωμα της Πέτρας, εκεί που έγινε η τελευταία μάχη του αγώνα της ανεξαρτησίας κατά των Τούρκων, το Σεπτέμβρη του 1829.

Το Τιλφούσιον όρος, το σημερινό ύψωμα ήταν παραλίμνιο, και σ' αυτό το στενό πέρασμα οι ελληνικές δυνάμεις του Υψηλάντη εμπόδιζαν τη διέλευση των Τουρκικών δυνάμεων προς Λαμία.
Επίσης εδώ βρίσκεται η πηγή Τιλφούσα, η οποία από τον Στράβωνα βρίσκεται στους πρόποδες του Τιλφουσίου όρους, κοντά στο ιερό του Απόλλωνα(κάτω απ' το χωριό Σωληνάρι). Ο Παυσανίας σημειώνει ότι η πηγή και το όρος Τιλφούσιον απείχαν περίπου πενήντα στάδια από την Αλίαρτο, προς τα δυτικά της πόλης.
Ο Γερμανός περιηγητής Ludwig Ross, που επισκέφθηκε τη Βοιωτία το Σεπτέμβριο του 1834, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η πηγή Τιλφούσα βρίσκεται στο βόρειο λόφο του Τιλφουσίου όρους που δεν πρέπει να συγχέεται με το λόφο, όπου είναι κτισμένο το χωριό Πέτρα. Από τότε, αρκετοί νεότεροι περιηγητές, στηρίχθηκαν στις εκτιμήσεις του.
Κατά μία άλλη εκδοχή, η πηγή Τιλφούσα βρίσκεται πάνω από το χωριό Πέτρα της Αλιάρτου και τα νερά της σχηματίζουν καταρράκτη ύψους 70 μέτρων.
( Εάν υπάρξει χρόνος, και διάθεση στο τελείωμα της πορείας, μπορούμε να δούμε τον καταρράκτη, πηγαίνοντας στο χωριό Πέτρα)
Καταγωγή από εδώ έχει ο μεγάλος μάντης της αρχαιότητας Τειρεσίας σύμβουλος των βασιλέων της περιοχής κ.λ.π.
Αυτά για την ώρα, αλλά πολλά ακόμη θα δούμε, και θα μάθουμε κατά τη διάρκεια της πορείας, από τον πρόεδρο του Συλλόγου Φιλοπροόδων Άσκρης, καθώς και τμήμα της ομάδας Α.Χ.Ο.Λ Βοιωτίας που θα πεζοπορήσουν μαζί μας.
ΧΛΜ.:12-13       Ω.Π.: 5-6        ΒΔ.:A+        ΥΨ.Δ.: 600-700μ.
Αναχώρηση στις 07:00 από τα Περιβολάκια Κόρινθος.
Αρχηγοί εξόρμησης
Κουνελάκης Γιάννης 6984 454 116.
Κούνας Κώστας 6988 190 101.
Κοστολόγιο 20 €
• Για ακυρώσεις μετά το βράδυ της Παρασκευής, γίνεται επιβάρυνση όλου του ποσού.
•Εξοπλισμός: Σακίδιο, μποτάκια, κάλτσες (και εφεδρικές), μπατόν, ισοθερμικό – αντιιδρωτικό μπλουζάκι, fleece, μπουφάν (αντιανεμικό –αδιάβροχο – διαπνέον), αντηλιακό , καπέλο, γυαλιά ηλίου, φακός με εφεδρικές μπαταρίες, σφυρίχτρα, ατομικό φαρμακείο, μαχαίρι, αναπτήρας, ξηρά τροφή –φαγητό (σνακ, π.χ. μπάρες, παστέλια), νερό.
• Στο πρόγραμμα του συλλόγου μας συμμετέχουν ελεύθερα όλοι οι ενδιαφερόμενοι, ανεξάρτητα αν είναι ή όχι μέλη το, ή μέλη άλλων ορειβατικών συλλόγων. Σε περίπτωση όμως που δεν είσαι μέλος μπορείς να συμμετέχεις μία φορά , σε μονοήμερη δραστηριότητα – ανάβαση του συλλόγου και, στην συνέχεια να γίνεις μέλος.
• Για να γίνεις μέλος συμπληρώνεις την έντυπη αίτηση εγγραφής μέλους με κόστος (εγγραφής) 10 € (εφάπαξ) και 10 € για τη συνδρομή της χρονιάς.
• Το πρόγραμμα της εξόρμησης μπορεί να τροποποιηθεί αναλόγως των συνθηκών (καιρός, δυσκολία διαδρομής, δυνατότητες συμμετεχόντων κλπ. ) με ευθύνη των αρχηγών.
Ενημερώνετε τον/την αρχηγό της εξόρμησης για τυχόν προβλήματα υγείας.
•Όποιο άτομο συμμετέχει, γνωρίζει τις απαιτήσεις και την επικινδυνότητα της δραστηριότητας στην οποία συμμετέχει και να αναλαμβάνει ατομικά την ευθύνη της συμμετοχής του όπως άλλωστε προβλέπεται από την διακήρυξη του Τυρόλου 8η Σεπτεμβρίου 2003 Παράρτημα 1 – Άρθρο 1 - Περί Ατομικής Ευθύνης, αποδεχόμενος τους κινδύνους που ενέχει η δραστηριότητα.
•Όσα άτομα συμμετέχουν στις εξορμήσεις, βγάζοντας ομαδικές φωτογραφίες, αποδέχονται και την ανάρτηση στο διαδίκτυο (εφαρμογές κοινωνικής δικτύωσης.