Ο ΕΟΣ Κορίνθου διοργανώνει στις 11 Σεπτεμβρίου 2016 εξόρμηση στη Βλαχοκερασιά Αρκαδίας και στο δάσος Σκιρίτιδας, στην περιοχή του οποίου πηγάζει ο ποταμός Ευρώτας.

Η Βλαχοκερασιά είναι ένα γραφικό χωριό της Μαντινείας, δεξιά από το δρόμο προς Σπάρτη, μετά την Τεγέα. Το χωριό είναι πνιγμένο στο πράσινο, παντού υπάρχουν πλατάνια, καστανιές, κερασιές, καρυδιές, πεύκα και δρύες.

Το δάσος απέχει 22 χλμ. από Τρίπολη και είναι σε υψόμετρο 960 μ. Θεωρείται ο πρώτος τεχνητός δρυμός της Ελλάδας, έργο του δασολόγου και συγγραφέα Τάσου Στεφάνου, όπου το 1976 έπεισε τους κατοίκους της Βλαχοκερασιάς και των γύρω χωριών, να ασχοληθούν με τη φύτευση πεύκων, ελάτων, δρυών και καστανιών, συνθέτοντας ένα περιβάλλον απόλυτα φυσικό.

Η διαδρομή είναι κυκλική, το 80% υπό σκιά, με πορεία στο δάσος και παράλληλα στο ποτάμι. Το μονοπάτι έχει καλή σήμανση (κόκκινα σημάδια) και μια ώρα πριν το τέλος υπάρχει πηγή με καθαρό νερό.

 

Ώρες Πορείας 7 , Βαθμός Δυσκολίας Α – Β .

Κόστος συμμετοχής: 15 € .

Αναχώρηση: 7:00 το πρωί από τα Περιβολάκια.

Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στην αρχηγό:  

Παλασσοπούλου Αθηνά 6947279750

και στο τηλ. του συλλόγου 2741029970  (Τετάρτη και Παρασκευή 20:00-22:00).

Εξοπλισμός: Πεζοπορικά μποτάκια, σακίδιο, μπατόν, fleece, μπουφάν (αντιανεμικό-αδιάβροχο-διαπνέον), καπέλο, αντηλιακό, μακρυμάνικο μπλουζάκι διαπνέον, δεύτερες κάλτσες, φακός με εφεδρικές μπαταρίες, ατομικό φαρμακείο, ξηρά τροφή και νερό.

Στο πρόγραμμα του συλλόγου συμμετέχουν μόνο τα μέλη του. Για να γίνετε μέλος συμπληρώνετε το έντυπο εγγραφής στο γραφείο του ΕΟΣ Κορίνθου με κόστος εγγραφής 10€ (εφάπαξ) και 10€ για τη συνδρομή της χρονιάς.

Ημερολόγιο

Banner Αλφιτον
Banner Αρχοντικό Κεφαλάρι
Banner Μπίσκος
Banner Δρίτσα
Banner Σταυρούλα Δριτσα
Banner Ευεξία
Banner Freeride
Banner Cannon
Banner Ψύλλας
Banner Fitlab
Banner TransForum
Banner Athena Angelo
Banner Δήμας
Banner Katsinelis
Banner Physio Center
Banner Πετρόπουλος
Banner Best Friends Pet Market
Banner Βαμβακάρης
Banner Καραγιώργος
Banner Νικολοπούλου