Ο ΕΟΣ Κορίνθου διοργανώνει ποταμοδιάσχιση στη Νέδα στίς 9-7-2023 για τους λάτρεις των αθλημάτων νερού και της περιπέτειας.
Η Νέδα βρίσκεται στη Πελοπόννησο, μεταξύ Ηλείας και Μεσσηνίας και είναι ένα από τα πιο όμορφα φαράγγια στην Ελλάδα.
Το ποτάμι πήρε την ονομασία του από τη νύμφη Νέδα.
Ο ποταμός από την αρχαιότητα όριζε τα σύνορα της Ηλείας από την Μεσσηνία, όπως αναφέρει ο Παυσανίας.
Κοντά στις όχθες του ποταμού βρισκόταν η αρχαία Φιγάλεια και ο ναός του Επικούριου Απόλλωνα στις Βάσσες.
Ο ποταμός σε ένα μεγάλο τμήμα του διασχίζει χαράδρα με πολύ πλούσια βλάστηση. Κατά μήκος της πορείας του δημιουργούνται καταρράκτες. Ο μεγαλύτερος βρίσκεται κοντά στη Φιγαλεία και έχει ύψος περίπου 35 μέτρα
Φτάνοντας στο χωριό θα ακολουθήσει πεζοπορία μισής ώρας περίπου ως το σημείο, όπου θα μπούμε στο ποτάμι.
Εξοπλισμός: παπούτσια αντιολισθητικά (τα οποία θα βραχούν), μαγιό, πετσέτα, δεύτερο ζευγάρι στεγνά παπούτσια, μία αλλαξιά
(Στο Λεωφορείο), αντηλιακό, φακός (με εφεδρικές μπαταρίες), νερό, ξηρά τροφή, αδιάβροχη φωτογραφική (προαιρετικά) και extreme διάθεση για περιπέτεια και παιχνίδια στο νερό!!!!!!
Σε κάποια σημεία έχει βάθρες(Μικρές πισίνες) που εκεί θα χρειαστεί να κολυμπήσουμε λίγα μέτρα.
Ώρες ποταμοδιάσχισης: ~4-5
Στο τελείωμα της ποταμοδιάσχισης, και λόγω της έντονης ανηφόρας, σε συνδυασμό με το μεσημέρι, θα υπάρχει η δυνατότητα μεταφοράς (Γιά όσα άτομα ενδιαφερθούν) με αγροτικό, με επιπλέον χρέωση 5-6 ευρώ ανά άτομο έως το χωριό.
Στο χωριό θα σταματήσουμε, για φαγητό-καφέ πριν πάρουμε το δρόμο της επιστροφής.
Αναχώρηση: 07:00 το πρωί στα περιβολάκια
Τιμή Εξόρμησης: 20 ευρώ.
Αρχηγοί εξόρμησης
Χριστόφορος Καραγεώργος 694 800 2379
Κατερίνα Ζάρκου 698 043 8060
Tηλ.Συλλόγου 27410-29970
• Για AKYΡΩΣΕΙΣ μετά το βράδυ της Παρασκευής, γίνεται επιβάρυνση όλου του ποσού.
•Στο πρόγραμμα του συλλόγου μας συμμετέχουν ελεύθερα όλοι οι ενδιαφερόμενοι, ανεξάρτητα αν είναι ή όχι μέλη του ή μέλη άλλων ορειβατικών συλλόγων.
•Σε περίπτωση όμως που δεν είσαι μέλος μπορείς να συμμετέχεις μία φορά σε δραστηριότητα – ανάβαση του συλλόγου και στην συνέχεια να γίνεις μέλος. Για να γίνεις μέλος συμπληρώνεις την έντυπη αίτηση εγγραφής μέλους με κόστος (εγγραφής) 10 € (εφάπαξ) και 10 € για τη συνδρομή της χρονιάς.
•Νέοι και νέες ηλικίας έως 30 ετών εγγράφονται δωρεάν και δεν καταβάλουν συνδρομή για το πρώτο έτος.
•Το πρόγραμμα της διαδρομής μπορεί να τροποποιηθεί αναλόγως των συνθηκών (καιρός, δυσκολία διαδρομής, δυνατότητες συμμετεχόντων κλπ.) με ευθύνη των αρχηγών.
•Ενημερώνετε τον/την αρχηγό της εξόρμησης για τυχόν προβλήματα υγείας.
•Όποιο άτομο συμμετέχει, γνωρίζει τις απαιτήσεις και την επικινδυνότητα της δραστηριότητας στην οποία συμμετέχει και αναλαμβάνει ατομικά την ευθύνη της συμμετοχής του όπως άλλωστε προβλέπεται από την διακήρυξη του Τυρόλου 8η Σεπτεμβρίου 2003 Παράρτημα 1 – Άρθρο 1 - Περί Ατομικής Ευθύνης, αποδεχόμενος τους κινδύνους που ενέχει η δραστηριότητα.
•Όσα άτομα συμμετέχουν στις εξορμήσεις, βγάζοντας ομαδικές φωτογραφίες, αποδέχονται και την ανάρτηση στο διαδίκτυο (εφαρμογές κοινωνικής δικτύωσης).