Ανερχόμενη εξόρμηση

26/5/2024 ΣΑΡΑΝΤΑΠΗΧΟ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ


ΣΑΡΑΝΤΑΠΗΧΟ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ 26-5-2024

📣 Ο Σύλλογος μας, με οδηγό την ευαισθησία του Συλλόγου μας στην διαφύλαξη και υπεράσπιση των δασών μας και του φυσικού περιβάλλοντος, θα συμμετάσχει στην πανελλήνια δράση των Σαρακατσανέϊκων συλλόγων της χώρας μας με τίτλο «Ανάβαση στα βουνά)».🥾 Η δράση αυτή, στον τόπο μας, θα λάβει χώρα στο Σαραντάπηχο και θα διεξαχθούν κατά την διάρκεια της εκδήλωσης και περιβαλλοντικές δράσεις.
Θα γίνει εύκολη πορεία στην περιοχή, η οποία θα έχει κατεύθυνση τα κονάκια των Σαρακατσανέων, κι από εκεί, κάνοντας κυκλική διαδρομή θα επιστρέψουμε στην αφετηρία, όπου θα ακολουθήσουν οι εκδηλώσεις, όπως κατασκευή καλύβας, ομιλίες σχετικά με το δάσος και την σπουδαιότητα του και η δράση θα κλείσει με παραδοσιακό γλέντι, με φαγητό και ποτό.
❗️Πληροφορίες για την πορεία:
Ώρες πορείας.: 4-5
Βαθμός δυσκολίας:Α
Χιλιομετρική απόσταση.:9-10
❗️Αναχώρηση:
Από τα Περιβολάκια στις 07:00 με λεωφορείο.
❗️Δηλώσεις συμμετοχής:
Στους αρχηγούς της εξόρμησης:
Ειρήνη Μήτσου 694 510 3120
Κώστα Κούνα 698 819 0101
Στο τηλέφωνο του Συλλόγου (27410-29970) Τετάρτη και Παρασκευή ώρες 19:00 έως 21:00.

❗️Κόστος: 15 ευρώ.

🔴Απαραίτητος εξοπλισμός: Μποτάκια πεζοπορίας, σακκίδιο, μπατόν, καπέλο, αντηλιακό, γυαλιά ηλίου, φακός, αδιάβροχο, fleece, σφυρίχτρα, ατομικό φαρμακείο, μαχαίρι, αναπτήρας, ξηρά τροφή.
▪️Στο πρόγραμμα του συλλόγου μας συμμετέχουν ελεύθερα όλοι οι ενδιαφερόμενοι, ανεξάρτητα αν είναι ή όχι μέλη του ή μέλη άλλων ορειβατικών συλλόγων.
▪️Σε περίπτωση όμως που δεν είσαι μέλος μπορείς να συμμετέχεις μία φορά σε δραστηριότητα – ανάβαση του συλλόγου και στην συνέχεια να γίνεις μέλος. Για να γίνεις μέλος συμπληρώνεις την έντυπη αίτηση εγγραφής με κόστος (εγγραφής) 10 € (εφάπαξ) και 10 € για τη συνδρομή της χρονιάς.
▪️Νέοι και νέες ηλικίας έως 30 ετών εγγράφονται δωρεάν και δεν καταβάλουν συνδρομή για το πρώτο έτος.
Το πρόγραμμα της διαδρομής μπορεί να τροποποιηθεί αναλόγως των συνθηκών (καιρός, δυσκολία διαδρομής, δυνατότητες συμμετεχόντων κλπ.) με ευθύνη των αρχηγών.
Ενημερώνετε τον/την αρχηγό της εξόρμησης για τυχόν προβλήματα υγείας.
Όποιο άτομο συμμετέχει, γνωρίζει τις απαιτήσεις και την επικινδυνότητα της δραστηριότητας στην οποία συμμετέχει και αναλαμβάνει ατομικά την ευθύνη της συμμετοχής του όπως άλλωστε προβλέπεται από την διακήρυξη του Τυρόλου της 8ης Σεπτεμβρίου 2003, Παράρτημα 1 – Άρθρο 1 - Περί Ατομικής Ευθύνης, αποδεχόμενος τους κινδύνους που ενέχει η δραστηριότητα.
▪️Όσα άτομα συμμετέχουν στις εξορμήσεις, βγάζοντας ομαδικές φωτογραφίες, αποδέχονται και την ανάρτηση στο διαδίκτυο (εφαρμογές κοινωνικής δικτύωσης).
Εκ του Συλλόγου 

 

 

Email Image

31/5-2/6/24-ΤΑΥΓΕΤΟΣ-ΦΑΡΑΓΓΙ ΡΙΝΤΟΜΟΥ-ΧΑΛΑΣΜΕΝΟ 2204 μ.                                  

   31/5-2/6/2024 Παρασκευή/Σάββατο/Κυριακή- ΕΞΟΡΜΗΣΗΤΑΥΓΕΤΟΣ-ΦΑΡΑΓΓΙ ΡΙΝΤΟΜΟΥ-ΧΑΛΑΣΜΕΝΟ 2204 μ.                                         

 • Το φαράγγι Ρίντομο ξεκινάει από την οροσειρά του Ταϋγέτου  και «ξεθωριάζει» στον Μεσσηνιακό κόλπο στην παραλία Σαντοβα.  Θα εντυπωσιαστείτε από τα πλούσια γεωλογικά χαρακτηριστικά του φαραγγιού,  την διαστρωμάτωση των βράχων, την έκρηξη της έντονης χρωματικής παλέτας, που ταιριάζει τέλεια με το υπέροχο πράσινο του.
 • Αναχώρηση την Παρασκευή 31 Μαΐου 2024 στις 4 το απόγευμα από τα Περιβολάκια με δικά μας μέσα ή με μικρό λεωφορείο αν συμπληρωθεί ο αριθμός των ορειβατών.
 • Άφιξη στο χωριό Τόριζα όπου αφήνουμε τα αυτοκίνητά μας και μεταφορά με αγροτικά στο καταφύγιο του Ταϋγέτου όπου τρώμε και κοιμόμαστε.
 • Σάββατο 1η Ιουνίου:  Αφού πάρουμε το πρωινό μας στο καταφύγιο,  φεύγουμε στις 7 το πρωί με κατεύθυνση τη θέση Πόρτες. Φτάνοντας κατευθυνόμαστε προς την κορυφογραμμή που οδηγεί στο Χαλασμένο (2204μ.),  όπου και θα ανέβουμε στην κορυφή του. Κατεβαίνουμε και μπαίνουμε στο φαράγγι του Ρίντομου και μετά από πορεία φτάνουμε στην Παναγία Καψοδεματούσα όπου και θα διανυκτερεύσουμε.
 • Στον καλυπτόμενο χώρο υπάρχουν 15 στρώματα και κουβέρτες όποτε δεν είναι απαραίτητο να έχουμε μαζί μας υπόστρωμα και υπνόσακο. Δεν χρειάζεται να έχουμε φαγητό μαζί μας αφού έχουμε κανονίσει να έρθει φαγητό.  Υπάρχει ΝΕΡΟ εκεί που θα κοιμηθούμε όποτε και έχουμε μαζί μας νερό για μία μέρα.   ⏱ Ω.Π. 11-12 🥾 Β.Δ. Γ                  
 • Κυριακή 2 Ιουνίου : Αφού πάρουμε το πρωινό μας αναχωρούμε στις 7 και μετά από πορεία περίπου 2,5 ωρών φτάνουμε στο Πηγαδιώτικο Γεφύρι όπου το φαράγγι στενεύει και είναι το στενότερο σημείο του φαραγγιού. Συνεχίζουμε την πορεία μας στο φαράγγι και αργά το απόγευμα φτάνουμε στην παραλία της Σάντοβας, όπου και θα μας περιμένουν αγροτικά αυτοκίνητα για να μας μεταφέρουν στην Τόριζα για να πάρουμε τα αυτόκινητά μας.  ⏱ Ω.Π. 11-12 🥾 Β.Δ. Γ                  
 • Η εξόρμηση αυτή απευθύνεται σε ορειβάτες με εμπειρία και άριστη φυσική κατάσταση.
 • Κόστος εξόρμησης:70 Ευρώ (δεν περιλαμβάνεται το φαγητό στο καταφύγιο την πρώτη  μέρα και οι βενζίνες του ταξιδιού που θα μοιραστούν αναλογικά)

🔹Δηλώσεις συμμετοχής στους αρχηγούς της εξόρμησης Κυριάκο Κώστα,   τηλ.     693 724 3745,          Αθηνά Παλασσοπούλου,  τηλ. 694 727 9750     και στο γραφείο του Συλλόγου τις ώρες: 19:00 έως 21:00  Τετάρτη και Παρασκευή, τηλ. 27410 29970.

✔️Απαραίτητος εξοπλισμός: Μποτάκια πεζοπορίας, Σακίδιο, μπατόν, καπέλο, αντηλιακό, γυαλιά ηλίου, φακός με εφεδρικές μπαταρίες, γάντια, αδιάβροχο, fleece, σφυρίχτρα, ατομικό φαρμακείο, μαχαίρι, αναπτήρας, ξηρά τροφή, νερό για την πρώτη ημέρα, υπνόσακο η σεντόνι για τις διανυκτευρεύσεις.

ℹ️Στο πρόγραμμα του συλλόγου μας συμμετέχουν ελεύθερα όλοι οι ενδιαφερόμενοι, ανεξάρτητα αν είναι ή όχι μέλη του ή μέλη άλλων ορειβατικών συλλόγων.

 • Σε περίπτωση όμως που δεν είσαι μέλος μπορείς να συμμετέχεις μία φορά σε δραστηριότητα – ανάβαση του συλλόγου και στην συνέχεια να γίνεις μέλος. Για να γίνεις μέλος συμπληρώνεις την έντυπη αίτηση εγγραφής μέλους με κόστος (εγγραφής) 10 € (εφάπαξ) και 10 € για τη συνδρομή της χρονιάς.
 • Νέοι και νέες ηλικίας έως 30 ετών εγγράφονται δωρεάν και δεν καταβάλουν συνδρομή για το πρώτο έτος.
 • Το πρόγραμμα της διαδρομής μπορεί να τροποποιηθεί αναλόγως των συνθηκών (καιρός, δυσκολία διαδρομής, δυνατότητες συμμετεχόντων κλπ.) με ευθύνη των αρχηγών.
 • Ενημερώνετε τον/την αρχηγό της εξόρμησης για τυχόν προβλήματα υγείας.
 • Όποιο άτομο συμμετέχει, γνωρίζει τις απαιτήσεις και την επικινδυνότητα της δραστηριότητας στην οποία συμμετέχει και αναλαμβάνει ατομικά την ευθύνη της συμμετοχής του όπως άλλωστε προβλέπεται από την διακήρυξη του Τυρόλου της 8ης Σεπτεμβρίου 2003, Παράρτημα 1 – Άρθρο 1 - Περί Ατομικής Ευθύνης, αποδεχόμενος τους κινδύνους που ενέχει η δραστηριότητα.
 • Όσα άτομα συμμετέχουν στις εξορμήσεις, βγάζοντας ομαδικές φωτογραφίες, αποδέχονται και την ανάρτηση στο διαδίκτυο (εφαρμογές κοινωνικής δικτύωσης).

Εκ του Συλλόγου

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ του πλήρες κοστολογίου της εξόρμησης μας σε Σμόλικα & Βοϊδομάτη.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ του πλήρες κοστολογίου της εξόρμησης μας σε Σμόλικα & Βοϊδομάτη. 

 
🔷  ΚΟΣΤΟΣ με διαμονή στο ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ 110€/άτομο
🔷 ΚΟΣΤΟΣ με διαμονή σε ΣΚΗΝΗ 90€/άτομο
 
⚠️ Για να οριστικοποιηθούν οι κρατήσεις σας απαιτείται 50% προκαταβολή στο ΙΒΑΝ του συλλόγου ΕΘΝΙΚΗ: GR51 0110 7870 0000 7874 8000 011 έως την Τετάρτη 8/5 και ενημέρωση των υπεύθυνων της εξόρμησης τηλεφωνικά.
 
❗️ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ ΕΧΟΥΝ ΚΑΛΥΦΘΕΙ. ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ 15 ΘΕΣΕΩΝ ΣΕ ΣΚΗΝΕΣ.
 
🔷 Υπεύθυνοι εξόρμησης: 
Αθηνά Αγγελοπούλου 6976079810 
Νίκος Καραχοντζίτης 6974407756

10-12/05/2024 ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ - ΚΥΡΙΑΚΗ 📌 ΣΜΟΛΙΚΑΣ & ΒΟΪΔΟΜΑΤΗΣ

🗓 10-12/05 ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ - ΚΥΡΙΑΚΗ 📌 ΣΜΟΛΙΚΑΣ & ΒΟΪΔΟΜΑΤΗΣ
Ο σύλλογός μας διοργανώνει 3 ήμερη ορειβατική & πεζοπορική εξόρμηση με προορισμό την ξακουστή δρακόλιμνη του Σμόλικα, την κορυφή του Σμόλικα και το φαράγγι του ποταμού Βοϊδομάτη.

Ο Σμόλικας είναι το δεύτερο ψηλότερο βουνό στην Ελλάδα, με υψόμετρο 2.637 μέτρων την οροσειρά της Πίνδου. Ως μέρος του Εθνικού Πάρκου της Πίνδου, το βουνό προσφέρει ένα καταφύγιο βιοποικιλότητας, με διάφορα είδη φυτών και ζώων.

Ο Βοϊδόμάτης με τα κρυστάλλινα νερά του χαρακτηρίζεται ως ένας από τους καθαρότερους ποταμούς της Ευρώπης. Διασχίζει μία από τις ομορφότερες ορεινές τοποθεσίες της Ελλάδας, η οποία έχει χαρακτηριστεί εθνικός δρυμός από το 1973, καθώς και το φαράγγι του Βίκου που αποτελεί μνημείο φυσικής ομορφιάς.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
🔹 Παρασκευή 10/5
Αναχώρηση από Κόρινθο στις 14:00 και άφιξη στο καταφύγιο Πάδες όπου θα μείνουμε για 2 βράδια.

🔹 Σάββατο 11/5
Αναχωρούμε από το καταφύγιο για την δρακόλιμνη του Σμόλικα, μέσα σε πυκνό δάσος πεύκων και ρόμπολων, όπου και φτάνουμε περίπου μετά από 3-4 ώρες. Η πεζοπορική ομάδα θα τερματίσει στη Δρακόλιμνη και η ορειβατική θα συνεχίσει, σε αλπικό πλέον τοπίο, για την κορυφή. Η διάρκεια της διαδρομής Δρακόλιμνη-Κορυφή διαρκεί από 1 έως 1,5 ώρα.

ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΗ ↔️ 18χλμ ⏱ Ω.Π. 9-10 🥾 Β.Δ. Β
ΠΕΖΟΠΟΡΙΚΗ ↔️ 14χλμ ⏱ Ω.Π. 6-7 🥾 Β.Δ. Α+

🔹 Κυριακή 12/5
Θα περπατήσουμε στις όχθες του ποταμού Βοϊδομάτη μέσα στην καρδιά του Εθνικού Δρυμού Βίκου-Αώου. Θα ξεκινήσουμε την πορεία μας από το μονότοξο γεφύρι της Κλειδωνιάς και θα καταλήξουμε στο χωρίο της Αρίστης, ένα από τα διασημότερα Ζαγοροχώρια.

ΠΕΖΟΠΟΡΙΚΗ ↔️ 6χλμ ⏱ Ω.Π. 3-4 🥾 Β.Δ. Α

🔷 ΔΙΑΜΟΝΗ - 2 ΒΡΑΔΙΑ ΣΤΟ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ ΠΑΔΕΣ Munti Smolikas
Κόστος διαμονής - Καταφύγιο 30€/άτομο (Θα πρέπει να έχουμε δικά μας σεντόνια, το καταφύγιο διαθέτει κουβέρτες.)
Σε σκηνή 10€/άτομο με δυνατότητα ζεστού μπάνιου και τουαλέτας.
Το καταφύγιο διαθέτει εστιατόριο κυρίως με μαγειρευτά φαγητά.

❗️ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΝΑ ΔΗΛΩΣΕΤΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΕΓΚΑΙΡΑ ΚΑΘΩΣ ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΣΤΟ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΕΣ.

❗️ΠΛΗΡΕΣ ΚΟΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΕ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΘΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΙ ΑΜΕΣΑ.

🔷 Υπεύθυνοι εξόρμησης:
Αθηνά Αγγελοπούλου 6976079810
Νίκος Καραχοντζίτης 6974407756

✔️ Απαραίτητος Εξοπλισμός: ορειβατικές μπότες, δεύτερες κάλτσες, σακίδιο, μπατόν, σκούφος ή μπαλακλάβα, γάντια, αντηλιακό, καπέλο, γυαλιά ηλίου, θερμοεσώρουχο, fleece, μπουφάν αντιανεμικό, αδιάβροχο, διαπνέον, γκέτες, παντελόνι αδιάβροχο-διαπνέον, φακός, ατομικό φαρμακείο, μαχαίρι, αναπτήρας, ξηρά τροφή, νερό, ωτοασπίδες.

ℹ️ Στο πρόγραμμα του συλλόγου μας συμμετέχουν ελεύθερα όλοι οι ενδιαφερόμενοι, ανεξάρτητα αν είναι μέλη του ή μέλη άλλων ορειβατικών συλλόγων. Σε περίπτωση που κάποιος δεν είναι μέλος έχει τη δυνατότητα να συμμετέχει σε μία δραστηριότητα – εξόρμηση του συλλόγου και, στην συνέχεια, εάν ο επιθυμεί να γίνει μέλος. Για να γίνει κανείς μέλος, συμπληρώνει την έντυπη αίτηση εγγραφής μέλους με κόστος εγγραφής 10 € (εφάπαξ) και 10 € για τη συνδρομή της χρονιάς. Το πρόγραμμα της διαδρομής μπορεί να τροποποιηθεί ανάλογα με τις συνθήκες (καιρός, δυσκολία διαδρομής, δυνατότητες συμμετεχόντων κλπ. ) με ευθύνη των αρχηγών. Ενημερώνετε τον/την αρχηγό της εξόρμησης για τυχόν προβλήματα υγείας. Όποιο άτομο συμμετέχει, γνωρίζει τις απαιτήσεις και την επικινδυνότητα της δραστηριότητας στην οποία συμμετέχει και να αναλαμβάνει ατομικά την ευθύνη της συμμετοχής του όπως άλλωστε προβλέπεται από την διακήρυξη του Τυρόλου 8η Σεπτεμβρίου 2003 Παράρτημα 1 – Άρθρο 1 - Περί Ατομικής Ευθύνης, αποδεχόμενος τους κινδύνους που ενέχει η δραστηριότητα. Όσα άτομα συμμετέχουν στις εξορμήσεις, βγάζοντας ομαδικές φωτογραφίες, αποδέχονται και την ανάρτηση στο διαδίκτυο (εφαρμογές κοινωνικής δικτύωσης)

Ημερολόγιο