Σχολές - Σεμινάρια

ΧΕΙΜΕΡΙΝΗ ΣΧΟΛΗ ΒΟΥΝΟΥ ΧΕΙΜΩΝΑΣ-ΑΝΟΙΞΗ 2024

Ο Σύλλογος μας, στην προσπάθεια του, τα μέλη μας να λάβουν τις απαραίτητες γνώσεις ώστε να απολαμβάνουν το βουνό με ασφάλεια, οργανώνει σχολή ορειβασίας αρχαρίων. Στη σχολή θα διαδαχθείτε βασικές τεχνικές κίνησης σε χιόνι και πάγο, χρήση κραμπόν - πιολέ, μεθόδους προσανατολισμού, μετεωρολογίας, διατροφής στο βουνό,πρόβλεψης χιονοστιβάδων κλπ. Η Σχολή διαρκεί 5 Σαββατοκύριακα και, παράλληλα με τη κίνηση στα ορεινά πεδία, θα γίνονται και θεωρητικά μαθήματα, μία φορά την εβδομάδα, με τις προδιαγραφές του Κανονισμού Εκπαίδευσης της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ορειβασίας- Αναρρίχησης.Παρακαλούμε όσους επιθυμούν να συμμετέχουν, να εκδηλώσουν άμεσα το ενδιαφέρον τους ώστε να επιτευχθεί η έγκαιρη και άρτια οργάνωση της Σχολής.Στην συνέχεια θα ακολουθήσουν λεπτομερέστερες ανακοινώσεις (κόστος, πεδία, χρόνος, δικαιολογητικά κλπ.). Για το σκοπό αυτό μπορείτε να επικοινωνείτε με τον με τον Αντιπρόεδρο κ. Παναγιώτη Νικολόπουλο, τηλ. 6945 635 573, και τον Πρόεδρο του Συλλόγου κ. Χριστόφορο Καραγεώργο, τηλ. 694 800 2379.

ΣΧΟΛΗ ΑΝΑΡΡΙΧΗΣΗΣ ΑΡΧΑΡΙΩΝ

ΣΧΟΛΗ ΑΝΑΡΡΙΧΗΣΗΣ ΒΡΑΧΟΥ ΑΡΧΑΡΙΩΝ ΤΟΥ ΕΟΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ - ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ 2023
O ΕΟΣ Κορίνθου, στα πλαίσια της προσπάθειάς του για την κατάρτιση των μελών του, την απόκτηση γνώσεων και εμπειριών ώστε να κινούνται και να δρουν με ασφάλεια σε κάθε περιβάλλον, διοργανώνει Σχολή Αναρρίχησης Βράχου Αρχαρίων.
Οι συμμετέχοντες θα διδαχθούν όλες τις απαραίτητες τεχνικές ώστε να μπορούν να συνεχίσουν μετά την λήξη της εκπαίδευσης το συναρπαστικό άθλημα της αναρρίχησης. Στην σχολή μπορεί να συμμετάσχει οποιοσδήποτε επιθυμεί να ασχοληθεί με την αναρρίχηση, ανεξάρτητα από την προηγούμενη εμπειρία του στην δραστηριότητα αυτή, αρκεί να διαθέτει αγάπη για το βουνό και την δράση και ένα στοιχειώδες επίπεδο φυσικής κατάστασης.
Οι πιστοποιημένοι από την Ελληνική Ομοσπονδία Ορειβασίας Αναρρίχησης εκπαιδευτές έχουν μεγάλη εκπαιδευτική, παιδαγωγική και αναρριχητική εμπειρία, προθυμία και διάθεση να σας μυήσουν στο αγαπημένο τους σπορ.
Η Σχολή είναι εναρμονισμένη με το νέο εκπαιδευτικό κανονισμό της Ε.Ο.Ο.Α. (eooa.gr.) και παρέχει στους επιτυχόντες το σχετικό δίπλωμα.
Το κόστος συμμετοχής στην Σχολής ανέρχεται στο ποσό των τριακοσίων πενήντα (350) ευρώ. Οι δαπάνες μετάβασης και διαμονής κατά τις εξορμήσεις βαρύνουν τους εκπαιδευόμενους.
Για τη συμμετοχή στην Σχολή απαιτείται η υποβολή έγγραφης αίτησης (παρέχεται στον Σύλλογο ή μπορείτε να την κατεβάσετε από το site της ΕΟΟΑ) με συνημμένα τα κάτωθι δικαιολογητικά:
1.-Mία φωτογραφία του υποψηφίου,
2.- Φωτοτυπία της αστυνομικής ταυτότητας,
3.- Γνωμάτευση από ιατρό καρδιολόγο ή από παθολόγο περί ικανότητας για συμμετοχή, που να έχει παρασχεθεί το τελευταίο εξάμηνο προ της υποβολής της αιτήσεως.
Ακόμη ο ενδιαφερόμενος θα πρέπει, με την αίτησή του να μας γνωστοποιήσει τον αριθμό μητρώου της ορειβατικής ταυτότητας του.
Το πρόγραμμα της Σχολής θα ολοκληρωθεί σε πέντε (5) διήμερες εξορμήσεις.
Υπεύθυνος εκπαιδευτής της Σχολής: Απόστολος Σιμάτης, Διπλωματούχος Εκπαιδευτής Ορειβασίας –Αναρρίχησης της Ε.Ο.Ο.Α.
Καλούνται όλοι οι ενδιαφερόμενοι να δηλώσουν συμμετοχή στον Αντιπρόεδρο Νικολόπουλο Παναγιώτη 694 563 5573 και στη έφορο υλικών Χατζηγεωργίου Μαρία 698 1949 366 προκειμένου να διοργανωθεί προεισαγωγική συνάντηση γνωριμίας με τον εκπαιδευτή για τα θέματα του εξοπλισμού και ανάλυση του προγράμματος.

ΣΧΟΛΗ ΑΝΑΡΡΙΧΗΣΗΣ ΒΡΑΧΟΥ ΑΡΧΑΡΙΩΝ ΤΟΥ ΕΟΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ - ΑΝΟΙΞΗ 2023

 O ΕΟΣ Κορίνθου, στα πλαίσια της προσπάθειάς του για την κατάρτιση των μελών του, την απόκτηση γνώσεων και εμπειριών ώστε να κινούνται και να δρουν με ασφάλεια σε κάθε περιβάλλον, διοργανώνει Σχολή Αναρρίχησης Βράχου Αρχαρίων κατά το χρονικό διάστημα από την 05/05/2023 έως την 04/06/2023.

Οι συμμετέχοντες θα διδαχθούν όλες τις απαραίτητες τεχνικές ώστε να μπορούν να συνεχίσουν μετά την λήξη της εκπαίδευσης το συναρπαστικό άθλημα της αναρρίχησης. Στην σχολή μπορεί να συμμετάσχει οποιοσδήποτε επιθυμεί να ασχοληθεί με την αναρρίχηση, ανεξάρτητα από την προηγούμενη εμπειρία του στην δραστηριότητα αυτή, αρκεί να διαθέτει αγάπη για το βουνό και την δράση και ένα στοιχειώδες επίπεδο φυσικής κατάστασης. Οι πιστοποιημένοι από την Ελληνική Ομοσπονδία Ορειβασίας Αναρρίχησης εκπαιδευτές έχουν μεγάλη εκπαιδευτική, παιδαγωγική και αναρριχητική εμπειρία, προθυμία και διάθεση να σας μυήσουν στο αγαπημένο τους σπορ. Η Σχολή είναι εναρμονισμένη με το νέο εκπαιδευτικό κανονισμό της Ε.Ο.Ο.Α. (eooa.gr.) και παρέχει στους επιτυχόντες το σχετικό δίπλωμα.

Το κόστος συμμετοχής στην Σχολής ανέρχεται στο ποσό των τριακοσίων πενήντα (350) ευρώ. Οι δαπάνες μετάβασης και διαμονής κατά τις εξορμήσεις βαρύνουν τους εκπαιδευόμενους. Για τη συμμετοχή στην Σχολή απαιτείται η υποβολή έγγραφης αίτησης (παρέχεται στον Σύλλογο ή μπορείτε να την κατεβάσετε από το site της ΕΟΟΑ) με συνημμένα τα κάτωθι δικαιολογητικά:

1.-Mία φωτογραφία του υποψηφίου,

2.- Φωτοτυπία της αστυνομικής ταυτότητας,

3.- Γνωμάτευση από ιατρό καρδιολόγο ή από παθολόγο περί ικανότητας για συμμετοχή, που να έχει παρασχεθεί το τελευταίο εξάμηνο προ της υποβολής της αιτήσεως. Ακόμη ο ενδιαφερόμενος θα πρέπει, με την αίτησή του να μας γνωστοποιήσει τον αριθμό μητρώου της ορειβατικής ταυτότητας του. Το πρόγραμμα της Σχολής θα ολοκληρωθεί σε πέντε (5) διήμερες εξορμήσεις.

Υπεύθυνος εκπαιδευτής της Σχολής: Απόστολος Σιμάτης, Διπλωματούχος Εκπαιδευτής Ορειβασίας –Αναρρίχησης της Ε.Ο.Ο.Α.

Καλούνται όλοι οι ενδιαφερόμενοι να δηλώσουν συμμετοχή στον Αντιπρόεδρο Νικολόπουλο Παναγιώτη 694 563 5573 και στη έφορο υλικών Χατζηγεωργίου Μαρία 698 1949 366 προκειμένου να διοργανωθεί προεισαγωγική συνάντηση γνωριμίας με τον εκπαιδευτή για τα θέματα του εξοπλισμού και ανάλυση του προγράμματος.

 

ΣΧΟΛΗ ΑΝΑΡΡΙΧΗΣΗΣ ΒΡΑΧΟΥ ΑΡΧΑΡΙΩΝ-ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ 2022

ΕΟΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
 
O ΕΟΣ Κορίνθου, στα πλαίσια της προσπάθειάς του για την κατάρτιση των μελών του, την απόκτηση γνώσεων και εμπειριών ώστε να κινούνται και να δρουν με ασφάλεια σε κάθε περιβάλλον, διοργανώνει Σχολή Αναρρίχησης Βράχου Αρχαρίων κατά το χρονικό διάστημα από την 08-10-2022 έως την 13-11-2022. Οι συμμετέχοντες θα διδαχθούν όλες τις απαραίτητες τεχνικές ώστε να μπορούν να συνεχίσουν μετά την λήξη της εκπαίδευσης το συναρπαστικό άθλημα της αναρρίχησης. Στην σχολή μπορεί να συμμετάσχει οποιοσδήποτε επιθυμεί να ασχοληθεί με την αναρρίχηση, ανεξάρτητα από την προηγούμενη εμπειρία του στην δραστηριότητα αυτή, αρκεί να διαθέτει αγάπη για το βουνό και την δράση και ένα στοιχειώδες επίπεδο φυσικής κατάστασης. Οι πιστοποιημένοι από την Ελληνική Ομοσπονδία Ορειβασίας Αναρρίχησης εκπαιδευτές έχουν μεγάλη εκπαιδευτική, παιδαγωγική και αναρριχητική εμπειρία, προθυμία και διάθεση να σας μυήσουν στο αγαπημένο τους σπορ. Η Σχολή είναι εναρμονισμένη με το νέο εκπαιδευτικό κανονισμό της Ε.Ο.Ο.Α. (eooa.gr.) και παρέχει στους επιτυχόντες το σχετικό δίπλωμα. Το κόστος συμμετοχής στην Σχολής ανέρχεται στο ποσό των τριακοσίων πενήντα (350) ευρώ. Οι δαπάνες μετάβασης και διαμονής κατά τις εξορμήσεις βαρύνουν τους εκπαιδευόμενους.
Για τη συμμετοχή στην Σχολή απαιτείται, η υποβολή έγγραφης αίτησης (παρέχεται στον Σύλλογο ή μπορείτε να την κατεβάσετε από το site της ΕΟΟΑ) με συνημμένα τα κάτωθι δικαιολογητικά: 1.-Mία φωτογραφία του υποψηφίου, 2.- Φωτοτυπία της αστυνομικής ταυτότητας, 3.- Γνωμάτευση από ιατρό καρδιολόγο ή από παθολόγο περί ικανότητας για συμμετοχή, που να έχει παρασχεθεί το τελευταίο εξάμηνο προ της υποβολής της αιτήσεως. Ακόμη ο ενδιαφερόμενος θα πρέπει, με την αίτησή του να μας γνωστοποιήσει τον αριθμό μητρώου της ορειβατικής ταυτότητας του (εάν έχει).
Το πρόγραμμα της Σχολής θα ολοκληρωθεί σε πέντε (5) διήμερες εξορμήσεις και έχει ως ακολούθως: Α΄ Διήμερο: 08/10/2022 και 9/10/2022 στις πίστες του Σολωμού και Φρύγανης Κορινθίας. Β΄ Διήμερο: 15/10/2022 και 16/10/2022 στο Ναύπλιο, Γ΄ Διήμερο: 22/10/2022 και 23/10/2022 στα Μανίκια Ευβοίας. Δ΄ Διήμερο: 05/11/2022 και 06/11/2022 στα Μετέωρα, Ε΄ Διήμερο: 12/11/2022 και 13/11/2022 στην Βαράσοβα Αιτωλοακαρνανίας. Υπεύθυνος εκπαιδευτής της Σχολής: Απόστολος Σιμάτης, Διπλωματούχος Εκπαιδευτής Ορειβασίας –Αναρρίχησης της Ε.Ο.Ο.Α..
Καλούνται όλοι οι ενδιαφερόμενοι να δηλώσουν άμεσα συμμετοχή στον Σύλλογο (ή να επιβεβαιώσουν την αρχική δήλωσή τους) και να συμμετάσχουν στην προεισαγωγική συνάντηση γνωριμίας με τον εκπαιδευτή, ενημέρωσης για τα θέματα του εξοπλισμού και ανάλυσης του προγράμματος την ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2022 ΚΑΙ ΩΡΑ 19:00 ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ (ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ 5, 1ος όροφος, Κόρινθος

ΣΧΟΛΕΣ 2022-2023

 

 

ΣΧΟΛΕΣ ΑΝΑΡΡΙΧΗΣΗΣ ΒΡΑΧΟΥ ΑΡΧΑΡΙΩΝ –ΑΝΑΡΡΙΧΗΣΗΣ ΜΕΣΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟΥ – ΟΡΕΙΒΑΣΙΑΣ/ΧΕΙΜΕΡΙΝΟΥ ΒΟΥΝΟΥ ΑΡΧΑΡΙΩΝ- ΚΑΤΑΒΑΣΗΣ ΦΑΡΑΓΓΙΩΝ (CANYONING)  ΑΡΧΑΡΙΩΝ 2022/2023

*********************

 

ΣΧΟΛΗ ΑΝΑΡΡΙΧΗΣΗΣ ΒΡΑΧΟΥ ΑΡΧΑΡΙΩΝ – ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ 2022


Ο Σύλλογός μας προτίθεται να οργανώσει Σχολή Αναρρίχησης Βράχου Αρχαρίων, από τέλη Σεπτεμβρίου 2022 έως αρχές Νοεμβρίου 2022. Οι συμμετέχοντες θα διδαχθούν τις βασικές τεχνικές αναρρίχησης και ασφάλισης, ώστε να μπορούν να συνεχίσουν με ασφάλεια και κατάρτιση το συναρπαστικό άθλημα της αναρρίχησης.

 Η Σχολή διαρκεί 5 Σαββατοκύριακα και πληροί τις προδιαγραφές του Κανονισμού Εκπαίδευσης της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ορειβασίας- Αναρρίχησης. Παρακαλούμε όσους επιθυμούν να συμμετέχουν, να εκδηλώσουν άμεσα το ενδιαφέρον τους ώστε να επιτευχθεί η έγκαιρη και άρτια οργάνωση της Σχολής, αποστέλλοντας ηλεκτρονικό μήνυμα (email) στον Σύλλογο (info@eoskorinthou.gr).  Στην συνέχεια θα ακολουθήσουν λεπτομερέστερες ανακοινώσεις (κόστος, πεδία, δικαιολογητικά κλπ.).

***************

ΣΧΟΛΗ ΑΝΑΡΡΙΧΗΣΗΣ ΜΕΣΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟΥ – ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ 2022

Ο Σύλλογός μας προτίθεται να οργανώσει Σχολή Αναρρίχησης Βράχου Μέσου Επιπέδου. Σκοπός της σχολής είναι να αποκτήσουν οι συμμετέχοντες όλες τις απαραίτητες γνώσεις και ικανότητες ώστε να μπορούν να πραγματοποιούν με τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια αναρριχήσεις μιας ή πολλών σχοινιών με χρήση μόνιμων ή/και προσωρινών ασφαλειών.

Η σχολή διεξάγεται μια ή δύο φορές τον χρόνο: το φθινόπωρο (Σεπτέμβριος-Οκτώβριος) και την άνοιξη (Μάϊος-Ιούνιος) και περιλαμβάνει 10 ημέρες πρακτικής και θεωρητικής εκπαίδευσης που διεξάγονται σε οργανωμένα αναρριχητικά αναρρίχησης περιπέτειας στην Κορινθία (Σολωμός – Φρύγανη), στο Ναύπλιο, την Βαράσοβα και τα Μετέωρα. Παρακαλούμε όσους επιθυμούν να συμμετέχουν, να εκδηλώσουν άμεσα το ενδιαφέρον τους ώστε να επιτευχθεί η έγκαιρη και άρτια οργάνωση της Σχολής, αποστέλλοντας ηλεκτρονικό μήνυμα (email) στον Σύλλογο (info@eoskorinthou.gr). Στην συνέχεια θα ακολουθήσουν λεπτομερέστερες ανακοινώσεις (κόστος, δικαιολογητικά κλπ.).

*************

ΣΧΟΛΗ ΟΡΕΙΒΑΣΙΑΣ/ΧΕΙΜΕΡΙΝΟΥ ΒΟΥΝΟΥ, ΑΡΧΑΡΙΩΝ – ΧΕΙΜΩΝΑΣ 2023

 

Ο Σύλλογος μας, στην προσπάθεια του, τα μέλη μας να λάβουν τις απαραίτητες γνώσεις ώστε να απολαμβάνουν το βουνό με ασφάλεια, προτίθεται να οργανώσει σχολή ορειβασίας αρχαρίων. Στη σχολή θα διδαχθείτε βασικές τεχνικές κίνησης σε χιόνι και πάγο, χρήση κραμπόν - πιολέ, μεθόδους προσανατολισμού, μετεωρολογίας, διατροφής στο βουνό, πρόβλεψης χιονοστιβάδων κλπ. Η Σχολή διαρκεί 5 Σαββατοκύριακα και, παράλληλα με τη κίνηση στα ορεινά πεδία, θα γίνονται και θεωρητικά μαθήματα, μία φορά την εβδομάδα, με τις προδιαγραφές του Κανονισμού Εκπαίδευσης της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ορειβασίας- Αναρρίχησης. Παρακαλούμε όσους επιθυμούν να συμμετέχουν, να εκδηλώσουν άμεσα το ενδιαφέρον τους ώστε να επιτευχθεί η έγκαιρη και άρτια οργάνωση της Σχολής αποστέλλοντας ηλεκτρονικό μήνυμα (email) στον Σύλλογο (info@eoskorinthou.gr). Στην συνέχεια θα ακολουθήσουν λεπτομερέστερες ανακοινώσεις (κόστος, πεδία, χρόνος, δικαιολογητικά κλπ).

*******************

ΕΟΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ

ΣΧΟΛΗ ΚΑΤΑΒΑΣΗΣ ΦΑΡΑΓΓΙΩΝ (CANYONING) – ΑΡΧΑΡΙΩΝ –ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ 2022

Ο Σύλλογος μας, στην προσπάθεια του, τα μέλη μας να διευρύνουν το πεδίο των γνώσεών τους και κατ’ επέκταση των δραστηριοτήτων τους, προτίθεται να οργανώσει σχολή κατάβασης φαραγγιών τον Οκτώβριο του 2022. Η κατάβαση φαραγγιών ή αλλιώς το Canyoning, είναι μια δραστηριότητα που απευθύνεται σε όλο τον κόσμο και σας βοηθά να γνωρίσετε τους κρυμμένους παραδείσους της χώρας μας. Μέσα από την τεχνική διάσχιση φαραγγιών, σας δίνεται η δυνατότητα να περιηγηθείτε σε μέρη που ελάχιστοι μπορούν και να απολαύσετε τη μαγεία της φύσης σε όλο της το μεγαλείο!

Μέσα από τις σχολές Canyoning μαθαίνετε να περιηγείστε με ασφάλεια στην καρδιά των φαραγγιών. Η αρχή γίνεται με το πρώτο επίπεδο, δηλαδή τη Σχολή επιπέδου Αρχαρίων/Μύησης  (Elementary level) για εσάς που θέλετε να γνωρίσετε το Canyoning ακόμα και για πρώτη φορά αλλά και όσους θέλετε να ενισχύσετε τις γνώσεις σας σχετικά με τις τεχνικές καταβάσεων/αναβάσεων, τις τεχνικές περάσματος από σχοινιά, τον εξοπλισμό και τους κανόνες ασφαλείας.

Η σχολή Αρχαρίων απευθύνεται σε όλους, είτε θέλετε να ασχοληθείτε ερασιτεχνικά είτε επαγγελματικά με το Canyoning, είτε έχετε ξανακάνει είτε όχι. Η Σχολή Αρχαρίων διαρκεί 4 ημέρες και θα διεξαχθεί στην Κορινθία. Παρακαλούμε όσους επιθυμούν να συμμετέχουν, να εκδηλώσουν άμεσα το ενδιαφέρον τους ώστε να επιτευχθεί η έγκαιρη και άρτια οργάνωση της Σχολής αποστέλλοντας ηλεκτρονικό μήνυμα (email) στον Σύλλογο (info@eoskorinthou.gr).

 Στην συνέχεια θα ακολουθήσουν λεπτομερέστερες ανακοινώσεις (κόστος, πεδία, χρόνος, δικαιολογητικά κλπ).

Διαβάστε περισσότερα: ΣΧΟΛΕΣ 2022-2023

Ημερολόγιο