Ακύρωση Εξόρμησης

📣 Κυριακή 28 Απριλίου 2024, διάσχιση Αρτεμισίου όρους.

🗓ΕΟΣ Κορίνθου,📣 Κυριακή 28 Απριλίου, διάσχιση Αρτεμισίου όρους.
✔️Ο Σύλλογος μας, την Κυριακή 28 Απριλίου διοργανώνει διάσχιση του Αρτεμισίου όρους με ανάβαση στην κορυφή του (1.771 μ.).
✔️ Το Αρτεμίσιο είναι βουνό της Πελοποννήσου που βρίσκεται στα σύνορα των νομών Αργολίδας και Αρκαδίας. Βόρεια ενώνεται με το Λύρκειο, δυτικά καταλήγει στο οροπέδιο της Μαντίνειας και νότια ενώνεται με τον Κτενιά. Η ψηλότερη κορυφή του βρίσκεται ανατολικά της Νεστάνης και έχει υψόμετρο 1.771 μέτρα. Ο Παυσανίας αναφέρει πως στην κορυφή του Αρτεμισίου υπήρχε ιερό της Άρτεμης. Το ιερό ήταν μέσα σε ένα δάσος από ιτάμους, το οποίο όμως καταστράφηκε εξαιτίας της υλοτομίας των δέντρων για το όμορφο ξύλο τους και της βραδείας ανάπτυξης του δέντρου. Σήμερα βρίσκονται πολλοί λίγοι ίταμοι στο βουνό. Θα ξεκινήσουμε από την Νεστάνη η οποία παλιά ονομαζόταν Τσιπιανά, από το ομώνυμο κάστρο που είναι κτισμένο πάνω στον Γουλά, χτισμένη πάνω σε μία από τις αρχαίες διόδους επικοινωνίας με την Αργολίδα. Εδώ υπήρχε ιερό της θεάς Δήμητρας και εκεί γινόταν κάθε χρόνο εορτή προς τιμήν της από τους Μαντινείς. Παίρνοντας το μονοπάτι από το ρέμα Γκαβέζου που οδηγεί στο διάσελο, βόρεια του Κτενιά και θα κατευθυνθούμε προς το Τουρνίκι. Στη συνέχεια θα πάρουμε τα σημάδια φεύγοντας δεξιά προς τα έλατα που οδηγούν προς την κορυφή. Η θέα από εκεί ανατολικά προς τον Αργολικό κόλπο αλλά και δυτικά προς την πεδιάδα της Τρίπολης είναι φανταστική. Από εκεί θα ξεκινήσουμε την κατάβαση από τα Χτένια προς την Καρυά ή αλλιώς «Κολοκοτρωνίτσι», γνωστό από την τηλεοπτική σειρά, γραφικό χωριό χτισμένο στα 700 μέτρα, στις ανατολικές πλαγιές του Αρτεμισίου.
✔️ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΗ ↔️ Υ.Δ 1000 μ Ω.Π. 6.5-7 🥾 Β.Δ. Β
✔️Αναχώρηση: στις 07:30 το πρωί από τα «Περιβολάκια» με λεωφορείο.

✔️Κόστος εξόρμησης 15 εως 20 ευρώ αναλόγως συμμετοχής.

✔️Δηλώσεις συμμετοχής στους αρχηγούς της εξόρμησης Παναγιώτη Νικολόπουλο τηλ. 694 5635573, Νοτα Τσίλη τηλ. 697 8793649 και στο γραφείο του Συλλόγου τις ώρες: 19:00 έως 21:00 Τετάρτη και Παρασκευή, τηλ. 27410 29970
❗️Απαραίτητος εξοπλισμός: Μποτάκια πεζοπορίας, Σακίδιο, μπατόν, καπέλο, αντηλιακό, γυαλιά ηλίου, φακός με εφεδρικές μπαταρίες, γάντια, αδιάβροχο, fleece, σφυρίχτρα, ατομικό φαρμακείο, μαχαίρι, αναπτήρας, ξηρά τροφή, νερό 2 λίτρα τουλάχιστον.
🛑 Στο πρόγραμμα του συλλόγου μας συμμετέχουν ελεύθερα όλοι οι ενδιαφερόμενοι, ανεξάρτητα αν είναι ή όχι μέλη του ή μέλη άλλων ορειβατικών συλλόγων.
•Σε περίπτωση όμως που δεν είσαι μέλος μπορείς να συμμετέχεις μία φορά σε δραστηριότητα – ανάβαση του συλλόγου και στην συνέχεια να γίνεις μέλος. Για να γίνεις μέλος συμπληρώνεις την έντυπη αίτηση εγγραφής μέλους με κόστος (εγγραφής) 10 € (εφάπαξ) και 10 € για τη συνδρομή της χρονιάς.
•Νέοι και νέες ηλικίας έως 30 ετών εγγράφονται δωρεάν και δεν καταβάλουν συνδρομή για το πρώτο έτος.
•Το πρόγραμμα της διαδρομής μπορεί να τροποποιηθεί αναλόγως των συνθηκών (καιρός, δυσκολία διαδρομής, δυνατότητες συμμετεχόντων κλπ.) με ευθύνη των αρχηγών.
•Ενημερώνετε τον/την αρχηγό της εξόρμησης για τυχόν προβλήματα υγείας.
•Όποιο άτομο συμμετέχει, γνωρίζει τις απαιτήσεις και την επικινδυνότητα της δραστηριότητας στην οποία συμμετέχει και αναλαμβάνει ατομικά την ευθύνη της συμμετοχής του όπως άλλωστε προβλέπεται από την διακήρυξη του Τυρόλου της 8ης Σεπτεμβρίου 2003, Παράρτημα 1 – Άρθρο 1 - Περί Ατομικής Ευθύνης, αποδεχόμενος τους κινδύνους που ενέχει η δραστηριότητα.
•Όσα άτομα συμμετέχουν στις εξορμήσεις, βγάζοντας ομαδικές φωτογραφίες, αποδέχονται και την ανάρτηση στο διαδίκτυο (εφαρμογές κοινωνικής δικτύωσης).
Εκ του Συλλόγου

Email Image

Ημερολόγιο