🗓ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 📣ΕΟΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ
❗️ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ ΤΟ ΝΗΣΙ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ ΘΕΩΝ
Η Σαμοθράκη, το όνομά της από την προελληνική λέξη σάμος, που σημαίνει ύψος και τη Θράκη, δηλώνει την Υψηλή Θράκη. Τόπος εξαιρετικού φυσικού κάλλους με άγρια παρθένα φύση, απόκρημνες βραχώδεις πλαγιές, πλούσια χλωρίδα και πανίδα, δάση με πλατάνια, που συχνά φτάνουν ως την παραλία, πεύκα, καστανιές, κέδρους και μεσογειακή μακία, με άφθονα τρεχούμενα νερά, καταρράκτες, μικρές λίμνες -οι ντόπιοι τις ονομάζουν «βάθρες»- και μαγευτικά ακρογιάλια. Το νερό της Σαμοθράκης, λόγω της ποιότητας και της καθαρότητάς του, έχει καταταχθεί ανάμεσα στα 4 καλύτερα νερά της Ευρώπης. Είναι παγκοσμίως γνωστή από το διάσημο αρχαιοελληνικό άγαλμα της Νίκης, ύψους 2,75 μ., που βρέθηκε το 1863 στο νησί και εκτίθεται στο Μουσείο του Λούβρου, στο Παρίσι.
........................................ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
📍ΚΥΡΙΑΚΗ 1/9 Αναχώρηση το πρωί από Κόρινθο, και με ενδιάμεσες στάσεις φτάνουμε Κομοτηνή, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας, έξοδος γνωριμία με την πόλη διανυκτέρευση.
📍ΔΕΥΤΕΡΑ 2/9 Μετά το πρωινό, αναχωρούμε για την Αλεξανδρούπολη, και θα επιβιβαστούμε στο🛳 πλοίο 09:00 για τη Σαμοθράκη. Μετά από 2 ώρες περίπου φτάνουμε στην Καμαριώτισσα , το λιμάνι της Σαμοθράκης. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Μπορούμε να επισκεφτούμε τη χώρα που βρίσκεται σε μια πλαγιά του όρους Σάος αμφιθεατρικά χτισμένη ώστε να μην είναι ορατή από τη θάλασσα και τους πειρατές.
Είναι παραδοσιακός οικισμός με κεραμοσκεπή σπίτια, μικρές πλατείες και πλακόστρωτα δρομάκια, ξεχωρίζουν η εκκλησία της Κοίμησης της Θεοτόκου, προστάτιδα της Σαμοθράκης, το κάστρο των Γατελούζων και το Λαογραφικό Μουσείο, που κρατά ζωντανή την παράδοση του νησιού.
Βόλτα στα γραφικά στενάκια , επίσκεψη στο Γενουάτικο κάστρο των Γκατελούζι. Καφέ και παραδοσιακά γλυκά στα μαγαζιά του χωριού, τοπικά σουβενίρ και γλυκά του κουταλιού. Μην παραλείψετε να δοκιμάσετε «Πίσσα και πούπουλα» κάτω από τον ίσκιο του πλάτανου στο κέντρο της χώρας.
Το απόγευμα θα επισκεφτούμε το πιο ορεινό χωριό του νησιού τον Προφήτη Ηλία με τη μαγευτική θέα στο Θρακικό πέλαγος και το μοναδικό ηλιοβασίλεμα.
Από τον περίβολο του Προφήτη Ηλία θα αναγνωρίσουμε την Λήμνο, τη Θάσο και την Ίμβρο.
Δείπνο σε τοπική ταβέρνα με παραδοσιακό φημισμένο κατσικάκι στην σούβλα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.
📍ΤΡΙΤΗ 3/9 Πρωινό και η μέρα μας ξεκινάει με επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο της Παλαιόπολης. Επίσκεψη στο Ιερό των Μεγάλων Θεών, όπου λάμβαναν μέρος τα Καβείρια Μυστήρια, φημισμένα σε όλη την αρχαία Ελλάδα. Θα κάνουμε μια ξενάγηση στον αρχαιολογικό χώρο και το μουσείο και θα δούμε μεταξύ των άλλων το χώρο που βρέθηκε το γνωστό σε όλο τον κόσμο άγαλμα της Νίκης της Σαμοθράκης το οποίο εκτίθεται στο μουσείο του Λούβρου. Στη συνέχεια θα κάνουμε επίσκεψη στη βάθρα του Φονιά. Μέσα από μια φανταστική διαδρομή 1 περίπου ώρας μέσα στο φαράγγι του Φονιά, θα φτάσουμε στην πιο γνωστή από τις 100 βάθρες του νησιού, τη βάθρα του Φονιά με τον φημισμένο καταρράκτη.
Εδώ όσοι θέλουν μπορούν να κάνουν μπάνιο στη λίμνη που σχηματίζει ο καταρράκτης. Κάποια ομάδα θα συνεχίζει για τις υψηλότερες βάθρες.
Όσα άτομα δεν θέλουν να συνεχίσουν την πορεία για τις επόμενες βάθρες μπορούν να πάνε για μπάνιο σε μία από τις πιο ιδιαίτερες παραλίες του νησιού, τους Κήπους.
Ένα τοπίο σεληνιακό, με μαύρο ψιλό βότσαλο, που σκεπάζει την ακτή και βουτάει στα καταγάλανα νερά του Αιγαίου!!!! Επιστρέφοντας στο σημείο αναχώρησής θα γευματίσουμε σε ταβέρνα κάτω από τα πλατάνια και θα απολαύσουμε κατσικάκι γεμιστό με τοπικούς μεζέδες.
Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Το απόγευμα ελεύθερο στην παραλία και το λιμάνι της Καμαριώτισσας.
📍ΤΕΤΑΡΤΗ 4/9 Μετά το πρωινό αναχωρούμε για τα Θερμά.. Η ομάδα που θα ενδιαφερθεί για το Όρος Σάος 🗻θα ξεκινήσει την πορεία από εδώ. Η υπόλοιπη ομάδα στο κέντρο του χωριού αναχωρούμε για μια μικρή πεζοπορία προς τη Βάθρα της Γριάς.
Ένα μαγευτικό σκηνικό με πολλά νερά, τεράστια πλατάνια και αλλεπάλληλες βάθρες θα μας εντυπωσιάσουν. Εδώ επίσης όποιος θέλει μπορεί να βουτήξει στη βάθρα της Γριάς για μπάνιο. Επιστρέφουμε στο κέντρο του χωριού και κάτω από αιωνόβια πλατάνια δοκιμάζουμε το Πραούστι, το φημισμένο γλυκό του κουταλιού της Σαμοθράκης. Το απόγευμα θα μεταβούμε στην μοναδική οργανωμένη παραλία με το beach bar Saoki, για να απολαύσουμε το μπάνιο μας στο Θρακικό πέλαγος με ορίζοντα τη Θρακική γη. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, διανυκτέρευση.
Ω.Π.:8-9 ΥΨ.Δ.:1611μ Β.Δ.:B ΧΛΜ.:18~
📍ΠΕΜΠΤΗ 5/9 Μετά το πρωινό θα υπάρξουν δύο επιλογές
1) Αναχώρηση για κρουαζιέρα🚢 με το καραβάκι το γύρο του νησιού επισκεπτόμενοι δυσπρόσιτες παραλίες💦 για μπάνιο, και βλέποντας ξεχωριστά θεάματα που μόνο από το καραβάκι μπορείς να δείς όπως είναι ο καταρράκτης κρεμαστός.
Είναι στη νότια ακτή του νησιού και είναι προσβάσιμος μόνο δια θαλάσσης. Λέγεται έτσι επειδή είναι ένας καταρράκτης που πέφτει στη θάλασσα.
Το χειμώνα, λόγω πολλών νερών, ο καταρράκτης δε γλείφει τα βράχια και πέφτει στον αέρα. Εξ ου και τ' όνομά του.
Ο καταρράκτης αυτός καταγράφεται ως ο υψηλότερος στην Ελλάδα, 4ος στην Ευρώπη κι 11ος στον πλανήτη, αφού πέφτει από ύψος 180 μ.
2)Που είναι με το λεωφορείο για την Παναγιά Κρημνιώτισσα για μπάνιο και Πεζοπορία . Στην τοποθεσία της Παχιάς Άμμου βρίσκεται η εκκλησία της Παναγίας της Κρημνιώτισσας, που πήρε την ονομασία της από τον κρημνό, τον ψηλό βράχο πάνω στον οποίο είναι χτισμένη. Ο ναός εντυπωσιάζει τόσο λόγω του σημείου στο οποίο βρίσκεται, αφού μοιάζει να αιωρείται και προσφέρει μαγευτική θέα του Βορείου Αιγαίου, όσο και λόγω της ιστορίας που δημιουργήθηκε γύρω από αυτόν.
Ω.Π.: 2-3 Β.Δ.:Α XΛΜ.:5
Όσοι δεν πεζοπορήσουν θα μεταβούν με το λεωφορείο στην παραλία Παχιά Άμμο. Η ομορφότερη παραλία του νησιού. Ολόχρυση άμμος σε ατέλειωτα στρώματα και καταπράσινο περιβάλλον συμπληρώνει το τοπίο στην Παχιά Άμμο.
Στην παραλία της Παχιάς Άμμου υπάρχει εστιατόριο και beach bar.
Εκεί θα μεταβούν και οι πεζοπόροι για καφέ – μπάνιο.
Στη συνέχεια πάμε στο ξενοδοχείο να πάρουμε τις αποσκευές μας, κι αναχώρηση με το πλοίο για Αλεξανδρούπολη, στις 17:30 φτάνουμε μετά 2 ώρες, πάμε στο ξενοδοχείο, έξοδος στην πόλη , και διανυκτέρευση.
📍ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 6/9 Αναχώρηση για το δέλτα του Έβρου με ξενάγηση στα κανάλια και στον υδροβιότοπο που υπάρχει εκεί βλέποντας πανέμορφες εικόνες από φλαμίνγκο, ερωδιούς, κορμοράνους, πάπιες, άγρια άλογα και αγελάδες ελεύθερες στο ποτάμι.
Η Διάρκεια της ξενάγησης είναι 3,5-4 ώρες μαζί με την μετάβαση στην περιοχή, και γίνεται με μικρά βανάκια, και στη συνέχεια με ειδικά πλοιάρια στο ποτάμι.
Στην συνέχεια θα επισκεφτούμε κάποιο μουσείο Μεταξοσκώληκα στο Σουφλί, και μετά θα πάρουμε το δρόμο για την Καβάλα μέσω ενδιάμεσων στάσεων όπως λίμνη Βιστωνίδα , στο Πόρτο Λάγος, , εκκλησία Αγ.Νικολάου, Παναγίας Παντάνασσας, και στη συνέχεια μετάβαση στην Καβάλα στο ξενοδοχείο μας, έξοδος γνωριμία με την πόλη, διανυκτέρευση.
📍ΣΑΒΒΑΤΟ 7/9 Μετά το πρωινό αναχώρηση με ενδιάμεσες στάσεις για την Κόρινθο.
✔️Κοστολόγιο εξόρμησης 420 +/_
Επιβάρυνση μονόκλινου 120 ευρώ
✔️Το κόστος συμμετοχής περιλαμβάνει:
Διαμονή 7 ημερών με πρωινό στο ξενοδοχείο,
▪️Μεταφορές και εντός του νησιού.
▪️Ακτοπλοϊκά Εισιτήρια Ατόμων και Λεωφορείου Αλεξανδρούπολη – Σαμοθράκη – Αλεξανδρούπολη. Διόδια
✔️Το κόστος ΔΕΝ περιλαμβάνει: Το φαγητό, Είσοδοι σε Μουσεία, Κρουαζιέρα, βαρκάδα-ξενάγηση στο Δέλτα του Έβρου.
✔️Συντονιστές εξόρμησης
Κουνελάκης Γιάννης 698 445 4116
Ιωάννου Γιώργος 697 283 4278
✔️Θα δεχόμαστε δηλώσεις συμμετοχών έως τις 15 Ιουλίου με κατάθεση προκαταβολής 200 ευρώ και την επισήμανση Σαμοθράκη στον λογαριασμό του συλλόγου στην Εθνική τράπεζα...GR5101107870000078748000011, τυχόν χρεώσεις για μεταφορά χρημάτων από άλλη τράπεζα βαρύνουν τον καταθέτη.
✔️Η εξόφληση του υπόλοιπου ποσού 220 ευρώ θα πρέπει να γίνει έως τις 15 Αυγούστου 2024.
✔️Στο πρόγραμμα ενδέχεται να γίνουν κάποιες μικροαλλαγές, καθώς και η σειρά επισκέψεων της κάθε ημέρας (Αναλόγως καιρικών συνθηκών, η ακύρωσης Κρουαζιέρας) Τώρα που αναρτιέται το πρόγραμμα, δεν έχουμε εικόνα εάν τον Σεπτέμβρη θα γίνονται Κρουαζιέρες..!!!!!!
Θα υπάρξει κι άλλη ενημέρωση σχετικά με το ωράριο αναχώρησης..κ.τ.λ.
Μπορεί να είναι εικόνα κείμενο
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ημερολόγιο