Blog

2η Σχολική Πεζοπορική εξόρμηση • Βελίνα Κορινθίας •

 

     2η Πεζοπορική εξόρμηση

  • Βελίνα Κορινθίας •

Μετά την επιτυχημένη 1η πεζοπορική μας εξόρμηση στο Σοφικό, οι  Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων των Δημοτικών Σχολείων Κορίνθου διοργανώνουν ανοιξιάτικη εκδρομή για πεζοπορία στη Βελίνα, την Κυριακή 13 Μαΐου 2018.

Ο Ε.Ο.Σ. Κορίνθου ανταποκρινόμενος στην πρόσκληση, θα συνοδεύσει τα παιδιά και τους γονείς στην πεζοπορία, με έμπειρους ορειβάτες, ενώ στην εξόρμηση θα συμμετέχουν και άλλα σχολεία της Κορίνθου.

Είναι μια ευχάριστη, εύκολη και πολύ διασκεδαστική πεζοπορία για όλους με πολλές εναλλαγές στο ανάγλυφο του εδάφους και της βλάστησης. Το δάσος της Βελίνας είναι ένα φυσικό αυτοφυές δάσος 2200 στρεμμάτων που δεν έχει καεί ποτέ και ανήκει στα Μεσογειακά είδη δασών πεύκης με ενδημικά είδη μαύρης πεύκης. 

Η πορεία μας ακολουθεί μονοπάτι μέσα από το δάσος της Βελίνας σε υψόμετρο 950 μ. που χαρίζει στους περιπατητές μοναδική θέα προς τον Κορινθιακό κόλπο και καταλήγει στο χωριό Βελίνα, οπού θα έχουμε άφθονο χρόνο για παιχνίδι, πικ-νικ και ξεκούραση!

Εξοπλισμός:Σακίδιο πλάτης, αθλητική περιβολή, νερό, ξηρά τροφή και ό,τι άλλο επιθυμούμε να έχουμε μαζί μας για το πικ-νικ, καπέλο, αντηλιακό, αντιανεμικό και καλή διάθεση!

Αναχώρηση: Στις 8:30 το πρωί από τα Περιβολάκια

Τιμή Εξόρμησης:  5,00

Πληροφορίες και Δηλώσεις Συμμετοχής:  Παναγιωτης Σπυρου  τηλ. 27410 73003 - 6947897811

# Όλα τα παιδιά θα πρέπει να συνοδεύονται από ενήλικα.

Ακύρωση Εξόρμησης 5/5/2018

Ενημερώνουμε τα μέλη μας ότι λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών,
η εξόρμηση στη Φλαμπουρίτσα που προγραμματίστηκε για την Κυριακή 6 Μαΐου 2018, ακυρώνεται.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ

                                                    ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ

 

Αγαπητές εθελόντριες και αγαπητοί εθελοντές,

Ο 2ος Ορεινός Ημιμαραθώνιος Μυκήνες-Τενέα,  στις 18 Μαρτίου 2018, είναι γεγονός.

Οι δρομείς που θα πάρουν μέρος, θα έχουν την ευκαιρία να τρέξουν στα χνάρια του καλύτερου διατηρημένου αρχαίου μυκηναϊκού δρόμου

Ο ορεινός ημιμαραθώνιος ANCΙΕNT MYCENAEAN TRAIL RUN 2018 – 2ος Ορεινός Ημιμαραθώνιος Μυκήνες-Τενέα στις 18 Μαρτίου 2018, διοργανώνεται από τον Ορειβατικό Σύλλογο Κορίνθου, τον Μορφωτικό & Εκπολιτιστικό Σύλλογο Στεφανίου Κορινθίας και τον Αθλητικό Όμιλο Δρομέων Κορινθίας «Εφυραίοι Ωκύποδες» υπό την αιγίδα του Δήμου Κορινθίων. Η περσινή και πρώτη διοργάνωση γνώρισε μεγάλη επιτυχία προσελκύοντας   190 δρομείς απ’ όλη την χώρα.

Ο αγώνας Trail έχει εκκίνηση την Πύλη των Λεόντων των Μυκηνών και κινείται στα χνάρια του αρχαίου Μυκηναϊκού Δρόμου που συνέδεε τις Μυκήνες με τα λιμάνια του Κορινθιακού και Σαρωνικού κόλπου και αποτέλεσε μέρος ενός άριστα επιμελημένου οδικού δικτύου που κατασκευάστηκε το 13ο αιώνα π.Χ. με στόχο να εξασφαλίσει τις επικοινωνίες αλλά και την άμυνα της περιοχής και διατηρείται σήμερα στα όρια του Δήμου Κορινθίων και του Δήμου Άργους-Μυκηνών.

Ο λόγος που επικοινωνούμε μαζί σας είναι η επιθυμία να συνεργαστούμε και να μπορέσουμε από κοινού να πραγματοποιήσουμε με επιτυχία και το φετινό πρόγραμμα. Είναι μία ευθεία και ανοιχτή πρόταση, ώστε να συνδράμετε στο νόημα του θεσμού αυτού, που δεν είναι άλλος από τον αθλητισμό και τον πολιτισμό χωρίς όρια και σύνορα.

Όσες και όσοι από εσάς επιθυμείτε να συμμετέχετε στον

2ο Ορεινό Ημιμαραθώνιο Μυκήνες-Τενέα ,

παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας ως την Τετάρτη 14 Μαρτίου,

στο κιν. : 6985916716,   Θόδωρος Παναγουλόπουλος

ή την Τετάρτη 8μμ – 10μμ, στο τηλέφωνο του συλλόγου 2741029970

Οι εθελοντές θα αναχωρήσουν το πρωί της Κυριακής 18/3/2018 και ώρα 7πμ, κατόπιν συνεννοήσεως.

Ευχόμαστε να απαντήσετε θετικά στο κάλεσµά µας και σας ευχαριστούμε θερμά εκ των προτέρων.

Ο Πρόεδρος

Θόδωρος Παναγουλόπουλος

και το Δ.Σ. του Συλλόγου

 

 

 

Υποκατηγορίες

Ημερολόγιο

Banner Εντελβαις
Banner Kavouras
Banner Ιωάννα Νακοπούλου
Banner Tsolakos
Banner Freeride Bikes
Banner CDC
Banner Καραβίδας Travel