ΑΠΟΚΡΙΕΣ 2019
ΚΑΡΔΙΤΣΑ
ΛΙΜΝΗ ΠΛΑΣΤΗΡΑ – ΜΠΟΡΛΕΡΟ (2016 μ)
ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ – ΜΕΤΕΩΡΑ
Παρασκευή 8 Μαρτίου – Δευτέρα 11 Μαρτίου 2019
 
 
Ο ΕΟΣ Κορίνθου διοργανώνει, για τις αποκριές του 2019, εξόρμηση στα Μετέωρα και στα βουνά των Αγράφων, πάνω από τη λίμνη Πλαστήρα.
 
Το πρόγραμμα αναλυτικά:
 
Η αναχώρηση θα γίνει την Παρασκευή 8 Μαρτίου στις 16.00, από τον Άγιο Νικόλαο στην Κόρινθο για ξενοδοχείο στην πόλη της Καρδίτσας.
 
Την επομένη μέρα Σάββατο, 9 Μαρτίου θα ξεκινήσουμε οδικώς για τη λίμνη Πλαστήρα, όπου θα χωριστούμε σε δυο ομάδες.Η πρώτη ομάδα θα κάνει ανάβαση στο Μπορλέρο (2016 μ). Η πορεία θα αρχίσει σε δασικό δρόμο και μετά μέσα σε πυκνό δάσος, κοντά στο χωριό Ζυγογιανναίικα, λίγο ψηλότερα από τη λίμνη. Αφού περάσουμε το ορειβατικό καταφύγιο Ελατάκος, συνεχίζουμε προς τις Πόρτες των Αγράφων (στενό πέρασμα ανάμεσα σε βράχια) και ύστερα για την κορυφή. Η επιστροφή θα γίνει από την ίδια διαδρομή.
Ω.Π.: 7 – 8 , Β.Δ.: Β
Η δεύτερη ομάδα θα κάνει πορεία στο φαράγγι του Ανθοχωρίου με τους γνωστούς καταρράκτες (1 – 1,5 ώρες) και έπειτα θα αναχωρήσει με το λεωφορείο για πιο νότια, για πεζοπορία στο παρατηρητήριο της λίμνης Πλαστήρα, που βρίσκεται κοντά στο φράγμα.
Ω.Π.: 4 – 5 συνολικά , Β.Δ.: Α
 
Την Κυριακή 10 Μαρτίου θα γίνει επίσκεψη στα μοναστήρια των Μετεώρων και πεζοπορία. Ανάλογα με το χρόνο που υπάρχει και με την ομάδα, θα προσπαθήσουμε να εντάξουμε στο πρόγραμμα όλα τα μοναστήρια, με κατάληξη στο Καστράκι. Το πρωί στη διαδρομή για Καλαμπάκα θα κάνουμε παράκαμψη για το μουσείο ή και το σπήλαιο της Θεόπετρας, ένα μοναδικό αρχαιολογικό μνημείο, με τεράστια επιστημονική σπουδαιότητα.
Ω.Π.: 5 – 6 , Β.Δ.: Α
Στη συνέχεια θα έχουμε επιστροφή στο ξενοδοχείο και προετοιμασία για το καθιερωμένο μας αποκριάτικο γλέντι, σε ταβέρνα της περιοχής.
 
Την Καθαρά Δευτέρα 11 Μαρτίου, κατά την επιστροφή μας στην Κόρινθο, θα βρεθούμε σε εκδήλωση για κούλουμα.
 
Αν υπάρχει ενδιαφέρον συμμετεχόντων θα οργανωθεί ποδηλασία γύρω από τη λίμνη Πλαστήρα και στα Μετέωρα.
 
Το συνολικό Κόστος Συμμετοχής, με πρωινό και τρεις διανυκτερεύσεις για:
Δίκλινο δωμάτιο  121 €
Μονόκλινο δωμάτιο  154 €
Τρίκλινο δωμάτιο (4 σε διαθεσιμότητα)  110 €
(Από τα παραπάνω το κόστος λεωφορείου είναι 55 € – το υπόλοιπο η διανυκτέρευση)
Παρακαλούμε όσο το δυνατόν λιγότερες αποσκευές!
 
Εξοπλισμός Χειμερινός: Ορειβατικές μπότες, κάλτσες δεύτερες, σακίδιο, γκέτες, μπατόν, σκούφος ή μπαλακλάβα, κασκόλ, 2 ζεύγη αδιάβροχα γάντια, θερμοεσώρουχα, fleece, μπουφάν (αντιανεμικό – αδιάβροχο – διαπνέον), αδιάβροχο παντελόνι, αντηλιακό, καπέλο, γυαλιά ηλίου – μάσκα θύελλας, φακός με εφεδρικές μπαταρίες, ατομικό φαρμακείο, μαχαίρι, αναπτήρας, ξηρά τροφή, θερμός – παγούρι, νερό.
Για την ανάβαση στο Μπορλέρο υποχρεωτικά κραμπόν – πιολέ – κράνος.
                         
Πληροφορίες και Δηλώσεις Συμμετοχής στους αρχηγούς:
Οικονόμου Μαργαρίτα 6972260957
Πολλάλη Κωνσταντίνο 6947700224
και στο τηλ. του συλλόγου 2741029970 (Τετάρτη και Παρασκευή 20:00-22:00)
 
  • Δηλώσεις συμμετοχής με προκαταβολές 60€, αυστηρά ως τις 27/02/2019.
  • Εξόφληση ως τις 06/03/2019.
  • Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
  • Δανεισμός ορειβατικών υλικών γίνεται στο γραφείο του ΕΟΣ Κορίνθου.
  • Το πρόγραμμα της εξόρμησης μπορεί να τροποποιηθεί με ευθύνη των αρχηγών.
  • Στις εξορμήσεις του συλλόγου συμμετέχουν μόνο τα ταμιακώς εντάξει μέλη του. Για να γίνετε μέλος συμπληρώνετε το έντυπο εγγραφής στο γραφείο του ΕΟΣ Κορίνθου με κόστος εγγραφής 10€ (εφάπαξ) και 10€ για τη συνδρομή της χρονιάς.
 
 

Ημερολόγιο