Ανερχόμενη εξόρμηση

Γραμμένη Οξυά – Βαρδούσια Σάββατο 28 Απριλίου – Τρίτη 1 Μαΐου 2018

 

Γραμμένη Οξυά – Βαρδούσια

Σάββατο 28 Απριλίου – Τρίτη 1 Μαΐου 2018

Ο Ε.Ο.Σ. Κορίνθου διοργανώνει το τετραήμερο 28 Απριλίου – 1 Μαΐου 2018, διάσχιση από τη Γραμμένη Οξυά στα Βαρδούσια και επιστροφή στην Αρτοτίνα.

Η Γραμμένη Οξυά είναι βουνό με πυκνή δασοκάλυψη, ομαλές πλαγιές και εξαιρετική ομορφιά και θεωρείται ότι έχει το νοτιότερο δάσος οξιάς στην Ευρώπη. Αντίθετα, τα Βαρδούσια που στα σλάβικα η λέξη σημαίνει βουνά, έχουν ανάγλυφο εντελώς διαφορετικό, με πολύ έντονο αλπικό χαρακτήρα, μοναδικό στην Ελλάδα, ενώ αυτή την εποχή σχηματίζονται και πολλές μικρές αλπικές λίμνες.

Το πρόγραμμα περιληπτικά:

  • Αναχώρηση Σάββατο 28 Απριλίου, στις 8.00 πμ για το καταφύγιο της Γραμμένης Οξυάς «Λ. Ευταξίας» στα 1740 μ. Εκεί κατασκηνώνουμε και ύστερα ακολουθεί ανάβαση στην κορυφή Σαράνταινα (1923 μ) και επιστροφή.

Ω.Π.: 2 ,    Β.Δ.: Α ,    Πορεία: 8 χλμ

  • Κυριακή 29 Απριλίου αρχίζει η διάσχιση από το καταφύγιο, όλης της κορυφογραμμής που ενώνει τη Γραμμένη Οξυά με τον όγκο των Βαρδουσίων, η οποία αριθμεί ως και 13 κολονάκια. Με συνεχή αλλά μικρά ανεβοκατεβάσματα και με θέα τις απότομες και συναρπάστηκες κορυφές των δυτικών Βαρδουσίων, καταλήγουμε στο καταφύγιο του ΠΟΑ στα 2000 μ, όπου θα γίνει η διανυκτέρευση.

Ω.Π.: 9 ,    Β.Δ.: Β – Γ ,    Πορεία: 24 χλμ

  • Δευτέρα 30 Απριλίου, πραγματοποιείται η ανάβαση στην υψηλότερη κορυφή των Βαρδουσίων, Κόρακας (2495 μ) και επιστροφή στο καταφύγιο. Από εκεί η πορεία μας συνεχίζεται στο μονοπάτι Ε4, για το χωριό Αρτοτίνα (1200 μ), όπου διανυκτερεύουμε και τελειώνει το ορειβατικό πρόγραμμα.

Ω.Π.: 8 ,     Β.Δ.: Β – Γ ,    Πορεία: 20 χλμ

  • Τρίτη 1 Μαΐου επιστροφή στην Κόρινθο, μέσω ορεινής Ναυπακτίας.

Εξοπλισμός:  Ορειβατικές μπότες, κάλτσες δεύτερες, σακίδιο, γκέτες, μπατόν, σκούφος, κασκόλ, 2 ζεύγη αδιάβροχα γάντια, αντηλιακό, καπέλο, γυαλιά ηλίου – μάσκα θύελλας, διαπνέον μπλουζάκι, θερμοεσώρουχα, fleece, μπουφάν (αντιανεμικό – αδιάβροχο – διαπνέον), αδιάβροχο – διαπνέον παντελόνι, φακός με εφεδρικές μπαταρίες, ατομικό φαρμακείο, μαχαίρι, αναπτήρας, ξηρά τροφή, θερμός – παγούρι, νερό, ωτασπίδες, πιολέ και κράνος.

Σκηνή, υπόστρωμα, υπνόσακο για διανυκτερεύσεις εκτός καταφυγίου ΠΟΑ.

Φαγητό: Σε συνεννόηση με τους αρχηγούς, μακαρονάδα στο καταφύγιο του ΠΟΑ.

Πληροφορίες και Δηλώσεις Συμμετοχής στους Αρχηγούς:

Πολλάλης Κωνσταντίνος 6947700224

Παναγουλόπουλος Θεόδωρος 6985916716

και στο τηλ. του συλλόγου 2741029970 (Τετάρτη 20:00 – 22:00)

  • Το κόστος διανυκτέρευσης για το καταφύγιο είναι 10 € (ελάχιστο 80 € από την ομάδα) και έχει κουβέρτες. Μπορούμε να έχουμε μαζί μας λεπτό σεντόνι και μαξιλαροθήκη.
  • Οι μετακινήσεις θα γίνουν με ΙΧ, ενώ αν υπάρχει επαρκής αριθμός συμμετεχόντων με μικρό λεωφορείο.
  • Δευτέρα 30 Απριλίου, προαιρετικά διανυκτερεύουμε σε ξενώνα της περιοχής.
  • Το πρόγραμμα της ανάβασης μπορεί να τροποποιηθεί με ευθύνη αρχηγών.
  • Στις εξορμήσεις του συλλόγου συμμετέχουν μόνο τα ταμιακώς εντάξει μέλη του. Για να γίνετε μέλος συμπληρώνετε το έντυπο εγγραφής στο γραφείο του ΕΟΣ Κορίνθου με κόστος εγγραφής 10€ (εφάπαξ) και 10€ για τη συνδρομή της χρονιάς.

ΜΠΙΛΙΟΒΟ – ΦΑΡΑΓΓΙ ΚΟΣΚΑΡΑΚΑΣ 22/04/2018

 
ΜΠΙΛΙΟΒΟ – ΦΑΡΑΓΓΙ ΚΟΣΚΑΡΑΚΑΣ
Κυριακή 22 Απριλίου 2018

Ο Ε.Ο.Σ. Κορίνθου διοργανώνει, την Κυριακή 22 Απριλίου, εξόρμηση στο Μπίλιοβο και στο φαράγγι της Κοσκάρακας, στη Μεσσηνία.

Αναχώρηση στις 6.30 από Περιβολάκια με προορισμό το χωριό Σωτηριάνικα. Ύστερα από 180 km φτάνουμε στο πανέμορφο χωριουδάκι απ όπου ξεκινάει και η ανάβαση μας στο Μπίλιοβο. Το καλντερίμι αυτό ξεκίνησε να χτίζεται το 1904 και έχει 83 στροφές από τις οποίες οι 75 έχουν 180 μοίρες στροφή. Πρόκειται για το καλύτερα διατηρημένο καλντερίμι με στροφές μήκους 2962 μέτρων το οποίο ανακηρύχθηκε ως μνημείο από το υπουργείο πολιτισμού. Ύστερα από τρεις περίπου ώρες φτάνουμε στο χωριό Αλτομυρά. Εκεί θα έχουμε στάση για ξεκούραση και διαχωρισμό των δύο ομάδων.

Η πρώτη ομάδα Α γυρνώντας  προς τα πίσω για 800 μέτρα θα ακολουθήσει χωματόδρομο για 2500 μέτρα και θα επισκεφτεί το μοναστήρι του Αγίου Γεωργίου. Μετά από άλλο μονοπάτι θα κατέβει στο χωριό Σωτηριάνικα όπου θα περιμένει την ομάδα Β.

Ω.Π.: 5 – 6 ,     Β.Δ.: Α+ ,    Υ.Δ.: 500 μ ,  12 km συνολικά πορείας.

Η ομάδα Β μετά τα Αλτομυρά θα πάρει ένα κακοτράχαλο μονοπάτι προς το φαράγγι Κοσκάρακας, με πορεία μέσα στο φαράγγι το οποίο έχει πολλές κροκάλες, μέχρι τη γέφυρα της Κοσκάρακας, όπου θα μας περιμένει το λεωφορείο.

Ω.Π.: 7 ,     Β.Δ.: Β ,    Υ.Δ.: 500 μ ,  17 km συνολικά πορείας.

Γεύμα κατά την διάρκεια της επιστροφής προς Κόρινθο.

Εξοπλισμός: Σακίδιο, μποτάκια, γκέτες, μπατόν, σκούφος, γάντια, αντηλιακό, γυαλιά ηλίου, καπέλο, διαπνέον μπλουζάκι, θερμοεσώρουχα, fleece, μπουφάν (αντιανεμικό-αδιάβροχο-διαπνέον), κάλτσες δεύτερες, φακός με εφεδρικές μπαταρίες, ατομικό φαρμακείο, ξηρά τροφή, κολατσιό, νερό.

Αναχώρηση: Στις 6:30 το πρωί από τα περιβολάκια

Κόστος συμμετοχής: 15€

Πληροφορίες και Δηλώσεις Συμμετοχής στους Αρχηγούς:

Τσιπά Μίνα 6944909782

Πολλάλης Κωνσταντίνος 6947700224

και στο τηλ. του συλλόγου 2741029970 (Τετάρτη 20:00 – 22:00)

Στις εξορμήσεις του συλλόγου συμμετέχουν μόνο τα ταμιακώς εντάξει μέλη του.

Για να γίνετε μέλος συμπληρώνετε το έντυπο εγγραφής στο γραφείο του ΕΟΣ Κορίνθου με κόστος εγγραφής 10€ (εφάπαξ) και 10€ για τη συνδρομή της χρονιάς.

ΠΕΖΟΠΟΡΙΚΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΠΡΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΟΥΣ από το ΦΛΟΙΣΒΟ στον ΑΚΡΟΚΟΡΙΝΘΟ και το ΠΕΝΤΕΣΚΟΥΦΙ.15/04/2018

ΠΕΖΟΠΟΡΙΚΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΠΡΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΟΥΣ

από τον ΦΛΟΙΣΒΟ

στον ΑΚΡΟΚΟΡΙΝΘΟ και το ΠΕΝΤΕΣΚΟΥΦΙ.

Κυριακή 15 Απριλίου 2018

 

Ελάτε να γνωρίσουμε τον τόπο μας μέσα από την πεζοπορία!

Ο Ε.Ο.Σ. Κορίνθου διοργανώνει ανάβαση στον Ακροκόρινθο με δύο ομάδες που θα έχουν διαφορετικές ώρες εκκίνησης.

Η 1η ομάδα έχει αφετηρία τον Φλοίσβο (άγαλμα του Πήγασου) και ώρα εκκίνησης 8:00πμ. Η πορεία που θα ακολουθήσουμε προς την Αρχαία Κόρινθο θα είναι παραλιακά ως το αρχαίο λιμάνι του Λεχαίου. Στη συνέχεια θα συναντήσουμε  τα Λουτρά της Αφροδίτης και περνώντας από τον αρχαιολογικό χώρο θα κατευθυνθούμε προς την κρήνη του Χατζή-Μουσταφά όπου θα συναντήσουμε την 2η ομάδα.

Η 2η ομάδα θα βρίσκεται στις 10:00πμ στην κρήνη του Χατζή –Μουσταφά και αφού φτάσει εκεί και η 1η ομάδα συνεχίζουμε όλοι μαζί.

Θα ακολουθήσουμε μονοπάτι που διάνοιξε πρόσφατα ο Ε.Ο.Σ. Κορίνθου και αποτελεί μέρος του αρχαίου δρόμου που οδηγούσε από την αρχαία αγορά της Αρχαίας Κορίνθου επάνω στην ακρόπολη/κάστρο του Ακροκορίνθου και στο κάστρο Πεντεσκούφι, ένα Μονοπάτι που διασχίζει την Ιστορία.

Σ ένα πανέμορφο μονοπάτι μήκους 4,2 χιλιομέτρων, ο πεζοπόρος έχει την ευκαιρία να διασχίσει τους αιώνες, από την κλασική περίοδο στη βυζαντινή, την ενετική και την οθωμανική, συναντώντας στη πορεία πανέμορφα και άριστα διατηρημένα μνημεία και απολαμβάνοντας μαγευτική θέα σε όλη τη διάρκεια της πεζοπορίας.

Αφού φτάσουμε στο κάστρο θα υπάρχει η δυνατότητα για όσους επιθυμούν να περιηγηθούν στο εσωτερικό του, ενώ οι υπόλοιποι συνεχίζουν την πορεία τους προς Πεντεσκούφι, το προπύργιο του κάστρου που έχτισαν οι Φράγκοι για να επιτεθούν στον Ακροκόρινθο. Η θέα προς κάθε κατεύθυνση είναι μαγευτική και ο λόφος σκεπασμένος με θυμάρι, φασκόμηλο και ρίγανη.

Στην επιστροφή θα ακολουθήσουμε την ίδια διαδρομή ως την Αρχαία Κόρινθο όπου θα σταματήσουμε για ξεκούραση, καφέ ή φαγητό.

Στις 16:00μμ θα συναντηθούμε στην πλατεία για την επιστροφή μας στην Κόρινθο πεζοπορικώς μέσω Αϊ-Γιώργη.

Β.Δ.: Α  

Ω.Π.: 7 ώρες(συνολικά) για την 1η ομάδα και 5ώρες (συνολικά) για τη 2η ομάδα.

Εξοπλισμός:

Φορέστε άνετα παπούτσια και ρούχα (τα μέλη του Ε.Ο.Σ. Κορίνθου δεν ξεχνάμε τα μπλουζάκια μας!) βάλτε την αντηλιακή σας, το χαμόγελό σας, πάρτε ένα μπουκάλι με νερό, …στραβά το καπελάκι σας (απαραιτήτως) και ξεκινάμε!!!

 

Πληροφορίες:

Τσελεκίδη Δήμητρα 6976637226

Τόμπρου Δέσποινα 6937204653

και στο τηλ. του συλλόγου 2741029970 (Τετάρτη 20:00 – 22:00)

 

Διήμερη Διάσχιση Ζήρειας 31 Μαρτίου - 1 Απριλίου 2018

 

Διήμερη Διάσχιση Ζήρειας

Σαββατοκύριακο 31 Μαρτίου - 1 Απριλίου 2018

 

Ο Ε.Ο.Σ. Κορίνθου διοργανώνει διήμερη διάσχιση της Ζήρειας με αφετηρία το οροπέδιο της Ζήρειας.

Πιο συγκεκριμένα:

Την 1η μέρα ξεκινάμε την ορειβατική πορεία μας από το οροπέδιο της Ζήρειας και συνεχίζουμε προς τη διασταύρωση Λίμνης Δασίου. Από εκεί ακολουθεί ανάβαση με προορισμό αρχικά τον Κοκκινόβραχο (2168μ.) και στη συνέχεια την κορυφή Σημείο (2374μ.). Κατηφορίζουμε προς το διάσελο της Φαρμακίλας και αφού εφοδιαστούμε νερό ανηφορίζουμε προς τον Προφήτη Ηλία (2259μ.). Συνεχίζουμε με κατάβαση προς Σπαθαριά όπου και πάλι συναντάμε πηγή με νερό για να ακολουθήσει ανάβαση προς την επόμενη κορυφή, την Παράγκα(2032μ.). Τέλος, κατεβαίνοντας στο διάσελο Κυλλήνης (Μπούζι)θα ακολουθήσει φαγοπότι και διανυκτέρευση σε σκηνές κοντά σε πηγή. Οι σκηνές και το φαγητό θα μεταφερθούν με φορτηγάκι στο χώρο της διανυκτέρευσης.

Β.Δ. : Β+     Ω.Π.:  8-9 ώρες

Τη 2η μέρα  θα σηκωθούμε νωρίς να μαζέψουμε τις σκηνές μας και αφού πάρουμε το πρωινό μας θα ξεκινήσουμε ορειβασία με στόχο τις κορυφές: Τσούμπα (2021μ.), Χιόνι (2082μ.) και Ντουσιά (2086μ.). Θα ακολουθήσει επιστροφή προς το οροπέδιο με τελικό προορισμό το Κεφαλάρι.

Β.Δ. : Β     Ω.Π.:  7-8 ώρες

Εξοπλισμός:

Σακίδιο, χειμερινές αρβύλες, γκέτες, μπατόν,  σκούφος, αδιάβροχα γάντια, αντηλιακό, γυαλιά ηλίου, θερμοεσώρουχα, fleece, μπουφάν (αντιανεμικό-αδιάβροχο-διαπνέον), κάλτσες δεύτερες, φακός με εφεδρικές μπαταρίες, ατομικό φαρμακείο, αναπτήρας, ξηρά τροφή, κολατσιό, νερό. Σκηνή – υπνόσακος για τη διανυκτέρευση.

Αναχώρηση: Στις 6:00 το πρωί από τα περιβολάκια

Πληροφορίες και Δηλώσεις Συμμετοχής στους Αρχηγούς:

Καραγεώργος Χριστόφορος 6948002379

Ντρούδης Νίκος 6944645278

και στο τηλ. του συλλόγου        2741029970 (Τετάρτη 20:00 – 22:00)

Στις εξορμήσεις του συλλόγου συμμετέχουν μόνο τα ταμιακώς εντάξει μέλη του.

Για να γίνετε μέλος συμπληρώνετε το έντυπο εγγραφής στο γραφείο του ΕΟΣ Κορίνθου με κόστος εγγραφής 10€ (εφάπαξ) και 10€ για τη συνδρομή της χρονιάς.

ΚΤΕΝΙΑΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ(1635μ.) Κυριακή 25 Μαρτίου 2018

ΚΤΕΝΙΑΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ(1635μ.)

Κυριακή 25 Μαρτίου 2018

Ο Ε.Ο.Σ. Κορίνθου διοργανώνει εξόρμηση στην Αρκαδία για ανάβαση στην κορυφή του Κτενιά στα 1635μ. Ο Κτενιάς (ή Χτενιάς) είναι βουνό της Πελοποννήσου που βρίσκεται στα σύνορα των Αργολίδας και Αρκαδίας. Βόρεια ενώνεται με το Αρτεμίσιο και νότια ενώνεται με το Παρθένιο όρος και τον Πάρνωνα. Είναι τμήμα της ευρύτερης οροσειράς που ενώνει τον Κορινθιακό με τον Αργολικό κόλπο και περιλαμβάνει τα βουνά Κυλλήνη, Ολίγυρτο, Αρτεμίσιο, Λύρκειο, Ζάβιτσα κ.ά.

Στην αρχαιότητα το βουνό ονομαζόταν Κρείον όρος, ονομασία που σχετιζόταν με τον τιτάνα Κρείο.

Θα ξεκινήσουμε την πεζοπορία μας από τη Νεστάνη (680μ.) Ακολουθούμε μονοπάτι δίπλα στο ρέμα, φτάνοντας ως την πρώτη λάκκα, εκεί συναντάμε μια πηγή με νερό και ένα παλιό Προσκυνητάρι και θα συνεχίσουμε για το διάσελο Κτενιά-Αρτεμισίου. 
Από εδώ θα ανηφορίσουμε δεξιά προς την κορυφογραμμή του Κτενιά. Ανεβαίνοντας στην κορυφογραμμή μπροστά μας βρίσκεται η κορυφή. Στην επιστροφή θα περάσουμε από την Ι. Μονή Παναγίας Γοργοεπηκόου Νεστάνης που βρίσκεται στο ιερό ύψωμα του Γουλά. Το μοναστήρι επιβάλλεται στο φυσικό τοπίο της περιοχής. Πανύψηλες οροσειρές πλαισιώνουν την περιοχή της Νεστάνης – Κτενιάς, Αρτεμίσιο, Λύρκειο- στα ανατολικά, το Μαίναλο στα δυτικά και ανάμεσά τους η έκταση της αρχαίας Μαντινείας. «Μαντινέη ερατεινή» αποκαλεί την Μαντινεία ο Όμηρος.

Β.Δ.: Α+    Ω.Π.:  6 ώρες Υ.Δ.: 950Μ. περίπου

Εξοπλισμός: Σακίδιο, χειμερινές αρβύλες, γκέτες, μπατόν,  σκούφος, αδιάβροχα γάντια, αντηλιακό, γυαλιά ηλίου, θερμοεσώρουχα, fleece, μπουφάν (αντιανεμικό-αδιάβροχο-διαπνέον), κάλτσες δεύτερες, φακός με εφεδρικές μπαταρίες, ατομικό φαρμακείο, αναπτήρας, ξηρά τροφή, κολατσιό, νερό. Όσοι επιθυμούν μια δεύτερη αλλαξιά στο λεωφορείο.

Αναχώρηση: Στις 7:00 το πρωί από τον Άγιο-Νικόλα (λόγω παρέλασης)

Κόστος Συμμετοχής: 15€

Πληροφορίες και Δηλώσεις Συμμετοχής στους Αρχηγούς:

Παναγουλόπουλος Θεόδωρος 6985916716,

Ντρούδης Νίκος 6944645278

και στο τηλ. του συλλόγου        2741029970 (Τετάρτη 20:00 – 22:00)

 

Στις εξορμήσεις του συλλόγου συμμετέχουν μόνο τα ταμιακώς εντάξει μέλη του.

Για να γίνετε μέλος συμπληρώνετε το έντυπο εγγραφής στο γραφείο του ΕΟΣ Κορίνθου με κόστος εγγραφής 10€ (εφάπαξ) και 10€ για τη συνδρομή της χρονιάς.

Ημερολόγιο

Banner Εντελβαις
Banner Kavouras
Banner Ιωάννα Νακοπούλου
Banner Tsolakos
Banner Freeride Bikes
Banner CDC
Banner Καραβίδας Travel