Φαράγγι Φόλου
και ποδηλασία.
Κυριακή 09 Ιουνίου 2019
 
Ο ΕΟΣ Κορίνθου διοργανώνει την Κυριακή 9 Ιουνίου πεζοπορία στο φαράγγι του Φόλου και ποδηλασία στην γύρω περιοχή της Φολόης.
Αναλυτικά το πρόγραμμα έχει ως εξής:
Αναχώρηση το πρωί στις 6.30 από Περιβολάκια για το χωριό Κούμανη. Αφετηρία μας είναι το περιβαντολλογικό μουσείο στο δρυοδάσος της Φολόης που αποτελείται από πλατύφυλλη βελανιδιά. Οι υψίκορμες δρυς σχηματίζουν ένα μαγευτικό τοπίο, όπου ακόμα και τις πιο ζεστές μέρες του καλοκαιριού, ο ήλιος δεν μπορεί να διαπεράσει τα πυκνά φυλλώματα, με αποτέλεσμα ο πεζοπόρος να περπατά κάτω από πυκνή σκιά και να απολαμβάνει το δροσερό δάσος. Κάτω από τα πανύψηλα δένδρα φυτρώνουν μόνο φτέρες, καθώς η σκιά που δημιουργείται δεν επιτρέπει την ανάπτυξη άλλων ειδών. Το πρώτο τμήμα της διαδρομής, ύστερα από μία ώρα, ολοκληρώνεται στο σημείο που το μονοπάτι διακόπτεται από τον Σελλήει ποταμό. 
Διασχίζοντας 200 μέτρα αντίθετα από την ροή του ποταμού εισερχόμαστε στο φαράγγι του Φόλου. Ένας στενός λαβύρινθος με ψηλά τοιχώματα που όσο βαθύτερα προχωράς τόσο περισσότερο σε συνεπαίρνει. Κατάφυτο τοπίο με τα φυλλώματα των δένδρων να κρύβουν τον ουρανό. Μοιάζει με το φαράγγι των Κενταύρων, μεγαλύτερο όμως σε έκταση και ομορφιά. 
Το φαράγγι έχει λίγο νερό στη μεγαλύτερη έκτασή του εκτός από δυο σημεία. Το πρώτο για μήκος 3 μ που έχει βάθος 1,30 μ και το δεύτερο μήκους 4 μ και με βάθος 1,80 μ. Όσοι δε θέλουν να βραχούν υπάρχει εναλλακτική και μπορούν να παρακάμψουν το πολύ νερό για να συναντήσουν την άλλη ομάδα.
Η πορεία μας είναι κυκλική και ύστερα από 6 περίπου ώρες πορείας καταλήγουμε στο περιβαντολογικό μουσείο, όπου και η αφετηρία μας.
 
Παράλληλα γίνεται και ποδηλατική πορεία στο δρυοδάσος της Φολόης και στην περιοχή του Αντρωνίου που απευθύνεται σε περισσότερο εξοικειωμένους με αποστάσεις και ανηφόρες, κυρίως σε δασικούς δρόμους και ασφάλτους.
 
Για την πεζοπορία:  Ω.Π.: 6,  Β.Δ.: Α – Β ,   Υ.Δ.: 450  m
Για την ποδηλασία:   Ω.Π.: 6,  Β.Δ.: Β – Γ ,  Διαδρομή 40 – 50 χλμ
 
Εξοπλισμός:
Ορειβατικές μπότες ή αντιολισθητικά παπούτσια, κάλτσες δεύτερες, σακίδιο, μπατόν, γάντια, θερμοεσώρουχα, fleece, μπουφάν (αντιανεμικό – αδιάβροχο – διαπνέον), αντιιδρωτικό μπλουζάκι, αντηλιακό, καπέλο, γυαλιά ηλίου, φακός με εφεδρικές μπαταρίες, ατομικό φαρμακείο, μαχαίρι, αναπτήρας, ξηρά τροφή, θερμός – παγούρι, νερό.
Δεύτερο ζευγάρι παπούτσια και αλλαξιά στο λεωφορείο.
Επειδή θα είμαστε στο νερό τα παπούτσια πρέπει να είναι καλά - όχι παλιό ζευγάρι - για να μην ξεκολλήσει η σόλα. Επιπλέον, τα πράγματά μας, πρέπει να είναι μέσα σε σακούλες και όλα σε μέσα σε μεγαλύτερη σακούλα (σκουπιδιών)  στο σακίδιο, να μην βραχούν και έτσι το σακίδιο να λειτουργήσει και σαν σωσίβιο, σε περίπτωση που βρούμε πολύ νερό. 
 
Αναχώρηση: 6.30 το πρωί από τα Περιβολάκια.
Κόστος εξόρμησης: 18 €
Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στους αρχηγούς:
Τσιπά Μίνα 6944909782

Φουσέκη Ανδριάνα 6942247473  για την ποδηλατική πορεία.
και στο τηλ. του συλλόγου 2741029970 (Τετάρτη και Παρασκευή 20:00-22:00)
Παρακαλούμε όσο το δυνατόν νωρίτερα για την καλύτερη οργάνωση της εξόρμησης.
 
  • Στο πρόγραμμα του συλλόγου συμμετέχουν μέλη του ή μέλη άλλων ορειβατικών συλλόγων. Για να γίνετε μέλος συμπληρώνετε το έντυπο εγγραφής στο γραφείο του ΕΟΣ Κορίνθου με κόστος εγγραφής 10€ (εφάπαξ) και 10€ για τη συνδρομή της χρονιάς.
  • Το πρόγραμμα της ανάβασης μπορεί να τροποποιηθεί αναλόγως των συνθηκών με ευθύνη των αρχηγών.
  • Για ακυρώσεις μετά το βράδυ της Παρασκευής, γίνεται επιβάρυνση όλου του ποσού.

Ημερολόγιο