ΤΡΙΗΜΕΡΗ ΕΞΟΡΜΗΣΗ ΣΤΗΝ ΤΗΝΟ 28/30-4-2023
Ο ΕΟΣ Κορίνθου διοργανώνει τριήμερη εξόρμηση στο όμορφο νησί της Τήνου από
Παρασκευή 28 Απριλίου έως και την Κυριακή 30 Απριλίου.
Στην Τήνο ανταμώνει ο ουρανός και η θάλασσα, τα λιόδεντρα με τα μελτέμια, το συμπαγές μάρμαρο με τη λεπτή, διάφανη πίστη και το θεόπνευστο ανώνυμο χέρι που έκτισε πεζούλες περιστερώνες και ξερολιθιές, έκτισε στοές στα γραφικά χωριά και μετουσίωσε το τοπίο σε χώρο με καθηλωτική δύναμη και ενέργεια.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΞΟΡΜΗΣΗΣ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 28/4/23
Αναχωρούμε από το παρκινγκ του Α. Νικολάου στην Κόρινθο στις 5:30 το πρωί. (Σας παρακαλούμε να είσθε στην ώρα σας)
Στις 7:30 αναχωρεί το πλοίο από τη Ραφήνα για την Τήνο. Φτάνουμε στην Τήνο στις 11:05.
Το λεωφορείο μας πηγαίνει στο ξενοδοχείο και αφού τακτοποιηθούμε στα δωμάτιά μας στις 12:00 θα πάμε με το λεωφορείο στο Ξώμπουργο για να ξεκινήσουμε την πορεία μας.
Περνάμε από τη Στενή, τον Κέχρο, το Μοναστήρι Κοιμήσεως Θεοτόκου, τον Αρνάδο , τον Τριαντάρο και θα τερματίσουμε στην Α. Βαρβάρα.
Η πορεία είναι κατηφορική και θα
διαρκέσει 4-5 ώρες.
Για να μη χάσουμε χρόνο προτείνουμε να έχουμε φαγητό για το πρωινό και για την πεζοπορία από το σπίτι μας. (στο πλοίο και στο χωριό Αρνάδο υπάρχει δυνατότητα να φάμε κάτι)
ΣΑΒΒΑΤΟ 29/4/23
Μετά το πρωινό στις 9:15 να είμαστε στο ναό της Παναγίας όπου θα γίνει ξενάγηση στα γύρω μουσεία.
Μετά με το λεωφορείο πηγαίνουμε στην Καρδιανή από όπου αρχίζουμε την πορεία μας. Περνάμε από Υστέρνια- Πλατιά- Πύργο και Πάνορμο.
Στον Πύργο θα επισκεφτούμε τα Μουσεία Χαλεπά και Πανορμιτών Καλλιτεχνών, τη Σχολή ΚαλώνΤεχνών,τονεκροταφείο του χωρίου με τα υπέροχα γλυπτά του και φυσικά το νέο Μουσείο Μαρμαροτεχνίας. Η πορεία θα διαρκέσει 5-6 Ώρες
ΚΥΡΙΑΚΗ 30/4/23
Αφού πάρουμε το πρωινό μας και βάλουμε τις αποσκευές μας στο λεωφορείο θα κάνουμε την πορεία Φαλατάδος – Βωλάξ- Αγάπη-Βουρνιώτισα. Ώρες πορείας 4-5
Στις 17:30 (5:30 το απόγευμα) θα είμαστε στο λιμάνι για να πάρουμε το πλοίο της επιστροφής στις 18.00 (στις 6 το απόγευμα) για την Ραφήνα και μετά Κόρινθο.
Το κόστος της εξόρμησης είναι 200 ευρώ +/- και περιλαμβάνει
-Τη μεταφορά με πούλμαν από Κόρινθο το οποίο θα είναι μαζί μας στο νησί.
-2 διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο 3 αστέρων με πρωινό
-Τα εισιτήρια πλοίων
-Ταξιδιωτική ασφάλεια
-Φόρο διαμονής
-Τρείς πορείες από τις καλύτερες του νησιού, και ξεναγούς-οδηγούς μονοπατιών.
Όσα άτομα δεν θέλουν να κάνουν όλες τις πορείες μπορούν να ακολουθούν, η να μειώσουν τις ώρες πηγαίνοντας με το λεωφορείο στα σημεία ενδιαφέροντος.
Για την καλύτερη διοργάνωση της εξόρμησης να γίνει έγκαιρη εκδήλωση ενδιαφέροντος με κατάθεση προκαταβολής 100 ευρώ έως τις 15 Απριλίου στον λογαριασμό του Συλλόγου
Εθνική τράπεζα GR51 01107870000078748000011
και εξόφληση έως 25/4/23. Τυχόν προμήθεια τραπέζης, επιβαρύνει τον καταθέτη.
Επικοινωνία τηλ.
Πιέρρου Ελένη 6948866833
Τσίλη Νότα 6978793649
Τηλ.Συλλόγου 27410 29970
•Εξοπλισμός: Σακίδιο, μποτάκια, κάλτσες (και εφεδρικές), μπατόν, ισοθερμικό – αντιιδρωτικό μπλουζάκι, fleece, μπουφάν (αντιανεμικό –αδιάβροχο – διαπνέον), αντηλιακό , καπέλο, γυαλιά ηλίου, φακός με εφεδρικές μπαταρίες, σφυρίχτρα, ατομικό φαρμακείο, μαχαίρι, αναπτήρας, ξηρά τροφή –φαγητό (σνακ, π.χ. μπάρες, παστέλια), νερό.
• Στο πρόγραμμα του συλλόγου μας συμμετέχουν ελεύθερα όλοι οι ενδιαφερόμενοι, ανεξάρτητα αν είναι ή όχι μέλη το, ή μέλη άλλων ορειβατικών συλλόγων. Σε περίπτωση όμως που δεν είσαι μέλος μπορείς να συμμετέχεις μία φορά , σε δραστηριότητα – ανάβαση του συλλόγου και, στην συνέχεια να γίνεις μέλος. Για να γίνεις μέλος συμπληρώνεις την έντυπη αίτηση εγγραφής μέλους με κόστος (εγγραφής) 10 € (εφάπαξ) και 10 € για τη συνδρομή της χρονιάς.
• Το πρόγραμμα της εξόρμησης μπορεί να τροποποιηθεί αναλόγως των συνθηκών (καιρός, δυσκολία διαδρομής, δυνατότητες συμμετεχόντων κλπ. ) με ευθύνη των αρχηγών.
Ενημερώνετε τον/την αρχηγό της εξόρμησης για τυχόν προβλήματα υγείας.
Όποιο άτομο συμμετέχει, γνωρίζει τις απαιτήσεις και την επικινδυνότητα της δραστηριότητας στην οποία συμμετέχει και να αναλαμβάνει ατομικά την ευθύνη της συμμετοχής του όπως άλλωστε προβλέπεται από την διακήρυξη του Τυρόλου 8η Σεπτεμβρίου 2003 Παράρτημα 1 – Άρθρο 1 - Περί Ατομικής Ευθύνης, αποδεχόμενος τους κινδύνους που ενέχει η δραστηριότητα.
Όσα άτομα συμμετέχουν στις εξορμήσεις, βγάζοντας ομαδικές φωτογραφίες, αποδέχονται και την ανάρτηση στο διαδίκτυο (εφαρμογές κοινωνικής δικτύωσης.

Ημερολόγιο

Banner Αλφιτον
Banner Αρχοντικό Κεφαλάρι
Banner Μπίσκος
Banner Δρίτσα
Banner Σταυρούλα Δριτσα
Banner Ευεξία
Banner Freeride
Banner Cannon
Banner Ψύλλας
Banner Fitlab
Banner TransForum
Banner Athena Angelo
Banner Δήμας
Banner Katsinelis
Banner Physio Center
Banner Πετρόπουλος
Banner Best Friends Pet Market
Banner Βαμβακάρης
Banner Καραγιώργος
Banner Νικολοπούλου