ΚΩΡΥΚΕΙΟ ΑΝΤΡΟ – ΔΕΛΦΟΙ
Κυριακή 21 Απριλίου 2019
 
Ο ΕΟΣ Κορίνθου διοργανώνει, την Κυριακή των Βαΐων, 21 Απριλίου 2019, επίσκεψη στο Κωρύκειο Άντρο και πεζοπορία μέχρι τους Δελφούς.
Το σπήλαιο του Πανός ή Κωρύκειο Άντρο, βρίσκεται σε υψόμετρο 1300 μ στη ΝΔ πλευρά του Παρνασσού, μέσα σε ένα πανέμορφο δάσος από έλατα και υπέροχη θέα και ήταν αφιερωμένο στο θεό Πάνα και τις Κωρύκειες Νύμφες. Έχει αποκτήσει παγκόσμια φήμη, όχι μόνο για τη φυσική ομορφιά του, αλλά και για τη μαγεία που προκαλεί ο αρχαίος μύθος, κατά τον οποίο, σύμφωνα με τον Αισχύλο το σπήλαιο αποτελούσε χώρο επίσκεψης θεϊκών πνευμάτων.
Η πεζοπορία θα ξεκινήσει από τα Καλύβια Λιβαδίου Αράχωβας ή Λιβάδι. Αρχικά θα κινηθούμε σε δασικό δρόμο και χωράφια και με μικρή ανάβαση θα φθάσουμε στο Κωρύκειο Άντρο. Στη συνέχεια θα ακολουθήσουμε μονοπάτι που οδηγεί στους Δελφούς, τμήμα του οποίου ήταν και το αρχαίο μονοπάτι που χρησιμοποιούσαν οι προσκυνητές, για να φτάσουν στο σπήλαιο. Θα καταλήξουμε στο Αρχαιολογικό Μουσείο Δελφών.
 
Ω.Π.: 4 – 5 , Β.Δ.: Α
 
Εξοπλισμός: Μπότες, κάλτσες δεύτερες, σακίδιο, μπατόν, σκούφος, κασκόλ, αδιάβροχα γάντια, θερμοεσώρουχα, fleece, μπουφάν (αντιανεμικό – αδιάβροχο – διαπνέον), αντηλιακό, καπέλο, γυαλιά ηλίου, φακός με εφεδρικές μπαταρίες, ατομικό φαρμακείο, μαχαίρι, αναπτήρας, ξηρά τροφή, θερμός – παγούρι, νερό.
 
Αναχώρηση: 6.00 το πρωί από τα Περιβολάκια.
 
Κόστος εξόρμησης: 20 €
                                       
Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στην αρχηγό:
Φουριώτη Μάγια 6972838789
και στο τηλέφωνο του συλλόγου 2741029970 (Τετάρτη και Παρασκευή 20:00-22:00)
 
Παρακαλούμε να δηλώσετε συμμετοχή όσο το δυνατόν νωρίτερα για την καλύτερη οργάνωση της εξόρμησης. Η εξόρμηση θα πραγματοποιηθεί εφόσον υπάρχει ικανός αριθμός συμμετοχών.
 
 
  • Στο πρόγραμμα του συλλόγου συμμετέχουν μόνο τα μέλη του ή μέλη άλλων ορειβατικών συλλόγων. Για να γίνετε μέλος συμπληρώνετε το έντυπο εγγραφής στο γραφείο του ΕΟΣ Κορίνθου με κόστος εγγραφής 10€ (εφάπαξ) και 10€ για τη συνδρομή της χρονιάς.
  • Το πρόγραμμα της ανάβασης μπορεί να τροποποιηθεί αναλόγως των συνθηκών με ευθύνη της αρχηγού.
  • Για ακυρώσεις μετά το βράδυ της Παρασκευής, γίνεται επιβάρυνση όλου του ποσού.

Ημερολόγιο