Αναρρίχηση στην Κάλυμνο 7-12 Αυγούστου 2023 με τον ΕΟΣ Κορίνθου
Με τόσα πολλά κατάλληλα σημεία για αναρρίχηση και ένα τοπίο -γύρω από τους βράχους- που κόβει την ανάσα, η Κάλυμνος έχει γίνει ο απόλυτος προορισμός για αναρριχητές από όλο τον κόσμο.
Στον κόσμο των αναρριχητών τα τελευταία χρόνια η Κάλυμνος απέκτησε ξαφνικά μεγάλη φήμη. Η αλήθεια είναι, πως προσφέρει χιλιάδες διαδρομές για κάθε επίπεδο. Βράχοι ασβεστόλιθου, αμέτρητες απόκρημνες πλαγιές και πέτρινες προεξοχές (όλα αυτά με φόντο τη συγκλονιστική θέα του Αιγαίου) συνθέτουν το συγκριτικό πλεονέκτημα του νησιού.
Η Κάλυμνος απέκτησε τη φήμη της χάρη στην ποικιλία και την ποιότητα των βράχων. Εδώ θα βρεις ακριβώς ό,τι ψάχνεις. Εύκολες λείες πλάκες για το ξεκίνημα ή τεχνικά πιο δύσκολοι, κεκλιμένοι βράχοι που μοιάζουν με «τοίχους» αναρρίχησης συγκαταλέγονται ανάμεσα στις χιλιάδες καλοδιατηρημένες διαδρομές με τις άπειρες επιλογές… Με άλλα λόγια η Κάλυμνος όσα χρειάζεσαι για να ζήσεις την απόλυτη αναρριχητική εμπειρία.
Δε λένε τυχαία, πως το νησί φτιάχτηκε για τους λάτρεις των απόκρημνων βράχων. Όχι όμως μόνο για τους βράχους. Το κλίμα είναι κατάλληλο για να τους εξερευνήσεις έναν προς έναν. Το γεγονός ότι μπορείς κυριολεκτικά να κρέμεσαι από έναν γκρεμό και να σε πλαισιώνουν τα συγκλονιστικά χρώματα του Αιγαίου. Όλα αυτά κάνουν την Κάλυμνο τόσο ξεχωριστή.
Αναρριχητικές διαδρομές υπάρχουν κατά μήκος της δυτικής και βορειοδυτικής ακτής του νησιού. Όλες είναι εύκολα προσβάσιμες. Όμως η «πρωτεύουσα» της αναρρίχησης, είναι το χωριό Μασούρι (αν έχεις δει φωτογραφίες αναρριχητών, κυριολεκτικά να κρέμονται από τις πλαγιές της Grande Grotta, είναι τραβηγμένες εδώ). Η Κάλυμνος διαθέτει και ένα μεγάλο δίκτυο πεζοπορικών μονοπατιών. Μπορείς -αν θέλεις- να εξερευνήσεις ακόμα περισσότερα από τα επικά της τοπία, περπατώντας.
Κόστος : +/- 300 ευρω
• Η τιμή αλλάζει ανάλογα με τις συμμετοχές.
• Στο κόστος περιλαμβάνονται τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια και η διαμονή στα δωμάτια.
• Διαμονή : Σε πλήρως εξοπλισμένα τρίκλινα-τετράκλινα δωμάτια στο Μασούρι.
• Προκαταβολή : 150 ευρώ κατ’ άτομο μέχρι την Τετάρτη 14 Ιουνίου 2023 Αριθμός λογαριασμού GR5101107870000078748000011,Εθνική Τράπεζα με την επισήμανση Κάλυμνος (τυχόν χρεώσεις προμήθειας από άλλη τράπεζα βαρύνουν τον καταθέτη).
Θα υπάρξει περιορισμένος αριθμός συμμετεχόντων
Το αναλυτικό πρόγραμμα θα ανακοινωθεί σε λίγες μέρες (Ενδεχόμενη Αναχώρηση 06.08.2023 ,20:00)
Παρακαλούμε για την έγκαιρη δήλωση της συμμετοχής σας μέχρι την Κυριακή 11 Ιουνίου 2023
Δηλώσεις συμμετοχών :
Χατζηγεωργίου Μαρία : 698 1949 633
Πετρόπουλος Πέτρος : 693 8159 372