Ο ΕΟΣ Κορίνθου διοργανώνει εξόρμηση, την Κυριακή 30 Ιουνίου 2019, στο Φαράγγι του Σκα στη Ναύπακτο.
Αναχώρηση από τα Περιβολάκια στις 6.30 το πρωί για τη Λυγιά Ναυπάκτου, μέσω της γέφυρας Ρίου-Αντιρρίου. Εκεί θα μας περιμένουν αγροτικά για να καλύψουμε τα πέντε πρώτα χλμ, που είναι χωματόδρομος. Ξεκινάμε την πορεία μας από την κοίτη του ρέματος του Σκα, που τους καλοκαιρινούς μήνες το νερό είναι λίγο ή καθόλου. Αν βραχούμε, θα είναι μόνο στα παπούτσια μας, γι αυτό θα πρέπει να έχουμε δεύτερο ζευγάρι μαζί μας στο λεωφορείο. Στη διαδρομή μας συναντάμε διαδοχικούς εντυπωσιακούς καταρράκτες, που ρέουν σε μικρά βάραθρα που σχηματίστηκαν από την διάβρωση του νερού. Σε δύο σημεία χρησιμοποιούμε μεταλλική σκάλα. Λίγο ψηλότερα συναντάμε λιθόκτιστο οχυρό από την περίοδο των Ενετών.
Από τα παλιότερα χρόνια το φαράγγι αποτελούσε πέρασμα από τη Ναύπακτο προς τα ορεινά του Βενέτικου και του Κράβαρα. Στις δυτικές πλαγιές βλέπουμε από μακριά την ιστορική Μονή του Αγίου Ιωάννη του Προδρόμου, με πρόσβαση από το χωριό Βαμβακού.
Στο μεγαλύτερο μέρος του, το φαράγγι είναι σκιερό και ΔΕΝ έχει πόσιμο νερό, κάτι που πρέπει να εφοδιαστούμε πριν ξεκινήσουμε.
Ύστερα από περίπου 5 ώρες πορείας φτάνουμε στο Παλιό Νιόκαστρο.
Θα ακολουθήσει γλέντι από τον Πολιτιστικό σύλλογο του χωριού, για όσους θέλουν να συμμετάσχουν, με προβατίνα – πίτες – σαλάτα – φέτα, με τιμή 8 €/άτομο.
Στην επιστροφή και ανάλογα το χρόνο μας θα έχουμε στάση στη Ναύπακτο και στη συνέχεια με το καράβι θα περάσουμε Ρίο και καταλήγουμε Κόρινθο.
 
Υ.Δ.:820 μ ,  Ω.Π.: 5 ,  Β.Δ.: Α
 
Εξοπλισμός: Ορειβατικές μπότες ή αντιολισθητικά παπούτσια, κάλτσες δεύτερες, σακίδιο, μπατόν, θερμοεσώρουχα, fleece, μπουφάν (αντιανεμικό – αδιάβροχο – διαπνέον), αντιιδρωτικό μπλουζάκι, αντηλιακό, καπέλο, γυαλιά ηλίου, φακός με εφεδρικές μπαταρίες, ατομικό φαρμακείο, μαχαίρι, αναπτήρας, ξηρά τροφή, θερμός – παγούρι, νερό.
Δεύτερο ζευγάρι παπούτσια και αλλαξιά στο λεωφορείο.
 
Αναχώρηση: 6.30 το πρωί από τα Περιβολάκια.
 
Κόστος λεωφορείου: 20 €
Φαγητό: 8 €
 
Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στους αρχηγούς:
Τσιπά Μίνα 6944909782

Βαμβακάρη Μιχάλη 6932054876
και στο τηλ. του συλλόγου 2741029970 (Τετάρτη και Παρασκευή 20:00-22:00)
Παρακαλούμε όσο το δυνατόν νωρίτερα για την καλύτερη οργάνωση της εξόρμησης.
 
  • Στο πρόγραμμα του συλλόγου συμμετέχουν μέλη του ή μέλη άλλων ορειβατικών συλλόγων. Για να γίνετε μέλος συμπληρώνετε το έντυπο εγγραφής στο γραφείο του ΕΟΣ Κορίνθου με κόστος εγγραφής 10€ (εφάπαξ) και 10€ για τη συνδρομή της χρονιάς.
  • Το πρόγραμμα της ανάβασης μπορεί να τροποποιηθεί αναλόγως των συνθηκών με ευθύνη των αρχηγών.
  • Για ακυρώσεις μετά το βράδυ της Παρασκευής, γίνεται επιβάρυνση όλου του ποσού.
 

 

Ημερολόγιο

Banner Αλφιτον
Banner Αρχοντικό Κεφαλάρι
Banner Μπίσκος
Banner Δρίτσα
Banner Σταυρούλα Δριτσα
Banner Ευεξία
Banner Freeride
Banner Cannon
Banner Ψύλλας
Banner Fitlab
Banner TransForum
Banner Athena Angelo
Banner Δήμας
Banner Katsinelis
Banner Physio Center
Banner Πετρόπουλος
Banner Best Friends Pet Market
Banner Βαμβακάρης
Banner Καραγιώργος
Banner Νικολοπούλου