Ο Σύλλογος μας διοργανώνει πεζοπορική εξόρμηση στον Εθνικό δρυμό Πάρνηθας.
Ο Εθνικός Δρυμός Πάρνηθας βρίσκεται μόλις 30 χιλιόμετρα έξω από την Αθήνα. Πρόκειται για τον μοναδικό Εθνικό Δρυμό που βρίσκεται τόσο κοντά σε πόλη. Η Πάρνηθα καταλαμβάνει μια έκταση 300 τ.χ. περίπου, όπου ζουν περίπου 30 είδη θηλαστικών και 120 είδη πτηνών. Παράλληλα υπάρχουν περίπου 800 διαφορετικά είδη βοτάνων και φυτών. Χαρακτηριστικό ζώο της Πάρνηθας το Κόκκινο Ελάφι, Cervus elaphus. Με ένα εκτεταμένο δίκτυο μονοπατιών υπάρχουν ατελείωτες διαδρομές για πεζοπορία, mountain bike και εξερεύνηση στο δάσος και τις σπηλιές του βουνού. Ο τραγοπόδαρος θεός Πάνας συνήθιζε, σύμφωνα με το μύθο, να έρχεται στην Πάρνηθα για να παίξει μουσική και να χορέψει μέσα στο δάσος. Η περιοχή κατοικήθηκε για πρώτη φορά κατά τη μυκηναϊκή περίοδο. Αποτελούσε πάντα σημείο-κλειδί για την άμυνα της Αττικής, καθώς ήταν το πλέον οχυρωμένο βουνό της αρχαίας Ελλάδας.
Η μεγάλη πυρκαγιά του Ιουνίου το 2007, έκαψε τα 2/3 του ελατοδάσους. Συνολικά κάηκαν 56.000 στρέμματα από τα 300.000 της συνολικής έκτασης του βουνού. Σήμερα, το βορειοανατολικό μέρος του Εθνικού Δρυμού παραμένει πράσινο και εκεί ο επισκέπτης μπορεί να συναντήσει ελάφια, να εξερευνήσει μονοπάτια διαφόρων βαθμών δυσκολίας, να δει διαφορετικά είδη μανιταριών και να παρατηρήσει ενδημικά είδη φυτών. Η Πάρνηθα παραμένει πραγματικό καταφύγιο των ανθρώπων που αγαπούν τα βουνά και λατρεύουν τη φύση..
Εδώ λοιπόν επιλέξαμε μία πανέμορφη διαδρομή, ανάμεσα στα πολλά μονοπάτια που διαθέτει ο Εθνικός Δρυμός.
Θα κινηθούμε συνεχώς σε δασωμένο τμήμα, συναντώντας πολλές πηγές στην πορείας μας, και πιθανότατα και κάποια Ελάφια.
Φαγητό-καφέ θα πάρουμε στο καταφύγιο, αλλάζοντας παραστάσεις, και συνήθειες, έχοντας εξαιρετική θέα στο λεκανοπέδιο Αττικής.
Η διάρκεια της πορείας θα εξαρτηθεί από το εάν θα ανεβούμε με το Τελεφερίκ η όχι, γιατί αυξάνονται τα χιλιόμετρα της πορείας μας.
Ω.Π.: ~5          Β.Δ.:Α+       ΧΛΜ.:10-13        ΥΨ.Δ.:400μ~
Κοστολόγιο εξόρμησης 15 ευρώ.
Αναχώρηση στις 08:00 από τα Περιβολάκια.
Αρχηγοί εξόρμησης.
Κουνελάκης Γιάννης 698 445 4116
Κουρεμένος Παναγιώτης 697 233 0675
Τηλ Συλλόγου 27410-29970
Απαραίτητος Εξοπλισμός: Σακίδιο, μπατόν, ορειβατικά μποτάκια, ισοθερμικό – αντιιδρωτικό μπλουζάκι, fleece, μπουφάν (αντιανεμικό –αδιάβροχο – διαπνέον), καπέλο, γυαλιά ηλίου, Φακός με εφεδρικές μπαταρίες, σφυρίχτρα, ατομικό φαρμακείο, μαχαίρι, αναπτήρας, ξηρά τροφή –φαγητό (σνακ, π.χ. μπάρες, παστέλια),νερό.
Στο πρόγραμμα του συλλόγου μας συμμετέχουν ελεύθερα όλοι οι ενδιαφερόμενοι, ανεξάρτητα αν είναι μέλη του ή μέλη άλλων ορειβατικών συλλόγων. Σε περίπτωση που κάποιος δεν είναι μέλος έχει τη δυνατότητα να συμμετέχει σε μία δραστηριότητα – εξόρμηση του συλλόγου και, στην συνέχεια, εάν ο επιθυμεί να γίνει μέλος. Για να γίνει κανείς μέλος, συμπληρώνει την έντυπη αίτηση εγγραφής μέλους με κόστος εγγραφής 10 € (εφάπαξ) και 10 € για τη συνδρομή της χρονιάς. Το πρόγραμμα της διαδρομής μπορεί να τροποποιηθεί ανάλογα με τις συνθήκες (καιρός, δυσκολία διαδρομής, δυνατότητες συμμετεχόντων κλπ. ) με ευθύνη των αρχηγών. Ενημερώνετε τον/την αρχηγό της εξόρμησης για τυχόν προβλήματα υγείας. Όποιο άτομο συμμετέχει, γνωρίζει τις απαιτήσεις και την επικινδυνότητα της δραστηριότητας στην οποία συμμετέχει και να αναλαμβάνει ατομικά την ευθύνη της συμμετοχής του όπως άλλωστε προβλέπεται από την διακήρυξη του Τυρόλου 8η Σεπτεμβρίου 2003 Παράρτημα 1 – Άρθρο 1 - Περί Ατομικής Ευθύνης, αποδεχόμενος τους κινδύνους που ενέχει η δραστηριότητα. Όσα άτομα συμμετέχουν στις εξορμήσεις, βγάζοντας ομαδικές φωτογραφίες, αποδέχονται και την ανάρτηση στο διαδίκτυο (εφαρμογές κοινωνικής δικτύωσης).