ΕΞΟΦΛΗΣΗ ΕΞΟΡΜΗΣΗΣ
Βουλγαρία...Κορυφές Μουσαλά-Βίχρεν-Επτά Λίμνες-Μπόροβετς-Σόφια-Φιλπιπούπολη-Μονή Ρίλας-Μπάνσκο.
30 Ιουλίου – 4 Αυγούστου 2018

Ο Ε.Ο.Σ. Κορίνθου διοργανώνει 6ήμερη εξόρμηση στις αρχές Αυγούστου στη γειτονική μας Βουλγαρία!
Η σημερινή Βουλγαρία, στα εδάφη της οποίας εκτεινόταν κατά την αρχαιότητα η περιοχή που ονομαζόταν από τους Έλληνες Μοισία, φαίνεται ότι ήταν κατοικημένη από την παλαιολιθική εποχή.
Είναι μία από τις χώρες με την υψηλότερη βιοποικιλότητα στην Ευρώπη. Η βιοποικιλότητά της προστατεύεται σε 3 εθνικά πάρκα, 11 φυσικά πάρκα και 16 προστατευόμενες περιοχές. Σχεδόν το 35 % του εδάφους της αποτελείται από δάση, όπου φύονται μερικά από τα αρχαιότερα δέντρα στον κόσμο.

Το πρόγραμμά μας εκτός απροόπτων, είναι το ακόλουθο...πού ενδέχεται να τροποποιηθεί αναλόγως καιρικών συνθηκών,και διάρκειας χρόνου εξόρμησης.

1η ΗΜΕΡΑ 30-7
ΚΟΡΙΝΘΟΣ - ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ
Αναχώρηση το πρωί από το πάρκινγκ Αγ. Νικολάου στις έξη (6) το πρωί με προορισμό την πόλη Σάμοκοβ με ενδιάμεσες στάσεις για καφέ και φαγητό. Αφού τακτοποιηθούμε στα δωμάτιά μας θα έχουμε την ευκαιρία να κάνουμε και μια βόλτα στην πόλη.

2η ΗΜΕΡΑ 31-7
Αφού πάρουμε το πρωινό μας θα κατευθυνθούμε με το πούλμαν στο Μπόρεβιτς (χιονοδρομικό θέρετρο) και με LIFT θα ανέβουμε στο βουνό Ρίλα περίπου στα 2370μ. Κατεβαίνοντας από το LIFT θα πάρουμε το μονοπάτι προς την κορυφή Μουσαλά (2925) υψηλότερη κορυφή στα Βαλκάνια. Η πορεία μπορεί να γίνει από όλους, αφού στη διαδρομή υπάρχουν καταφύγια ανάγκης που μπορούν να σταματήσουν όσοι δυσκολεύονται και να περιμένουν την ομάδα που θα επιστρέψει από την κορυφή.
Ώρες Πορείας: περίπου 5-6 ώρες.

3η ΗΜΕΡΑ 1-8
Μετά το πρωινό ξεκινάμε με το πούλμαν για τις περίφημες 7 λίμνες στο βουνό Ρίλα. Περνάμε από την περιοχή Πανίτσιστε (1520μ) ,και από εκεί Με LIFT ανεβαίνουμε έως το καταφύγιο ανάγκης (υπάρχει η δυνατότητα να ανεβούμε με τζιπ ή με τα πόδια έως καταφύγιο(2136).
Οι λίμνες βρίσκονται σε υψόμετρο από 2100μ. έως 2535μ. Αφού απολαύσουμε την πορεία δίπλα στην πανέμορφη περιοχή, επιστρέφουμε χαμηλά στην πόλη Σεπαρέβα Μπάνια και θα δούμε το θερμόμετρο Γκέιζερ της Ευρώπης με θερμοκρασία 103ᵒ.
Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε το μοναστήρι του Αγ. Ιωάννη Ρίλσκι (1147μ.) κατασκευασμένο τον 1ο αι. – χαρακτηρισμένο από την UNESCO σαν μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς.
Επιστροφή στο Σάμοκοβ.

4η ΗΜΕΡΑ 2-8
Μετά το πρωινό αναχωρούμε μέσω μιας πανέμορφης διαδρομής για την πρωτεύουσα Σόφια να δούμε το κέντρο της με τα κλασσικά ιστορικά της κτήρια και στη συνέχεια θα πάμε στη Φιλιππούπολη να δούμε την παλιά πόλη.
Καφέ, φαγητό και στο τέλος αναχώρηση για την περιοχή Μπάνσκο.

5η ΗΜΕΡΑ 3-8
Πρωινό και μέσω LIFT ή με το πούλμαν φτάνουμε σε κάποιο Σαλέ. Από κει ξεκινά το μονοπάτι για την κορυφή Βίχρεν (2914μ.).Φτάνουμε στην κορυφή από το μονοπάτι που υπάρχει θαυμάζοντας την περιοχή,και τις άλλες κορυφές,πού θα βλέπουμε από εκεί...κι εφόσον απολαύσουμε τη θέα από την κορυφή παίρνουμε το δρόμο επιστροφής για το Σαλέ και στη συνέχεια Μπάνσκο. Ώρες Πορείας: 7 περίπου.

6η ΗΜΕΡΑ 4-8
Μετά το πρωινό φεύγουμε από το Μπάνσκο και μέσω του Τελωνείου Εξοχής περνάμε στην Ελλάδα και επισκεπτόμαστε το σπήλαιο Αλιστράτης κοντά στη Δράμα.
Στη συνέχεια παίρνουμε το δρόμο της επιστροφής για Κόρινθο,η (επιστροφή ενδέχεται να γίνει κι από την Εγνατία οδό ).

Τα ξενοδοχεία διαμονής σε Σάμοκοβ και Μπάνσκο είναι 4 αστέρων με ημιδιατροφή κι έχουν επίσης πισίνα, σάουνα, τζακούζι.

Η τιμή της εξόρμησης ορίστηκε στα 250€.

Στις πορείες υπάρχει η δυνατότητα εάν
κάποια άτομα δεν θέλουν να ανέβουν κορυφή
να σταματήσουν σε κάποιο από τα καταφύγια που υπάρχουν στην διαδρομή περιμένοντας την ομάδα κορυφής.

Πληροφορίες και Δηλώσεις Συμμετοχής στον Αρχηγό της Εξόρμησης:
Κουνελάκη Γιάννη 6984454116

• Απαραίτητα: ταυτότητα νέου τύπου ή διαβατήριο
• Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Η συμμετοχή κατοχυρώνεται με την καταβολή της προκαταβολής η οποία δεν επιστρέφεται λόγω καταβολής της στα ξενοδοχεία της Βουλγαρίας.......Αριθμός τραπεζικού λογαριασμού Συλλόγου....Εθνική Τράπεζα
GR 5101107870000078748000011...θα αναφέρεται η αιτία καταβολής λόγω ύπαρξης και άλλων εξορμήσεων,και όνομα καταθέτη....

Η εξόφληση της εξόρμησης πρέπει να ολοκληρωθεί έως την Παρασκευή στις 13 Ιουλίου.!!!!!!!

Ημερολόγιο

Banner Εντελβαις
Banner Kavouras
Banner Ιωάννα Νακοπούλου
Banner Tsolakos
Banner Freeride Bikes
Banner Φουριώτη
Banner Καλαμακι
Banner οικονομου μ
Banner Βαμβακάρης
banner-all-creations
banner-arxontiko
banner-alfiton
kritselas
karav