Ανερχόμενη εξόρμηση

🗓30/06/24 Κυριακή 📌Πεζοπορική εξόρμηση Στέρνα-Ηραίον.

🗓30/06/24 Κυριακή 📌Πεζοπορική εξόρμηση Στέρνα-Ηραίον.
🔹️Ο σύλλογός μας διοργανώνει μια εξόρμηση απαράμιλλης ομορφιάς στην περιοχή της Περαχώρας, μια υπέροχη πεζοπορική διαδρομή δίπλα στα κρυστάλλινα νερά του Κορινθιακού κόλπου. Στην πορεία μας θα συναντήσουμε τον αρχαιολογικό χώρο του Ηραίου και τον φάρο Μελαγκάβι και στη συνέχεια θα καταλήξουμε στην μαγική λίμνη Βουλιαγμένης όπου μπορούμε να απολαύσουμε θαλασσινές γεύσεις στις ψαροταβέρνες και να κολυμπήσουμε 🏊στα γαλανά της νερά. Το Ηραίο ένα από τα πιο σημαντικά ιερά της αρχαϊκής εποχής στον Ελλαδικό χώρο και η Λίμνη Βουλιαγμένης, μία γαλάζια λίμνη αληθινός παράδεισος🏖
🔹️Η διαδρομή είναι συνολικά 8,5 χλμ. με συνεχόμενες εναλλαγές τοπίων.
🔹️Τα πρώτα δύο χιλιόμετρα είναι πορεία σε δασωμένο μονοπάτι μέχρι να καταλήξουμε στην παραλία της Στέρνας. Στη συνέχεια κινούμαστε συνεχώς σε παραλιακή διαδρομή έως ότου φτάσουμε στον Φάρο και τον Αρχαιολογικό Χώρο του Ηραίου.
🔹️Η πορεία ακολουθεί συνεχώς τη γαλάζια ακτογραμμή και κινείται άλλοτε ακριβώς πάνω στα βράχια της ακτής και άλλοτε λίγο εσωτερικά, σε χαμηλό πευκοδάσος με θέα την άγρια βραχώδη ακτή προσφέροντας ένα εντυπωσιακό θέαμα.
🔹️Κατά τη διάρκεια της, θα δούμε την καμάρα στο Σαπούνθι, θα ανακαλύψουμε κρυμμένες παραλίες, θα θαυμάσουμε τους υπέροχους σχηματισμούς των βράχων που δημιούργησε η μανία των κυμάτων.
🔹️Η δραστηριότητα τελειώνει στην λίμνη Βουλιαγμένης που όποιος επιθυμεί κάνει μπάνιο στη θάλασσα!
🔹️Η διαδρομή στο μεγαλύτερο μέρος της είναι εύκολη και ίσως σε 2-3 τμήματα να χρειάζεται λίγο παραπάνω προσοχή.

🔸️Β.Δ. .Α Ω.Π. 5-6

🔸️Αρχηγοί Εξόρμησης:
Ζόγκας Δημήτρης 693 4758 853
Ζάρκου Κατερίνα 698 0438 060
Γραφείο Συλλόγου στις ώρες 20:00-22:00 Τετάρτη και Παρασκευή 27410 29970

🔸️Αναχώρηση στις 07:30 από τα Περιβολάκια Κορίνθου.

🔸️Κόστος 12 ευρώ.

ℹ️OΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

• Στο πρόγραμμα του συλλόγου μας συμμετέχουν ελεύθερα όλοι οι ενδιαφερόμενοι, ανεξάρτητα αν είναι ή όχι μέλη του ή μέλη άλλων ορειβατικών συλλόγων.
• Σε περίπτωση όμως που δεν είσαι μέλος μπορείς να συμμετέχεις μία φορά σε δραστηριότητα – ανάβαση του συλλόγου και στην συνέχεια να γίνεις μέλος. Για να γίνεις μέλος συμπληρώνεις την έντυπη αίτηση εγγραφής μέλους με κόστος (εγγραφής) 10 € (εφάπαξ) και 10 € για τη συνδρομή της χρονιάς.
• Νέοι και νέες ηλικίας έως 30 ετών εγγράφονται δωρεάν και δεν καταβάλουν συνδρομή για το πρώτο έτος.
• Το πρόγραμμα της διαδρομής μπορεί να τροποποιηθεί αναλόγως των συνθηκών (καιρός, δυσκολία διαδρομής, δυνατότητες συμμετεχόντων κλπ.) με ευθύνη των αρχηγών.

• Ενημερώνετε τον/την αρχηγό της εξόρμησης για τυχόν προβλήματα υγείας.

• Όποιο άτομο συμμετέχει, γνωρίζει τις απαιτήσεις και την επικινδυνότητα της δραστηριότητας στην οποία συμμετέχει και αναλαμβάνει ατομικά την ευθύνη της συμμετοχής του όπως άλλωστε προβλέπεται από την διακήρυξη του Τυρόλου της 8ης Σεπτεμβρίου 2003, Παράρτημα 1 – Άρθρο 1 - Περί Ατομικής Ευθύνης, αποδεχόμενος τους κινδύνους που ενέχει η δραστηριότητα.
• Όσα άτομα συμμετέχουν στις εξορμήσεις, βγάζοντας ομαδικές φωτογραφίες, αποδέχονται και την ανάρτηση στο διαδίκτυο (εφαρμογές κοινωνικής δικτύωσης).

 

 

 

23-06-24 ΚΥΡΙΑΚΗ ΕΞΟΡΜΗΣΗ ΔΥΤΙΚΟ ΜΑΙΝΑΛΟ ΣΤΕΜΝΙΤΣΑ-ΕΛΑΤΗ

🗓23-06-24-Κυριακή-📌 ΕΞΟΡΜΗΣΗ – διάσχιση στο Δυτικό Μαίναλο (Στεμνίτσα - Ελάτη)

▪️ Ο Σύλλογος μας οργανώνει, την Κυριακή 23 Ιουνίου 2024 εξόρμηση ορειβατικής πεζοπορίας στο Δυτικό Μαίναλο (διάσχιση).

▪️ Η πορεία ξεκινάει από την Στεμνίτσα, με παλιό καλντερίμι, σε χαμηλή βλάστηση και στην συνέχεια ελίσσεται μέσα σε ελατόδασος. Μεγάλο τμήμα του κινείται στο μονοπάτι που χρησιμοποιούσαν οι Στεμνιτσιώτες για να πηγαίνουν στα χωράφια τους. Θα φτάσουμε στην στο οροπέδιο Σαβρακού, και με ένα συνδυασμό από δρομάκια και μονοπάτια, από τη σπηλιά του Λύγκου, από την περιοχή Βλάχικα και την πηγή ¨Μπουρμπουλίστρα¨ και θα φτάσουμε στην βρύση ¨Παλιοχώρι¨. Περνάμε δίπλα στην ωραία εκκλησία της Ζωοδόχου Πηγής και συνεχίζουμε σε πολύ καλό μονοπάτι μέχρι την Ελάτη. Το μονοπάτι κινείται ανάμεσα στο δαιδαλώδες σύμπλεγμα των Γορτυνιακών βουνών και του Μαινάλου που προσδιορίζεται με το ασαφές όνομα «Δυτικό Μαίναλο»

🔸️Ώρες πορείας: 5-6
🔸️Υψομετρική διαφορά + 649 μέτρα, -543 μέτρα
🔸️ Βαθμός Δυσκολίας Α+
🔸️Ώρα αναχώρησης: 7:00 από τα "Περιβολάκια"
(με λεωφορείο).
‼️Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στους αρχηγούς της εξόρμησης: Θεόδωρο Παναγουλόπουλο τηλ.: 698 5916716, Περικλή Μενούνο τηλ.: 697 3986683 και στο τηλ. του συλλόγου: 2741. 029.970 (Τετάρτη και Παρασκευή από ώρα 19:00 έως 21:00).
🔸️Κόστος συμμετοχής 20 €

🔺️️Εξοπλισμός: Σακίδιο, μποτάκια, κάλτσες (και εφεδρικές), μπατόν, , ισοθερμικό – αντιιδρωτικό μπλουζάκι, μπουφάν (αντιανεμικό –αδιάβροχο – διαπνέον), αντιηλιακό προσώπου και χειλιών, καπέλο, γυαλιά ηλίου, φακός με εφεδρικές μπαταρίες, σφυρίχτρα, ατομικό φαρμακείο, μαχαίρι, αναπτήρας, ξηρά τροφή –φαγητό (σνακ, π.χ. μπάρες, παστέλια), νερό τουλάχιστον 2-3 λίτρα.

ℹ️ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
• Στο πρόγραμμα του συλλόγου μας συμμετέχουν ελεύθερα όλοι οι ενδιαφερόμενοι, ανεξάρτητα αν είναι ή όχι μέλη του ή μέλη άλλων ορειβατικών συλλόγων. Σε περίπτωση όμως που δεν είσαι μέλος μπορείς να συμμετέχεις μία φορά , σε δραστηριότητα – ανάβαση του συλλόγου και, στην συνέχεια να γίνεις μέλος. Για να γίνεις μέλος συμπληρώνεις την έντυπη αίτηση εγγραφής μέλους με κόστος (εγγραφής) 10 € (εφάπαξ) και 10 € για τη συνδρομή της χρονιάς.
• Νέοι και νέες ηλικίας έως 30 ετών εγγράφονται δωρεάν και δεν καταβάλουν συνδρομή για το πρώτο έτος.
• Το πρόγραμμα της ανάβασης μπορεί να τροποποιηθεί αναλόγως των συνθηκών (καιρός, δυσκολία διαδρομής, δυνατότητες συμμετεχόντων κλπ. ) με ευθύνη των αρχηγών.
ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Μπορεί να είναι εικόνα κείμενο

 

 

 

 

12-14/7/24 📌 3ήμερη εξόρμηση στο Χαλκιόπουλο - Όρη Βάλτου - Λίμνη Κρεμαστών - Ποταμός Αχελώος - Φαράγγια Μπουζουνίκου και Γρανιτσιώτικο

12-14 ΙΟΥΛΙΟΥ 📌 3ήμερη εξόρμηση στην ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ - Χαλκιόπουλο - Όρη Βάλτου - Λίμνη Κρεμαστών - Ποταμός Αχελώος - Φαράγγια Μπουζουνίκου και Γρανιτσιώτικο
Τριήμερη περιπέτεια με 🥾 Πεζοπορία/Ορειβασία, ⛴ Ξενάγηση με πλοίο και 💦 River Trekking (ποταμοδιάσχιση)!
Ο ΕΟΣ Κορίνθου σας προσκαλεί σε ένα μοναδικό τριήμερο, μια εκδρομή περιπέτειας μέσα σε βουνά, λίμνες, ποτάμια, φαράγγια και βαρκάδα στην λίμνη Κρεμαστών με πλοίο 40 ατόμων μέσα από πολλά νησάκια μέχρι τα στενά του ποταμού Αχελώου.
🔹 1η ημέρα 12/7/24 ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ - 🥾 ΠΕΖΟΠΟΡΙΚΗ
Αναχωρούμε την Παρασκευή στις 6:30 το πρωί από Άγιο Νικόλαο στην Κόρινθο για Χαλκιόπουλο. Μετά από 4 ώρες ταξίδι, θα φτάσουμε στο χωριό και θα κατασκηνώσουμε σε χώρο που έχει τουαλέτες και νερό μέσα σε δρυς. (Εάν κάποιος θέλει να μείνει σε δωμάτιο να επικοινωνήσει με τους αρχηγούς της εξόρμησης). Στις 12:00 αρχίζουμε να περπατάμε για 10 χλμ μέσα σε δρυς, κουμαριές και αριές σε ένα καινούριο μονοπάτι στην περιοχή Αρωνιάδας. Φτάνουμε στο εγκατελειμένο χωριό Ξερακιά και ανεβαίνουμε στην κορυφή Προφήτης Ηλίας, με θέα τον Αμβρακικό κόλπο. Επιστρέφουμε στην θέση Κλούρια, ένα σημείο αρχαιολογικού ενδιαφέροντος. Από το εκκλησάκι της Παναγίας φτάνουμε στην Αρωνιάδα, όπου μας περιμένει το λεωφορείο για το χωριό Χαλκιόπουλο για φαγητό. Στο χωριό θα βρείτε τα πάντα.
⏱ Ω.Π. 4-5 🔸 ΒΔ: Α
🔹 2η ημέρα 13/7/24 ΣΑΒΒΑΤΟ - 🥾 ΠΕΖΟΠΟΡΙΚΗ και ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΗ
Αναχώρηση 7 το πρωί για παλαιό Χαλκιόπουλο. Η πρώτη ομάδα θα περπατήσει σε μονοπάτι μέσα σε έλατα για την θέση Αγραπηδούλα, παρατηρητήριο, Άγιος Ανδρέας και επιστροφή στο χωρίο.
⏱ Ω.Π. 4-5 🔸 ΒΔ: Α
Η ορειβατική ομάδα αφού περάσει το παρατηρητήριο, θα μπει στο μονοπάτι κορυφογραμμής Καλάνας. Περνάμε τα τρία Πυργάκια, την κορυφή της Κορομηλιάς, τον μοναδικό δέντρο ίταμο ηλικίας πάνω από 2000 ετών. Πάνω στην κόψη της κορυφογραμμής φτάνουμε την κορυφή Πλακωτή ύψους 1520 μ. με θέα την λίμνη των Κρεμαστών. Μετά ξεκινά η κατάβαση 3 ωρών. Περνάμε από τα Κάστρα μυκηναϊκής εποχής στα πηγάδια και Παλιόκαστρο, οικισμούς Σύλιθρα και Ξομερή όπου θα μας περιμένει το λεωφορείο για το χωριό.
⏱ Ω.Π. 8-9 🔸 ΒΔ: Β+
🔹 3η ημέρα 14/7/24 ΚΥΡΙΑΚΗ - ⛴ ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΜΕ ΠΛΟΙΟ και 💦 ΠΟΤΑΜΟΔΙΑΣΧΙΣΗ
Αναχώρηση 7 το πρωί για γέφυρα Τατάρνας όπου μπαίνουμε στο πλοίο για ξενάγηση στην λίμνη Κρεμαστών. Περνάμε τα στενά του Αχελώου από το νησάκι Άγιος Νικόλαος και κατεβαίνουμε στην Συβίστα όπου θα περιμένει το λεωφορείο. Το ταξίδι διαρκεί 2 ώρες και θα συνεχίσουμε για ποταμοδιάσχιση στο φαράγγι Μπουζουνίκου, και το Γρανιτσιώτικο φαράγγι. Θα ανέβουμε από το αναρριχητικό πεδίο Εύρυτος και από μονοπάτι θα φτάσουμε στην μοναδική ταβέρνα έως τις 5 το απόγευμα. Επιστροφή στην Κόρινθο 10 το βράδυ.
⚠️ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ για ποταμοδιάσχιση: δεύτερα παπούτσια και κράνος
⏱ Ω.Π. 4 🔸 ΒΔ: A+
🔹ΚΟΣΤΟΣ: 95 € (περιλαμβάνει μεταφορές, καράβι στην λίμνη)
🔹 Αρχηγοί εξόρμησης: Χριστόφορος Καραγεώργος 694 800 6379 και Αθηνά Αγγελοπούλου 697 607 9810
✔️ ΒΑΣΙΚΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ
Σκηνή, υπνόσακος, υπόστρωμα, σακίδιο, ορειβατικά μποτάκια, μπατόν, πετσέτα, μαγιό, ισοθερμικό – αντιϊδρωτικό μπλουζάκι, βερμούδα, μπουφάν (αντιανεμικό / αδιάβροχο / διαπνέον), αντηλιακό, καπέλο, γυαλιά ηλίου, φακός με εφεδρικές μπαταρίες, σφυρίχτρα, ατομικό φαρμακείο, μαχαίρι, αναπτήρας, ξηρά τροφή - σνακ, δεύτερα παπούτσια, κράνος
ℹ️ ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
• Στο πρόγραμμα του συλλόγου μας συμμετέχουν ελεύθερα όλοι οι ενδιαφερόμενοι, ανεξάρτητα αν είναι ή όχι μέλη του ή μέλη άλλων ορειβατικών συλλόγων.
• Σε περίπτωση όμως που δεν είσαι μέλος μπορείς να συμμετέχεις μία φορά σε δραστηριότητα – ανάβαση του συλλόγου και στην συνέχεια να γίνεις μέλος. Για να γίνεις μέλος συμπληρώνεις την έντυπη αίτηση εγγραφής μέλους με κόστος (εγγραφής) 10 € (εφάπαξ) και 10 € για τη συνδρομή της χρονιάς.
• Νέοι και νέες ηλικίας έως 30 ετών εγγράφονται δωρεάν και δεν καταβάλουν συνδρομή για το πρώτο έτος.
• Το πρόγραμμα της διαδρομής μπορεί να τροποποιηθεί αναλόγως των συνθηκών (καιρός, δυσκολία διαδρομής, δυνατότητες συμμετεχόντων κλπ.) με ευθύνη των αρχηγών.
• Ενημερώνετε τον/την αρχηγό της εξόρμησης για τυχόν προβλήματα υγείας.
• Όποιο άτομο συμμετέχει, γνωρίζει τις απαιτήσεις και την επικινδυνότητα της δραστηριότητας στην οποία συμμετέχει και αναλαμβάνει ατομικά την ευθύνη της συμμετοχής του όπως άλλωστε προβλέπεται από την διακήρυξη του Τυρόλου της 8ης Σεπτεμβρίου 2003, Παράρτημα 1 – Άρθρο 1 - Περί Ατομικής Ευθύνης, αποδεχόμενος τους κινδύνους που ενέχει η δραστηριότητα.
• Όσα άτομα συμμετέχουν στις εξορμήσεις, βγάζοντας ομαδικές φωτογραφίες, αποδέχονται και την ανάρτηση στο διαδίκτυο (εφαρμογές κοινωνικής δικτύωσης).
 
Μπορεί να είναι εικόνα 3 άτομα, χάρτης και κείμενο που λέει "Ε.Ο.Σ. PHe KOPINBOY 電 eoskorinthou.gr ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ ΟΡΕΙΒΑΣΙΑ ΞΕΝΑΠΗΣΗ ME ΠΛΟΊΟ ΕΠΟΤΑΜΟΔΙΑΣΧΙΣΗ Αιτωλοακαρνανία Χαλκιόπουλο- Όρη Βάλτου- Λίμνη Κρεμαστών- Ποταμός Αχελώος Φαράγγια Μπουζουνίκου & -ρανιτσιώτικο 3HMEPO ΠAP-KyP nAP -KYP 12-14/7/24"
 
 
 
 

16/06/2024-ΚΥΡΙΑΚΗ-ΑΝΑΒΑΣΗ-ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΑΙΟΛΙΚΑ ΣΤΑ ΓΕΡΑΝΕΙΑ

ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ –
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΟΟΑ

📣Κυριακή 16 Ιουνίου 2024

📌ΑΝΑΒΑΣΗ – ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΑΙΟΛΙΚΑ
ΣΤΑ ΓΕΡΑΝΕΙΑ-κορυφή Πίντιζα 1.032 μ.

Ο ΕΟΣ Κορίνθου και ο ΕΟΣ Λουτρακίου συνδιοργανώνουν με την «Επιτροπή Αγώνα όχι Ανεμογεννήτριες στα Γεράνεια», την Κυριακή 16 Ιουνίου 2024, ανάβαση στην κορυφή “Πίντιζα” των Γερανείων, με σκοπό την διαμαρτυρία ενάντια στην απειλούμενη εγκατάσταση 98 ανεμογεννητριών στο βουνό, ενόψει και της συζήτησης της αίτησης στο Συμβούλιο Επικρατείας για την ακύρωση των νέων βεβαιώσεων (αδειών) παραγωγών που χορηγήθηκαν από την ΡΑΕΕΥ στην ΤΕΡΝΑ και την ΕΚ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ, σε περιοχές NATURΑ ακόμη και σε καμένες εκτάσεις. Η έναρξη της πορείας θα γίνει από το χωριό Πίσια, στα 650 μ. (όπου οι συμμετέχοντες θα φτάσουν με μισθωμένο λεωφορείο) στις 09:00. Διαρκεί 1,5 ώρα (2,5 ώρες με την επιστροφή) και είναι εύκολη.
▪️Στην εξόρμηση μπορούν να συμμετάσχουν ελεύθερα όλοι οι ενδιαφερόμενοι, ανεξάρτητα αν είναι μέλη του Συλλόγου μας ή όχι. Το πρόγραμμα της διαδρομής μπορεί να τροποποιηθεί αναλόγως των συνθηκών (καιρός, δυσκολία διαδρομής, δυνατότητες συμμετεχόντων κλπ.) με ευθύνη των αρχηγών.
•Εξοπλισμός: Σακίδιο, μποτάκια, μπατόν, ισοθερμικό – αντιϊδρωτικό μπλουζάκι, fleece, μπουφάν (αντιανεμικό –αδιάβροχο – διαπνέον), αντηλιακό, καπέλο, γυαλιά ηλίου, φακός με εφεδρικές μπαταρίες, σφυρίχτρα, ατομικό φαρμακείο, μαχαίρι, αναπτήρας, ξηρά τροφή –φαγητό ( π.χ. σνακ, μπάρες, παστέλια).
•Ενημερώνετε τον/την αρχηγό της εξόρμησης για τυχόν προβλήματα υγείας.
•Όποιο άτομο συμμετέχει, γνωρίζει τις απαιτήσεις και την επικινδυνότητα της δραστηριότητας στην οποία συμμετέχει και αναλαμβάνει ατομικά την ευθύνη της συμμετοχής του όπως άλλωστε προβλέπεται από την διακήρυξη του Τυρόλου 8η Σεπτεμβρίου 2003 Παράρτημα 1 – Άρθρο 1 – Περί Ατομικής Ευθύνης, αποδεχόμενος τους κινδύνους που ενέχει η δραστηριότητα.
•Όσα άτομα συμμετέχουν στις εξορμήσεις, βγάζοντας ομαδικές φωτογραφίες, αποδέχονται και την ανάρτηση στο διαδίκτυο (εφαρμογές κοινωνικής δικτύωσης).
📌Αναχώρηση από τα Περιβολάκια Κορίνθου στις 08:00
Κόστος εξόρμησης 5€
📌Δηλώσεις συμμετοχής στους αρχηγούς της εξόρμησης:
Παναγιώτη Νικολόπουλο 694 563 5573 και Χριστόφορο Καραγεώργο 694 800 2379 ή στο τηλέφωνο του Συλλόγου 27410-29970 (Τετάρτη και Παρασκευή από ώρα 20:00 έως 22:00.

 

Μπορεί να είναι εικόνα κείμενο

 

 

 

 

 

 

9/6/24 ΚΥΡΙΑΚΗ-ΠΕΖΟΠΟΡΙΚΗ ΕΞΟΡΜΗΣΗ ΑΚΡΟΚΟΡΙΝΘΟΣ-ΠΕΝΤΕΣΚΟΥΦΙ

🗓 9/6/24📍Ακροκόρινθος-Πεντεσκούφι 📣 Πεζοπορική εξόρμηση

Με αφετηρία την γνωστή μας σε όλους κρήνη του Χατζημουσταφά, στους πρόποδες του Ακροκορίνθου, θα ανηφορίσουμε, το αρχαίο μονοπάτι, που ένωνε το κάστρο με τον οικισμό της αρχαίας Κορίνθου.

Θα πεζοπορήσουμε, στον χρόνο και στον χώρο του μυθικού βασιλιά της Κορίνθου, Βελλεροφόντη, ο οποίος αφιέρωσε τον χώρο στον θεό ήλιο.

Τα κτήματα κάτω από τον Ακροκόρινθο τα παραχώρησε στον γιο του Αιήτη. Τον Ακροκόρινθου το πιο προνομιούχο σημείο της περιοχής, το πρόσφερε στη θεά Αφροδίτη, όπου προς τιμήν της θεάς, η Μήδεια έχτισε ένα ναό στην κορυφή του, σημείο όπου θα σταθούμε να θαυμάσουμε την θέα.

Στο διάβα μας θα συναντήσουμε τα οχυρωματικά τοίχοι του Βασιλιά Κυψελου, και του γιου του τύραννου Περίανδρου, τα ανακατασκευασμένα τοίχοι των Μακεδόνων, τον Φράγκικο πύργο παρατηρητήριο που δεσπόζει, στον χώρο, το σημείο που έφιππος αυτοκτονεί ο Βελερεφοντης, απομεινάρια Λατίνων, Παλαιολόγων, Ιωαννιτών Ιπποτών, Ενετών, Οθωμανών!

Τζαμιά, με τους μιναρέδες τους, χριστιανικές εκκλησιές, λουτρά, λατομεία, στρατώνες, πύλες με οικόσημα, προμαχώνες, υπόγειες στέρνες τοξωτές βυζαντινές, κανόνια, την κρήνη όπου ο πήγασος δημιούργησε μ΄ ένα δυνατό κτύπημα της οπλής του, μύθοι και ιστορίες, κτίρια και μονοπάτια, συνυπάρχουν στο χώρο και στον χρόνο.

Στην επιστροφή μας μια σύντομη επίσκεψη το γειτονικό κάστρο Πεντεσκούφι, το οποίο χτίστηκε από τους Φράγκους το 1205, μέσα σε λίγους μήνες, για να διευκολυνθούν στην πολιορκία του Ακροκορίνθου και επιστροφή στο σημείο εκκίνησης μας.

ΠΕΖΟΠΟΡΙΚΗ ↔️ Υ.Δ 400 μ ⏱ Ω.Π. 4 🥾 Β.Δ. Α

🔸️Συνάντηση στην βρύση Μουσταφά στην Αρχαία Κόρινθο στις 8:00.
🔸️Κόστος: 5 ευρώ.
🔸️Δηλώσεις συμμετοχής: Νικολοπούλου Έλενα 694 4100107, Παλασσοπούλου Αθηνά 694 7279750 και στο γραφείο του Συλλόγου τις ώρες 19:00 έως 21:00, Τετάρτη και Παρασκευή, τηλ. 27410 29970

❗️Απαραίτητος εξοπλισμός: Μποτάκια πεζοπορίας, σακίδιο, μπατόν, καπέλο, αντηλιακό, γυαλιά ηλίου, σφυρίχτρα, ατομικό φαρμακείο, σνακ, νερό.

🛑 Στο πρόγραμμα του συλλόγου μας συμμετέχουν ελεύθερα όλοι οι ενδιαφερόμενοι, ανεξάρτητα αν είναι ή όχι μέλη του ή μέλη άλλων ορειβατικών συλλόγων.

•Σε περίπτωση όμως που δεν είσαι μέλος μπορείς να συμμετέχεις μία φορά σε δραστηριότητα – ανάβαση του συλλόγου και στην συνέχεια να γίνεις μέλος. Για να γίνεις μέλος συμπληρώνεις την έντυπη αίτηση εγγραφής μέλους με κόστος (εγγραφής) 10 € (εφάπαξ) και 10 € για τη συνδρομή της χρονιάς.
•Νέοι και νέες ηλικίας έως 30 ετών εγγράφονται δωρεάν και δεν καταβάλουν συνδρομή για το πρώτο έτος.
•Το πρόγραμμα της διαδρομής μπορεί να τροποποιηθεί αναλόγως των συνθηκών (καιρός, δυσκολία διαδρομής, δυνατότητες συμμετεχόντων κλπ.) με ευθύνη των αρχηγών.
•Ενημερώνετε τον/την αρχηγό της εξόρμησης για τυχόν προβλήματα υγείας.
•Όποιο άτομο συμμετέχει, γνωρίζει τις απαιτήσεις και την επικινδυνότητα της δραστηριότητας στην οποία συμμετέχει και αναλαμβάνει ατομικά την ευθύνη της συμμετοχής του όπως άλλωστε προβλέπεται από την διακήρυξη του Τυρόλου της 8ης Σεπτεμβρίου 2003, Παράρτημα 1 – Άρθρο 1 - Περί Ατομικής Ευθύνης, αποδεχόμενος τους κινδύνους που ενέχει η δραστηριότητα.
•Όσα άτομα συμμετέχουν στις εξορμήσεις, βγάζοντας ομαδικές φωτογραφίες, αποδέχονται και την ανάρτηση στο διαδίκτυο (εφαρμογές κοινωνικής δικτύωσης).
Εκ του Συλλόγου

Ημερολόγιο