Ολίγυρτος (1935μ.) Ν. Κορινθίας

Κυριακή 3 Δεκεμβρίου 2017

Ο Ε.Ο.Σ. Κορίνθου διοργανώνει την Κυριακή 3 Δεκεμβρίου 2017 εξόρμηση στο όρος Ολίγυρτος.

Είναι ένα από τα μικρά σε περίμετρο βουνά της περιοχής και βρίσκεται ανάμεσα στους νομούς Αργολίδας, Κορινθίας και Αρκαδίας.

Φημίζεται για την πανοραμική του θέα και από την κορυφή του διακρίνονται η Ζήρεια, ο Χελμός, το Μαίναλο και άλλα βουνά, καθώς και η λίμνη της Στυμφαλίας.

Οι πλαγιές του είναι κατάφυτες με έλατα (86.000στρ) και ελάχιστες δρύες, όπου βρίσκουν καταφύγιο έξι είδη θηλαστικών, τέσσερα αμφίβια και δεκατέσσερα ερπετά. Ακόμα, στην περιοχή έχουν παρατηρηθεί διάφορα είδη τρυποκάρυδου, ενώ με λίγη τύχη μπορεί κανείς να συναντήσει και τον σπάνιο χρυσαετό.

Η ανάβασή μας θα ξεκινήσει μέσα σε ένα καταπληκτικό ελατόδασος, από το παραδοσιακό χωριό Λαύκα (700μ), μέχρι το εκκλησάκι της Αγ. Σωτήρας.

Από εκεί η ορειβατική ομάδα θα ακολουθήσει το κλασικό – σηματοδοτημένο μονοπάτι για την κορυφή Σκίπιζα (1935μ.) με επιστροφή από τα ίδια.

Η πεζοπορική ομάδα θα κινηθεί δεξιά προς την κορυφή Γκριμπίνι και θα τραβερσάρει αριστερά. Θα ακολουθήσει κατάβαση προς το εκκλησάκι με τελικό προορισμό τη Λαύκα.

Ορειβατική:       Ω.Π.: 7 ώρες           Β.Δ. Β  

Πεζοπορική:      Ω.Π.: 6 -7 ώρες       Β.Δ. Α+    

Εξοπλισμός χειμερινός:

Ορειβατικές μπότες, γκέτες, κάλτσες δεύτερες, σακίδιο, μπατόν, σκούφος ή μπαλακλάβα, 2 ζεύγη αδιάβροχα γάντια, αντηλιακό, καπέλο, γυαλιά ηλίου, μάσκα θυέλης, θερμοεσώρουχα, fleece, μπουφάν (αντιανεμικό – αδιάβροχο – διαπνέον), ορειβατικό παντελόνι (αδιάβροχο – διαπνέον), φακός με εφεδρικές μπαταρίες, ατομικό φαρμακείο, μαχαίρι, αναπτήρας, ξηρά τροφή, παγούρι, νερό.

Κόστος συμμετοχής: 12 €

Αναχώρηση: 7:00 το πρωί από τα Περιβολάκια.

Πληροφορίες για τη διαδρομή και δηλώσεις συμμετοχής στους αρχηγούς:

Ντρούδης Νίκος 6944645278

Πολλάλης Κων/νος 6947700224

και στο τηλέφωνο του συλλόγου 2741029970 (Τετάρτη και Παρασκευή 20:00-22:00).

Στις εξορμήσεις του συλλόγου συμμετέχουν μόνο τα ταμιακώς εντάξει μέλη του.

Για να γίνετε μέλος συμπληρώνετε το έντυπο εγγραφής στο γραφείο του ΕΟΣ Κορίνθου με κόστος εγγραφής 10€ (εφάπαξ) και 10€ για τη συνδρομή της χρονιάς.

 

 

Ημερολόγιο

Banner Εντελβαις
Banner Kavouras
Banner Ιωάννα Νακοπούλου
Banner Tsolakos
Banner Freeride Bikes
Banner Καραβίδας Travel
Banner Φουριώτη
Banner Καλαμακι
Banner οικονομου μ
Banner Βαμβακάρης