Ανερχόμενη εξόρμηση

ΤΕΤΡΑΗΜΕΡΟ 28-29-30-31- ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

 
Ο Σύλλογος μας διοργανώνει ένα ξεχωριστό τετραήμερο κάνοντας επίσκεψη σε τρία βουνά της χώρας μας, Κίσσαβο, Πιέρια, και Όλυμπο.
(1) Την πρώτη ημέρα στις 07:00 αναχώρηση από τον Αγ.Νικόλαο παραλία Κορίνθου, και με στάσεις θα φτάσουμε στα Τέμπη.
Η Πεζοπορική ομάδα θα ξεκινήσει από τα Τέμπη και μέσω μονοπατιού θα επισκεφτεί το κάστρο της Οριάς με εξαιρετική θέα προς την κοιλάδα, και θα τελειώσει στα Αμπελάκια που θα είναι και η υπόλοιπη ομάδα.
Όσα άτομα δεν θα συμμετέχουν στην πορεία θα δούνε την περιοχή, και την εκκλησία της Αγ.Παρασκευής, και στην συνέχεια με το Λεωφορείο θα πάνε στα Αμπελάκια.
(6.000)Χιλιάδες μέλη , (24) εργαστήρια και (17) υποκαταστήματα υποδηλώνουν το ζωηρό εμπορικό πνεύμα των κατοίκων της κοινότητας οι οποίοι ασχολούνταν με τη βαφή και εμπορία νημάτων κόκκινου χρώματος κατόπιν επεξεργασίας του φυτού ριζάρι.
Όταν περπατάς στα λιθόστρωτα σοκάκια περιτριγυρισμένος από 17 αρχοντικά με την υπογραφή της ευρωπαϊκής αρχιτεκτονικής του 18ου αιώνα, εισπράττεις άμεσα το κλίμα της ευρωστίας των ντόπιων εμπόρων της εποχής. Μεταξύ τους, ξεχωρίζει το αρχοντικό του Γεωργίου Μαύρου ή Σβάρτς.
Ο Γεώργιος Μαύρος ήταν ο πρόεδρος του συνεταιρισμού των Αμπελακιωτών. Οι Γερμανοί και οι Αυστριακοί με τους οποίους εμπορευόταν του είχαν δώσει και το όνομα Σβαρτς με το οποίο έμεινε γνωστός. Ο Μαύρος κατασκεύασε στα Αμπελάκια ένα μεγάλο αρχοντικό το οποίο αποτελεί ένα από τα εντυπωσιακότερα δείγματα παραδοσιακής αρχιτεκτονικής στην Ελλάδα.
Μετά από καφέ φαγητό παίρνουμε το δρόμο για την Κατερίνη που θα είναι η έδρα μας στο Ξενοδοχείο Πάρκ με θέα τα Πιέρια, και τις κορυφές του Ολύμπου.
Έξοδος στην πόλη για όσα άτομα επιθυμούν.
Ω.Π 3-3:30   B.Δ..ΑΒ
(2) Δεύτερη ημέρα μετά το πρωινό μας αναχωρούμε για την Άνω Μηλιά Πιερίας που θα έχουμε συνάντηση με άτομα του Εος Κατερίνης.
Θα συγκροτηθούν τρείς ομάδες. κι αναλόγως δυναμικής πορείας, και διάρκειας, θα συμμετέχουμε σε κάποια από αυτές.
Στόχος μας θα είναι οι Κορυφές των Πιερίων, πέντε Πύργοι, Φλάμπουρο και άλλες.
Τα Πιέρια Όρη αποτελούν συνέχεια του Ολύμπου προς τα βορειοδυτικά. Είναι ένα βουνό με πολλά ορεινά καταφύγια, πλούσια βλάστηση και άγρια πανίδα. στην άγρια ομορφιά του ορεινού αυτού χωριού, στο οποίο, σύμφωνα με τον μύθο, κατέβαινε συχνά ο Δίας από τον Όλυμπο για να ερωτοτροπήσει με τις Πιερίδες Μούσες, τις ιέρειες των τεχνών και των γραμμάτων
Στο χωριό λειτουργεί ταβέρνα και τα άτομα που τελειώνουν νωρίτερα την πορεία θα μπορούν να φάνε και να περιμένουν την υπόλοιπη ομάδα, η και να περπατήσουν γνωρίζοντας το χωριό.
Όλοι μαζί επιστρέφουμε Κατερίνη, ξεκούραση-έξοδο.
Οι ώρες πορείας, καθώς και οι διαδρομές θα αποφασιστούν στην Μηλιά, σε συνεννόηση με τα άτομα του Εος Κατερίνης.
(3) Τρίτη ημέρα μετά το πρωινό αναχωρούμε για το χωριό Δίον, που έχει και τον Αρχαιολογικό χώρο.
Κάποια άτομα θα μείνουν για επίσκεψη στον Αρχ.Χώρο.
Τα υπόλοιπα θα πάμε με το Λεωφορείο έως το εκκλησάκι του Αγ.Βασιλείου κι από εκεί περπατάμε έως τους Καταρράκτες του Ορλιά.
Η ομάδα θα συνεχίσει την πορεία έως το Καταφύγιο της Κορομηλιάς, που ενδεχομένως κατόπιν συνεννόησης να μπορεί να μας σερβίρει καφέ-φαγητό, και θα επιστρέψει στον Αγ.Βασίλειο, και στο Δίον για συνάντηση με την υπόλοιπη ομάδα και να δούμε ότι προλάβουμε από Αρχ. Χώρο και Μουσείο.
Άτομα που δεν θα περπατήσουν στην πορεία για το καταφύγιο, θα επιστρέψουν στον Αγ.Βασίλειο και θα πάνε με το Λεωφορείο στο Δίον, για να δούνε τον Αρχ.Χώρο, Μουσείο κ.τ.λ.
Όλοι μαζί μετά επιστρέφουμε στο ξενοδοχείο, για ξεκούραση, έξοδο.
Ω.Π 7 Β.Δ ΑΒ
(4) Τέταρτη ημέρα μετά το πρωινό ετοιμάζουμε τις αποσκευές μας κι αναχωρούμε για την Βελίκα Λαρίσης παραθαλάσσιο χωριό, που θα είναι η αφετηρία της πορείας μας στο Φαράγγι της Καλυψώς, που τελειώνει στην Μελοιβία, και περνά από ένα πανέμορφο δάσος, ποταμάκια , και πολλά Γεφυράκια ξύλινα, να κάνουν ξεχωριστή εμπειρία.
Επίσης θα δούμε και τον Καταρράκτη Σωτηρίτσας.
Υπάρχουν σε πολλά σημεία της διαδρομής παγκάκια, ξύλινα τραπεζάκια και βρύση με νερό. Η αντίθεση του πράσινου, οι καταρράκτες και στο βάθος το μπλέ της θάλασσας μαγεύουν τον επισκέπτη.
Όσα άτομα δεν θέλουν να περπατήσουν μπορούν να κάνουν μπάνιο (εάν ο καιρός το επιτρέπει, και στην συνέχεια με το Λεωφορείο να μεταβούν στην Μελοιβία, και να περιμένουν την πεζοπορική ομάδα)
Το χωριό φημίζεται για τις κλασικές εκκλησίες που διαθέτει, και για τα αγροτικά του προϊόντα Λάδι, Κεράσια, Μήλα, και Κάστανα.
Εκεί καθόμαστε για φαγητό-καφέ και στην συνέχεια πάμε στην Αγιά που εκεί υπάρχουν αρκετά ενδιαφέροντα, ιστορικά κτήρια κι εκκλησίες και ονομαστά προϊόντα κι εδώ.
Στην συνέχεια παίρνουμε τον δρόμο της επιστροφής, κι ενδέχεται εάν η ώρα και η διάθεση το επιτρέπει να ρίξουμε μια ματιά στην Λίμνη Κάρλα που δεν είναι γνωστή ευρέως.
Παίρνουμε τον δρόμο της επιστροφής με ενδιάμεσες στάσεις για την Κόρινθο, έχοντας περάσει ένα όμορφο τετραήμερο..!!!!!!!
Ω.Π 3-3:30 ΒΔ.Α
Κοστολόγιο εξόρμησης  140 € 
(Περιλαμβάνει την μεταφορά, και την διαμονή σε δίκλινα δωμάτια του ξενοδοχείου με πρωινό)
Προκαταβολή 70 € έως τις 5 Οκτωβρίου.
Κατάθεση χρημάτων θα γίνεται εφόσον υπάρξει συνεννόηση με τους αρχηγούς GR51 0110 7870 0000 7874 8000 011. EΘΝΙΚΗ
Αρχηγοί Εξόρμησης.
Κουνελάκης Γιάννης 6984454116
Παπαλέξη Μαίρη 6937061576
Γραφείο Συλλόγου στις ώρες 20:00-22:00 Τετάρτη και Παρασκευή 27410 29970
Ώρα Αναχώρησης 07:00  από το πάρκιγκ Αγ.Νικολάου
Στο πρόγραμμα του συλλόγου μας συμμετέχουν ελεύθερα όλοι οι ενδιαφερόμενοι, ανεξάρτητα αν είναι ή όχι μέλη του ή μέλη άλλων ορειβατικών συλλόγων.
Σε περίπτωση όμως που δεν είσαι μέλος μπορείς να συμμετέχεις μία φορά , σε δραστηριότητα – ανάβαση του συλλόγου και, στην συνέχεια να γίνεις μέλος.
Για να γίνεις μέλος συμπληρώνεις την έντυπη αίτηση εγγραφής μέλους με κόστος (εγγραφής) 10 € (εφάπαξ) και 10 € για τη συνδρομή της χρονιάς.
•Για τα άτομα έως 30 ετών η εγγραφή είναι δωρεάν, και η συνδρομή για το πρώτο έτος.
• Το πρόγραμμα της ανάβασης μπορεί να τροποποιηθεί αναλόγως των συνθηκών (καιρός, δυσκολία διαδρομής, δυνατότητες συμμετεχόντων κλπ. ) με ευθύνη των αρχηγών.
Όποιο άτομο συμμετέχει, γνωρίζει τις απαιτήσεις και την επικινδυνότητα της δραστηριότητας στην οποία συμμετέχει και να αναλαμβάνει ατομικά την ευθύνη της συμμετοχής του όπως άλλωστε προβλέπεται από την διακήρυξη του Τυρόλου 8η Σεπτεμβρίου 2003 Παράρτημα 1 – Άρθρο 1 - Περί Ατομικής Ευθύνης, αποδεχόμενος τους κινδύνους που ενέχει η δραστηριότητα.
.•Εξοπλισμός: Σακίδιο, μποτάκια, κάλτσες, σκούφος, μπατόν, γάντια, ισοθερμικό – αντιιδρωτικό μπλουζάκι, fleece, μπουφάν (αντιανεμικό –αδιάβροχο – διαπνέον), αντηλιακό προσώπου, καπέλο, γυαλιά ηλίου, φακός με εφεδρικές μπαταρίες, σφυρίχτρα, ατομικό φαρμακείο, μαχαίρι, αναπτήρας, , ξηρά τροφή –φαγητό (σνάκ, π.χ. μπάρες, παστέλια), νερό ,Μαγιό, και πετσέτα θαλάσσης για όσους επιθυμούν μπάνιο..
Όσα άτομα συμμετέχουν στις εξορμήσεις, βγάζοντας ομαδικές φωτογραφίες, αποδέχονται και την ανάρτηση στο διαδίκτυο (εφαρμογές κοινωνικής δικτύωσης)
• Θα τηρηθούν απαρέγκλιτα όλα τα μέτρα προφύλαξης για τη μετάδοση του κοροναϊού
Λόγω των αυξημένων κρουσμάτων η κυβέρνηση αποφάσισε στις μετακινήσεις με Λεωφορεία να συμμετέχουν άτομα που έχουν τα ανάλογα πιστοποιητικά.
1)Πιστοποιητικό εμβολιασμού, η
2)Πιστοποιητικό Νόσησης, η
3)Πιστοποιητικό Rapid test τελευταίων 48 ωρών. ή PCR 72 ωρών.

ΕΞΟΡΜΗΣΗ ΑΣΠΡΟΚΑΜΠΟ ΝΕΜΕΑΣ 17 0ΚΤΩΒΡΗ 2021

Τον επόμενο σταθμό του Συλλόγου μας, για αυτό το φθινόπωρο, θα επιτύχει την Κυριακή, 17/10/2021, ο Ασπρόκαμπος Κορινθίας.
Η διέλευση, ύστερα από πολλά χρόνια, από το παλιό μονοπάτι που θα προσφέρει σε όλους μας όμορφες εικόνες και ξεχωριστές εμπειρίες, αφού θα περάσουμε από αναρριχητικά πεδία αλλά και σπήλαια.
Η πορεία θα είναι κυκλική. Η εκκίνηση θα γίνει από τον όρο Γαβριάς, που προτείνει υπέροχη θέα στη Λίμνη Στυμφαλία, τη Ζήρεια αλλά και προς τους αμπελώνες με τα υπέροχα φθινοπωρινά χρώματα που αλλάζουν αναλόγως της ποικιλίας σταφυλιών.
Στο τελείωμα της πορείας θα επισκεφθείτε Οινοποιία βλέποντας το τρόπο παραγωγής κι εμφιάλωσης Κρασιών ενώ συγχρόνως ειδικοί θα δώσουν πληροφορίες σε ζητήματα γευσιγνωσίας και οινογνωσίας.
 
Ω Π 4-5 ΒΔ ΑΒ
Αρχηγοί εξόρμησης .
Καραχοτζίτης Νίκος 6974407756
Πιέρρου Ελένη 6948866833
Γραφείο Συλλόγου στις ώρες 20: 00-22: 00 Τετάρτη και Παρασκευή 27410 29970

Κόστος εξόρμησης: 10 €
Ώρα αναχώρησης 07:30 από τα Περιβολάκια .
Στο πρόγραμμα του συλλόγου μας είναι δυνατόν να συμμετέχουν ελεύθερα όλοι οι ενδιαφερόμενοι, ανεξάρτητα αν είναι ή όχι μέλη του ή μέλη άλλων ορειβατικών συλλόγων.
Σε περίπτωση που δεν είστε μέλος μπορεί να συμμετέχει μία φορά, σε δραστηριότητα - ανάβαση του συλλόγου και, στην συνέχεια να γίνεις μέλος.
Για να γίνεις μέλος συμπληρώνεις την έντυπη αίτηση εγγραφής μέλους με κόστος (εγγραφής) 10 € (εφάπαξ) και 10 € για τη συνδρομή της χρονιάς.
• Για τα άτομα έως 30 ετών η εγγραφή είναι δωρεάν, και η συνδρομή για το πρώτο έτος.
• Το πρόγραμμα της αναφοράς μπορεί να τροποποιηθεί αναλόγως των συνθηκών (καιρός, δυσκολία διαδρομής, δυνατότητες συμμετοχής κλπ.) Με ευθύνη των αρχηγών.
Όποιο άτομο συμμετέχει, γνωρίζει τις ανάγκες και την επικινδυνότητα της δραστηριότητας στην οποία συμμετέχει και αναλαμβάνει την ατομική ευθύνη της συμμετοχής του όπως άλλωστε προβλέπεται από τη διακήρυξη του Τυρόλου 8η Σεπτεμβρίου 2003 Παράρτημα 1 - Άρθρα 1 - Περί Ατομικής Ευθύνης, αποδεχόμενος τους κινδύνους που ενέχει η δραστηριότητα.
Το Εξοπλισμός :Σακίδιο, Μποτάκια, Κάλτσες, Σκούφος, Μπατόν, Γάντια, ισοθερμικό - αντιιδρωτικό μπλουζάκι, fleece, Μπουφάν (αντιανεμικό –αδιάβροχο - διαπνέον), αντηλιακό προσώπου, καπέλο, γυαλιά ηλίου, φακός με εφεδρικές συσκευές, βιομηχανικές συσκευές, μακιών, μακιών, μακιών , ξηρά τροφή –φαγητό (σνάκ, π.χ. μπάρες, παστέλια), νερό.
Όσα άτομα συμμετέχουν σε εξορμήσεις, βγάζοντας ομαδικές φωτογραφίες, αποδέχονται και την ανάρτηση στο διαδίκτυο (εφαρμογές κοινωνικής δικτύωσης)
Θα πρέπει να απαγορευτούν όλα τα μέτρα προφύλαξης για τη μετάδοση του κοροναϊού

Λόγου των αυξανόμενων κρουσμάτων της κυβέρνησης αποφάσισε στις μετακινήσεις με Λεωφορεία να συμμετέχουν κάποιοι που έχουν όπως πιστοποιητικά.
1) Πιστοποιητικό εμβολιασμού, η
2)Πιστοποιητικό Νόσησης, η
) Πιστοποιητικό Rapid test τελευταίων 48 ωρών .

ΜΑΙΝΑΛΟ ΑΡΚΑΔΙΑΣ 10 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2021

 

Αποδεχόμενοι την πρόσκληση μου μας έκανε ο Δήμος Τρίπολης, η Περιφέρεια Πελοποννήσου, και ο Σύλλογος Αρκάδων Ορειβατών Οικολόγων (ΣΑΟΟ) για τις διήμερες (9-10 Οκτωβρίου) εορταστικές εκδηλώσεις και πορείες , για τα 200 χρόνια από την επανάσταση του 1821, αποφασίσαμε να συμμετέχουμε σε μία από τις πορείες της Κυριακής.

Οι περιοχές του Μαινάλου δεν χρειάζονται συστάσεις για την ομορφιά τους, όπως και για τα συντηρημένα μονοπάτια τους.

Σε ένα από αυτά θα συμμετέχουμε κι εμείς κάνοντας την πορεία από Περθώρι 850 μ. - Δρυς Παυσανία – Σκαφίδες – Υψίπεδα Κουλουρδούς - Ροεινό 1100 μ.

Στην συνέχεια οι οργανωτές θα προσφέρουν το μεσημεράκι ορειβατικό συμπόσιο στην πλατεία του Ροεινού, κάτω από τα πλατάνια και το πανέμορφο  ελατοδάσος.

Ω.Π  5:30      Β.Δ Α+

Αρχηγοί:

Παναγουλόπουλος Θοδωρής 6985916716

Τόμπρου Δέσποινα 6937204653

Γραφείο Συλλόγου στις ώρες 20:00-22:00 Τετάρτη και Παρασκευή 27410 29970

Κόστος εξόρμησης 10€

Ώρα αναχώρησης 07:30 από τα Περιβολάκια.

Στο πρόγραμμα του συλλόγου μας μπορούν να συμμετέχουν ελεύθερα όλοι οι ενδιαφερόμενοι, ανεξάρτητα αν είναι ή όχι μέλη του ή μέλη άλλων ορειβατικών συλλόγων.

Σε περίπτωση όμως που δεν είσαι μέλος μπορείς να συμμετέχεις μία φορά , σε δραστηριότητα – ανάβαση του συλλόγου και, στην συνέχεια να γίνεις μέλος.

Για να γίνεις μέλος συμπληρώνεις την έντυπη αίτηση εγγραφής μέλους με κόστος (εγγραφής) 10 € (εφάπαξ) και 10 € για τη συνδρομή της χρονιάς

Για τα άτομα έως 30 ετών η εγγραφή είναι δωρεάν, και η συνδρομή για το πρώτο έτος.

Το πρόγραμμα της ανάβασης μπορεί να τροποποιηθεί αναλόγως των συνθηκών (καιρός, δυσκολία διαδρομής, δυνατότητες συμμετεχόντων κλπ. ) με ευθύνη των αρχηγών.

Όποιο άτομο συμμετέχει, γνωρίζει τις απαιτήσεις και την επικινδυνότητα της δραστηριότητας στην οποία συμμετέχει και να αναλαμβάνει ατομικά την ευθύνη της συμμετοχής του όπως άλλωστε προβλέπεται από την διακήρυξη του Τυρόλου 8η Σεπτεμβρίου 2003 Παράρτημα 1 – Άρθρο 1 - Περί Ατομικής Ευθύνης, αποδεχόμενος τους κινδύνους που ενέχει η δραστηριότητα.

.Εξοπλισμός: Σακίδιο, Μποτάκια, Κάλτσες, Σκούφος, Μπατόν, Γάντια, ισοθερμικό – αντιιδρωτικό μπλουζάκι, fleece, Μπουφάν (αντιανεμικό –αδιάβροχο – διαπνέον), αντηλιακό προσώπου, καπέλο, γυαλιά ηλίου, φακός με εφεδρικές μπαταρίες, σφυρίχτρα, ατομικό φαρμακείο, μαχαίρι, αναπτήρας, , ξηρά τροφή –φαγητό (σνάκ, π.χ. μπάρες, παστέλια), νερό.

Όσα άτομα συμμετέχουν στις εξορμήσεις, βγάζοντας ομαδικές φωτογραφίες, αποδέχονται και την ανάρτηση στο διαδίκτυο (εφαρμογές κοινωνικής δικτύωσης)

Θα τηρηθούν απαρέγκλιτα όλα τα μέτρα προφύλαξης για τη μετάδοση του κοροναϊού

Λόγω των αυξημένων κρουσμάτων η κυβέρνηση αποφάσισε στις μετακινήσεις με Λεωφορεία να συμμετέχουν άτομα που έχουν τα ανάλογα πιστοποιητικά.

1)Πιστοποιητικό εμβολιασμού, η

2)Πιστοποιητικό Νόσησης, η

3)Πιστοποιητικό Rapid test τελευταίων 48 ωρών.

ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΟΝ COVID 19

Λόγω των αυξημένων κρουσμάτων η κυβέρνηση αποφάσισε στις μετακινήσεις με Λεωφορεία να συμμετέχουν άτομα που έχουν τα ανάλογα πιστοποιητικά.
1)Πιστοποιητικό εμβολιασμού, η
2)Πιστοποιητικό Νόσησης, η
3)Πιστοποιητικό Rapid test τελευταίων 48 ωρών
Παρακαλώ να μεριμνήσετε να υπάρχουν για τις εξορμήσεις μας, καθώς το πρόβλημα θα υπάρχει και στα καφέ-ταβέρνες που επισκεπτόμαστε μετά το τέλος των εξορμήσεων.
Εκ του Δ.Σ του Συλλόγου.

ΠΑΡΝΩΝΑΣ 3-10-2021

Ο Σύλλογος μας διοργανώνει Ορειβατική-Πεζοπορική Διάσχιση στον Πάρνωνα (Νομός Αρκαδίας).
Η διαδρομή θα ξεκινήσει από το καταφύγιο ανεβαίνοντας από το μονοπάτι στο οροπέδιο. Εκεί θα χωριστούν οι ορειβάτες που είναι για κορυφή Τούρλα και οι πεζοπόροι θα συνεχίσουν στο μονοπάτι με κατεύθυνση τον προφήτη Ηλία. Η διαδρομή στη συνέχεια έχει κατηφόρα για 3 ώρες περίπου μέχρι το μοναστήρι Μαλεβή, όπου θα περιμένει το λεωφορείο. Η πορείας είναι μέσα σε άγρια ομορφιά από Έλατα και κέδρα με μπλε καρπούς.
Οι Ορειβάτες κατεβαίνοντας από κορυφή θα έχουν την ίδια κατεύθυνση για (Μοναστήρι Μαλεβή).
Πεζοπορική ομάδα Ω.Π..6 Β.Δ ΑΒ
Ορειβατική ομάδα Ω.Π..8 Β.Δ Β
Αρχηγοί:
Ντρούδης Νίκος 6944645278
Καραγεώργος Χριστόφορος 6948002379
Γραφείο Συλλόγου στις ώρες 20:00-22:00 Τετάρτη και Παρασκευή 27410 29970
Κόστος εκδρομής: 15€
Ώρα αναχώρησης 06:30 από τα Περιβολάκια.
Πληροφορίες για τον Πάρνωνα:
Ο Πάρνωνας (γνωστός και ως Μαλεβός -ονομασία σλαβικής προελεύσεως- ή Κρόνιον κατά την αρχαιότητα) είναι βουνό ύψους 1.934 μέτρων, που χωρίζει την Αρκαδία από τη Λακωνία, καταλήγοντας στη δεύτερη με απόληξή του το Ακρωτήριο Μαλέας (Κάβο Μαλιάς). Η ψηλότερη κορυφή του βουνού είναι η Μεγάλη Τούρλα ή Κρόνιο, στα 1.934 μ. Επίσης, υπάρχουν ακόμη δέκα κορυφές με ύψος άνω των 1.500 μ. Από αυτές οι σημαντικότερες είναι η Μικρή Τούρλα (1.800 μ.), η Γαϊτανόραχη (1.801 μ.), ο Προφήτης Ηλίας (1.788 μ.) και η Πρεζέση (1.701 μ.). Το διάσελο βόρεια από το χωριό Μαρί, σε υψόμετρο 950 μ., χωρίζει το κύριο βουνό από τις νότιες βουνοκορφές Μαδάρα (1.326 μ.), Χιονοβούνι (1.296 μ.) και Γαϊδουροβούνι (1.095 μ.), οι οποίες γεωγραφικά θεωρούνται οι νότιες απολήξεις του Πάρνωνα. Επιπλέον, τα πετρώματα που κυριαρχούν στο βουνό είναι ασβεστόλιθοι, σχιστόλιθοι και ψαμμίτες, κυρίως στο βόρειο τμήμα του, ενώ προς τα νότια ο ασβεστόλιθος παραχωρεί τη θέση του στα υποστρώματα φλύσχη.
Πολύ σημαντικό επίσης είναι ότι ο Πάρνωνας είναι ένας από τους σημαντικότερους βιότοπους. Τα δάση του Πάρνωνα σχηματίζονται από τρία είδη κωνοφόρων: την κεφαλληνιακή ελάτη, τη μαύρη πεύκη και το σπάνιο δενδρόκεδρο, καθώς και από βελανιδιές, πλατάνια και χαρουπιές.
Στο πρόγραμμα του συλλόγου μας μπορούν να συμμετέχουν ελεύθερα όλοι οι ενδιαφερόμενοι, ανεξάρτητα αν είναι ή όχι μέλη του ή μέλη άλλων ορειβατικών συλλόγων.
Σε περίπτωση όμως που δεν είσαι μέλος μπορείς να συμμετέχεις μία φορά , σε δραστηριότητα – ανάβαση του συλλόγου και, στην συνέχεια να γίνεις μέλος.
Για να γίνεις μέλος συμπληρώνεις την έντυπη αίτηση εγγραφής μέλους με κόστος (εγγραφής) 10 € (εφάπαξ) και 10 € για τη συνδρομή της χρονιάς.
•Για τα άτομα έως 30 ετών η εγγραφή είναι δωρεάν, και η συνδρομή για το πρώτο έτος.
• Το πρόγραμμα της ανάβασης μπορεί να τροποποιηθεί αναλόγως των συνθηκών (καιρός, δυσκολία διαδρομής, δυνατότητες συμμετεχόντων κλπ. ) με ευθύνη των αρχηγών.
Όποιο άτομο συμμετέχει, γνωρίζει τις απαιτήσεις και την επικινδυνότητα της δραστηριότητας στην οποία συμμετέχει και να αναλαμβάνει ατομικά την ευθύνη της συμμετοχής του όπως άλλωστε προβλέπεται από την διακήρυξη του Τυρόλου 8η Σεπτεμβρίου 2003 Παράρτημα 1 – Άρθρο 1 - Περί Ατομικής Ευθύνης, αποδεχόμενος τους κινδύνους που ενέχει η δραστηριότητα.
.Εξοπλισμός: Σακίδιο, Μποτάκια, Κάλτσες, Σκούφος, Μπατόν, Γάντια, ισοθερμικό – αντιιδρωτικό μπλουζάκι, fleece, Μπουφάν (αντιανεμικό –αδιάβροχο – διαπνέον), αντηλιακό προσώπου, καπέλο, γυαλιά ηλίου, φακός με εφεδρικές μπαταρίες, σφυρίχτρα, ατομικό φαρμακείο, μαχαίρι, αναπτήρας, , ξηρά τροφή –φαγητό (σνάκ, π.χ. μπάρες, παστέλια), νερό.
Όσα άτομα συμμετέχουν στις εξορμήσεις, βγάζοντας ομαδικές φωτογραφίες, αποδέχονται και την ανάρτηση στο διαδίκτυο (εφαρμογές κοινωνικής δικτύωσης)
Λόγω των αυξημένων κρουσμάτων η κυβέρνηση αποφάσισε στις μετακινήσεις με Λεωφορεία να συμμετέχουν άτομα που έχουν τα ανάλογα πιστοποιητικά.
Θα τηρηθούν απαρέγκλιτα όλα τα μέτρα προφύλαξης για τη μετάδοση του κοροναϊού
1)Πιστοποιητικό εμβολιασμού, η
2)Πιστοποιητικό Νόσησης, η
3)Πιστοποιητικό Rapid test τελευταίων 48 ωρών

Ημερολόγιο

Banner Εντελβαις
Banner Kavouras
Banner Ιωάννα Νακοπούλου
Banner Tsolakos
Banner Freeride Bikes
Banner Φουριώτη
Banner Καλαμακι
Banner οικονομου μ
Banner Βαμβακάρης
banner-all-creations
banner-arxontiko
banner-alfiton
kritselas
karav