ΕΥΒΟΙΑ ΣΤΕΝΗ-ΣΤΡΩΠΟΝΕΣ-ΧΙΛΙΑΔΟΥ 15&16-7-2023.
Ο Σύλλογος μας διοργανώνει ένα υπέροχο , και δροσερό διήμερο στη Στενή Ευβοίας σαν έδρα.
Φτάνοντας στο χωρίο, η μυρωδιά του δάσους και ο ήχος των τρεχούμενων νερών κερδίζουν εύκολα τις πρώτες εντυπώσεις ενώ η θέα των αμφιθεατρικά χτισμένων σπιτιών καλεί τον επισκέπτη για τις πρώτες αναγνωριστικές βόλτες μέσα στα ανηφορικά και καλοδιατηρημένα μονοπάτια του.
Η Στενή λοιπόν βρίσκεται σε υψόμετρο 400 μέτρων, στις παρυφές του ψηλότερου βουνού της Εύβοιας, της Δίρφυς (1.743μ). Τα σπίτια της είναι χτισμένα στης πλαγιές του βουνού ενώ στα αριστερά και απέναντι τους, δεσπόζει το συγκρότημα βράχων Καραούλι, που προκαλεί σήμερα αρκετούς τολμηρούς αναρριχητές προσφέροντας ένα σχετικά νέο αναρριχητικό πεδίο.
Τό Κέντρο του χωριού είναι η πλακόστρωτη πλατεία στην οποία μπορείτε να φτάσετε ακολουθώντας τον πεζόδρομο πίσω από το κεντρικό περίπτερο της περιοχής. Από εκεί και μέχρι την πλατεία, σας περιμένουν κάποιες νεανικές καφετέριες, παραδοσιακά καφενεία και φυσικά μερικές από τις φημισμένες για τα περίφημα κρέατα τους, ταβέρνες της περιοχής. Το καλό φαγητό είναι άλλωστε ένας ακόμα λόγος για τον οποίο προτιμούν την Στενή αρκετοί καλοφαγάδες ενώ η θέση των περισσότερων ψησταριών, πάνω από την ρεματιά και κάτω από την σκιά του πλατανόδασους, ανοίγει σίγουρα την όρεξη!
Σαββατό ξεκινάμε από Κόρινθο στις 07.00 το πρωί , και με ενδιάμεσες στάσεις φτάνουμε στη Στενή.
Από εκεί θα περπατήσουμε το μονοπάτι Σ3 .
Θα ξεκινήσουμε από τον διάσελο της Δίρφυς σε υψόμετρο 1000 μέτρα στην θέση ράχη Συκά στην αρχή θα μπούμε σε ελατόδασος και στην συνέχεια θα κατηφορήσουμε από το κερασόρεμα μέχρι την Στενή, δίπλα σε ρυάκι με λιγοστό νερό, πολύ σκιερή, και δροσερή διαδρομή..... ώρες πορείας 3
Τακτοποίηση στο χώρο διανυκτέρευσης με τις σκηνές, η σε δωμάτια για όσα άτομα τα έχουν επιλέξει.
Ξεκούραση και γνωριμία της όμορφης περιοχής.
Κυριακή πρωί μετά το πρωινό μαζευουμε τίς αποσκευές μας, κι αναχωρούμε για το χωριό Στρώπονες, από εδώ θα είναι η αφετηρία της ποταμοδιάσχισης που είναι υπέροχη διαδρομή εναλάσοντας τις πλευρές του ποταμού αρκετές φορές.(Εδώ μπορεί να γίνει η διαδρομήΧΩΡΙΣ να βραχεί κάποιο άτομο, εάν δεν το θέλει)
Στο τελείωμα της ποταμοδιάσχισης θα βρεθούμε στην παραλία Χιλιαδού, με την εξαιρετική ομορφιά και θα κάνουμε το μπάνιο μας, φαγητό, καφέ.
Εφόσον έχουμε ευχαριστηθεί την διαμονή μας, θα πάρουμε το δρόμο της επιστροφής για Κόρινθο.
Κοστολόγιο εξόρμησης 40 ευρώ με διαμονή σε σκηνές σε χώρο δροσερό, με τρεχούμενο νερό.
Διαμονή σε ξενοδοχείο 70 ευρώ, το άτομο, σε δίκλινα δωμάτια με πλούσιο πρωινό.
Αναχώρηση στις 07:00 από τα Περιβολάκια.
Αρχηγοί εξόρμησης.
Κουνελάκης Γιάννης 698 445 4116
Τσίλη Νότα 697 879 3649
Tηλ.Συλλόγου 27410-29970
• Προκαταβολή : 30 ευρώ κατ’ άτομο μέχρι την Τετάρτη 12 Ιουλίου 2023 Αριθμός λογαριασμού GR5101107870000078748000011,Εθνική Τράπεζα με την επισήμανση ΕΥΒΟΙΑ (τυχόν χρεώσεις προμήθειας από άλλη τράπεζα βαρύνουν τον καταθέτη).
• Για AKYΡΩΣΕΙΣ μετά το βράδυ της Παρασκευής, γίνεται επιβάρυνση όλου του ποσού.
•Εξοπλισμός: Σακίδιο, μποτάκια, μπατόν, μαγιό πετσέτα για το μπάνιο, αντιϊδρωτικό μπλουζάκι, fleece, μπουφάν (αντιανεμικό , αντηλιακό, καπέλο, γυαλιά ηλίου, σφυρίχτρα, ατομικό φαρμακείο, μαχαίρι, αναπτήρας, ξηρά τροφή –φαγητό ( π.χ. σνακ, μπάρες, παστέλια).
•Στο πρόγραμμα του συλλόγου μας συμμετέχουν ελεύθερα όλοι οι ενδιαφερόμενοι, ανεξάρτητα αν είναι ή όχι μέλη του ή μέλη άλλων ορειβατικών συλλόγων.
•Σε περίπτωση όμως που δεν είσαι μέλος μπορείς να συμμετέχεις μία φορά σε δραστηριότητα – ανάβαση του συλλόγου και στην συνέχεια να γίνεις μέλος. Για να γίνεις μέλος συμπληρώνεις την έντυπη αίτηση εγγραφής μέλους με κόστος (εγγραφής) 10 € (εφάπαξ) και 10 € για τη συνδρομή της χρονιάς.
•Νέοι και νέες ηλικίας έως 30 ετών εγγράφονται δωρεάν και δεν καταβάλουν συνδρομή για το πρώτο έτος.
•Το πρόγραμμα της διαδρομής μπορεί να τροποποιηθεί αναλόγως των συνθηκών (καιρός, δυσκολία διαδρομής, δυνατότητες συμμετεχόντων κλπ.) με ευθύνη των αρχηγών.
•Ενημερώνετε τον/την αρχηγό της εξόρμησης για τυχόν προβλήματα υγείας.
•Όποιο άτομο συμμετέχει, γνωρίζει τις απαιτήσεις και την επικινδυνότητα της δραστηριότητας στην οποία συμμετέχει και αναλαμβάνει ατομικά την ευθύνη της συμμετοχής του όπως άλλωστε προβλέπεται από την διακήρυξη του Τυρόλου 8η Σεπτεμβρίου 2003 Παράρτημα 1 – Άρθρο 1 - Περί Ατομικής Ευθύνης, αποδεχόμενος τους κινδύνους που ενέχει η δραστηριότητα.
•Όσα άτομα συμμετέχουν στις εξορμήσεις, βγάζοντας ομαδικές φωτογραφίες, αποδέχονται και την ανάρτηση στο διαδίκτυο (εφαρμογές κοινωνικής δικτύωσης).

Ημερολόγιο

Banner Αλφιτον
Banner Αρχοντικό Κεφαλάρι
Banner Μπίσκος
Banner Δρίτσα
Banner Σταυρούλα Δριτσα
Banner Ευεξία
Banner Freeride
Banner Cannon
Banner Ψύλλας
Banner Fitlab
Banner TransForum
Banner Athena Angelo
Banner Δήμας
Banner Katsinelis
Banner Physio Center
Banner Πετρόπουλος
Banner Best Friends Pet Market
Banner Βαμβακάρης
Banner Καραγιώργος
Banner Νικολοπούλου