🗓 9/6/24📍Ακροκόρινθος-Πεντεσκούφι 📣 Πεζοπορική εξόρμηση

Με αφετηρία την γνωστή μας σε όλους κρήνη του Χατζημουσταφά, στους πρόποδες του Ακροκορίνθου, θα ανηφορίσουμε, το αρχαίο μονοπάτι, που ένωνε το κάστρο με τον οικισμό της αρχαίας Κορίνθου.

Θα πεζοπορήσουμε, στον χρόνο και στον χώρο του μυθικού βασιλιά της Κορίνθου, Βελλεροφόντη, ο οποίος αφιέρωσε τον χώρο στον θεό ήλιο.

Τα κτήματα κάτω από τον Ακροκόρινθο τα παραχώρησε στον γιο του Αιήτη. Τον Ακροκόρινθου το πιο προνομιούχο σημείο της περιοχής, το πρόσφερε στη θεά Αφροδίτη, όπου προς τιμήν της θεάς, η Μήδεια έχτισε ένα ναό στην κορυφή του, σημείο όπου θα σταθούμε να θαυμάσουμε την θέα.

Στο διάβα μας θα συναντήσουμε τα οχυρωματικά τοίχοι του Βασιλιά Κυψελου, και του γιου του τύραννου Περίανδρου, τα ανακατασκευασμένα τοίχοι των Μακεδόνων, τον Φράγκικο πύργο παρατηρητήριο που δεσπόζει, στον χώρο, το σημείο που έφιππος αυτοκτονεί ο Βελερεφοντης, απομεινάρια Λατίνων, Παλαιολόγων, Ιωαννιτών Ιπποτών, Ενετών, Οθωμανών!

Τζαμιά, με τους μιναρέδες τους, χριστιανικές εκκλησιές, λουτρά, λατομεία, στρατώνες, πύλες με οικόσημα, προμαχώνες, υπόγειες στέρνες τοξωτές βυζαντινές, κανόνια, την κρήνη όπου ο πήγασος δημιούργησε μ΄ ένα δυνατό κτύπημα της οπλής του, μύθοι και ιστορίες, κτίρια και μονοπάτια, συνυπάρχουν στο χώρο και στον χρόνο.

Στην επιστροφή μας μια σύντομη επίσκεψη το γειτονικό κάστρο Πεντεσκούφι, το οποίο χτίστηκε από τους Φράγκους το 1205, μέσα σε λίγους μήνες, για να διευκολυνθούν στην πολιορκία του Ακροκορίνθου και επιστροφή στο σημείο εκκίνησης μας.

ΠΕΖΟΠΟΡΙΚΗ ↔️ Υ.Δ 400 μ ⏱ Ω.Π. 4 🥾 Β.Δ. Α

🔸️Συνάντηση στην βρύση Μουσταφά στην Αρχαία Κόρινθο στις 8:00.
🔸️Κόστος: 5 ευρώ.
🔸️Δηλώσεις συμμετοχής: Νικολοπούλου Έλενα 694 4100107, Παλασσοπούλου Αθηνά 694 7279750 και στο γραφείο του Συλλόγου τις ώρες 19:00 έως 21:00, Τετάρτη και Παρασκευή, τηλ. 27410 29970

❗️Απαραίτητος εξοπλισμός: Μποτάκια πεζοπορίας, σακίδιο, μπατόν, καπέλο, αντηλιακό, γυαλιά ηλίου, σφυρίχτρα, ατομικό φαρμακείο, σνακ, νερό.

🛑 Στο πρόγραμμα του συλλόγου μας συμμετέχουν ελεύθερα όλοι οι ενδιαφερόμενοι, ανεξάρτητα αν είναι ή όχι μέλη του ή μέλη άλλων ορειβατικών συλλόγων.

•Σε περίπτωση όμως που δεν είσαι μέλος μπορείς να συμμετέχεις μία φορά σε δραστηριότητα – ανάβαση του συλλόγου και στην συνέχεια να γίνεις μέλος. Για να γίνεις μέλος συμπληρώνεις την έντυπη αίτηση εγγραφής μέλους με κόστος (εγγραφής) 10 € (εφάπαξ) και 10 € για τη συνδρομή της χρονιάς.
•Νέοι και νέες ηλικίας έως 30 ετών εγγράφονται δωρεάν και δεν καταβάλουν συνδρομή για το πρώτο έτος.
•Το πρόγραμμα της διαδρομής μπορεί να τροποποιηθεί αναλόγως των συνθηκών (καιρός, δυσκολία διαδρομής, δυνατότητες συμμετεχόντων κλπ.) με ευθύνη των αρχηγών.
•Ενημερώνετε τον/την αρχηγό της εξόρμησης για τυχόν προβλήματα υγείας.
•Όποιο άτομο συμμετέχει, γνωρίζει τις απαιτήσεις και την επικινδυνότητα της δραστηριότητας στην οποία συμμετέχει και αναλαμβάνει ατομικά την ευθύνη της συμμετοχής του όπως άλλωστε προβλέπεται από την διακήρυξη του Τυρόλου της 8ης Σεπτεμβρίου 2003, Παράρτημα 1 – Άρθρο 1 - Περί Ατομικής Ευθύνης, αποδεχόμενος τους κινδύνους που ενέχει η δραστηριότητα.
•Όσα άτομα συμμετέχουν στις εξορμήσεις, βγάζοντας ομαδικές φωτογραφίες, αποδέχονται και την ανάρτηση στο διαδίκτυο (εφαρμογές κοινωνικής δικτύωσης).
Εκ του Συλλόγου

Ημερολόγιο