Πεζοπορία στα Γεράνεια Όρη

(Από Αγίους Θεοδώρους).

Κυριακή 23 Δεκεμβρίου 2018

Μια πολύ όμορφη αλλά και λίγο  απαιτητική διαδρομή σας περιμένει την Κυριακή 23 Δεκεμβρίου 2018 στο βουνό των Γερανείων  από την πλευρά των Αγίων Θεοδώρων, μια γραφική παραθαλάσσια πόλη στην βορειοανατολική Κορινθία. Βρίσκεται στην περιοχή του Αρχαίου Κρομμυώνα, σημαντικού ιστορικού και πολιτιστικού κέντρου κατά την αρχαιότητα, συνδεδεμένου και με τους άθλους του Θησέα.

Τα μεγαλόπρεπα Γεράνεια Όρη υψώνονται επιβλητικά πάνω από την πόλη.

Η διαδρομή μήκους 9,5 περίπου  χιλιομέτρων κινείται  σε καινούργια πευκόφυτα μονοπάτια. Η εκκίνηση γίνεται από υψόμετρο 180 μέτρα περίπου με μέγιστο υψόμετρο στα 400 μέτρα και η  συνολική υψομετρική  της διαφορά περίπου 320 μέτρα. Σε γενικές γραμμές είναι μια διαδρομή με ήπιες κλίσεις χωρίς μεγάλες τεχνικές δυσκολίες.

Ύστερα από την ακύρωση της προηγούμενης εξόρμησης, μεταθέτουμε το στολισμό του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου, στα Γεράνεια. Ο στολισμός θα γίνει σε δέντρο στην αφετηρία της πεζοπορίας μας στους Αγίους Θεοδώρους με οικολογικά στολίδια, τα οποία εύκολα κατασκευάζουμε μόνοι μας, από φρούτα, ποπ κορν, γιρλάντες από μακαρόνια, ζυμαράκια, λουλούδια, χαρτί, κ.ά.

Θα ακολουθήσει η πεζοπορία και στο τέλος θα έχουμε χρόνο να απολαύσουμε τον καφέ ή το φαγητό μας στην περιοχή.

Ώρες Πορείας: 4- 5 ώρες             Βαθμός Δυσκολίας: Α

Αναχώρηση: 7:30 πμ. από τα Περιβολάκια

Κόστος συμμετοχής: 10 € , παιδιά δωρεάν

Εξοπλισμός: Ορειβατικές αρβύλες, κάλτσες δεύτερες, σακίδιο, μπατόν, σκούφος, γάντια, αντηλιακό, γυαλιά ηλίου, καπέλο, θερμοεσώρουχα, fleece, μπουφάν (αντιανεμικό – αδιάβροχο – διαπνέον) , φακός με εφεδρικές μπαταρίες, ατομικό φαρμακείο, μαχαίρι, αναπτήρας, ξηρά τροφή, θερμός – παγούρι, νερό.

Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στους αρχηγούς της εξόρμησης:

Αρναουτοπούλου Μαρίνα 6944140896

Χατζηγεωργίου Μαρία        6940839160

Ντρούδης Νίκος                    6944645278

και στο τηλ. του συλλόγου 2741029970 (Τετάρτη 20:00-22:00).

  • Το πρόγραμμα ενδέχεται να τροποποιηθεί ανάλογα με τις απρόβλεπτες πολλές φορές καιρικές συνθήκες.

 

Ημερολόγιο