Τον περασμένο μήνα 23 μέλη του ΕΟΣ Κορίνθου, του ΣΕΟ Πάτρας, του ΕΟΣ Ηρακλείου και του Θάσιου Ορειβατικού Συλλόγου αναχώρησαν για την Τενερίφη στα ανοιχτά της δυτικής ακτής της Αφρικής.

 

 

 

 

 

 

 

Σκοπός του ταξιδιού ήταν η ανάβαση στο όρος Τέϊντε (3.718 μ) αφ’ ενός και η εκτέλεση διάφορων πεζοπορικών διαδρομών αφ’ ετέρου.

Η γνωριμία μας με το νησί επεφύλασσε πολλές εκπλήξεις προς την θετική κατεύθυνση. Εντελώς διαφορετικά τοπία, λόγω της ηφαιστιογενούς δραστηριότητας, αντιθέσεις, χρώματα, μικρο-κλίμα μνημεία παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς και ο φύλακας ωκεανός μας μάγεψαν.

Με τις πεζοπορίες που εκτελέσαμε, καλύψαμε το πιο ενδιαφέρον τμήμα του νησιού, δηλαδή το βόρειο και κεντρικό του τμήμα και έχουν ως εξής:

 Κρουζ ντελ Κάρμεν - Πούντα ντελ Χιντάλγκο

 

Διαδρομή 16 χλμ διάρκειας  6 ωρών μέσα από 3 διαφορετικές ζώνες βλάστησης. Το πρώτο μέρος καλύπτεται από δάση δάφνης μέχρι το Cruz del Carboneras απ’ όπου ξεκινούν οι κλιμακωτές καλλιέργειες και ακολουθούν θαμνώδεις εκτάσεις μέχρι την θάλασσα όπου είναι και το τέλος της διαδρομής.

Ανάβαση στο όρος Τέϊντε (3718μ)

 

Η διαδρομή που εκτελέσαμε φαίνεται στο χάρτη με την πράσινη, γαλάζια και κίτρινη χάραξη

Διαδρομή La Ramblas de Castro από Mirador del Pedro έως Puerto de la Cruz

διάρκεια 3 ωρών χωρίς μεγάλη υψομετρική διαφορά

Πεζοπορία  στο βόρειο παραλιακό τμήμα του νησιού που είναι ήδη αρκετά οικισμένο, αλλά με πλούσια βλάστηση και όμορφα τοπία.

 

Η τέταρτη διαδρομή 4 ωρών ήταν στον εθνικό δρυμό Guimar ένα προστατευόμενο από την Ουνέσκο ηφαιστειογενές τοπίο με εκπληκτικά φυτά και θέα στη θάλασσα.

Ημερολόγιο

Banner Αλφιτον
Banner Αρχοντικό Κεφαλάρι
Banner Μπίσκος
Banner Δρίτσα
Banner Σταυρούλα Δριτσα
Banner Ευεξία
Banner Freeride
Banner Cannon
Banner Ψύλλας
Banner Fitlab
Banner TransForum
Banner Athena Angelo
Banner Δήμας
Banner Katsinelis
Banner Physio Center
Banner Πετρόπουλος
Banner Best Friends Pet Market
Banner Βαμβακάρης
Banner Καραγιώργος
Banner Νικολοπούλου