Επόμενες εξορμήσεις

ΕΟΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ & ΠΕΖΟΠΟΡΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ 📌 ΣΙΚΕΛΙΑ 🗓 25 ΑΠΡΙΛΙΟΥ- 3 ΜΑΪΟΥ

ΕΟΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ & ΠΕΖΟΠΟΡΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
📌 ΣΙΚΕΛΙΑ 🗓 25 ΑΠΡΙΛΙΟΥ- 3 ΜΑΪΟΥ
Αλλαγή στον τρόπο μετάβασης - περισσότερες θέσεις διαθέσιμες- μείωση τιμής.
Μετά από την άρνηση των αεροπορικών εταιρειών να μας διαθέσουν τις θέσεις που ζητήσαμε και κοπιώδεις προσπάθειες, είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε το συνοπτικό πρόγραμμα της εξόρμησης.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΛΑΒΡΙΑ - ΣΙΚΕΛΙΑ
🔹 Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024
Αναχώρηση από Κόρινθο για Πάτρα με λεωφορείο που θα έρθει από Αθήνα με τον Π.Ο Ηρακλείου. Η ώρα και ο τόπος αναχώρησης θα ανακοινωθούν σύντομα. Το πλοίο αναχωρεί από Πάτρα στις 17:30
🔹 Παρασκευή, 26
Άφιξη στο Μπάρι, ώρα 9:00
Αναχώρηση για Ματέρα - Ρήγιο ( διανυκτέρευση)
🔹 Σάββατο, 27
Μεσήνη – Ταορμίνα – Συρακούσες – Κατάνια (διανυκτέρευση)
🔹 Κυριακή, 28
Κατάνια – Αίτνα – Ακράγας (διανυκτέρευση)
🔹Δευτέρα, 29
Ακράγας - Ηράκλεια Μινώα – Σελινούντας - Παλέρμο (διανυκτέρευση)
🔹Τρίτη, 30
Παλέρμο- Μον Ρεάλε - Κορλεόνε – Παλέρμο ( διανυκτέρευση)
🔹 Τετάρτη, 1
Παλέρμο- Τσεφαλού - Μεσήνη – Ρήγιο – Κοσέντζα ( διανυκτέρευση )
🔹 Πέμπτη, 2
Κοζέντσα – Αλμπερομπέλο – Μπάρι
Αναχώρηση από Μπάρι 19:00
🔹 Παρασκευή, 3
Άφιξη στο λιμάνι της Πάτρας, ώρα 13:00. Αναχώρηση για Κόρινθο.
‘Άφιξη στην Κόρινθο γύρω στις 15:00
Το πρόγραμμα μπορεί να τροποποιηθεί με βελτιώσεις ανάλογα με τις συνθήκες και κατά την κρίση των επικεφαλής.
🔹 Κόστος: +/- 900€
Συμπεριλαμβάνονται: εισιτήρια όλων των πλοίων, λεωφορείο από Αθήνα,
ξενοδοχεία 4* & 3* & ξεναγοί. Δεν συμπεριλαμβάνονται είσοδοι σε μουσεία,
αρχαιολογικούς χώρους και προαιρετικές επιλογές ( πχ τελεφερίκ για Αίτνα) . Οι εκπαιδευτικοί να έχουν την κάρτα εισόδου σε μουσεία μαζί τους γιατί ισχύει και στην Σικελία σε αρκετά μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους.
🔹 Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι τέλος Φεβρουαρίου με προκαταβολή 500€ στον λογαριασμό του ΕΟΣ Κορίνθου στην ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ:GR5101107870 000078748000 011
🔹 Επιστροφή χρημάτων θα γίνεται με την εύρεση αντικαταστάτη/τριας
Λόγω της πολύ περιορισμένης διαθεσιμότητας θέσεων, θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας για τα μέλη του ΕΟΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ.
🔹 Παρακαλούμε θερμά όσοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν και δεν έχουν
προκαταβάλει ακόμη χρήματα να επικοινωνήσουν άμεσα με την υπεύθυνη της εξόρμησης κ. Μάγια Φουριώτη 6972838789 για κράτηση θέσης και περισσότερες πληροφορίες.
Τα δύο σωματεία μας και οι υπεύθυνες της εξόρμησης Ελένη Πουλλά και Μάγια Φουριώτη, σας υπόσχονται αξέχαστες εμπειρίες.

🗓 2-3/3 ΣΑΒΒΑΤΟ - ΚΥΡΙΑΚΗ 📌 ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟ ΟΡΟΣ

Ο σύλλογός μας οργανώνει διήμερη ορειβατική & πεζοπορική εξόρμηση στο όρος Παναιτωλικό. Το Παναιτωλικό είναι το ψηλότερο βουνό στον Νομό Αιτωλοακαρνανίας. Καταλαμβάνει την περιοχή από τα βόρεια – κεντρικά έως τα ανατολικά του νομού, κατά μήκος των συνόρων με τον νομό Ευρυτανίας. Καταλήγει στην περιοχή του Αγρινίου και της Τριχωνίδας. Ψηλότερη κορυφή του είναι ο Κατελάνος με υψόμετρο 1.924 μ. ενώ άλλες σημαντικές κορυφές είναι η Κυρά-Βγένα, η Κόκα, ο Κούτουπας, η Τσόκα, η Κρημνίτσα και τα Αραποκέφαλα. 🔗 https://katelanos.blogspot.com/.../panaitoliko-oros-o...
🔹 Διαμονή στο καταφύγιο του ΕΟΣ Αγρινίου στις 2/3/24 σε υψόμετρο 1.170 μ. στην τοποθεσία Διασελάκι. Κατασκευάστηκε με στρογγυλούς κορμούς δέντρων Φινλανδίας (ελατόπευκο) και είναι ίσως το πιο σύγχρονο και όμορφο Ορειβατικό Καταφύγιο στην Ελλάδα, κυρίως λόγω της ιδιαίτερης ξύλινης κατασκευής του. Το καταφύγιο έχει κουβέρτες. Μπορούμε να έχουμε μαζί μας σεντόνι και μαξιλαροθήκη η υπνόσακο. 🔗 https://eosagriniou.gr/katafigio
🔹 ΠΟΡΕΙΕΣ
Σάββατο 2/3/24 - Η πρόσβαση στο καταφύγιο γίνεται από το χωριό Περιστέρι Αιτωλοακαρνανίας, απ’ όπου ξεκινάει ένας χωματόδρομος μήκους 4,5 χιλιομέτρων τον οποίο θα περπατήσουμε για να ανέβουμε στο καταφύγιο μέσα από το χωριό. Είναι μια πορεία 1 ½ ωρας με υψομετρική διαφορά 465 μ.
Κυριακή 3/3/24 - Ορειβατική ομάδα: Από το καταφύγιο ξεκινάει και η πορεία προς την ψηλότερη κορυφή του Παναιτωλικού, τον Κατελάνο (1924 μ). Πρόκειται για μια όμορφη διαδρομή σε ένα καλοσημαδεμένο μονοπάτι, περνώντας από την πλαγιά της Κόκας και το διάσελο Γκιόρλας με επιστροφή από τα ίδια.
Πεζοπορική ομάδα: Από το καταφύγιο η ομάδα θα ακολουθήσει το μονοπάτι για την κορυφή Κόκα (1691μ), μια εύκολη διαδρομή μέσα από όμορφο δασικό μονοπάτι.
⏱ Ω.Π. Ορειβατικής: 8 ↕️ ΥΨ.Δ.: 1000m 🥾 Β.Δ.: 2
⏱ Ω.Π. Πεζοπορικής: 5 ↕️ ΥΨ.Δ.: 500m 🥾 Β.Δ.: 1
Στην συνέχεια θα πάρουμε μια ανάσα στο καταφύγιο και θα επιστρεψουμε στο χωρίο Περιστέρι όπου θα επισκεφτούμε τοπική ταβέρνα και θα επιστρέψουμε στην Κόρινθο το βράδυ της Κυριακής.
🔹 Φαγητό Σαββάτου : Είτε παραγγελία από τοπική ταβερνα, είτε ατομικη ετοιμασία φαγητού στην κουζίνα του καταφυγίου με δικά σας υλικά. Παρακαλώ να το δηλώσετε κατά την δήλωση συμμετοχής.
🔹 Κόστος εξόρμησης: 70€ (μεταφορά και διανυκτέρευση στο καταφύγιο)
🔹 Αναχώρηση: Σάββατο 2/3/24 και ώρα 8.30 π.μ. από το πάρκινγκ του Αγίου Νικολάου. Επιστροφή: Κυριακή 3/3/24.
🔹 Υπεύθυνοι εξόρμησης:
Κώνστας Γιώργος 6972169649
Παλασσοπούλου Αθηνά 6947279750
✔️ Απαραίτητος Εξοπλισμός (κραμπόνς, πιολέ για την ορειβατική μόνο) ορειβατικές μπότες, δεύτερες κάλτσες, σακίδιο, μπατόν, σκούφος η μπαλακλάβα, 2 ζεύγη γάντια, αντηλιακό, καπέλο, γυαλιά ηλίου και θυέλλης, θερμοεσώρουχα, fleece, μπουφάν αντιανεμικό, αδιάβροχο, διαπνέον, γκέτες, παντελόνι αδιάβροχο-διαπνέον, φακός, ατομικό φαρμακείο, μαχαίρι, αναπτήρας, ξηρά τροφή, νερό, ωτοασπίδες.
ℹ️ Στο πρόγραμμα του συλλόγου μας συμμετέχουν ελεύθερα όλοι οι ενδιαφερόμενοι, ανεξάρτητα αν είναι μέλη του ή μέλη άλλων ορειβατικών συλλόγων. Σε περίπτωση που κάποιος δεν είναι μέλος έχει τη δυνατότητα να συμμετέχει σε μία δραστηριότητα – εξόρμηση του συλλόγου και, στην συνέχεια, εάν ο επιθυμεί να γίνει μέλος. Για να γίνει κανείς μέλος, συμπληρώνει την έντυπη αίτηση εγγραφής μέλους με κόστος εγγραφής 10 € (εφάπαξ) και 10 € για τη συνδρομή της χρονιάς. Το πρόγραμμα της διαδρομής μπορεί να τροποποιηθεί ανάλογα με τις συνθήκες (καιρός, δυσκολία διαδρομής, δυνατότητες συμμετεχόντων κλπ. ) με ευθύνη των αρχηγών. Ενημερώνετε τον/την αρχηγό της εξόρμησης για τυχόν προβλήματα υγείας. Όποιο άτομο συμμετέχει, γνωρίζει τις απαιτήσεις και την επικινδυνότητα της δραστηριότητας στην οποία συμμετέχει και να αναλαμβάνει ατομικά την ευθύνη της συμμετοχής του όπως άλλωστε προβλέπεται από την διακήρυξη του Τυρόλου 8η Σεπτεμβρίου 2003 Παράρτημα 1 – Άρθρο 1 - Περί Ατομικής Ευθύνης, αποδεχόμενος τους κινδύνους που ενέχει η δραστηριότητα. Όσα άτομα συμμετέχουν στις εξορμήσεις, βγάζοντας ομαδικές φωτογραφίες, αποδέχονται και την ανάρτηση στο διαδίκτυο (εφαρμογές κοινωνικής δικτύωσης)

ΑΠΟΚΡΙΕΣ ΣΤΟΝ ΤΥΡΝΑΒΟ 16-19/3/2024

Απόκριες στον Τύρναβο Λάρισας με Μπουρανί, 16-19 Μαρτίου 2024.
Πεζοπορίες στο Γεντίκι, στο Κουκούλι, στο Κάστρο της Ωριάς και επιστρέφοντας στο Όρος Όρθρυς.
Αναλυτικό πρόγραμμα:
Σάββατο 16 Μαρτίου: Όρος Γεντίκι
Αναχώρηση ΑΥΣΤΗΡΑ στις 5:30 το πρωί από το Κιάτο (πίσω από τα Δικαστήρια, στην παραλία) και στις 6:00 το πρωί από το λιμάνι του Αγ. Νικολάου στην Κόρινθο. Μετάβαση με το λεωφορείο έξω από τη Λάρισα στο Γεντίκι και ανάβαση αυτού.
Ώρες πορείας:4, Β.Δ.:Α
Το λεωφορείο μετά το τέλος της πορείας θα μας μεταφέρει στη Λάρισα όπου και θα γίνουν όλες οι διανυκτερεύσεις.
Κυριακή 17 Μαρτίου : Διάβας το Κουκούλι.
Πεζοπορία σε ένα από τα πιο ωραία μονοπάτια του νομού Λάρισας
Ώρες πορείας : 7, Β.Δ.:Α+
Δευτέρα 18 Μαρτίου : Κάστρο της Ωριάς
Ωραία πεζοπορία στο Κάστρο της Ωριάς.
Ώρες πορείας: 4, Β.Δ.:Α
Μετά την πεζοπορία συμμετοχή στο περίφημο Μπουρανί του Τυρνάβου, ένα από τα ωραιότερα καρναβάλια της χώρας μας και γλέντι μέχρι αργά το βράδυ.
Τρίτη 19 Μαρτίου : Όρος Όρθρυς. Παίρνοντας το δρόμο της επιστροφής ανάβαση στο όρος Όρθρυς.
Ώρες πορείας 4, Β.Δ.:Α.
Γεύμα σε μαγαζιά της περιοχής.
Μετάβαση με το λεωφορείο μέχρι την Κόρινθο και Κιάτο.
Αρχηγοί εξόρμησης : Περικλής Μενούνος, τηλέφωνο:6973-986683 & Ελένη Πιέρρου-Παπαδάκη, τηλέφωνο:6948-866833
•Κοστολόγιο εξόρμησης 180 Ευρώ ανά άτομο.
Η εξόρμηση περιλαμβάνει:
Μεταφορά στη Λάρισα, κι επιστροφή Κόρινθο.
Τρεις διανυκτερεύσεις σε δίκλινα & τρίκλινα δωμάτια με πρωινό στο ξενοδοχείο Αχίλλειον στο κέντρο της Λάρισας και το λεωφορείο που θα έχουμε μαζί μας 4 μέρες. Επιπλέον χρέωση υπάρχει αν κάποιος θέλει να μείνει σε μονόκλινο δωμάτιο.
Οι θέσεις κατοχυρώνονται με τηλέφωνο στους αρχηγούς, και κατάθεση προκαταβολής 100 ευρώ έως την 1η ΜΑΡΤΙΟΥ 2024 στον λογαριασμό του συλλόγου, Αριθμός λογαριασμού: GR5101107870000078748000011,Εθνική Τράπεζα με την επισήμανση ΤΥΡΝΑΒΟΣ-ΜΠΟΥΡΑΝΙ & το ονοματεπώνυμό σας….Τυχόν χρεώσεις μεταφοράς από άλλη τράπεζα, επιβαρύνουν τον καταθέτη.
Εξόφληση του υπόλοιπου ποσού έως τις 11 ΜΑΡΤΙΟΥ 2024.
•Απαραίτητος εξοπλισμός: Μποτάκια πεζοπορίας, σακίδιο, μπατόν,μπουφάν, καπέλο, γυαλιά ηλίου,γάντια, σκούφος, φακός με εφεδρικές μπαταρίες, σφυρίχτρα, ατομικό φαρμακείο, μαχαίρι, αναπτήρας, ξηρά τροφή, νερό, 2-3 λίτρα ή και περισσότερο ανάλογα με τις ανάγκες του καθενός.
•Στο πρόγραμμα του συλλόγου μας συμμετέχουν ελεύθερα όλοι οι ενδιαφερόμενοι, ανεξάρτητα αν είναι ή όχι μέλη του ή μέλη άλλων ορειβατικών συλλόγων.
•Σε περίπτωση όμως που δεν είσαι μέλος μπορείς να συμμετέχεις μία φορά σε δραστηριότητα – ανάβαση του συλλόγου και στην συνέχεια να γίνεις μέλος. Για να γίνεις μέλος συμπληρώνεις την έντυπη αίτηση εγγραφής μέλους με κόστος (εγγραφής) 10 € (εφάπαξ) και 10 € για τη συνδρομή της χρονιάς.
•Νέοι και νέες ηλικίας έως 30 ετών εγγράφονται δωρεάν και δεν καταβάλουν συνδρομή για το πρώτο έτος.
•Το πρόγραμμα της διαδρομής μπορεί να τροποποιηθεί αναλόγως των συνθηκών (καιρός, δυσκολία διαδρομής, δυνατότητες συμμετεχόντων κλπ.) με ευθύνη των αρχηγών.
•Ενημερώνετε τον/την αρχηγό της εξόρμησης για τυχόν προβλήματα υγείας.
•Όποιο άτομο συμμετέχει, γνωρίζει τις απαιτήσεις και την επικινδυνότητα της δραστηριότητας στην οποία συμμετέχει και αναλαμβάνει ατομικά την ευθύνη της συμμετοχής του όπως άλλωστε προβλέπεται από την διακήρυξη του Τυρόλου 8η Σεπτεμβρίου 2003 Παράρτημα 1 – Άρθρο 1 - Περί Ατομικής Ευθύνης, αποδεχόμενος τους κινδύνους που ενέχει η δραστηριότητα.
•Όσα άτομα συμμετέχουν στις εξορμήσεις, βγάζοντας ομαδικές φωτογραφίες, αποδέχονται και την ανάρτηση στο διαδίκτυο (εφαρμογές κοινωνικής δικτύωσης).
• Πληροφορίες στους αρχηγούς της εξόρμησης Περικλή Μενούνο & Ελένη Πιέρρου-Παπαδάκη ή στα γραφεία του Συλλόγου μας κάθε Τετάρτη και Παρασκευή 8-10 το βράδυ, τηλέφωνο:27410-29970, Εθνικής Αντιστάσεως 5 ή στα κινητά τηλέφωνα των αρχηγών που αναφέρθηκαν παραπάνω.
• Κάντε άμεσα κράτηση γιατί είναι πρώτη φορά που ο σύλλογός μας πραγματοποιεί αυτή την εξόρμηση και αναμένεται μεγάλη συμμετοχή.
Οι φωτογραφίες είναι από τη φίλη και συνορειβάτισσα Φιλιώ Μαλτέζου την οποία και ευχαριστούμε πολύ και θα είναι μαζί μας στις πεζοπορίες που θα πραγματοποιηθούν.
 

ΒΟΡΕΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ 7-12/5/2024

ΒΟΡΕΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΔΕΥΤΕΡΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΜΕΤΑ ΤΟ ΠΑΣΧΑ. ΜΑΙΟΥ 7-12-5-2024. 💯
............................ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ-ΚΟΣΤΟΛΟΓΙΟ................
ℹ️7-5-2024 Τρίτη. Κόρινθος-Μπίτολα (Μοναστήρι): Πρωινή αναχώρηση από Κόρινθο, και με ενδιάμεσες στάσεις, φτάνουμε στα σύνορα Νίκης, και στη συνέχεια άφιξη στη Μπίτολα .
Περιήγηση και ξενάγηση στο αρχαιολογικό χώρο της Ηρακλειάς των Linkeston και το ιστορικό κέντρο της πόλης. Ελεύθερος χρόνος για φαγητό και ψώνια. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο.
ℹ️8-5-2024 Τετάρτη. Μπίτολα-Οχρίδα: Μετά το πρωινό αναχώρηση για το πεζοπορικό/ορειβατικό πρόγραμμα στο βουνό-Εθνικό πάρκο Πέλιστερ (διαδρομής 5-6 Ωρες). Αναχώρηση για την Οχρίδα και αφίξεις το απόγευμα. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Ελεύθερος χρόνος. Δείπνο και διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο. Σημ: Εάν δημιουργηθεί ορειβατική ομάδα με διάθεση την ανάβαση στην κορυφή Πέλιστερ, θα γίνει ξεχωριστή ομάδα, που θα κινηθεί ανεξάρτητα της υπόλοιπης ομάδας, που θα συνεχίσει κανονικά το πρόγραμμα.
ℹ️9-5-2024-Πέμπτη. 💯Οχρίδα-Όσιος Ναούμ: Μετά το πρωινό πεζοπορικό/ορειβατικό πρόγραμμα στο βουνό-Εθνικό πάρκο Γαλικίτσα ( διαδρομή 5-6 ωρών). Επίσκεψη/ξενάγηση στο μοναστήρι του Οσίου Ναούμ. Το απόγευμα περιήγηση και ξενάγηση στην παλιά πόλη της Οχρίδας. Προαιρετική κρουαζιέρα στη λίμνη της Οχρίδας. Δείπνο και διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο.
ℹ️10-5-2024-Παρασκευή. Οχρίδα-Βεβτσάνι-Στρούγκα: Μετά το πρωινό επίσκεψη στο παραδοσιακό χωριό Βεβτσάνι (κοντά στη Στρούγκα). Περιήγηση στις πηγές του τοπικού ποταμού (πάρκο ειδικής φυσικής ομορφιάς). Πεζοπορικό/ορειβατικό πρόγραμμα στο βουνό Jablanica ( διαδρομή 5-6 ώρες). Επίσκεψη το μοναστήρι της Παναγίας. Περιήγηση/ξενάγηση στην Στρούγκα και το μουσείο φυσικής ιστορίας. Ελεύθερος χρόνος. Επιστροφή στην Οχρίδα και ελεύθερος χρόνος στην αγορά. Δείπνο και διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο. (Μπορεί να οργανώσουμε προαιρετική παραδοσιακή βραδιά με δείπνο και μουσικό-λαογραφικό πρόγραμμα σε ταβέρνα).
ℹ️11-5-2024-Σάββατο. 💯Οχρίδα-Μαύροβο-Σκόπια: Μετά το πρωινό αναχώρηση για το Εθνικό πάρκο Μαύροβο. (Εντυπωσιακή οδός διαδρομή μέσα από φαράγγια, λίμνες και βουνά). Επίσκεψη στο μοναστήρι του Αγ. Ιωάννη Προδρόμου (Μπιγκόρσκι μοναστήρι) και διάκριση το φαράγγι του αγρίου ποταμού Ράδικα. Διάλλειμα στη λίμνη Μαύροβο και αναχώρηση για τα Σκόπια. Επίσκεψη στο φαράγγι και την λίμνη Μάτκα κοντά στα Σκόπια. Περίπατο στο φαράγγι και ελεύθερος χρόνος. Προαιρετική βαρκάδα στην λίμνη με επίσκεψη την σπηλιά Βρέλο. Κατά προτίμηση και κωπηλασία στην λίμνη. Άφιξη στα Σκόπια το απόγευμα. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Περιήγηση και ξενάγηση στο κέντρο .
Ελεύθερος χρόνος. Δείπνο σε εστιατόριο. Διανυκτέρευση στό ξενοδοχείο.
ℹ️12-5-2024-Κυριακή. Σκόπια-Κόρινθος: Μετά το πρωινό περιήγηση την παλιά αγορά. Ελεύθερος χρόνος στην πόλη, κι αναχώρηση για Κόρινθο με ενδιάμεσες στάσεις..
Κόστος κατ άτομο σε δίκλινο-τρίκλινο δωμάτιο 💢400+/- ευρώ.
Αναλόγως των ατόμων που θα συμμετέχουν.
- Επιβάρυνση για μονόκλινο +💢 110 ευρώ
Στης επάνω τιμές περιλαμβάνεται:
ℹ️ 5 διανυκτερεύσεις με ημιδιατροφή (πρωινό+ δείπνο) σε ξενοδοχεία 3*/4*.
ℹ️3 🥾 ορειβατικές διαδρομές με οδηγό βουνού για κάθε διαδρομή.
ℹ️ της αναφερόμενες περιηγήσεις/ξεναγήσεις με επίσημο Ελληνόφωνο ξεναγό.
ℹ️ τα έξοδα διαμονής/διατροφής/αμοιβής των οδηγών βουνού και του ξεναγού.
ℹ️ Τα έξοδα μεταφοράς, διόδια, διατροφή, και διαμονή οδηγού.
Οι εγγραφές άρχισαν, και λόγω μεγάλου ενδιαφέροντος θα τηρηθεί σειρά πρωτεραιότητας.
🔸️ Η Συμμετοχή κατοχυρώνεται ΜΟΝΟ με την κατάθεση προκαταβολής (Έως 29/2/2024) που είναι 150 ευρώ, για το κλείσιμο των ξενοδοχείων, στον λογαριασμό του συλλόγου (Έως 29/2/2024) στην Eθνική τράπεζα, με την αιτιολογία ΣΚΟΠΙΑ-και το όνοματεπωνυμο σας- GR5101107870000078748000011.
❗️Για την είσοδο στην Βόρεια Μακεδονία, απαιτείται ταυτότητα τελευταίας δεκαετίας, η διαβατήριο.
❗️Τυχόν προμήθεια τράπεζας, επιβαρύνει τον καταθέτη.
⚠️Γιά το υπόλοιπο ποσό (Εξόφληση) θα υπάρξει ανάρτηση εκ νέου, μαζί με ωράριο αναχώρησης κ.τ.λ.
❗️Ακύρωση συμμετοχής με επιστροφή χρημάτων γίνεται δεκτή έως 30-4-2024.
Για δηλώσεις συμμετοχής, και περαιτέρω πληροφορίες στον αρχηγό της εξόρμησης Κουνελάκη Γιάννη 698 445 4116.
 

❗️❗️

ΒΟΡΕΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΔΕΥΤΕΡΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΜΕΤΑ ΤΟ ΠΑΣΧΑ. ΜΑΙΟΥ 7-12-5-2024.

ΒΟΡΕΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΔΕΥΤΕΡΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΜΕΤΑ ΤΟ ΠΑΣΧΑ. ΜΑΙΟΥ 7-12-5-2024.
............................ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ.................
7-5-2024 Τρίτη. Κόρινθος-Μπίτολα (Μοναστήρι): Πρωινή αναχώρηση από Κόρινθο και άφιξη στη Μπίτολα . Περιήγηση και ξενάγηση στο αρχαιολογικό χώρο της Ηρακλειάς των Linkeston και το ιστορικό κέντρο της πόλης. Ελεύθερος χρόνος για φαγητό και ψώνια. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο.
8-5-2024 Τετάρτη. Μπίτολα-Οχρίδα: Μετά το πρωινό πεζοπορικό/ορειβατικό πρόγραμμα στο βουνό-Εθνικό πάρκο Πέλιστερ (διαδρομής 5-6 Ωρες). Αναχώρηση για την Οχρίδα και αφίξεις το απόγευμα. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Ελεύθερος χρόνος. Δείπνο και διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο. Σημ: Εάν δημιουργηθεί ορειβατική ομάδα με διάθεση την ανάβαση στην κορυφή Πέλιστερ, θα γίνει ξεχωριστή ομάδα, που θα κινηθεί ανεξάρτητα της υπόλοιπης ομάδας, που θα συνεχίσει κανονικά το πρόγραμμα.
9-5-2024-Πέμπτη. Οχρίδα-Όσιος Ναούμ: Μετά το πρωινό πεζοπορικό/ορειβατικό πρόγραμμα στο βουνό-Εθνικό πάρκο Γαλικίτσα ( διαδρομή 5-6 ωρών). Επίσκεψη/ξενάγηση το μοναστήρι του Οσίου Ναούμ. Το απόγευμα περιήγηση και ξενάγηση στην παλιά πόλη της Οχρίδας. Προαιρετική κρουαζιέρα στη λίμνη της Οχρίδας. Δείπνο και διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο.
10-5-2024-Παρασκευή. Οχρίδα-Βεβτσάνι-Στρούγκα: Μετά το πρώτο επίσκεψη στο παραδοσιακό χωριό Βεβτσάνι (κοντά στη Στρούγκα). Περιήγηση στις πηγές του τοπικού ποταμού (πάρκο ειδικής φυσικής ομορφιάς). Πεζοπορικό/ορειβατικό πρόγραμμα στο βουνό Jablanica ( διαδρομή 5-6 ώρες). Επίσκεψη το μοναστήρι της Παναγίας. Περιήγηση/ξενάγηση στην Στρούγκα και το μουσείο φυσικής ιστορίας. Ελεύθερος χρόνος. Επιστροφή στην Οχρίδα και ελεύθερος χρόνος στην αγορά. Δείπνο και διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο. (Μπορεί να οργανώσουμε προαιρετική παραδοσιακή βραδιά με δείπνο και μουσικό-λαογραφικό πρόγραμμα σε ταβέρνα).
11-5-2024-Σάββατο. Οχρίδα-Μαύροβο-Σκοπιά: Μετά το πρωινό αναχώρηση για το Εθνικό πάρκο Μαύροβο. (Εντυπωσιακή οδός διαδρομή μέσα από φαράγγια, λίμνες και βουνά). Επίσκεψη το μοναστήρι του Αγ. Ιωάννη Προδρόμου (Μπιγκόρσκι μοναστήρι) και διάκριση το φαράγγι του αγρίου ποταμού Ράδικα. Διάλλειμα στη λίμνη Μαύροβο και αναχώρηση για τα Σκόπια. Επίσκεψη στο φαράγγι και την λίμνη Μάτκα κοντά στα Σκόπια. Περίπατο στο φαράγγι και ελεύθερος χρόνος. Προαιρετική βαρκάδα στην λίμνη με επίσκεψη την σπηλιά Βρέλο. Κατά προτίμηση και κωπηλασία στην λίμνη. Άφιξη στα Σκόπια το απόγευμα. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Περιήγηση και ξενάγηση στο κέντρο . Ελεύθερος χρόνος. Δείπνο σε θέμα εστιατόριο. Διανυκτέρευση στό ξενοδοχείο.
12-5-2024-Κυριακή. Σκόπια-Κόρινθος: Μετά το πρωινό περιήγηση την παλιά αγορά. Ελεύθερος χρόνος στην πόλη, κι αναχώρηση για Αθήνα.
Αναρτούμε το πρόγραμμα ημιτελές για ενημέρωση των μελών μας, αναμένουμε τις τελικές προσφορές τιμών, ώστε να είναι ολοκληρωμένο, λεπτομερές, και με τιμές όπως πάντα για τα μέλη μας.
Πολύ σύντομα θα υπάρξει νέα ανάρτηση
Tοπικοί οδηγοί βουνού, και Ελληνόφωνος ξεναγός.
Αρχηγός εξόρμησης Κουνελάκης Γιάννης 698 445 4116.

Ημερολόγιο