Ένα εξαιρετικό νέο αναρριχητικό πεδίο στην Κόρινθο
Αναρριχητική συνάντηση την Κυριακή 19 Μαΐου 2019
 
 
Ο Σολωμός (ή Τσούμπα) είναι ένα σχετικά νέο αναρριχητικό πεδίο, ιδανικό για σχολές και νέους αναρριχητές.  Βρίσκεται νότια της Κορίνθου, κοντά στο ομώνυμο χωριό και διαθέτει 50 περίπου διαδρομές και δυνατότητα για πολλές ακόμα.
Το πεδίο βρίσκεται σε ένα ήσυχο σημείο πάνω από τα περιβόλια με τα ελαιόδεντρα, με όμορφη θέα προς τον Ακροκόρινθο και τον Κορινθιακό κόλπο.
Ο βράχος είναι ιδιαίτερα συμπαγής ασβεστόλιθος και οι διαδρομές καλοασφαλισμένες και με κύρια δυσκολία από 5a-6c.
Περισσότερες πληροφορίες για το πεδίο στο λινκ:
Την Κυριακή 19 Μαΐου (17.00) θα διεξαχθούν τα επίσημα εγκαίνια του αναρριχητικού πεδίου. Η εκδήλωση γίνεται υπό τη σκέπη του Δήμου Κορινθίων με τη φροντίδα του Δημάρχου Αλέξανδρου Πνευματικού και του αντιδημάρχου Ανδρέα Ζώγκου. Επίσης συμμετέχει ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Κορίνθου, ο οποίος έχει συμβάλει τα μέγιστα για τη δημιουργία του πεδίου.
Θα συμμετέχει επισήμως και η σχολή αναρρίχησης του ΕΟΣ Αχαρνών με επικεφαλής τον Άρη Θεοδωρόπουλο και τη συμμετοχή του Δημήτρη Τιτόπουλου, υπεύθυνου για την συντήρηση και «ανακαίνιση» των διαδρομών. Η σχολή θα βρίσκεται στο Σολωμό περίπου από τις 13.00, ώρα που πιάνει η σκιά το βράχο.
Είναι ευπρόσδεκτοι όλοι οι αναρριχητές αλλά και κάτοικοι της περιοχής, όπως και παιδιά που θέλουν να δοκιμάσουν αναρρίχηση.
Προσκαλούμε ιδιαιτέρως όσους βοήθησαν στην δημιουργία του πεδίου.
Θα σκαρφαλώσουμε μερικές όμορφες διαδρομές, γιορτάζοντας το άθλημα που αγαπάμε, αποδίδοντας τιμή σε όσους βοήθησαν για τη δημιουργία του αναρριχητικού πεδίου, το οποίο ελπίζουμε πως θα συμβάλει στην ανάπτυξη της αναρρίχησης στην Κορινθία αλλά και στην προσέλκυση αναρριχητικού τουρισμού. 
Θα προσφερθούν σάντουιτς και χυμοί φρούτων για ένα όμορφο πικνίκ πλάι στα βράχια.

Ημερολόγιο