Ο σύλλογός μας διοργανώνει μια εξόρμηση απαράμιλλης ομορφιάς στην περιοχή της Περαχώρας, μια υπέροχη πεζοπορική διαδρομή δίπλα στα κρυστάλλινα νερά του Κορινθιακού κόλπου. Στην πορεία μας θα συναντήσουμε τον αρχαιολογικό χώρο του Ηραίου και τον φάρο Μελαγκάβι και στη συνέχεια θα καταλήξουμε στην μαγική λίμνη Βουλιαγμένης όπου μπορούμε να απολαύσουμε θαλασσινές γεύσεις στις ψαροταβέρνες και να κολυμπήσουμε στα γαλανά της νερά.
Η διαδρομή είναι συνολικά 8,5 χλμ. με συνεχόμενες εναλλαγές τοπίων.
Τα πρώτα δύο χιλιόμετρα είναι πορεία σε δασωμένο μονοπάτι μέχρι να καταλήξουμε στην παραλία της Στέρνας. Στη συνέχεια κινούμαστε συνεχώς σε παραλιακή διαδρομή έως ότου φτάσουμε στον Φάρο και τον Αρχαιολογικό Χώρο του Ηραίου.
Η πορεία ακολουθεί συνεχώς τη γαλάζια ακτογραμμή και κινείται άλλοτε ακριβώς πάνω στα βράχια της ακτής και άλλοτε λίγο εσωτερικά, σε χαμηλό πευκοδάσος με θέα την άγρια βραχώδη ακτή προσφέροντας ένα εντυπωσιακό θέαμα.
Κατά τη διάρκεια της, θα δούμε την καμάρα στο Σαπούνθι, θα ανακαλύψουμε κρυμμένες παραλίες, θα θαυμάσουμε τους υπέροχους σχηματισμούς των βράχων που δημιούργησε η μανία των κυμάτων και ίσως, αν σταθούμε τυχεροί, να βρούμε απολιθωμένα όστρακα.
Όποιος επιθυμεί μετά την πορεία και τη στάση στον αρχαιολογικό χώρο μπορεί με μια ομάδα που θα δημιουργηθεί να πάει στο μοναστήρι του Αγίου Νικολάου για να θαυμάσει την απέραντη θέα του Κορινθιακού κόλπου.
Η δραστηριότητα τελειώνει στην λίμνη Βουλιαγμένης που όποιος επιθυμεί κάνει μπάνιο στη θάλασσα!
Η διαδρομή στο μεγαλύτερο μέρος της είναι εύκολη και ίσως σε 2-3 τμήματα να χρειάζεται λίγο παραπάνω προσοχή.
Β.Δ. .Α Ω.Π. 5-6
Κοστολόγιο 5 €
Αρχηγοί Εξόρμησης:
Αθηνά Αγγελοπούλου 697 607 9810
Χριστόφορος Καραγεώργος 694 800 2379
Γραφείο Συλλόγου στις ώρες 20:00-22:00 Τετάρτη και Παρασκευή 27410 29970
Αναχώρηση στις 07:30 από τα Περιβολάκια Κορίνθου.
• Για AKYΡΩΣΕΙΣ μετά το βράδυ της Παρασκευής, γίνεται επιβάρυνση όλου του ποσού.
•Απαραίτητος εξοπλισμός: Μποτάκια πεζοπορίας, Σακίδιο, μπατόν, καπέλο, γυαλιά ηλίου, φακός με εφεδρικές μπαταρίες, σφυρίχτρα, ατομικό φαρμακείο, μαχαίρι, αναπτήρας, ξηρά τροφή, νερό, 2-3 λίτρα.
,Μαγιό, και πετσέτα θαλάσσης για όσους επιθυμούν μπάνιο..
•Στο πρόγραμμα του συλλόγου μας συμμετέχουν ελεύθερα όλοι οι ενδιαφερόμενοι, ανεξάρτητα αν είναι ή όχι μέλη του ή μέλη άλλων ορειβατικών συλλόγων.
•Σε περίπτωση όμως που δεν είσαι μέλος μπορείς να συμμετέχεις μία φορά σε δραστηριότητα – ανάβαση του συλλόγου και στην συνέχεια να γίνεις μέλος. Για να γίνεις μέλος συμπληρώνεις την έντυπη αίτηση εγγραφής μέλους με κόστος (εγγραφής) 10 € (εφάπαξ) και 10 € για τη συνδρομή της χρονιάς.
•Νέοι και νέες ηλικίας έως 30 ετών εγγράφονται δωρεάν και δεν καταβάλουν συνδρομή για το πρώτο έτος.
•Το πρόγραμμα της διαδρομής μπορεί να τροποποιηθεί αναλόγως των συνθηκών (καιρός, δυσκολία διαδρομής, δυνατότητες συμμετεχόντων κλπ.) με ευθύνη των αρχηγών.
•Ενημερώνετε τον/την αρχηγό της εξόρμησης για τυχόν προβλήματα υγείας.
•Όποιο άτομο συμμετέχει, γνωρίζει τις απαιτήσεις και την επικινδυνότητα της δραστηριότητας στην οποία συμμετέχει και αναλαμβάνει ατομικά την ευθύνη της συμμετοχής του όπως άλλωστε προβλέπεται από την διακήρυξη του Τυρόλου 8η Σεπτεμβρίου 2003 Παράρτημα 1 – Άρθρο 1 - Περί Ατομικής Ευθύνης, αποδεχόμενος τους κινδύνους που ενέχει η δραστηριότητα.
•Όσα άτομα συμμετέχουν στις εξορμήσεις, βγάζοντας ομαδικές φωτογραφίες, αποδέχονται και την ανάρτηση στο διαδίκτυο (εφαρμογές κοινωνικής δικτύωσης).

Ημερολόγιο

Banner Αλφιτον
Banner Αρχοντικό Κεφαλάρι
Banner Μπίσκος
Banner Δρίτσα
Banner Σταυρούλα Δριτσα
Banner Ευεξία
Banner Freeride
Banner Cannon
Banner Ψύλλας
Banner Fitlab
Banner TransForum
Banner Athena Angelo
Banner Δήμας
Banner Katsinelis
Banner Physio Center
Banner Πετρόπουλος
Banner Best Friends Pet Market
Banner Βαμβακάρης
Banner Καραγιώργος
Banner Νικολοπούλου