ΑΠΟΚΡΙΕΣ 2017

ΚΟΖΑΝΗ – ΚΑΣΤΟΡΙΑ

Σινιάτσικο(2111μ.) και Νεστόριο

Παρασκευή 24- Δευτέρα 27 Μαρτίου 2017

 

Ελάτε να εορτάσουμε τις Απόκριες και την Καθαρά Δευτέρα για το 2017 ακολουθώντας μας στο τετραήμερο πρόγραμμα που έχει ετοιμάσει ο Ε.Ο.Σ. Κορίνθου, με επίσκεψη στην Κοζάνη για το καρναβάλι και διαμονή στην Καστοριά. Η ορειβασία μας θα γίνει στο επιβλητικό Σινιάτσικο στα 2111μ. και στο Νεστόριο, ένα από τα πιο όμορφα χωριά της Δυτικής Μακεδονίας σε υψόμετρο 900 μ.

Το πρόγραμμα της εξόρμησης, εκτός απροόπτων, είναι το εξής:

Παρασκευή 24/02/2017

Αναχώρηση: Στις 4 το μεσημέρι από τον Άγιο-Νικόλα στην Κόρινθο με προορισμό την Καστοριά.  Φτάνοντας το βράδυ θα τακτοποιηθούμε στα δωμάτιά μας.

 Σάββατο 25/02/2017

Αφού πάρουμε το πρωινό μας θα αναχωρήσουμε στις 07:00π.μ. για τη Βλάστη, μια ιστορική ορεινή κωμόπολη του Νομού Κοζάνης της οποίας η ονομασία προέρχεται από την μοναδική βλάστηση της περιοχής.

Από εκεί θα ξεκινήσουν οι δύο ομάδες μαζί, με κοινή πορεία ως το καταφύγιο και επιστροφή από τα ίδια. Πιο συγκεκριμένα:

Πεζοπορική ομάδα : Βλάστη – Καταφύγιο – Βλάστη

Βαθμός Δυσκολίας: Α,   10 χιλ

Ορειβατική ομάδα : Βλάστη – Καταφύγιο – Σινιάτσικο (Άσκιο)2111μ. – Βλάστη

Βαθμός Δυσκολίας: Α – Β,   18χιλ

 

Κυριακή 26/02/2017

Αφού πάρουμε το πρωινό μας θα έχουμε τις εξής επιλογές:

  1. Η ορειβατική ομάδα θα αναχωρήσει στις 07:00π.μ. για το Νεστόριο, την κυριότερη πύλη εισόδου στον ορεινό όγκο του Γράμμου και θα ακολουθήσει την πορεία: Βάτενα – Καταρράκτες – Αγία Μαρίνα – Μοναστήρι Ζωοδόχου Πηγής – Στέρνα – Νεστόριο. Βαθμός Δυσκολίας:Α+
  2. Η πεζοπορική ομάδα θα κάνει το γύρο της λίμνης της Καστοριάς, έναν υγρότοπο μεγάλης σημασίας για τα υδρόβια, αλλά και για τα αρπαχτικά πουλιά που χρησιμεύει ως περιοχή αναπαραγωγής, διατροφής και διαχείμασης. Θα επισκεφτεί τα αξιοθέατα της λίμνης και τη σπηλιά του Δράκου με τον εντυπωσιακό του σταλακτικό διάκοσμο και 7υπόγειες λίμνες.
  3. Η καρναβαλιστική ομάδα θα αναχωρήσει στις 10:00π.μ. για την Κοζάνη όπου θα παρακολουθήσει το καρναβάλι και τους Φανούς που ανάβουν στις γειτονιές και τριγύρω τραγουδούν και χορεύουν οι χορευτές. 

Το βράδυ όλοι μασκαρεμένοι, θα αναχωρήσουμε με το λεωφορείο για ταβέρνα με ζωντανή μουσική για γλέντι και ξεφάντωμα μέχρι πρωίας!!!

 

Καθαρά Δευτέρα 27/02/2017

Μετά το πρωινό και αφού ετοιμάσουμε τα πράγματά μας θα ξεκινήσουμε για το δρόμο της επιστροφής κάνοντας μια τελευταία στάση για κούλουμα στον Τύρναβο!

 Εξοπλισμός Χειμερινός:

Μπότες ορειβατικές, δεύτερες κάλτσες, γκέτες, σακίδιο, μπατόν, θερμοεσώρουχα, fleece, μπουφάν (αντιανεμικό – αδιάβροχο – διαπνέον), ορειβατικό παντελόνι, σκούφος ή μπαλακλάβα, 2 ζεύγη αδιάβροχα γάντια, αντηλιακό, γυαλιά ηλίου – μάσκα θυέλης, καπελάκι,  ατομικό φαρμακείο, φακός με εφεδρικές μπαταρίες, μαχαίρι, αναπτήρας, ξηρά τροφή, θερμός – παγούρι, νερό και μια δεύτερη αλλαξιά στο λεωφορείο. Πιολέ και κραμπόν για όσους  ακολουθήσουν την ορειβατική πορεία του Σαββάτου.

Επίσης δεν ξεχνάμε την αποκριάτικη στολή μας!

Παρακαλούμε όσο το δυνατόν λιγότερες αποσκευές (βαλίτσα – σακίδιο).

Συνολικό Κόστος Συμμετοχής: 125 €

Πληροφορίες και Δηλώσεις Συμμετοχής στους αρχηγούς:

Καραγεώργος Χριστόφορος 6948002379

Σοφικίτου Τζωρτζίνα 6973 624 635 και 6940706830

και στο τηλ. του συλλόγου 2741029970 (Τετάρτη και Παρασκευή 20:00)

 

  • Δηλώσεις συμμετοχής και προκαταβολές 60€, αυστηρά ως τις 10/02/2017.
  • Εξόφληση ως τις 22/02/2017.
  • Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας!
  • Το πρόγραμμα της εξόρμησης μπορεί να τροποποιηθεί με ευθύνη των αρχηγών.
  • Στις εξορμήσεις του συλλόγου συμμετέχουν μόνο τα ταμιακώς εντάξει μέλη του. Για να γίνετε μέλος συμπληρώνετε το έντυπο εγγραφής στο γραφείο του ΕΟΣ Κορίνθου με κόστος εγγραφής 10€ (εφάπαξ) και 10€ για τη συνδρομή της χρονιάς.

 

 

Ημερολόγιο

Banner Εντελβαις
Banner Kavouras
Banner Ιωάννα Νακοπούλου
Banner Tsolakos
Banner Freeride Bikes
Banner CDC
Banner Καραβίδας Travel