ΣΧΟΛΕΣ ΑΝΑΡΡΙΧΗΣΗΣ ΒΡΑΧΟΥ ΑΡΧΑΡΙΩΝ –ΑΝΑΡΡΙΧΗΣΗΣ ΜΕΣΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟΥ – ΟΡΕΙΒΑΣΙΑΣ/ΧΕΙΜΕΡΙΝΟΥ ΒΟΥΝΟΥ ΑΡΧΑΡΙΩΝ- ΚΑΤΑΒΑΣΗΣ ΦΑΡΑΓΓΙΩΝ (CANYONING)  ΑΡΧΑΡΙΩΝ 2022/2023

*********************

 

ΣΧΟΛΗ ΑΝΑΡΡΙΧΗΣΗΣ ΒΡΑΧΟΥ ΑΡΧΑΡΙΩΝ – ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ 2022


Ο Σύλλογός μας προτίθεται να οργανώσει Σχολή Αναρρίχησης Βράχου Αρχαρίων, από τέλη Σεπτεμβρίου 2022 έως αρχές Νοεμβρίου 2022. Οι συμμετέχοντες θα διδαχθούν τις βασικές τεχνικές αναρρίχησης και ασφάλισης, ώστε να μπορούν να συνεχίσουν με ασφάλεια και κατάρτιση το συναρπαστικό άθλημα της αναρρίχησης.

 Η Σχολή διαρκεί 5 Σαββατοκύριακα και πληροί τις προδιαγραφές του Κανονισμού Εκπαίδευσης της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ορειβασίας- Αναρρίχησης. Παρακαλούμε όσους επιθυμούν να συμμετέχουν, να εκδηλώσουν άμεσα το ενδιαφέρον τους ώστε να επιτευχθεί η έγκαιρη και άρτια οργάνωση της Σχολής, αποστέλλοντας ηλεκτρονικό μήνυμα (email) στον Σύλλογο (info@eoskorinthou.gr).  Στην συνέχεια θα ακολουθήσουν λεπτομερέστερες ανακοινώσεις (κόστος, πεδία, δικαιολογητικά κλπ.).

***************

ΣΧΟΛΗ ΑΝΑΡΡΙΧΗΣΗΣ ΜΕΣΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟΥ – ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ 2022

Ο Σύλλογός μας προτίθεται να οργανώσει Σχολή Αναρρίχησης Βράχου Μέσου Επιπέδου. Σκοπός της σχολής είναι να αποκτήσουν οι συμμετέχοντες όλες τις απαραίτητες γνώσεις και ικανότητες ώστε να μπορούν να πραγματοποιούν με τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια αναρριχήσεις μιας ή πολλών σχοινιών με χρήση μόνιμων ή/και προσωρινών ασφαλειών.

Η σχολή διεξάγεται μια ή δύο φορές τον χρόνο: το φθινόπωρο (Σεπτέμβριος-Οκτώβριος) και την άνοιξη (Μάϊος-Ιούνιος) και περιλαμβάνει 10 ημέρες πρακτικής και θεωρητικής εκπαίδευσης που διεξάγονται σε οργανωμένα αναρριχητικά αναρρίχησης περιπέτειας στην Κορινθία (Σολωμός – Φρύγανη), στο Ναύπλιο, την Βαράσοβα και τα Μετέωρα. Παρακαλούμε όσους επιθυμούν να συμμετέχουν, να εκδηλώσουν άμεσα το ενδιαφέρον τους ώστε να επιτευχθεί η έγκαιρη και άρτια οργάνωση της Σχολής, αποστέλλοντας ηλεκτρονικό μήνυμα (email) στον Σύλλογο (info@eoskorinthou.gr). Στην συνέχεια θα ακολουθήσουν λεπτομερέστερες ανακοινώσεις (κόστος, δικαιολογητικά κλπ.).

*************

ΣΧΟΛΗ ΟΡΕΙΒΑΣΙΑΣ/ΧΕΙΜΕΡΙΝΟΥ ΒΟΥΝΟΥ, ΑΡΧΑΡΙΩΝ – ΧΕΙΜΩΝΑΣ 2023

 

Ο Σύλλογος μας, στην προσπάθεια του, τα μέλη μας να λάβουν τις απαραίτητες γνώσεις ώστε να απολαμβάνουν το βουνό με ασφάλεια, προτίθεται να οργανώσει σχολή ορειβασίας αρχαρίων. Στη σχολή θα διδαχθείτε βασικές τεχνικές κίνησης σε χιόνι και πάγο, χρήση κραμπόν - πιολέ, μεθόδους προσανατολισμού, μετεωρολογίας, διατροφής στο βουνό, πρόβλεψης χιονοστιβάδων κλπ. Η Σχολή διαρκεί 5 Σαββατοκύριακα και, παράλληλα με τη κίνηση στα ορεινά πεδία, θα γίνονται και θεωρητικά μαθήματα, μία φορά την εβδομάδα, με τις προδιαγραφές του Κανονισμού Εκπαίδευσης της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ορειβασίας- Αναρρίχησης. Παρακαλούμε όσους επιθυμούν να συμμετέχουν, να εκδηλώσουν άμεσα το ενδιαφέρον τους ώστε να επιτευχθεί η έγκαιρη και άρτια οργάνωση της Σχολής αποστέλλοντας ηλεκτρονικό μήνυμα (email) στον Σύλλογο (info@eoskorinthou.gr). Στην συνέχεια θα ακολουθήσουν λεπτομερέστερες ανακοινώσεις (κόστος, πεδία, χρόνος, δικαιολογητικά κλπ).

*******************

ΕΟΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ

ΣΧΟΛΗ ΚΑΤΑΒΑΣΗΣ ΦΑΡΑΓΓΙΩΝ (CANYONING) – ΑΡΧΑΡΙΩΝ –ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ 2022

Ο Σύλλογος μας, στην προσπάθεια του, τα μέλη μας να διευρύνουν το πεδίο των γνώσεών τους και κατ’ επέκταση των δραστηριοτήτων τους, προτίθεται να οργανώσει σχολή κατάβασης φαραγγιών τον Οκτώβριο του 2022. Η κατάβαση φαραγγιών ή αλλιώς το Canyoning, είναι μια δραστηριότητα που απευθύνεται σε όλο τον κόσμο και σας βοηθά να γνωρίσετε τους κρυμμένους παραδείσους της χώρας μας. Μέσα από την τεχνική διάσχιση φαραγγιών, σας δίνεται η δυνατότητα να περιηγηθείτε σε μέρη που ελάχιστοι μπορούν και να απολαύσετε τη μαγεία της φύσης σε όλο της το μεγαλείο!

Μέσα από τις σχολές Canyoning μαθαίνετε να περιηγείστε με ασφάλεια στην καρδιά των φαραγγιών. Η αρχή γίνεται με το πρώτο επίπεδο, δηλαδή τη Σχολή επιπέδου Αρχαρίων/Μύησης  (Elementary level) για εσάς που θέλετε να γνωρίσετε το Canyoning ακόμα και για πρώτη φορά αλλά και όσους θέλετε να ενισχύσετε τις γνώσεις σας σχετικά με τις τεχνικές καταβάσεων/αναβάσεων, τις τεχνικές περάσματος από σχοινιά, τον εξοπλισμό και τους κανόνες ασφαλείας.

Η σχολή Αρχαρίων απευθύνεται σε όλους, είτε θέλετε να ασχοληθείτε ερασιτεχνικά είτε επαγγελματικά με το Canyoning, είτε έχετε ξανακάνει είτε όχι. Η Σχολή Αρχαρίων διαρκεί 4 ημέρες και θα διεξαχθεί στην Κορινθία. Παρακαλούμε όσους επιθυμούν να συμμετέχουν, να εκδηλώσουν άμεσα το ενδιαφέρον τους ώστε να επιτευχθεί η έγκαιρη και άρτια οργάνωση της Σχολής αποστέλλοντας ηλεκτρονικό μήνυμα (email) στον Σύλλογο (info@eoskorinthou.gr).

 Στην συνέχεια θα ακολουθήσουν λεπτομερέστερες ανακοινώσεις (κόστος, πεδία, χρόνος, δικαιολογητικά κλπ).

 

Ημερολόγιο