Κυριακή 19 Μαρτίου

 ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ ΣΤΟ ΟΡΟΣ ΑΙΓΑΛΕΩ-  ΜΟΝΗ ΔΑΦΝΙΟΥ-ΒΟΤΑΝΙΚΟΣ ΚΗΠΟΣ ΔΙΟΜΗΔΟΥΣ

Ο ΕΟΣ Κορίνθου σας προσκαλεί σε μια ενδιαφέρουσα εξόρμηση στα πέριξ των Αθηνών.

Θα πεζοπορήσουμε στο όρος Αιγάλεω που επιφυλάσσει πολλές εκπλήξεις και ομορφιές, θα επισκεφτούμε την μοναδική ιστορική μονή Δαφνίου που είναι και μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO  καθώς και τον παρακείμενο Βοτανικό κήπο Διομήδη, τον μεγαλύτερο βοτανικό κήπο στην Ελλάδα έκτασης 1860 στρεμμάτων.

Το όρος Αιγάλεω με μέγιστο υψόμετρο 468 μ ήταν ιδιαίτερης σημασίας κατά την αρχαιότητα καθώς αποτελεί φυσικό σύνορο του λεκανοπεδίου της Αττικής με το Θριάσιο Πεδίο και την Ελευσίνα. Στους πρόποδές του περνούσε η Ιερά οδός  και τα αντίστοιχα τείχη της πόλης. Σε μία από τις κορυφές του στήθηκε το 480 π.Χ ο θρόνος του Ξέρξη ώστε να παρακολουθήσει τη ναυμαχία της Σαλαμίνας.

Εκεί λατρεύτηκε ο Δαφναίος Απόλλωνας σε λαμπρό ναό,  που κατά τους βυζαντινούς χρόνους μετατράπηκε σε χριστιανικό ναό, την παγκοσμίου φήμης Μονή Δαφνίου.

Πεζοπορία στο όρος Αιγάλεω

Η πεζοπορία θα αρχίσει από το γήπεδο Άνω Νεάπολης (Κερατσίνι) και θα επιχειρήσουμε διάσχιση του όρους Αιγάλεω μήκους 10χλμ.

Βαθμός δυσκολίας : Α+ Διάρκεια  4- 4:30 ω

Απαραίτητος εξοπλισμός: Σακίδιο πλάτης, μπατόν, κατάλληλα παπούτσια πεζοπορίας, ατομικό φαρμακείο, καπέλο, γυαλιά ηλίου,  αντηλιακή κρέμα, αντιανεμικό, νερό, πρόχειρο φαγητό για την πορεία.

Μεσημεριανό φαγητό: Όσοι επιθυμούν να κάνουν πικ- νικ στο άλσος της μονής Δαφνίου ας έχουν φαγητό μαζί τους. Για όσους δεν επιθυμούν υπάρχει δυνατότητα για καφέ ή/και γεύμα σε δύο επιχειρήσεις εστίασης. Το φαγητό για το πικ-νικ μπορεί να μείνει στο λεωφορείο κατά τη διάρκεια της πεζοπορίας.

Μονή Δαφνίου: η επίσκεψη στη μονή Δαφνίου είναι δωρεάν αλλά με απαραίτητη χρήση μάσκας

Βοτανικός κήπος :  Η είσοδος είναι δωρεάν και έχει γίνει ήδη κράτηση ηλεκτρονικά

Αναχώρηση: 7πμ από τα Περιβολάκια

Κόστος συμμετοχής:  15-20 ευρώ ανάλογα με τις συμμετοχές

Τηλέφωνο επικοινωνίας   

Μάγια Φουριώτη       6972838789

Δάφνη Μαγγαλούση  6977601055

Τηλ Συλλόγου...27410-29970

Δηλώσεις συμμετοχής : Το αργότερο μέχρι την Πέμπτη 8μμ

  • Στο πρόγραμμα του συλλόγου μας συμμετέχουν ελεύθερα όλοι οι ενδιαφερόμενοι, ανεξάρτητα αν είναι ή όχι μέλη το, ή μέλη άλλων ορειβατικών συλλόγων. Σε περίπτωση όμως που δεν είσαι μέλος μπορείς να συμμετέχεις μία φορά , σε δραστηριότητα – ανάβαση του συλλόγου και, στην συνέχεια να γίνεις μέλος. Για να γίνεις μέλος συμπληρώνεις την έντυπη αίτηση εγγραφής μέλους με κόστος (εγγραφής) 10 € (εφάπαξ) και 10 € για τη συνδρομή της χρονιάς.
  • Το πρόγραμμα της ανάβασης μπορεί να τροποποιηθεί αναλόγως των συνθηκών (καιρός, δυσκολία διαδρομής, δυνατότητες συμμετεχόντων κλπ. ) με ευθύνη των αρχηγών.

Ενημερώνετε τον/την αρχηγό της εξόρμησης για τυχόν προβλήματα υγείας.

Όποιο άτομο συμμετέχει, γνωρίζει τις απαιτήσεις και την επικινδυνότητα της δραστηριότητας στην οποία συμμετέχει και να αναλαμβάνει ατομικά την ευθύνη της συμμετοχής του όπως άλλωστε προβλέπεται από την διακήρυξη του Τιρόλου 8η Σεπτεμβρίου 2003 Παράρτημα 1 – Άρθρο 1 - Περί Ατομικής Ευθύνης, αποδεχόμενος τους κινδύνους που ενέχει η δραστηριότητα.

Όσα άτομα συμμετέχουν στις εξορμήσεις, βγάζοντας ομαδικές φωτογραφίες, αποδέχονται και την ανάρτηση στο διαδίκτυο (εφαρμογές κοινωνικής δικτύωσης.

Ημερολόγιο