ΕΞΟΡΜΗΣΗ – διάσχιση Γερανείων- Κυριακή 14-01-2024
Ο Σύλλογος μας οργανώνει, την Κυριακή 14 Ιανουαρίου εξόρμηση ορειβατικής πεζοπορίας στα Γεράνεια όρη.
Η ονομασία του βουνού «Γεράνεια» προέρχεται από τα πουλιά γερανοί γιατί στον κατακλυσμό του Δευκαλίωνα, ο Μέγαρος, γιος του Δία και της νύμφης Σιθνίδας, για να σωθεί κολύμπησε προς τις κορυφές του βουνού οδηγούμενος από τις κραυγές των γερανών που πετούσαν από πάνω του. Η πορεία ξεκινάει από τον οικισμό Χαρβάτι (235μ.) πίσω από το Λουτράκι. Η διαδρομή κινείται συνεχώς μέσα σε πευκόδασος ακολουθώντας το πράσινο μονοπάτι και ανηφορίζει αρχικά έως το σημείο «Αμυγδαλιά» και από εκεί έως το ¨Έλατο Βενιζέλου¨. Στην συνέχεια και αφού περάσουμε από το καταφύγιο ¨Γαλανόπουλου¨, θα κατηφορίσουμε ήπια στο χωριό Πίσια.
Ώ.Π.: 5-6     ΥΨ.Δ.: +800 -500μ,        Β.Δ.:Α+
Ώρα αναχώρησης: 08:00 από τα ¨Περιβολάκια¨ (με λεωφορείο).
Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής:
Στους αρχηγούς της εξόρμησης:
Παναγιώτη Νικολόπουλο: τηλ.: 694 563 5573
Περικλή Μενούνο: τηλ. 697 398 6683
Στο τηλ. του συλλόγου: 2741. 029.970 (Τετάρτη και Παρασκευή από ώρα 20:00 έως 22:00).
Κόστος συμμετοχής 10 €.
Εξοπλισμός: Σακίδιο, μποτάκια, κάλτσες (και εφεδρικές), μπατόν, γάντια, σκούφος, ισοθερμικό – αντιιδρωτικό μπλουζάκι, fleece, μπουφάν (αντιανεμικό –αδιάβροχο – διαπνέον), αντιηλιακό προσώπου και χειλιών, καπέλο, γυαλιά ηλίου, φακός με εφεδρικές μπαταρίες, σφυρίχτρα, ατομικό φαρμακείο, μαχαίρι, αναπτήρας, ξηρά τροφή –φαγητό (σνακ, π.χ. μπάρες, παστέλια), νερό τουλάχιστον 2-3 λίτρα.
• Στο πρόγραμμα του συλλόγου μας συμμετέχουν ελεύθερα όλοι οι ενδιαφερόμενοι, ανεξάρτητα αν είναι ή όχι μέλη του ή μέλη άλλων ορειβατικών συλλόγων. Σε περίπτωση όμως που δεν είσαι μέλος μπορείς να συμμετέχεις μία φορά , σε δραστηριότητα – ανάβαση του συλλόγου και, στην συνέχεια να γίνεις μέλος. Για να γίνεις μέλος συμπληρώνεις την έντυπη αίτηση εγγραφής μέλους με κόστος (εγγραφής) 10 € (εφάπαξ) και 10 € για τη συνδρομή της χρονιάς.
• Νέοι και νέες ηλικίας έως 30 ετών εγγράφονται δωρεάν και δεν καταβάλουν συνδρομή για το πρώτο έτος
• Το πρόγραμμα της ανάβασης μπορεί να τροποποιηθεί αναλόγως των συνθηκών (καιρός, δυσκολία διαδρομής, δυνατότητες συμμετεχόντων κλπ. ) με ευθύνη των αρχηγών.