Ο ΕΟΣ Κορίνθου διοργανώνει τριήμερη εξόρμηση στο πανέμορφο νησί της Τήνου, από Παρασκευή πρωί 28/4, έως το απόγευμα της Κυριακής 30/4.
Αναχώρηση από Ραφήνα στις 07:30   Παρασκευή πρωί
Αναχώρηση από Τήνο στις 18:00       Κυριακή απόγευμα
Στην Τήνο ανταµώνει ο ουρανός και η θάλασσα, τα λιόδεντρα µε τα µελτέµια, το συμπαγές μάργαρο µε τη λεπτή, διάφανη πίστη και το θεόπνευστο ανώνυµο χέρι που έχτισε πεζούλες, περιστερώνες και ξερολιθιές, έχτισε στοές στα γραφικά χωριά και μετουσίωσε το τοπίο σε χώρο µε καθηλωτική δύναµη και ενέργεια.
Η Τήνος είναι το νησί της Παναγιάς, αυτό το ξέραμε, ξέραμε για τη θαυµατουργή εικόνα της, το πλήθος των πιστών τον ∆εκαπενταύγουστο και τον τορπιλισµό της Ελλής στο λιµάνι. Μέχρι εκεί. Ευτυχώς αυτά που δεν ξεραμε ήταν πολύ περισσότερα και πολύ πιο εντυπωσιακά – η Τήνος, βλέπεις, κρατά κρυµµένα τα µυστικά της. Και όπως την εποχή των πειρατών, οι νησιώτες οχυρώνονταν στην ενδοχώρα και τα ορεινά, φυλάσσοντας όλα τον πλούτο τους εκεί, έτσι και σήµερα, για να την κατακτήσεις, θα πρέπει να εισχωρήσεις βήµα το βήµα, αργά, καρτερικά και σταθερά στο εσωτερικό της. Να γίνεις περιηγητής, όχι επισκέπτης.
Κάποτε η Τήνος αποτελούταν από αμέτρητα μονοπάτια, ώστε να επιτευχθεί η επικοινωνία και η μεταφορά. Οι αγροτικοί δρόμοι των κατοίκων της Τήνου, που τώρα έχουν διαμορφωθεί σε προσβάσιμα μονοπάτια πεζοπορίας, χρονολογούνται χιλιάδες χρόνια πριν. Χειροποίητα κατασκευασμένοι με τη βοήθεια, κυρίως αλόγων και γαϊδουριών, συνέδεαν «κεντρικές πόλεις» (ἄστυ) με λιμάνια, αγροτικές περιοχές, χωριά, κάθε είδους μύλους και θρησκευτικά κέντρα.
Αν και ήταν κυρίως τεχνητές, (γι’αυτό η Τήνος είναι γνωστή ως το χειροποίητο νησί), μερικές φορές η φύση μας χάριζε γεωλογικά αριστουργήματα. Στις μέρες μας, μέσα από την άνοδο και την ανάπτυξη του εναλλακτικού τουρισμού, αναδεικνύεται η πολιτιστική και η αισθητική αξία των μονοπατιών αυτών, αφού είναι πλέον προσβάσιμα για όλους.
Kόστος εξόρμησης 200 ευρώ +/_
Η τιμή περιλαμβάνει
1)την μεταφορά με λεωφορείο από Κόρινθο πρός το λιμάνι της Ραφήνας, και θα είναι μαζί μας κατά τις διαδρομές που θα κάνουμε εντός του νησιού σε διάφορα αξιοθέατα, κι ενδιαφέροντα που διαθέτει η Τήνος.
2) Τα εισιτήρια των πλοίων.
3) Διαμονή δύο διανυκτερέυσεις σε ξενοδοχείο 3* με πρωινό.
4) Τρείς πορείες από τις καλύτερες του νησιού, και ξεναγούς-οδηγούς μονοπατιών.
Επεξεργαζόμαστε το πρόγραμμα, ώστε να είναι ότι καλύτερο για τα μέλη μας, και θα αναρτήσουμε σύντομα πιο λεπτομερή ανακοίνωση.
Παρακαλούμε για την καλύτερη διοργάνωση να γίνει έγκαιρη εκδήλωση ενδιαφέροντος.
Κατάθεση προκαταβολής 100 ευρώ έως τις 15 Απριλίου στον λογαροασμό του συλλόγου Εθν.Τράπεζα..ΙΒΑΝ.GR5101107870 000078748000011....Τυχόν προμήθεια τραπέζης, επιβαρύνει τον καταθέτη.
Επικοινωνία τηλ.
Πιέρρου Ελένη 6948866833
Τσίλη Νότα      6978793649
Τηλ.Συλλόγου 27410 29970

Ημερολόγιο