Βουλγαρία

30 Ιουλίου – 4 Αυγούστου 2018

Ο Ε.Ο.Σ. Κορίνθου διοργανώνει 6η μερη εξόρμηση στις αρχές Αυγούστου στη γειτονική μας Βουλγαρία! Η σημερινή Βουλγαρία, στα εδάφη της οποίας εκτεινόταν κατά την αρχαιότητα η περιοχή που ονομαζόταν από τους Έλληνες Μοισία, φαίνεται ότι ήταν κατοικημένη από την παλαιολιθική εποχή.

Είναι μία από τις χώρες με την υψηλότερη βιοποικιλότητα στην Ευρώπη. Η βιοποικιλότητά της προστατεύεται σε 3 εθνικά πάρκα, 11 φυσικά πάρκα και 16 προστατευόμενες περιοχές. Σχεδόν το 35 % του εδάφους της αποτελείται από δάση, όπου φύονται μερικά από τα αρχαιότερα δέντρα στον κόσμο.

Το πρόγραμμά μας εκτός απροόπτων, είναι το ακόλουθο:

1η  ΗΜΕΡΑ 30-7

ΚΟΡΙNΘΟΣ - ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ

Αναχώρηση  το πρωί από το πάρκινγκ  Αγ. Νικολάου με προορισμό την πόλη Σάμοκoβ με ενδιάμεσες στάσεις για καφέ και φαγητό. Αφού τακτοποιηθούμε στα  δωμάτιά μας θα έχουμε την ευκαιρία να κάνουμε και μια βόλτα στην πόλη.

2η ΗΜΕΡΑ 31-7

Αφού πάρουμε το πρωινό μας θα κατευθυνθούμε με το πούλμαν στο Μπόρεβιτς (χιονοδρομικό θέρετρο) και με LIFT θα ανέβουμε στο βουνό Ρίλα περίπου στα 2370μ. Κατεβαίνοντας από το LIFT θα πάρουμε το μονοπάτι προς την κορυφή Μουσαλά (2925) υψηλότερη κορυφή στα Βαλκάνια. Η πορεία μπορεί να γίνει από όλους, αφού στη διαδρομή υπάρχουν καταφύγια ανάγκης που μπορούν να σταματήσουν όσοι δυσκολεύονται και να περιμένουν την ομάδα που θα πάει κορυφή.

 Ώρες Πορείας: περίπου 5 ώρες.

3η ΗΜΕΡΑ 1-8

Μετά το πρωινό ξεκινάμε με το πούλμαν για τις περίφημες 7 λίμνες στο βουνό Ρίλα. Με LIFT ανεβαίνουμε έως το καταφύγιο ανάγκης (υπάρχει η δυνατότητα να ανεβούμε με τζιπ ή με τα πόδια από την περιοχή Πανίτσιστε (1520μ.) έως καταφύγιο(2136). Οι λίμνες βρίσκονται σε υψόμετρο από (2100μ. – 2535μ.) Αφού απολαύσουμε την πορεία δίπλα στην πανέμορφη περιοχή, επιστρέφουμε χαμηλά στην πόλη Σεπαρέβα Μπάνια και θα δούμε το θερμότερο Γκέιζερ της Ευρώπης με θερμοκρασία 103ᵒ. Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε το μοναστήρι του Αγ. Ιωάννη Ρίλσκι (1147μ.) κατασκευασμένο τον 1ο αι. – χαρακτηρισμένο από την UNESCO  σαν μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς. Επιστροφή στο Σάμοκοβ.

4η ΗΜΕΡΑ 2-8

Μετά το πρωινό αναχωρούμε για την πρωτεύουσα Σόφια να δούμε το κέντρο της με τα κλασσικά ιστορικά της κτήρια και στη συνέχεια θα πάμε στη Φιλιππούπολη να δούμε την παλιά πόλη. Καφέ, φαγητό και στο τέλος αναχώρηση για την περιοχή Μπάνσκο.

5η ΗΜΕΡΑ 3-8

Πρωινό και μέσω LIFT ή με το πούλμαν φτάνουμε σε κάποιο Σαλέ. Από κει ξεκινά το μονοπάτι για την κορυφή Βίχρεν (2914μ.). Αφού απολαύσουμε τη θέα από την κορυφή παίρνουμε το δρόμο επιστροφής για το Σαλέ και στη συνέχεια  Μπάνσκο. Ώρες Πορείας: 7 περίπου.

6η ΗΜΕΡΑ 4-8

Μετά το πρωινό φεύγουμε από το Μπάνσκο και μέσω του Τελωνείου Εξοχής περνάμε στην Ελλάδα και επισκεπτόμαστε το σπήλαιο Αλιστράτης κοντά στη Δράμα. Στη συνέχεια παίρνουμε το δρόμο της επιστροφής για Κόρινθο.

Τα ξενοδοχεία διαμονής σε Σάμοκοβ και Μπάνσκο είναι 4 αστέρων με ημιδιατροφή κι έχουν επίσης πισίνα, σάουνα, τζακούζι.

Η τιμή της εξόρμησης θα εξαρτηθεί από τις συμμετοχές και δε θα ξεπεράσει τα 250€.

Για περισσότερες πληροφορίες στον Αρχηγό της Εξόρμησης:

Κουνελάκη Γιάννη 6984454116

  • Απαραίτητα: ταυτότητα νέου τύπου ή διαβατήριο
  • Αδιάβροχο – μπουφάν
  • Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας συμμετοχή κατοχυρώνεται με την καταβολή της προκαταβολής η οποία δεν επιστρέφεται λόγω καταβολής της προκαταβολής στο ξενοδοχείο της Βουλγαρίας.

Περισσότερες πληροφορίες θα αναρτηθούν προσεχώς!

Ημερολόγιο

Banner Αλφιτον
Banner Αρχοντικό Κεφαλάρι
Banner Μπίσκος
Banner Δρίτσα
Banner Σταυρούλα Δριτσα
Banner Ευεξία
Banner Freeride
Banner Cannon
Banner Ψύλλας
Banner Fitlab
Banner TransForum
Banner Athena Angelo
Banner Δήμας
Banner Katsinelis
Banner Physio Center
Banner Πετρόπουλος
Banner Best Friends Pet Market
Banner Βαμβακάρης
Banner Καραγιώργος
Banner Νικολοπούλου